На море в България 2015 - 5

• 39 439
  • 375
  •   1
Отговори
# 210
ами тази година за цялото лято има сигурно 4 дни с лошо време на морето и нямаме право да се оплакваме Peace що се касае до водораслите- море без водорасли не е море Peace  а и са полезни,плюс това те обикновено са само на брега, а навътре няма никакви, за щипалките се съгласявам

# 211
  • В.Търново
Направи ми впечатлението изказването на Marzi Pan.От всичко недоволна останала.Важно е с каква нагласа се тръгва.

# 212
Направи ми впечатлението изказването на Marzi Pan.От всичко недоволна останала.Важно е с каква нагласа се тръгва.

Нагласа , нагласа ....ама като се съберат много пасиви , каквато и да му е нагласата на човек - се разочарова ! .....То не знам дали някой тръгва на почивка с различна от положителна нагласа ! Ако беше така - темата за мнения и коментари нямаше да съществува , защото всички хотели и плажове - щаха да "жънат" пълни успехи и положителни отзиви ! За съжаление в България нещата стават от година на година по-трагични ...... Sad

# 213
На Каваци няма водорасли, много е чиста водата , поне на око де Mr. Green

Плажа и водата там са СУПЕР  Peace Толкова е бистро морето , че забравя човек , че е в България !
Има много хубави плажове на много места , но като има водорасли и щипалки или камъни ....все тая ....

За водораслите и тем подобни никой не е виновен.Това е природа.

# 214
Днес даваха по телевизията във всички новини , че Лозенец е абсолютно празен ......Хотели с по 25 стаи- имат 5 заети от хора , които не са си отменили пътуването , а останалите 20 стаи са свободни...Ресторантите празни  Confused Confused Confused Водните атракции са на загуба - платили са на концесионер предварително , а от седмица не работят изобщо.... Ужасна работа ....Жалко за бизнеса и още по-жалко за хората с резервации, които са си планирали почивката там !  ooooh! Морето с толкова много водорасли , че чак е гнусно ! ooooh! Това , което се чудя - как тази неприятна ситуация важи само за Лозенец ???? newsm78 Китен е в близост , Приморско също ......Водата да не е в локализиран басейн , че важи тази бактерия само за Лозенец ???!!!!  #Crazy newsm78 Неприятна работа ......Казаха , че за да се изгради пречиствателна станция и нещата да са О.К са необходими поне 2-3 години  #Crazy #Crazy #Crazy Следващата година нещата отиват за море ...извън България ..... Cry

За пръв път и аз ще го кажа. Догодина обширно ще чета темите за Гърция, лошото е че с тия малки деца се чувствам някак по сигурна в България. Много приятно впечатление ми остави почивката в бунгала в Поморие, така че или там или извън страната. Ще го мисля, има време. Албена пък ми пуснали на пощата оферти за Море 2016?!? Тия са луди.

Защо да са луди?Хората по света от сега си планират почивката догодина.

# 215
Това, че някъде има пречиствателна станция за отпадъчни води не значи , че всички води са обхванати и се пречистват. По българското черноморие има изградени ПСОВ в повечето от курортните места. За съжаление повечето от тях са построени по социалистическо време и съответно са с недостатъчен капацитет, който да обхване бумът на новото строителство, респективно многобройните туристи. В повечето случай станцийте саи със амортизирано и неадекватно оборудване, което да осигури пълно пречистване на отпадъчните води. От друга страна през последните 15 - 20 год. големият процент новопостроени хотели, не изградиха задължителните за тях локални станции и директно си изсипват отпадните води в морето, или в близкото дере или река и от там естествено пак попадат в морето. Същото важи и да частните строежи на къщи и комплекси. Особено това важи в пълна сила за изградени хотели и комплекси извън територията на населените места.Дори да има ПСОВ в града или селото, то обичайно липсва довеждащ канализационен колектор, който да събере водите от хотелите и да ги отведе до съществуващата ПСОВ. Случаят в Лозенец е точно такъв. Има станция, но тя е малка и не обвхваща всички хотели и комплекси. Като придойдат особено при дъжд повече отпадни води към станцията, те преливат аварийно и не влизат в нея е се изпускат директно в природата без да се пречистват. Преди време някой тук ми обясняваше за Оазис дел маре, че водите му се пречиствали и че в Лозенец има станция. Не ми се спореше, но действителноста показа истинското положение. Не.е вярно, че 80% от черноморието няма станции. Има достатъчно такива.
За Гърция- и там има много неща, които не са розови. Плаж и море на места с много камъни, високи цени на храна и напитки. Включени ограничен брой напитки -топли и студени. Глоби за липа на жълт талон на колата. Малки стаи с малко трето легло, което не става за дете над 14 год. Ако пък си с две деца взимаш фамилна стая и т.н.

