СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 97 734
  • 787
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета,

Имам нужда от споделяне на опит и съвети. Историята накратко - в началото на годината ми правиха лапароскопия заради извънматочна бременност. Тя беше установена с тестове на ЧХГ - нивата се покачваха много бавно и в момента, в който станаха над 1000, кървенето не спираше и не се виждаше нищо в матката решиха да не рискуват и в резултат ми отстраниха едната тръба. Преди 2-3 месеца започнахме опити пак. След ПРМ на 27 юни и закъснение от 2 дни си направих тест, който показа доста видима черта. На следващия ден естествено започнах да изследвам ЧХГ. Първите 2 резултата от една и съща лаборатория през 48 часа бяха 184 и 251. Естествено реших, че кошмара се повтаря Sad Реших все пак да пробвам в друга лаборатория и около 20 часа след второто изследване нивото беше 373. След още 24 часа - 591. Последното от днес, след 48 часа - 1554. Темп на удвояване на последните 4 резултата е около 35 часа. Моите подозрения са, че първия е грешка, но няма как да го докажа. След 2 дена съм си записала час за преглед и много се надявам да може да се установи със сигурност дали бременността е вътрематочна.

Въпроса ми е има ли вероятност темпа на удвояване да се забави пак, ако не е грешка, както и какво би трябвало да се види на прегледа при евентуална стойност на чхг над 3000 и 6+ гестационна седмица?
какво стана с теб момиче?

# 526
  • София
Тази тема за мен е специална. От 2 години мечтая да пиша тук и чак сега имам повод.

11 ден от трансфер на 2 ембриончета: 151.79. Сутринта преди кръвния си направих домашен и излезе тъмна втора черта. Още тогава не можех да повярвам, просто ...толкова я чаках тази черта, че още ми е странно. В четвъртък съм пак на кръвен. Стискайте палци да се удвоява.

# 527
Не съм много наясно по въпроса с трансферите за съжаление,но ти желая всичко да се развие както искаш и накрая един пухкав резултат  Hug

# 528

И аз бях в мартенските мами, но уви Sad След тригодишен опит за забременяване и последна менструация на 31 май на 29 юни видях две чертички, преди това през април ми махнаха два полипа и на 19 май направихме цветна снимка на която се оказа, че едната тръба пропуска леко, а другата е запушена.
На 30.06  кръвен тест ЧХГ 1240
На 01.07 леко прокървяване на прибиране от работа веднага преглед;Няма страшно изписа утрогестан 3 по 2.
На 02.07 няма кървене кръвен тест ЧХГ  3406
На 03.07  обилно кървене веднага при друг гинеколог в матката няма сак в дясно формация 2.7 на 2.3 мм,  ПУСНАХМЕ МЕ ДА СЕ ПРИБИРАМ.
На 04.07 кръвен тест ЧХГ 9214, обилно кървене отново при гинеколога от първия преглед.Няма сташно лежиш и почиваш така може и 9 месеца да кървиш божа работа е.
Решихме да отидем на преглед в Селена аз цялата в кръв оказа се мисед аборт изписаха МИФЕПРИСТОН И ТОПОГИН.Изхвърлих сама плода не са ми правили кюретаж , ходих на преглед след няколко дни всичко е добре, но хемоглобина ми беше 77 мн нисък,много кръв изгубих вечерта колабирах, пия сега разни лекарства.
Днес пуснах изследвания хемоглобина е 105, ЧХГ е 0.987
на 19 юли беше 789.

# 529
Много съжалявам да чуя такава лоша развръзка Sad успех и продължавай,не се отчайвай наистина всичко е божа работа мила

# 530
Здравейте, не знам дали тук е най-подходящата тема да задам няколко въпроса, но се надявам някой да ме насочи.

ТЪй като менструацията ми закъсня с 5 дни (нещо доста необичайно, предвид че това се е случвало 2-3 пъти и то след прием на антибиотици) . Направих си шурчек тест за бременност. Беше положителен. Веднага отидох и направих кръвен тест в лаборатория.
Резултатите са:
Резултат       Единици    Референтна стойност    
    2654               U/l                         0 - 1

МОже ли някой да ми разясни какво значи това и дали съм бременна?

Ако е от значение, тестът е от 5-тата седмица след последната менструация.

Благодаря.

# 531
Тихичко честито Simple Smile Би трябвало вече и сакче да се види.

# 532
Тихичко честито Simple Smile Би трябвало вече и сакче да се види.

Благодаря за бързата реакция. Утре ще звъня на гинеколожката Simple Smile

# 533
  • Sofia, Младост 3
Момичета, имам около 5-6 дни до (не)очаквания цикъл, но поради множество симптоми си направих кръвен тест днес и резултатът е този - 1.4 при реф.стойности 0-1U/l , което значи положителен ли ? Знам, че още е рано, но нямах търпение ...

# 534
1,4 не е положителен тест. Изчакай си закъснението и повтори.

# 535
  • Sofia, Младост 3
Благодаря Simple Smile А защо резултатът е над реф.стойности ? Каква друга причина може да има , все пак не е под 1, а над , странно е ?

# 536
Аз никога не съм виждала 0,00, а съм направила десетки кръвни Simple Smile

# 537
  • Sofia, Младост 3
А аз съм виждала - такива, които са си отрицателни и пише под 0,100 да речем. Интересно ми е просто, ясно е, че 6 дни преди очаквана дата е рано да чакам голям резултат ,но и този ми е странен

# 538
Стискам палци Simple Smile

# 539
А аз съм виждала - такива, които са си отрицателни и пише под 0,100 да речем. Интересно ми е просто, ясно е, че 6 дни преди очаквана дата е рано да чакам голям резултат ,но и този ми е странен
направи пак тест да видиш дали расте☺ ако разбира се имаш излишни 20 лв ☺ стискам палци ☺

Общи условия

Активация на акаунт