"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 020
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
М84 да ти е жив и здрав бебока!Ако имаш време и желание разкажи повече за раждането-на мен лично би ми било интересно.
За превръзките - първия път си бях купила някакви специални био незнам си какви с естествен памук и т.н., които много бързо смених с нощните aways, които ми бяха в пъти по-удобни.
За стерилизатора - мамите, които смятат да кърмят или поне ще опитат просто нямат нужда от това за сега. Аз кърмих щерката доста дълго и имах само 1 биберон, който тя плюеше всеки път и едно шише, което даже и за вода не използвах, защото до 6 месец беше само на кърма, а после купих шише с мек накрайник за вода - не че и от него много пиеше, ама поне за чесане на венците го ползваше Laughing Някой беше писал, че сега е момента да се прочетат повече неща за кърменето - инфо има много, а и желаещи да помагат по-натам също. Трудностите са основно в началото - да се синхронизират мама и бебе, от там насетне нещата се получават съвсем естествено.

# 676
Мамчета,аз да ви питам какво кошче за кола си купихте - за закрепване с колани или с тази база изофикс? Има огромна тема по този въпрос, но няма никакво изчитане newsm78

# 677
На мойто дете столчето е с изо фикс и съм много доволна.Но не всички коли имат такива кукички за които се захваща стола. Трябва да провериш.

# 678
На мойто дете столчето е с изо фикс и съм много доволна.Но не всички коли имат такива кукички за които се захваща стола. Трябва да провериш.
Тези май са доста скъпи, а!?! Имаш ли снимка или линк от нета?

# 679
......

Да питам, обзаведох се с такъв стерилизатор
http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/m6CXQGZ_LylEbupM03Z_EhA.jpg
но е без инструкция. И сега се опитвам да разбера колко мл вода се сипва в него. Търся в нета, обаче понеже е стар модел, не пише никъде. Някоя от вас дали е ползвала такъв?

.....
Ще ти пратя линк на сайт на Филипс, където има инструкции за всеки продукт, нооо от телефона нещо не мога.

Ето:
http://www.philips.bg/c-m-mo/bottle-warmers-and-sterilizers/ster … egory.p-grid-icon

Има всичките им стерилизатори от 2008 насам.
Simple Smile

# 680
Бените и М84, честити ви рожви! Дa сa ви живи и здрaви, нa вaс бързо възстaновявaне. Рaждaнето нa М84 приличa нa моето първо рaждaне. И то беше 36 чaсa от нaчaлото нa контрaкциите. Нaдявaм се товa дa е по-крaтко Wink
Съглaснa съм дa се вписвaт именaтa нa бебетaтa нa първa стрaницa  Peace
Столчето ни не е с изо фикс. Но и еднaтa ни колa нямa тaкaвa функция.
Aз успях дa кърмя три месецa сaмо, но въпреки товa ползвaх стерилизaтор от сaмото нaчaло - ползвaх помпa зa кърмa и я стерилизирaх нa всяко цедене.

# 681
  • Драгоман
Мами и аз да се включа, че нещо ми е малко трудно с писането от тела   Crazy Бяхте писали за предизвикване на раждането -секс. А бих допълнила и че трябва да свършва вътре, защото спермата също има влияние на процеса. Също физическа активност и дълги разходки пеша.  Peace
Да честитя също бебчетата на бените и м84 - да са Ви живи и здрави, и много добрички!!!

# 682
Честито бебчета на Бените и М84 и от мен  Hug Колко е хубаво, че вече си гушкате малките слънчица Simple Smile
И аз вече нямам търпение, но поне 36-37 г.с, да мина и ще ми е по-спокойно  Rolling Eyes

# 683
Тези май са доста скъпи, а!?! Имаш ли снимка или линк от нета?
В гугъла като напишеш детски столчета Britax Romer България.Столчето ми е 9кг.-18кг.,а първият ми стол за кола за новородено ми е без изофикс.Според мен ако не пътувате много, стола за новородено няма смисъл да е  с изофикс.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 07:22 от desymn

# 684
m84 Честит мъж! Много да ви радва!!! Права си, че крайният резултат е важен, но 36ч  #Crazy
panteryx86 споко и аз съм накрая, и нашия ред ще дойде  Laughing

# 685
Честито на всички бебчета! Да са живи и здрави и всички останали подир тях!!!  newsm44

Аз докато се включа в темичката тя свършила  Joy Лудницата ме тресе и мен, вчера бях на ЖК, бебо от месеци си върви напред ама ми изкара 3900 3 седмици преди термин. Направо се шашнах, преди 3 седмици беше 2700 някъде, викам на докторката, че не може толкова голямо да е станало бебо Simple Smile 2 пъти го мери, та ще видим на финала колко ще стане Simple Smile

Иначе се опитваме да се подготвим с мъжа, ходим по пазари, правя списъци, дадоха ми разни дрешки, пера, гладя малко (уф най ми е омразно) и се опитвам да наваксам тука ама не остава време Simple Smile Много се радвам че си имаме бебчета и кой знае още колко са на път, така че ще става все по интересно  Laughing Пу пу дано всички излязат лесно и бързо (и мойто голямото покрай вашите Stuck Out Tongue)

# 686
Здравейте и от мен !!!
Чести бебчета на Mandenly,benite,djeni84,m84!!!Много да ви радват малките сладурчета!!!
Snejna mama бъди силна!!!
В сряда бях на преглед, бебчо е добре.В 36 г.с. - 2,700гр.,след 2 седмици ще ходя да определим датата за секцио.От една седмица имам болки в кръста и ниско долу.Корема ми се стяга, но аз съм така от 6м.Пия магнерич,нош -па и втамин С.
За покупките - вече си имаме комбинирано легло,количка,кошче,шезлонг,корито,както и дрешки,пелени и завивки.Почти съм изпрала и изгладила всичко.Подготвила съм и багажа за болницата като мисля да сложа в малък сак, в една голяма чанта на бебчо,една празна за мръсни дрехи и моят.Купила съм 1 залагалка с капаче, едно шише на Томи типи - 260мл,една помпа за цедене от евтините, като се надявам да мога да кърмя.Вземах и Лансинох за зърната.
Останала ми е козметика за бебе и съм решила да взема тенджера за стерилизиране.
Още малко остава дано остискаме и ние и бебенцата.
Приятен ден на всички!!!  

# 687
Честити бебчета! Аз цяла вечер изкарах с нерегулярни контракции, които се успокоиха сутринта и малко се стреснах, защото още не съм напълно готова с подготовката. На мен запис на тонове не са ми правени, казаха ми при пренасяне тогава.
За столчета за кола препоръчвам Maxi cosi. Нашите са модел citi ( за бебето) и priori ( за каката).  Мисля, че е оптимален вариант цена- качество. Peace

# 688
За Лансиноха, който ползва по-изгодна е голямата опаковка от 40 мл., за около 20 лв. я взех и започнах вече да мажа. Стига за дълго и се ползва и за всякакви ситуации, дори след кърменето влиза в употреба.
На мен тонове ми мерят всяка седмица след 35та.

Lili_f, голямо бебе си отглеждаш.  Grinning

А аз още не съм избрала количка.  ooooh!

# 689
Аз пак съм с някакво гадно течение и генитален херпес. #Cussing out
Следобед съм на кожен за херпеса, но за течението се чудя какво да правя? newsm78
Моят лекар е в отпуск, заместничката му и тя. Простооооо #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт