"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 049
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
За съжаление все повече и жени клонят към секциото, по някакви техни си причини...
Всичко живо около мен ми вика "еееее, секцио мога да родя още 5 деца" Shocked
Е ок, ама аз искам нормално. И преди 3 години, когато ме оперираха, ми казаха да забравя. Още ми е доста криво и искам да родя нормално, но няма как. Изпадам в ступор като се сетя колко часа ще лежа неподвижна в леглото, реанимацията, раздвижването, болките, минимум 5-те дни в болница и т.н.
И на всички препоръчвам нормалното раждане, няма по-хубаво от това. Да не говорим вече, че и има медикаменти и упойки, които в ръцете на добър лекар биха могли да направят раждането почти безболезнено.
Факт е, че моето първо раждане беше супер бързо и леко, а това на сестра ми кошмар. И донякъде разбрах нейното желание второто да бъде секцио.
Обаче мен откровено си ме е страх, как ще ме режат и аз ще ги чувам... Confused
ММ няма да иска да е с мен в операционната, а и се съмнявам че ще го пуснат. И фактът, че си знам датата още повече ме стресира, чудя се дали нямаше да е по-добре, ако си тръгне само? То не е и гаранция, че няма да се случи така де.
Иначе беб заема невероятни пози в корема ми и доста често ме боли, от няколко нощи май ме рита в стомаха и ме заболява.
Още малко де, пък после идва купона Laughing

# 91
И аз наблюдавам масовото предписание за секцио, особено от частните болници. Голямо бебе, тесен таз... да, дааа!

# 92
  • Пловдив
Така е. Все повече клонят към секцио. Около мен масово приятелки "ме съветват" да родя секцио, медицината е напреднала, не сме били в едновремешните времена и нямало никакъв смисъл да се измъчва жената. Даже, като чуят, че имам проблем с очите /без изобщо да знаят какъв е/, веднага издават компетентното мнение "ама как, секцио, естествено, толкова е лесно и много по-безопасно от нормалното" ... брех, всички станаха лекари. Как пък никой не се е зачел и позаинтересувал относно + и - и на двата вида раждане.
Има възстановили се бързо и след едното, и след д угото. Има драми и то големи и при едното, и при другото. Ама ... като е влезнало, трябва да излезе това бебе, няма начин  Joy

# 93
Здравейте момичета,

и аз малко да се разпиша, че нещо се бях загубила последните дни.

Maidenly, честито бебче и от мене! Радвам се че всичко е минало добре с раждането.

Ентусиазмът започва и мен вече да ме тресе. От днес съм в 35-та г.с. и все още пия магнерич. Другата седмица съм на консултация с доктора който ще ме изражда и предполагам че ще ми каже да спра и аз магнерича. В 33 г.с. ми каза че бебето върви малко напред - 2080 гр. а главичката му беше 9,3 см според ехографа. Значи и мен няма да ми се размине без епизиотомия. Днес изпрах дамаската на кошницата за кола на бебо и слинга който си избрах. Имаме малко дрешки но сега през уикенда предстои по мащабното пазаруване. ММ не бих искала да присъства на раждането, защото не искам да загуби апетита си към секс с мен след това. Мисля че така е по здравословно и аз самата няма да се чувствам добре той да наблюдава. Миналата седмица започнах и аз с тоновете и ще ходя всяка седмица до 40 г.с. ако стигнем до нея Simple Smile От време на време и мен ме стяга корема вече и започвам да се притеснявам от болката, много се двоумя за епидурална.

Аз ходя на йога за бременни във връзка с въпроса на Руми и това много помага за правилното разположение на бебето и разтягането на таза. Имам вкъщи и фитнес топка която може да се иползва за облекчаване на контракциите вместо ходенето. Смятам като започнат контракциите ми да се разтягам с нея и чак като станат на 4-5 минути да тръгна към болницата.

# 94
  • Пловдив
Боже, всички имате контракции след спирането на магнезия ... само аз не  ooooh!   Thinking  newsm78  #Crazy

# 95
Аз още не съм го спряла и имам, но са доста на рядко. Като се замисля мина доста време от последната. Споко, когато му дойде времето и ти ще имаш  Peace

# 96
Ekumcheva, правихте ли посявка за урокултура? Притеснява ме, че урокултурата отнема време докато излезе - май 5-7 дни  newsm78 . Утре ще видя какво ще каже моя АГ - май е по- добре сега да пия антибиотик, отколкото да предам нещо на бебето и то да е на антибиотик след това ( въпреки, че гаранция няма ).

# 97
  • Пловдив
Какво е това урокултура? Или не съм правила, или съм правила, без да знам, че така се казва?! Само сега 9 месец ми взеха секрет от влагалището, за да провери състоянието на "пътечката" на бебето - чиста е  Joy Няма да пия нищо. Другото са ми стандартните зследвания кръв и урина.

