"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 324
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте момичета.  Hug Колко много сте изписали за един ден Simple Smile Само така.

Аз взех комплект за изписване за 40 лева от едно малко магазинче, точно под блока. Не мога обаче да дам линк. Наистина гледах на доста места и са много скъпи. Това комплектче съдържа пелена, боди с къс ръкав, гащеризонче, ръкавички, лигавник и терлички. Не мисля, че на изписването ще се ползват всичките неща, но ще видим.

За залъгалките съм твърдо ЗА по принцип да се ползва. Малката не успях да я науча и винаги сме имали много проблеми с приспиването. Дори сега на моменти приспиването ми отнема повече от час. В болницата обаче няма да нося, че там им дават нови и стерилни.

За козметиката - ползвахме в началото за нея на Мустела и сега пак мисля да ползвам. Единствено не останах доволна от крема за под пелени - подсече се в първите дни и много трудно мина зачервяването. Иначе Мустела имат друг крем - Стелактив се казва и е за свръхчувствителна кожа, като неотрализирал урината. Той не е лош, но най-добре сякаш ми се струва судокрема, а ако вече има подсичане - крем здраве.

Възглавница не е необходима в началото,но педиатрите препоръчват наклон на матрачето с около 30 градуса.

Вчера се бях отдала на пране. Но като изчетох сега всичко, което сте писали и установявам, че пак ме е хванала параноята. Прах всичко на ръка и с бебешки сапун, защото изведнъж вчера се замислих как много бебчета около мен са с някакви алергии и много се притесних да не докарам на бебчо някакъв дерматит с тези препарати и аромати. За малката двете баби праха дрешките първите дни с бебешки сапун на ръка а после ползвахме Тео бебе. Сега мислех всичко в пералнята и с Тео бебе направо, но ме хвана някакъв страх дали ще се изплакнат добре, дали пералнята е подходяща в началото, като в нея си перем и нашите дрехи, дали препаратите са наистина добри за кожата на бебето. А уж за второто по-малко се мислят тези неща. При мен май е обратното. Simple Smile

# 241
Здравейте, да дам отчет от вчерашната ФМ- беб още е мъж, показа ми топките  Shocked Shocked то като на гооолям човек  hahaha 2800 и нещо е с килата, но сигурно сме оплескали термина, защото последните месеци МЦ ми беше 25/6 дена се мести за 22-24ти.09ти. Намалени са ми водите, плацентата е в 3та степен вече, шийка 2.6. Вечер не мога да спя- отдолу ме боли мноого, корема и той, гърба... абе и при вас ли е така?!
Все още нямам нищо подготвено, все отлагах, защото уж много време има, ама май трябва да се задействам вече. Връщам се пак да чета какво сте купували, че и аз да правя списъци някакви

# 242
Извинявам се за изключително тъпия въпрос - как се разбира дали матката е узряла за раждане? Моята последно не беше. Моите действия и бездействия влияят ли върху това узряване или всичко си е Божа работа?

# 243
Узряла ? И такова чудо ли има?!

# 244
Да, да, лекарката при последните два прегледа ми изясни, че още не ми е узряла и не би трябвало да родя много по-рано. Това беше по повод мой коментар, че се чудя всеки ден "Ами да не родя сега?"

# 245
  • софия
Плацентата зрее , мисля че има 4 степени. Към края на бременността започва да старее. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4311

# 246
Вчера като гледахме плацентата на ЖК ми направи впечатление че вече е мн дебела, но док нищо не каза за степен на зрялост. Днес бях на запис на тонове и нямам контракции на матката, въпреки че младежът мн шава.
Аз ще пера с течния на Нук като за първи път а после може и да сменя. От др седмица започвам да се подготвям и аз, че тогава ще съм вече в 36 г.с. а и уикенда ще купуваме дрешки и комплект за изписване.
За козметика смятам да използвам Бубхен.

Въпрос към момичетата които са раждали вече в Шейново - интересува ме дали дават бащите да чакат в болницата докато се роди бебето и носят ли им го веднага след като се роди да им го покажат? ММ е мн притеснен да не би да го объркат после с друго бебе Simple Smile луда работа, мъжете полудяват и те като ще стават бащи Simple Smile #Crazy

# 247
  • София
Да, да, лекарката при последните два прегледа ми изясни, че още не ми е узряла и не би трябвало да родя много по-рано. Това беше по повод мой коментар, че се чудя всеки ден "Ами да не родя сега?"

И при мен се получи подобна ситуация на ЖК миналата седмица - изразих опасения да не родя по-рано и лекарката ми каза, че матката не е готова за раждане още и няма да е толкова скоро, но не употреби точно думата "узряла". Незнам по какво определят.

# 248

Въпрос към момичетата които са раждали вече в Шейново - интересува ме дали дават бащите да чакат в болницата докато се роди бебето и носят ли им го веднага след като се роди да им го покажат? ММ е мн притеснен да не би да го объркат после с друго бебе Simple Smile луда работа, мъжете полудяват и те като ще стават бащи Simple Smile #Crazy

Аз съм раждала в Шейново преди 6г ,но тогава не даваха да се влиза по стаите и бебетата ги показвахме на етажа през вратата на стълбите които отиваха на самият етаж ,като ги вадеха за хранене и майките си ги чакаха отпред пред неонтологията.

# 249
И аз сега се прибирам от тонове. Екстра са, беб е 2500 грама, в 35-та седмица съм. Обърнал се е с главата надолу през последната седмица Shocked
Позволих си да попитам за Бени, ок са. Друго не знам, дано не се обиди. Но всички я мислим Hug

# 250
Момичета, чак другата седмица съм пак на преглед, а вчера забравих да питам за магнезия. До кога го пиете вие. Сега като вече не се знае коя седмица съм , всъщност по календар/ и по стария термин съм 34+3, а според т.н. нов май 36 и нещо, не помня вече, взех да се обърквам. Та на вас до кога ви казаха да пиете

# 251
  • Драгоман
Преди 2г. в Шейново, веднага след секциото лекаря отиде да вземе ММ, баща ми и зълвата, за да им покажат бебето за минутка, ММ даже я беше снимал с телефона!  Simple Smile Незнам обаче дали през стъкло или не  е било.  newsm78 Но може и да си зависи от лекаря за подобни неща дали е навит.

# 252
Мама като роди брат ми  2007 г. в Шейново, и с тате като отидохме още сутринта / примерно тя беше родила в 7, ние към 8-9 бяхме стигнали, все пак каката трябваше да се е наспала  Embarassed / и си се качихме там на някакъв етаж и док изнесе при нас на етажа бебчето . Снимахме го и си го взе, а после когато преместиха мама в нормална стая/ примерно като време да е било следобеда/ си ги чакахме пак на етажа, излезе си тя заедно с количката с бебчето. Не знам до колко е редно и дали още я има тази практика, но си мисля, че не е нникак хигиенично / не сме били с калцуни или нещо такова/

# 253
Ами на мен сега лекарката ми каза до края на седмица да го пия 2х2, другата 2х1, и после по 1 на ден. Peace

# 254
мили бъдещи и настоящи мами извинявам се ако въпросът ми е глупав , но бебчето трявали задължително да е паднало носко долу , за да разбереш , че раждането е наближило? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт