СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 97 735
  • 787
  •   1
Отговори
# 510
преди две седмици беше 5 г.с.+3 дни. Би трябвало към днешна дата да съм 8 г.с, а докторът не видя ембрион, видя празен сак, без да има промяна от преди две седмици, т.е.  по измервания отговаря на 5 г.с. +3 дни. Каза да изчакаме до другия понеделник и ще правим кюретаж Sad Направо се побърквам вече!

# 511
  • София
Значи, че е над 10 000, но явно реактивът не може да измери точната стойност... Защо не отидеш на второ мнение?

Недоумявам как може да има такива лаборатории, с подобни резултати! Ми да бяха го писали >30....пфффф
Всяка нормална лаборатория ще ти го даде точно така > 10 000, защото до 10000 е литейността на апарата.
Не правете изказвания за неща, които не разбирате.
Стойността може са е 10001, а може и да е 30000, но резултата се дава като > 10000.
За по точни цифри се правят разреждания, но след 10000  точната цифра има значение единствено за изчисляванията при БХС.

# 512
Не ги разбирам, за това питам. Не ми е целта да обидя някого!

# 513
  • София
Ако не се вижда ембрион е кухо яйце. Мисед е когато е засечена сърдечна дейност, която впоследствие спира. Моят съвет също е да потърсиш второ мнение при специалист с добра апаратура. Късмет.

# 514
  • Варна
Мисед означава задържан аборт, т.е. не се изхвърля плодният сак, все едно дали е кух или има ембрион в него. За разлика от спонтанния аборт, при който тръгва изчистване.

# 515
  • София
Мисед означава задържан аборт, т.е. не се изхвърля плодният сак, все едно дали е кух или има ембрион в него. За разлика от спонтанния аборт, при който тръгва изчистване.

Права си  Embarassed

# 516
Здравейте момичета,

Имам нужда от споделяне на опит и съвети. Историята накратко - в началото на годината ми правиха лапароскопия заради извънматочна бременност. Тя беше установена с тестове на ЧХГ - нивата се покачваха много бавно и в момента, в който станаха над 1000, кървенето не спираше и не се виждаше нищо в матката решиха да не рискуват и в резултат ми отстраниха едната тръба. Преди 2-3 месеца започнахме опити пак. След ПРМ на 27 юни и закъснение от 2 дни си направих тест, който показа доста видима черта. На следващия ден естествено започнах да изследвам ЧХГ. Първите 2 резултата от една и съща лаборатория през 48 часа бяха 184 и 251. Естествено реших, че кошмара се повтаря Sad Реших все пак да пробвам в друга лаборатория и около 20 часа след второто изследване нивото беше 373. След още 24 часа - 591. Последното от днес, след 48 часа - 1554. Темп на удвояване на последните 4 резултата е около 35 часа. Моите подозрения са, че първия е грешка, но няма как да го докажа. След 2 дена съм си записала час за преглед и много се надявам да може да се установи със сигурност дали бременността е вътрематочна.

Въпроса ми е има ли вероятност темпа на удвояване да се забави пак, ако не е грешка, както и какво би трябвало да се види на прегледа при евентуална стойност на чхг над 3000 и 6+ гестационна седмица?

# 517
  • Sofia
Вероятно има един сгрешен резултат. В 6 г.с. може да се види сърдечна дейност. Пожелавам ти успех.

# 518
Здравейте и от мен,с интерес следя темата и реших и аз да ви пиша Сладурки.ПМЦ на 6.07 предполагаема овулация на 19.07,дължина на цикъла 27-28 дена,трябваше да ми дойде на 02.08. Не ми дойде и на 03.08 си направих пиклив тест Simple Smile излезе с две чертички ,на другия ден веднага бягам за кръвен тест 207,19mlu/ml не можах да го повторя обаче тъй като тръгнахме на планирана почивка за Турция с непланирана мисля начална бременност  Thinking та мили дами,как ще коментирате тези резултати? Целувки на всичкиПП.гърдите ме понаболяват,не отшумява болката,нямам течения,болки и т.н дали ще стане работата?съпруга ми бе опериран от варикоцеле точно преди 3 месеца и две седмици и ще сме доста изненадани ако се получи това малкото човече Simple Smile)

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 18:52 от Денкобадемко

# 519
Честито!  bouquet Резултатите изглеждат обещаващи, но наистина би било добре да се направят 2 последователни ЧГХ през 48 чака, за да се увериш, че нараства с нужната скорост.
Стискам палци да стигнеш до пухкав финал!  Hug

# 520
Благодаря ти лисичка Simple Smile утре се връщаме и ще пусна задължително още един кръвен,иначе си запазих час при доки на 18 по-рано няма часове....какъв е твоя случай?

# 521
Супер, пусни като се върнеш и след 48 часа пак. Трябва да е двойно.
Моят случай за сега се развива добре. Имах 227, след 2 дни 634.
Към днешна дата завършвам 12 г.с. Бебчо е около 5 см  Hug

# 522
Така,отчет Simple Smile днес 1019,44 след 3 и половина дни,първа стойност 207,19

# 523
При мен мина нормално. Е, 8 месеца правиме опити, макар и не съвсем редовни.
Стойността ти е чудесна! Удвоява се нормално.  Hug

# 524
Благодаря,дано всичко е наред 🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт