На море в България 2015 - 5

• 39 426
  • 375
  •   1
Отговори
# 195
  • България
toromanova73, Жерави или Блу Ориндж й е харесало повече?

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 18:16 от тортичка

# 196

Ако кюфтета, кърначета, руло стефани, телешко и свинско печено, мусака, овчарска салата са чешки манджи, аз отивам да живея в Чехия.
Сестра ми беше там- в Жерави, а после в Блу ориндж с нас, от това, което тясравни/храна,анимация/  -разликата е голяма- поне за мен! Това, че си постнала 5 манджи е излишно, всички знаем , че политиката на  Александрия травел  е насочена към чехите и техните хотели се знаят- Жерави, Белведере, Хермес...

лично аз не съм се почуствала пренебрегната като българка в техните хотели, за разлика от други,
Ходила съм няколко пъти в техните и смятам пак да повторя. И мога да се присъединя към storm и да постна много повече от 5манджи.

# 197
  • В.Търново
В Жерави си беше хубсво яденето, нормално, стандартно за българския вкус.

# 198
Май в тази тема бях обещала преди време на някого да дам отзив за хотел Релакс в Созопол newsm78
Вчера се върнахме и пиша докато са ми пресни впечатленията:
Скрит текст:
Мисля, че отидохме с много високи очаквания и може би затова леко се разочаровах. Направен е с добра идея, изпълнен е много прилично, но поддръжката е кофти и ако продължават така следващите години ще става все по-зле. И оценките в Букинг падат непрекъснато.
Хигиената не е на особено високо ниво, особено в банята, въпреки че минава камериерка всеки ден. Матраците и възглавниците са много неудобни, долният чаршаф за легло 160 е точно 160 широк, съответно не може да се застъпи под матрака и непрекъснато се събира под тялото и се оказваш на самия матрак - дразнещо и нехигиенично. Иначе ги сменят на 2-3 дни (с чисти, но много смачкани), кърпите - всеки ден, някои консумативи в банята също се подновяват, някои - не, не знам на какъв принцип. Персоналът е от младежи - 20-25 годишни, симпатични и усмихнати, но неопитни и може би затова поддръжката не е на ниво. Особено втрещена бях как оставяха мебелите и шалтетата край басейна на произвола на съдбата при дъжд и вятър. Самият басейн е ок - чист, топъл. Много хубава гледка от терасите. Паркингът е малък и скъп.
Храната - на бюфет, аз останах много доволна. В Букинг пишат, че липсвало разнообразие, но за мен си беше достатъчно.
Скрит текст:
Закуска: бъркани и варени яйца, запечени кренвирши или наденички, пържен бекон, домати, краставици, колбаси, масло, сирене, кашкавал, мекици, домашна баница, пица или бутерки, пържени филийки, няколко вида хляб + тостер, мед и конфитюри, мюсли, прясно или кисело мляко, диня и пъпеш, много хубаво еспресо кафе на Илли; вечеря: 2-3 месни, 1-2 готвени ястия, 3-4 гарнитури, 4-5 салати - различни всяка вечер
- винаги има какво да си избереш и най-важното - много вкусно. Минус беше липсата на десерти - само диня и пъпеш, от които вече ми призлява, друг минус са долнопробните натурални сокове. Ние алкохол не пием и не сме се интересували има ли нещо включено, но две вечери си поръчахме бира за разнообразие и са ни я писали на сметката, т.е. явно не е включен алкохол. Ресторантът работи цял ден, но извън часовете за закуска и вечеря, ако искаш нещо трябва да си го поръчаш не знам колко време предварително, май от предния ден, не става да огладнееш, да седнеш и да ти сервират след малко. Цените са баснословни.
За местоположението - за мен беше идеално. Извън тълпите на Созопол, но все пак близо - на 5 минути от улицата с манджите, съответно от плажа Хармани. Има малко плажче точно пред хотела, отделено от малки скалички от по-големия плаж Буджака, след това идват Харманите.
Общо взето сме доволни, но определено цените трябва да паднат, вкл. на паркинга или нивото рязко да се повиши.
Иначе ние нацелихме трите дни с кофти време и още ме е яд Tired Почудихме се какво да правим - и Стария, и новия град ги минавахме със затворени очи вече - да си призная, ако трябва да сравнявам Созопол и Несебър повече харесвам втория. Разходихме се до Китен и Приморско - голяма цигания Naughty Ходихме и до замъкът в Равадиново - кич, не си струва 10-те лева вход, поне докато не го завършат отвътре Naughty Като съм тръгнала - да се изкажа и за "веселите" палачинки в Стария град - не знам защо са тия опашки, нищо особено не са, а количеството на пълнежите е пълна гавра! Naughty
За плажовете - Каваци е страхотен, но то си е известно. Хармани изобщо не ми хареса - мръсен, бързо става дълбоко, спасителите са отврат с надуването на тия свирки. Но много голяма свободна зона. Буждака става - спокойно е, има някаква свободна зона, платената (т.нар. Бамбу бийч) е кофти - никакво разстояние между чадъри и шезлонги, много клаустрофобично.
На всички, които тепърва са на почивка пожелавам по-добър късмет от нашия с времето! Peace

П.п: в момента гледам по новините, че на Хармани подменяли касовите бонове за чадърите Mr. Green Истината казва журналистката, не е за да стане известна - пазя няколко охимикалени бона Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 19:35 от Marzi Pan

