"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 313
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
мили бъдещи и настоящи мами извинявам се ако въпросът ми е глупав , но бебчето трявали задължително да е паднало носко долу , за да разбереш , че раждането е наближило? newsm78

Мисля, че не е задължително, понеже една приятелка имаш контракции , съответно до 10см разкритие бебето си беше високо и й казали да изчака още 2 часа да си слезе надолу само , ама тя вече нямала нерви и почнали с напъването Grinning

# 256
Благодаря  Grinning Моята бебка ме рита високо горе , че чак и ребрата ме болят baby_neutral

# 257
На 01.09 съм на преглед, термина ми е 07-ми, казаха ми да продължавам да пия 3х2 магнерот до края на месеца. Засега ще раждам нормално, sof4e, дано съм била полезна  Hug

# 258
И на мен никак не ми е ясно кого се е слъкнало. Вчера док ме пита дали се смъкнало, казвам е аз как да знам, не ти ли показва машинката  Crazy Моето човече винаги си е бил ниско, от мъничка точка, затова сега не знам, дали това че шийката ми е станала 2.6 не значи, че се смънкало  newsm78

# 259
Беба беше се смъкнала когато бях в 5-тия месец за това бяха ме накрали да пия магнезий и но-шпа . Последно бях на преглед на 11.08 и ми казаха , че е горе и незнам защо мен лично доктора ме вика на преглед чак на 03.09  Rolling Eyes

# 260
Руми,комплекта от онлайн магазин ли го купи?   bouquet

Много ми е приятно да виждам раздвижване в темата, момичета  Hug

Здравейте, аз съм от Казанлък, и го купих от тукашен магазин. Възглавничката изпрах, и вече не прилича на ... нищо - пълнежът й вътре се размести и сега прилича на стара възглавница, пълна с парцали... Здраве да е, аз си мислех да я използвам в количката - за да се обляга бебчето когато поотрасне, а не за да спи върху нея. Но, май-май, няма да стане.

Знаете ли - не смея да давам твърди съвети по отношение на бибероните, но ще споделя моя опит с тях. С първото ми дете не ги ограничавах изобщо - в един момент ги отказахме  и това беше. А с второто ми дете какво ми щукна, да ги ограничавам, и - сега то е на 4,5 г. и малко отгоре - и много често заспива с пръст в уста. Понякога и през деня си смучи пръста. То не беше говорене, увещаване, засрамване - каквото се сетиш, ама нейсе... Дано сега като се роди бебенцето, нашият малък батко да се позасрами.

Затова, аз си мисля, че малките имат силен смукателен рефлекс, който трябва да задоволят по някакъв начин. Отучването от пръстите е по-трудно, да не говорим че пипат навсякъде и после пъхат в устата. А имаме и комшийче, което е с годинка по-голямо, и на него не са давали бинерон, и то също е с пръста в устата. Затова, аз за себе си съм решила, че сега няма да ги ограничавам. Надявам се в един момент просто да ги откажем, и така  Hug

# 261
  • София
Да и на нас педиатъра това ни каза за залъгалките - по-лесно е да се махне залъгалката, но пръстите не можеш да ги махнеш. Аз доста усилие положих да я накарам да смуче залъгалка, но не ми се получи. Слава богу засега не си смуче и пръстите, но пък приспиването ни е кошмар - то не е подскачане, въртене, мятане, ритане, рев. Все едно я карам нещо ужасно да направи. Отпусне ли се, веднага заспива, самоче да я накарам да легне и да постои мирна за малко е ужасно трудно (особено сега, доста често си отнасям по някой ритник в корема).
Иначе ако питате баба ми, много е хубаво, че не искала залъгалка.

