Зло свекървище или мотиви за убийство?

• 9 559
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
За начало се успокой/те, че да не направите някоя беля.

След това на спокойна глава претеглете нещата и действайте. Компромиси и загуби ще има, както при всеки. Това е живота, не можеш всичко да имаш.

# 16
А възможно ли е свекървата да иска пари от сина си, защото примерно му е дала гарсониерата и/или заемите, които има са във връзка със закупуване на жилище, което му е дала, и да мисли, че има право да иска?

Лично на мен много не ми се връзват нещата и по-скоро двупосочно е дразнението. Явно младите са достатъчно нагли, че да искат изкарат човек от дългогодишния му дом, вместо да търсят други начини да се разширят. Също ми е много странно каква е тая почасова работа за 17-годишна бременна с корем. То само поради факта, че си непълнолетен, има повишени изисквания при работодателите, които спират повечето от тях да наемат хора под 18, а пък с големия корем не знам как ще я вземат. Дори и за бременна пълнолетна е почти невъзможно да си намери работа в напреднала бременност, ако не е при някакви познати, а тя дори няма трудов стаж и някакви умения. За такива неквалифицирани хора работата е предимно физическа и изморителна - съвсем неподходяща за бременни в 7-8 месец.

# 17
Що пък да е нахално да и искат апартамента? #Crazy На сам човек колко му трябва?
А защо да е нахално тя да им иска пари? На двама човека колко пари им трябват? Колкото за един хляб, шепа сол, и няколко свещи, да си дадат парите на жената тогава.  Wink

# 18
Защо да е нахално да иска от едното дете само, и то това с по-лошото финансово състояние?
И двете страни са нахални, но никой не отстъпва явно.

# 19
Защо да е нахално да иска от едното дете само, и то това с по-лошото финансово състояние?
И двете страни са нахални, но никой не отстъпва явно.

Е, ако му е дала гарсониерата, в която живеят, защо да не счита, че той може все пак да ѝ дава някаква сума, когато тя е в затруднение? Което е много вероятно предвид, че неговата заплата, нейните доходи от почасовата работа и дотациите от нейните родители едвам им стигали, за да преживяват двама души. Едва ли си е купил и изплатил при това положение сам гарсониерата.

На дъщерята, дето живее в друг град, май майка ѝ не осигурила жилище, в което да живее. На мен при това положение няма да ми е удобно да искам от този, на когото нищо не съм дала.

# 20
Ами тогава "свекървището" да прояви малко далновидност, да даде голямото жилище и да изисква повече дотации от младите.
Ама подозирам, че за гарсониерата не се полагат добри грижи и затова старата не иска да се лишава от своето жилище - дава голямо жилище, а отива в дупка.

# 21
Ами тогава "свекървището" да прояви малко далновидност, да даде голямото жилище и да изисква повече дотации от младите.
Ама подозирам, че за гарсониерата не се полагат добри грижи и затова старата не иска да се лишава от своето жилище - дава голямо жилище, а отива в дупка.

Защо да им дава по-голямото жилише, като очевидно няма как да изиска повече пари от тях. Това четирима души да работят, за да се издържат двама, и при положение, че са спрели кранчето на свекървата, не плащат наем, детето още не се е родило, основните и най-скъпи бебешки неща са им подарени и пак едвам им стигали парите. Възможно е и наистина да не поддържат жилището, особено ако не се води на името на сина, а просто е пуснат да живее там с бременната 17-годишна.

А свекървата е вероятно сравнително млада жена, в момента е сама, но знае ли се дали и занапред ще е така.

# 22
Що пък да е нахално да и искат апартамента? #Crazy На сам човек колко му трябва? Стая и кухня са напълно достатъчни.
Малее, ама наистина колко му трябва на сам човек?!
След забременяването на снахата, свекървите веднага трябва да напуснат дома си и да се изместят в по-малък такъв, в краен случай, ако нямат- в старчески дом, където да чакат края на безсмисления си житейски път. (Защото, то е напълно ясно, че след определена възраст човек няма нужди и е безсмислено да мечтае, да почива, пуши, ходи по екскурзии. Това е нормално и очаквано само за младите!)

# 23
Честно, вие, ако имате жилище на ваше име, и в което сте вложили пари за ремонти и обзавеждане (то само банята, дограмата и изолацията може да струват 10 бона), бихте ли се преместили в малко по-голямо, но чуждо, което отново има нужда от реновиране. Щом с лека ръка искат да се местят, случаят едва ли е такъв.

# 24
Понеже срещнах доста захапливи коментари, нека поясня: гарсониерата е на майка му, двустайния на ММ.  Тя искаше да живее наширочко, пък на нас двамата ни стигаше гарсониерата. (доста добре поддържана е, чистя си всеки ден, не се безспокойте  Wink ) Но сега ще ставаме трима и сина й си иска НЕГОВИЯ апартамент, от който тя няма дял.

# 25
И има почасова работа за непълнолетни, не е нещо натоварващо или за което се изисква тежък физически труд.  Wink

# 26
Ами в такъв случай трябва по-твърдо да го раздава мъжът ти. Няма какво да я пита може ли, не може ли, а да си каже направо, че си иска жилището. Въобще не е трябвало да го дава, но както и да е.

# 27
Той й даде един месец срок да се изнесе. Ако не бях бременна, лично щях да й помогна с багажа.  Grinning Сега се мръщи и се прави, че все едно нищо не й е казано, ама ако не спази този срок ще си види багажа пред вратата.  Twisted Evil

# 28
И има почасова работа за непълнолетни, не е нещо натоварващо или за което се изисква тежък физически труд.  Wink

Така ли? Каква е тази работа? Успя ли да проучиш какви помощи можеш да вземеш като родиш?

Нещо ми се струва, че си насосваш историята. В първия ти пост изобщо не ставаше дума, че се шири в чуждо жилище дъртата:

Та така, сега да ви запозная с моя проблем. С мъжът ми сме заедно от 3 години. Живеем в неговия апартамент (гарсониера, представляваща хол, кухня и баня с тоалетна).

Обаче пък става ясно, че е педофил, живеещ от 3 години с момиче, което в момента е на 17 години и пред раждане.

Сега като видя някъде духа вятъра, че в действителност сте нагли и нахални, вкара нова нишка. Синът сам ли си е купил неговото жилище? И в крайна сметка кой точно е "неговият апартамент"?

# 29
Да си искаш своето е нагло и нахално? Уау ... Двустайния е наследство от баба му (майката на баща му) а гарсониерата е наследство на майка му.

Общи условия

Активация на акаунт