# 199
Днес даваха по телевизията във всички новини , че Лозенец е абсолютно празен ......Хотели с по 25 стаи- имат 5 заети от хора , които не са си отменили пътуването , а останалите 20 стаи са свободни...Ресторантите празни  Confused Confused Confused Водните атракции са на загуба - платили са на концесионер предварително , а от седмица не работят изобщо.... Ужасна работа ....Жалко за бизнеса и още по-жалко за хората с резервации, които са си планирали почивката там !  ooooh! Морето с толкова много водорасли , че чак е гнусно ! ooooh! Това , което се чудя - как тази неприятна ситуация важи само за Лозенец ???? newsm78 Китен е в близост , Приморско също ......Водата да не е в локализиран басейн , че важи тази бактерия само за Лозенец ???!!!!  #Crazy newsm78 Неприятна работа ......Казаха , че за да се изгради пречиствателна станция и нещата да са О.К са необходими поне 2-3 години  #Crazy #Crazy #Crazy Следващата година нещата отиват за море ...извън България ..... Cry

# 200
ами   море е нормално е да има водорасли Laughing и друго ми е много смешно какво всички са се хванали за Лозенец, смея да твърдя че там водата е по-чиста от на други места, та там има пречиствателна  станция за Бога, каква е водата в останалите 80% където няма такава newsm78

# 201
На Каваци няма водорасли, много е чиста водата , поне на око де Mr. Green

# 202
  • Сф
toromanova73, Жерави или Блу Ориндж й е харесало повече?
Заради плажа- Блу ориндж, иначе в Жерави са ходили с колата до "Перла" + това имаше предимно български семейства с деца в Блуто и падна игра- иначе в Жерави са контактували само с едно семейство и на детето им му е било скучно;

# 203
  • Sofia
ами   море е нормално е да има водорасли Laughing и друго ми е много смешно какво всички са се хванали за Лозенец, смея да твърдя че там водата е по-чиста от на други места, та там има пречиствателна  станция за Бога, каква е водата в останалите 80% където няма такава newsm78

Ама страхотна станция, така добре прелива, че всичко отива право в рекичката на плажа.  Sick
Какво значение има, че същестува някаква станция, ако тя си излива л...ната право на плажа? newsm78
При положение, че няколко поредни изследвания показват, че е силно замърсена не разбирам как може да се твърди, че е чиста?!

# 204
  • Sofia
За последен път в Приморско, цигания, грозотия, гнусна миризма на скара а и лошото време... Уцелихме 3 дни да ни надуха едно хубаво Cry отвратителна работа!!! Но пък с добри впечатления от Астрал Холидейз и хотел Белица, много чисто, обширна стая, без никакви изненади/ от 15 години плажувам в БГ и все има изненада някаква/ храна много неразообразна, но... имаше какво да се намери, общо взето евтини продукти много. За последно сякаш, добре че бяхме без деца, мискя че дестинация ще ми остане Албена за семейна почивка, за сами ще видим, но така както харесва х Приморско съм крайно не ами адски разочарована!

П.П през тел съм и са възможни грешки както правописни, така и други Heart Eyes

# 205
е тва за времето кой е виновен newsm78

# 206
  • Sofia
Ами не ти разбира се, но е съвкупност от ситуации newsm78

# 207
На Каваци няма водорасли, много е чиста водата , поне на око де Mr. Green

Плажа и водата там са СУПЕР  Peace Толкова е бистро морето , че забравя човек , че е в България !
Има много хубави плажове на много места , но като има водорасли и щипалки или камъни ....все тая ....

# 208
ами   море е нормално е да има водорасли Laughing и друго ми е много смешно какво всички са се хванали за Лозенец, смея да твърдя че там водата е по-чиста от на други места, та там има пречиствателна  станция за Бога, каква е водата в останалите 80% където няма такава newsm78

Ами не е много 'нормално" да отидеш на море за седмица или 10 дни и да се къпеш в тревуляци , медузи и щипалки .....За мен дори е ужасяващо ! Водораслите започват да излизат масово през август и все пак има места като Каваци на които морската вода по бистрота се опреличава с тази в басейните  Party

# 209
Днес даваха по телевизията във всички новини , че Лозенец е абсолютно празен ......Хотели с по 25 стаи- имат 5 заети от хора , които не са си отменили пътуването , а останалите 20 стаи са свободни...Ресторантите празни  Confused Confused Confused Водните атракции са на загуба - платили са на концесионер предварително , а от седмица не работят изобщо.... Ужасна работа ....Жалко за бизнеса и още по-жалко за хората с резервации, които са си планирали почивката там !  ooooh! Морето с толкова много водорасли , че чак е гнусно ! ooooh! Това , което се чудя - как тази неприятна ситуация важи само за Лозенец ???? newsm78 Китен е в близост , Приморско също ......Водата да не е в локализиран басейн , че важи тази бактерия само за Лозенец ???!!!!  #Crazy newsm78 Неприятна работа ......Казаха , че за да се изгради пречиствателна станция и нещата да са О.К са необходими поне 2-3 години  #Crazy #Crazy #Crazy Следващата година нещата отиват за море ...извън България ..... Cry

За пръв път и аз ще го кажа. Догодина обширно ще чета темите за Гърция, лошото е че с тия малки деца се чувствам някак по сигурна в България. Много приятно впечатление ми остави почивката в бунгала в Поморие, така че или там или извън страната. Ще го мисля, има време. Албена пък ми пуснали на пощата оферти за Море 2016?!? Тия са луди.

Общи условия

Активация на акаунт