СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 98 884
  • 787
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, пак съм аз  Crazy ЧХГ на 3.03 - 18.8, днес (точно след 48ч.) - 62.3. Мисля, че се движи добре, но все пак ми се вижда малко ниска стойност за първи ден закъснение и горе-долу 14 дни след О. Да пусна ли ново изследване на 7-ми или 8-ми или да си чакам прегледа?  newsm78

# 271
Kofichka, супер е.

Shana777, не добре, движи се направо страхотно. Не се вкарвай в излишни драми и разходи, след десетина дни отиди на преглед.

# 272
  • Бургас
Cristi  bouquet

# 273
  • Sofiq
Момичета моля ви за помощ, можете ли да ми кажете дали такива резултати са нормални и дали при някои се е получавало така
при референтна стойност < 5,0mIU/mL
на 16.02 още преди закъснението резултата ми бе 31,7
на 21.02 това бе деня в който трябваше да ми дойде 180
на 25.02 4ти ден закъснение 3533
бях на лекар на 26ти и видяхме плоден сак 5мм
но поради резкия скок се бях стреснала много и вчера на 06.03 и 12 дни закъснение си направих още едно изследване сега е 9380,0
Нормално ли е първо да се покачва толкова бързо и после толкова бавно, много ми притеснено да не би нещо да не е наред.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 10:51 от Desyynka

# 274
На 25-и е било 3533, а на 26-и 9380? Shocked Това е много за един ден.

# 275
  • Sofiq
ох извинявай написала съм 26 а трябваше 06.03 за 9 дни не е ли много малко покачването

# 276
Мда, но пък след един определен момент не расте както в началото. Защо не отидеш на УЗ да видите пулсации? Вече би трябвало да ги има.

# 277
  • Sofiq
дали защото днес трябва да съм 6 гс и 2 дни

# 278
При мен в деня на шеста седмица се видяха пулсациите. Сърце чухме в седма. Просто прегледите са ми точно, когато правя кръгла седмица.

# 279
  • Sofiq
ще гледам още утре да ида да ме погледнат иначе имам преглед на 11ти

# 280
В края на 5та, началото на 6та седмица се чува сърчицето, при мен така беше.
Eто какво се вижда при различното ЧХГ:
We performed 75 transvaginal examinations in 53 patients with proved normal pregnancy in the fifth through seventh weeks of gestation. The presence and size of the gestational sac, presence of a yolk sac, and identification of embryonic heart activity were correlated with the level of HCG. Sac size was correlated with yolk sac and heart activity and the three parameters correlated with gestational age in days. When the level of HCG reached 1000 mIU/ml by using the first International Reference Preparation, a gestational sac was seen sonographically in each patient. When the HCG level reached 7200 mIU/ml, a yolk sac was seen in every patient. Ten of 22 patients with HCG between 1000 and 7200 mIU/ml had a visible yolk sac. Every patient with an HCG level greater than 10,800 mIU/ml had a visible embryo with a heartbeat. A discriminatory level of 32 days was found for the presence of a gestational sac. A yolk sac was first seen in every patient between 36 and 40 days. Every patient with accurate dates greater than 40 days had an embryo with a heartbeat identified. When correlating sac size with structures within the sac, a yolk sac was first seen in a gestational sac between 6 and 9 mm and a heartbeat seen in every patient with a 9-mm or greater gestational sac diameter. These data allow identification of normal intrauterine pregnancy and distinction of normal from ectopic gestation at least 1 week earlier than is possible with transabdominal techniques.

# 281
При мен не искаха да включат доплер в шеста седмица - казаха ми, че не било добре за ембриончето.

# 282
Нямам спомен дали го пускаха да го чуя в 6-та, че бях горе на черешата, знам, че имам снимка на сърдечния ритъм Grinning Meн от края на 3та седмица ме гледат единствено и само на коремен ехограф.

# 283
Здравейте момичета ,
първо искам да пожелая успех на всички чакащи тлъсто чхг  Simple Smile

Имам нужда от помощ ...
На 12.02 ми беше инсето , на 16тия ден имах положителен уринарен , но прокървих следващата сутрин и след кръвен резултата беше 11 U/L , доктора каза че вероятно става въпрос за биохимична бременност и ме прати по живо по здраво у дома като ми пожела успех за следващия месец , кървенето си беше като нормален цикъл , но тестът продължаваше да си е положителен дори втората черта леко се насищаше това ме накара да се обадя отново , но тука при нас нещата са по сложни и ми дадоха час чак за днеска (10 дни след първия кръвен). Уринарните тестове са положителни (струва ми се при последните чератата леко изсветлява но не съм сигурна ) . Днеска естественно на ехографа нищо не се видя а кръвният отчтита 52 U/L .

Ясно е че не е нормална бременност , и знам че трбваше да си следя през ден хормона , но практиката им е такава и нямаше как. Та въпроса ми е дали става въпрос за биохимична или извън маточНа , имам час чак за другата сряда

# 284
Тоест, между двата кръвни теста има 10 дни разлика или?

Общи условия

Активация на акаунт