# 262
Здравейте мами! Вчера бях на ЖК и ми казаха, че бебока е 2227гр (в 34 седмица) освен това ми каза плацента I-II зрялост. След това правихме генекологичен преглед и каза " един пръст разширение, главичка леко прилегнала". Аз попитах какво осначава това, а тя каза "нормално като за 10 дни преди раждане". Но аз съм за 30 септември и нямам нито контракции, нито нищо. Попитах дали да очаквам преждевременно раждане и тя каза " не говорим за преждевременно раждане, спокойно, някъде след 10 трябва да родиш". Ама моя младеш е още много малък! Според вас какво означават думите й? Как да ги тълкувам? Първа бременност ми е и всичпко ми е непознато. Какъв е този един пръст разширение? Аз съм чувала само за разкритие и то в сантиметри. Много странно се попчувствах след прегледа... Значи да се подготвям за бебето по-рано, така ли?
Аз в момента съм хоспитализирана, за да ми изследват надбъбречната жлеза, заради висок кортизол, та съм малко депресирана в тази болнична стая. На всичкото отгоре лекарката, която ме прие ми се накара, че видиш ли аз съм виновна, че не съм си открила високия кортизол преди бременността и какво съм се сетила да се изследвам в 8я месец, тя пред свършен факт какво да направи.... Ама аз съм ходила по лекари и никой не ме пращал да си проверя кортизола, дори не знаех че може да се проверява! Аз ако можех да се самодиагностицирам, нямаше да стигам до тях!
Надявам се всичко да се оправи, заради бебчето, дано не съм го увредила по някакъв начпин.

# 263
За бибероните имайте предвид, че не е много важно дали даваме или не. Силата на сукателния рефлекс е генетично заложена, индивидуална и не подлежи на научаване или отучаване. Някои бебета имат толкова силен сукателен рефлекс, че още от преди да се родят са вечно с пръст в устата  Laughing На такова бебе да му ограничаваш бибероните си е цяло мъчение (и за майката  Laughing).
Други пък изобщо не пожелават биберон, нито си смучат пръст.
Единствено има някакво значение в началото, за да не попречи на кърменето - преди всякакво смучене на биберони, бебето трябва да се е нахранило, за да не заспи гладно - това е опасно състояние, което води до изтощение, а от смученето на биберон бебето се унася.
И второ, неизядената кърма е сигнал за тялото на майката да произвежда по-малко, така че от недостатъчно сучене може да ѝ намалее драстично кърмата.
От там нататък колко ще иска да смуче биберон детето и колко дълго ще го прави, си е индивидуално и мерките не могат да повлияят кой знае колко.

myrzelche, дано всичко да е наред  Praynig
Иначе един пръст разширение е един см разкритие. Явно е започнало и веряотността да родиш по-рано е много голяма. Плацента I-II степен на зрялост отговаря на по-голяма седмица.
Просто да знаеш, че няма начин да изкараш до 30-ти септ.

# 264
мили бъдещи и настоящи мами извинявам се ако въпросът ми е глупав , но бебчето трявали задължително да е паднало носко долу , за да разбереш , че раждането е наближило? newsm78

Не, не е задължително. Може да се смъкне и когато започне раждането. Може пък и да си го носиш нисичко долу, от по-ранен месец, и така да сте си до края. На мен ми казаха, че главичката се е смъкнала в малкия таз преди около 2 седмици/ми казаха/ , но не съм родила засега.

Мързелче - аз мисля, че 1 см не е проблем. Някои момичета си имат 1 см разкритие от 6-7 месец, и така си остават до края. Зрялост 1-2 степен според мен означава, че имаш още време. Степените са 4 - 0, 1, 2, 3. Степен 3 е признак за скорошно раждане - значи плацентата вече по-трудно изпълнява функциите си за изхранване и снабдяване с кислород. Степен 2 е някъде 8-ми месец. Докато не стане 3, мисля че няма да тръгне родовият процес.

