Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 912
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
Veli36 , Gallizia, момичета много ви благодаря, определено ме успокоихте. Да ви попитам (последно) след като съм имала само един трансфер на 3-ти ден, задължително ли ще правя ЕИП. вие правили ли сте, притеснява ме това , че ще пропусна още 2 месеца ако резултатите се бавят около месец. Още веднъж благодаря и успех .
Аз също имам само 1 трансфер, от биопсиите ми правиха само ендометриалната дето струва 200лв. За импл.прозорец казаха, че няма нужда.А имунолозите ми бяха написали препоръка при положителен тест пак да си направя изследвания.

# 361
Здравейте момичета,след абразио кога може да се подновят опитите било за естествено или инвитро забременяване?
При мен мина един цикъл вече.Нямам видими проблеми, но нещата не се получават....
Събирам кураж и сили Sad
Желая скоро радост на всички ни

# 362
Разочарована съм,от най-великият доктор за мен, който обожавах, д-р Стаменов, историята е дълга защо го обожавам и ще я съкратя.Миналата година правихме операция-миомен възел, полип,належащо и тръбите бяха махнати.Преди месец успяхме да направим първия опит по естествен цикъл, неуспешен.Реших докато ми дойде часът да проследя нещата при друг гинеколог,защото за две години при него не съм искала второ мнение, оказа се, че миомния възел и полипа са рецидивирали и са отново на същото си място и никой не ми е споменал дори, а близо месец и половина съм гледана над 20 пъти преди стартирането и по време на опита, следихме лигавица понеже се задебелява.Това беше потвърдено и с преглед и пробен кюретаж в Истанбул, намален ячников резерв и завишен пролактин...Но аз съм разбита от това, че най-великият доктор за мен не ми каза, не обмисли всичко и съм сигурна, че не е за пари...знам, че е пренатоварен и дори и нищо да не ми обясняваше аз му имах огромно доверие, въпреки , че няма нищо общо с доктора, който ме лекува преди 10г.Септември имам час за коментар за неуспешния опит...объркана съм да отида ли...какво да му кажа или просто да отпиша всичко и да приключа с него Cry

# 363
Остави емоциите настрана,Молси.Остави ги да отшумят.
Отиди.
Продължи напред.
Яйчниците, матката са едни от най-динамичните органи в тялото на човек.
Обсъди това, което те притеснява с док, но конструктивно - вижте какво е положението в дадения момент и какво ще се предприема занапред, нищо друго няма значение.
 Гледай на неща прагматично. Кураж и успех.
 За твое успокоение може да молиш за снимчица след всеки преглед, за да сравнявате динамичността в размери.

# 364
Споделям опит с миомен възел - знаех, че го има, попитах док. за него, промърмори, че нищо не виждал. Аз го приех като "има нещо там, но не мисля, че ще пречи". Направихме трансфер, ембриончето се закрепи, успешна бременност, по време на която наблюдаващите ме гинеколози се учудваха, че сме направили опит с миомен възел. Явно докторът правилно е преценил, че няма да пречи и е решил, че едно ровене в матката би било по-опасно. Сега отново бях на преглед при друг АГ, който изкоментира, че възелът бил толкова малък, че нямал практическо значение.

# 365
  • София
пропуски има.
аз направих опит с полип, неуспешен разбира се.
докато събирахме ембриони за следващ трансфер настоявах и уточнявах как точно ще го махаме това нещо.
един лекар го виждаше, друг не.

# 366
И трети е трябвало да каже.
Аз за 4 см. Задържан тъпсих две мнения.
Размерите се променяха.

# 367
  • София
вместо амнайсе мнения настоях за хистероскопия и решихме проблема.

# 368
Успокоявате ме, че не съм единствената, благодаря момичета   bouquet Наистина може би е най-добре да минем коментара и тогава да взимам решения.

# 369
Момичета, присъединявам се към вас   bouquet

Днес бях за втори път при д-р Персенска, уви за да се установи, че явно съм имала биохимична бременност (за първи път  EFP след две години), прокървях на 5г.с.+3. Утре имам консултация с имунолозите и последващо изследване.

В тази област съм напълно невежа, знам, че е много наивно да питам за общи насоки, но все пак - нещо да имам предвид за това изследване?

Досега бих казала, че почти нищо не сме правили, но:
 - преди година последно изследвах хормони (вкл. на щитовидна жлеза), абсолютно всичко в норма;
 - редовен цикъл и овулация, засичана с БТ, тестове и няколко пъти с фоликуметрия, последно предходния цикъл;
 - вече normozoospermia (50% подвижност, 14% морфология по Крюгер - започнахме съответно с 40/5);
 - този цикъл щяхме да правим ЦС, но се получи спонтанно забременяване.

# 370
Бамби,какво ти предстои?Аз пристигам в неделя и на 2ри съм на проследяване за ЗЕТ.Имах 0 имплантация на 3 и 5 дн.ЕТ.Ще се наложи биопсия за имплантационен прозорец,нещо такова спомена доктора,сигурно е този ЕРА тест,незная.

# 371
  • София
не  съм решила още какво ще правим.
не се разбрахме на разговора след трансфера добре, засега имаме различни мнения с доктора и накрая може да си търся друга клиника  Rolling Eyes

# 372
Я па ти. За всеки друг бих си помислила, че ще смени доктора, но не и за теб.

# 373
  • София
ами случват се всякакви неща.  Simple Smile

# 374
Започнах.

Общи условия

Активация на акаунт