# 98
Аз пих магнезий две седмици в шести месец и толкоз. Контракции не съм имала или поне не ги усещам...

# 99
Ekumcheva, правихте ли посявка за урокултура? Притеснява ме, че урокултурата отнема време докато излезе - май 5-7 дни  newsm78 . Утре ще видя какво ще каже моя АГ - май е по- добре сега да пия антибиотик, отколкото да предам нещо на бебето и то да е на антибиотик след това ( въпреки, че гаранция няма ).

В лабораторията където си я правя аз , ако я дам урината в понеделник в сряда след 12 на обяд е готова. Ако не се изолира нищо даже още на другия ден е готова.

# 100
Ако не се изолира бактерия в урината и няма нужда от посявки, резултатът е готов същия ден. Ако се прави антибиограма резултат на третия ден. Дано все пак да има грешка в лабораторията и не се налага АБ.

# 101
Здравейте и честити бебчета, да са живи и здрави!

Аз съм вече в 37-38 седмица никога не съм пила медикаменти, нямам контракции но и бебето си седи на дупето и най вероятно няма и да се опита да се обърне, явно е доста мързелива щом все още не усещам силни удари /което не е задължително/.
Голяма драма се завърта при мен, аз съм изцяло против секциото, а то точно натам вървят нещата.
Въпреки че моят доктор е израждал много седалищни бебета и е оптимист ако настоявам да пробваме и да имам готовност при нужда да ме срежат, на този вариант и аз съм се спряла, вчера я мери около 3.300 кг термина по принцип ми е 2.09.2015г., а най-големият шок е че той излиза в петък в отпуск до 31.08.2015г.,
това значи че тръгнели бебето през тези дни, който и доктор да ми се падне никой няма да се навие да изражда седалищно точно по причината че не им се занимава веднага ще решат проблема с ножа.
Това всичко ме натоварва страшно много добре че ходя на работа иначе ако си стоя в къщи само за това ще мисля.
Мен не са ме пращали на тонове не знам защо.

# 102
Здравейте мамчета,и аз да се запиша в новата тема,Благодаря за която.Тоя път даже си имаме много хубаво  заглавие.
Аз съм в 36 седмица вече и още си пия магнезия,но докторката ми каза от 20 да го спирам,иначе по термин би трябвало вчера да съм влязла в 9 месец.От време на време имам контракции и си мисля,че като спра магнезия и бебчо може да тръгне да излиза,но когато тогава вече.Иначе миналата преди седмица като бях на преглед беше 2500гр.Вчера правихме и запис на тоновете и и те са добри.Така че вече си го чакаме с нетърпение,особено баткото.

# 103
  • софия
Здравейте момичета как сте днес ? Мен продължава да ме мъчи безсъние+киселини,цяла нощ будувам после цял ден ми се спи  Sad Днес ходих до една педиатърка но се оказа че е в отпуск до 31 дано успея навреме да намеря лекар за бебето. В четвъртък отивам за обменната карта и направлението newsm44 Още малко остана.. Хубав ден   bouquet

# 104
  • Пловдив
Здравейте и честити бебчета, да са живи и здрави!

Аз съм вече в 37-38 седмица никога не съм пила медикаменти, нямам контракции но и бебето си седи на дупето и най вероятно няма и да се опита да се обърне, явно е доста мързелива щом все още не усещам силни удари /което не е задължително/.
Голяма драма се завърта при мен, аз съм изцяло против секциото, а то точно натам вървят нещата.
Въпреки че моят доктор е израждал много седалищни бебета и е оптимист ако настоявам да пробваме и да имам готовност при нужда да ме срежат, на този вариант и аз съм се спряла, вчера я мери около 3.300 кг термина по принцип ми е 2.09.2015г., а най-големият шок е че той излиза в петък в отпуск до 31.08.2015г.,
това значи че тръгнели бебето през тези дни, който и доктор да ми се падне никой няма да се навие да изражда седалищно точно по причината че не им се занимава веднага ще решат проблема с ножа.
Това всичко ме натоварва страшно много добре че ходя на работа иначе ако си стоя в къщи само за това ще мисля.
Мен не са ме пращали на тонове не знам защо.

Браво на теб щом ходиш на работа. И моят термин е тогава, но не мога да си представя да съм толкова подвижна - омаляват ми много краката, тялото, завива ми се свят и гледам да стоя само в къщи на климатик, иначе имам чувството, че ще падна някъде.
Разбирам те напълно за секциото ... но мисля, че по-добре да се настроиш позитивно за него, ще ти е много трудно това седалищно бебе да го извадите. Пък и то ще се мъчи.
Той голяма отпуска ще си направи .... вариант е да  направите секциото преди да излезе, ако му имаш довериеи не ти се иска да рискуваш с други лекари. Бебето вече си е развито. Или пък му предложи да гопредизвикате по нормален път и ако не стане, тогава да реже. Но да е той - миля, че ще ти е по-спокойно в негови ръце.

Пиши какво е казал и какво си решила Simple Smile
Спокойно! Всичко ще бъде наред :*

Общи условия

Активация на акаунт