И за да не спамя темичката ни, ще редактирам поста, за да се похваля  Laughing Laughing Днес изгладих всичките дрешки, дето бях изпрала. Приседнах си на столчето, отворих широко прозореца - и въпреки, че с епотих мъжката, ги изгладих и прибрах! Много се гордея с мене си ..  Embarassed

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 15:07 от rumka833

# 265
Здравейте мами! Вчера бях на ЖК и ми казаха, че бебока е 2227гр (в 34 седмица) освен това ми каза плацента I-II зрялост. След това правихме генекологичен преглед и каза " един пръст разширение, главичка леко прилегнала". Аз попитах какво осначава това, а тя каза "нормално като за 10 дни преди раждане". Но аз съм за 30 септември и нямам нито контракции, нито нищо. Попитах дали да очаквам преждевременно раждане и тя каза " не говорим за преждевременно раждане, спокойно, някъде след 10 трябва да родиш". Ама моя младеш е още много малък! Според вас какво означават думите й? Как да ги тълкувам? Първа бременност ми е и всичпко ми е непознато. Какъв е този един пръст разширение? Аз съм чувала само за разкритие и то в сантиметри. Много странно се попчувствах след прегледа... Значи да се подготвям за бебето по-рано, така ли?
Аз в момента съм хоспитализирана, за да ми изследват надбъбречната жлеза, заради висок кортизол, та съм малко депресирана в тази болнична стая. На всичкото отгоре лекарката, която ме прие ми се накара, че видиш ли аз съм виновна, че не съм си открила високия кортизол преди бременността и какво съм се сетила да се изследвам в 8я месец, тя пред свършен факт какво да направи.... Ама аз съм ходила по лекари и никой не ме пращал да си проверя кортизола, дори не знаех че може да се проверява! Аз ако можех да се самодиагностицирам, нямаше да стигам до тях!
Надявам се всичко да се оправи, заради бебчето, дано не съм го увредила по някакъв начпин.

Боже , каква е тази лекарка, как може да ти говори такива неща, не се стресирай излишно, моя позната с 3см разкритие от 7ми месец си изкара почти до термин , а това за плацентата онзи ден се рових и аз , понеже ми стана интересно

Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

Аз съм в 35та, онзи ден бях на преглед , но нищо не ми е казала за плацентата ,още по - малко да ми предполага , че след еди си колко дни ще раждам , това си е стресиращо....

# 266
Миналата седмица докторката ми каза, че е започнала да зрее и това е добре.
Днес ми каза друго, че оптималното време, когато е добре да се роди бебето е 37-38 седмица. Демек след 2 седмици. Ама мойта дата е след това. И с оглед на това, че не се чувствам сигурна с моя лекар, ако избера друг какво става със записаната дата? newsm78

# 267
Мързелче, и аз съм чувала за мами, които по 2 месеца си ходят с малко разкритие. И все пак бъди подготвена с багажа за всеки случай от по - рано и не се тревожи, другото си е Божа работа. Над 2500 бебчетата вече са доносени, твоето след 2 седмици ще е толкова горе долу.
Така че не се тревожи.

Това за узряването е на плацентата, не на матката. Матката я гледат дали е изгладена.
Иначе днес бях на преглед и ми казаха, че имам малко калциране на плацентата (т.е остаряване), но да не се тревожа, защото било нормално за края на бременността.
Все си мисля, че по - рано ще родя, но здраве да е. Бебчо е 2600.

Only God can Нищо няма да стане ако избереш друг лекар. Можеш да се обадиш и си отмениш датата също.

# 268
според мен, оптималното е да се роди на термина си, или когато тръгне от самосебе си. Но ти нали си с планирана операция - според мен, колкото по-късно, толкова по-добре. Последните 3 седмици до термина се развиват най-интензивно белите дробове на детето. Не че ако се роди по-рано това няма да стане в последствие, но все пак, природатра щом така е отредила, сигурно има защо. Поне аз тъй си мисля, дано не те обърквам само  Praynig

# 269
От 37 седмица бебетата са вече напълно развити и доносени, с развити бели дробове и храносмилателна система, така че не е опасно бебето да се роди от 37 г.с.
Моето бебе още не се е преместило в малкия таз а шийката на матката въобще не я гледахме. В понеделник ще попитам.

Общи условия

Активация на акаунт