# 216
Днес даваха по телевизията във всички новини , че Лозенец е абсолютно празен ......Хотели с по 25 стаи- имат 5 заети от хора , които не са си отменили пътуването , а останалите 20 стаи са свободни...Ресторантите празни  Confused Confused Confused Водните атракции са на загуба - платили са на концесионер предварително , а от седмица не работят изобщо.... Ужасна работа ....Жалко за бизнеса и още по-жалко за хората с резервации, които са си планирали почивката там !  ooooh! Морето с толкова много водорасли , че чак е гнусно ! ooooh! Това , което се чудя - как тази неприятна ситуация важи само за Лозенец ???? newsm78 Китен е в близост , Приморско също ......Водата да не е в локализиран басейн , че важи тази бактерия само за Лозенец ???!!!!  #Crazy newsm78 Неприятна работа ......Казаха , че за да се изгради пречиствателна станция и нещата да са О.К са необходими поне 2-3 години  #Crazy #Crazy #Crazy Следващата година нещата отиват за море ...извън България ..... Cry
Щом е цитирано Приморско да ти кажа че там станцията е голяма и обхваща целият курорт....водата беше кристално чиста с рибки и рачета.Сравнявам с Равда-мръсно детето се разболя.Миризма на фекалии и канализация се усеща отвсякъде.Проблема в Лозенец може би е че трябва да се разшери пречиствателната станция...но отнема време.

# 217
Щом е цитирано Приморско да ти кажа че там станцията е голяма и обхваща целият курорт....водата беше кристално чиста с рибки и рачета.Сравнявам с Равда-мръсно детето се разболя.Миризма на фекалии и канализация се усеща отвсякъде.Проблема в Лозенец може би е че трябва да се разшери пречиствателната станция...но отнема време.
Ще те разочаровам, но станцията в  Приморско обслужва и Китен е отдавна е недастатъчна и с нерабетещи канаално-помпенни станции, сега се допроектира разширение и модернизация, но скоро няма да се извърши строителството, поради ред причини. И в тези две населени места не всичко е обхванато от ПСОВ.

# 218
Работата е там, че трябва да се направи канализация. Това е.  Peace
Преди десет години работих в строителна фирма и тогава участвахме в търг за Канализация на Сл. бряг, спечели го друга фирма. Та направи ли се канализация или не така и не разбрах?

Вчера говорих с приятелка, която е на Приморско, каза ми, че е претъпкано и едвам успяват да намерят места да вечерят в що годе приличен ресторант. Което ме учуди уж има отлив на туристи, а в същото време няма места по хотелите и заведенията.  newsm78

Момичета , помагайте да намеря сносен хотел ОИ с хубав плаж.  Hug
Вече трета тема избирам хотел и все нещо ме отказва, та ако свърши и тази тема без да съм избрала... Mr. Green
Последно се спрях на Холидей Вилидж Дюни и Премиер куизин бийч резорт Слънчев Бряг!

# 219
  • при моите любими
Върнахме се от Оазис дел маре. Според мен водата там не е замърсена. Покрай вълните, децата изпиха доста вода и нищо им няма. Последния ден имаше и водорасли, но пък първите дни беше много чисто и спокойно. За хотела мога да кажа, че ние сме доволни. Започнало е да се амортизира и догодина трябва добре да го стегнат, иначе ще се занемари и ще върви надолу. Готвачът беше много добър. Всяка вечер има риба, свинско, телешко или агнешко или пилешко. 1 супа- вкъсна и таратор. Стандартните салати и зелената салата имаше с рукула, добре овкусена. Плодове и десерти достатъчно. Персоналът беше супер с изключение на една от рецепциониските. Най-основния проблем им беше почистването. И не защото жените не чистеха качествено, а защото трудно смогваха със стаите и не стигаха до всички. Имаха странна организация и недостик на персонал. Мен това трудно може да ме ядоса и да ми развали почивката. Аниматорите бяха сладури. Малко ги понамързяваше през дена, но вечер забавляваха децата. Имаше разни състезания и се върнахме с 3 грамоти и медали Simple Smile Догодина ще търсим хотел пред Смокиня. Плажът е супер.

# 220
Върнахме се от Оазис дел маре. Според мен водата там не е замърсена. Покрай вълните, децата изпиха доста вода и нищо им няма. Последния ден имаше и водорасли, но пък първите дни беше много чисто и спокойно. За хотела мога да кажа, че ние сме доволни. Започнало е да се амортизира и догодина трябва добре да го стегнат, иначе ще се занемари и ще върви надолу. Готвачът беше много добър. Всяка вечер има риба, свинско, телешко или агнешко или пилешко. 1 супа- вкъсна и таратор. Стандартните салати и зелената салата имаше с рукула, добре овкусена. Плодове и десерти достатъчно. Персоналът беше супер с изключение на една от рецепциониските. Най-основния проблем им беше почистването. И не защото жените не чистеха качествено, а защото трудно смогваха със стаите и не стигаха до всички. Имаха странна организация и недостик на персонал. Мен това трудно може да ме ядоса и да ми развали почивката. Аниматорите бяха сладури. Малко ги понамързяваше през дена, но вечер забавляваха децата. Имаше разни състезания и се върнахме с 3 грамоти и медали Simple Smile Догодина ще търсим хотел пред Смокиня. Плажът е супер.
След като бях хвърлила око миналата година на хотела, като почнахма лошите отзиви се отказах и пак заложих на сигурното.Тази година за последните дни на юли имаше много изгодни оферти, но заложих на Казабланка и се разочаровах.Чета, че Оазис е с хубави отзиви тази година и чак ме хвана яд, че не отидохме там.

# 221
Плажа на Каваци и Смокиня в момента е пълна цигания. Да си боядисат и поправят малко скарите по плажа. Много е неуютно и на самия плаж. Миризмата на тоалетна, заради повечето хора тази година, е станала просто неописуема. За тези, които не вярваха, че говоря истината за Грийн лайф и че тази Оги е тук само са ръси суперлативи и са прави евтина реклама, да прочете последното мнение в темата за хотела. Застрояването в региона е потресаващо. Колите са накацали навсякъде. Абе българска работа. Опорочиха поредното хубаво място.

# 222
  • България
Последно се спрях на Холидей Вилидж Дюни и Премиер куизин бийч резорт Слънчев Бряг!
Цвети, идвай на Блу Ориндж.Simple Smile
За другите места не мога да ти помогна с мнение.

# 223

Тортичка, с удоволствие, но няма места.  Mr. Green

Оставям на моят мъж да решава къде, реших го вече. Повече оферти няма да гледам.  Mr. Green Ако ще и на каравана да сме.  Blush

# 224
И Блу Ориндж е с хубави отзиви тази година  Grinning Цвети съвсем идеално в Бг няма, все с нещо трябва да направиш компромис. От доста време избираш, мина през препоръчваните хотели, но след някой и друг лош отзив се отказваше, а и колкото повече се ровиш и питаш, все по - трудно става  #Crazy Виж Оазис или Блу Ориндж. Спомням си ,че се отказа от Серенити  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт