Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица.

• 47 364
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
 Да, точно като американски кандидат-президент!  Laughing Много точно сравнение.
Бебето от Тео бебе е тоооолкова сладко!  Heart Eyes Особено като наднича иззад големия подарък.

Катето има червена точка на рамото от ваксината.

# 601
  • София
Здравейте и от мен!  bouquet

Бебка прави опити от известно време да се обръща по корем и успява да се задържи съвсем малко, на пак е нещо. ... Яде предимно към 20:00 - 21:00 вечерта и после към 05:00 сутринта. ... След вечерното ядене успява да заспи сравнително бързо при това в креватчето си, след което на следващото иска при мама и тати. ... И ваксината на моята мацка е червена точка Heart Eyes

Силве, аз пих бромокриптин първоначално около 10 дни с уж спряна кърма и след това го пих 16 дни отново / 10 дни 3х1 и 6 дни 2х1 / при което кърмата ми наистина спря. Simple Smile

Лека засега от мен!  bouquet

# 602
На нас ти отложиха втората ваксина вече за след 10 .10. - Беше ни поотминала хремата ,но снощи отново се завърна,то с това време.
Да ви споделя,преди около 10-15 дни когато се разболя с хрема и зачервено гърло ,на малкия му беше трудно да суче от гърдата ,горкия не можеше да диша. И се наложи да изцеждам и да давам от шише,много на вътре го приемам този факт че се опитвам вече 2ра седмица да го върна на гърдата ,а не става и това ме смазва психически ,чувствам се виновна. Изцеждам се на около 3 часа и давам с шише и през 2-3 дни не ми достига за 1но от храненията и давам АМ,е това вече ме доразбива.Не знам защо толкова навътре ги приемам нещата,все пак важното е бебчо да е нахранен.МРЪН МРЪН МРЪН!!
 За памперсите ,започнахме с Премиум памперс ,след това пробвахме зеления памперс ,но ни станаха малки ,пробвахме с Пуфис ,от които аз не останах доволна ,не попиваха добре и пропускаха.И в момента взехме отново Премиум 4-9 кг,3 ти ден ги използвам и съм доволна.

# 603
Вашите бебчовци как се хранят в този месец по колко пъти и по колко мл. някаква примерна схемичка спазвате ли ?! Дайте съвети как да го излъжа  Rolling Eyes
brigita, виж това:Цитирам от книгата на Проф. Л. Трифонова -  "Хранене на бебето":
От втората седмица до втория месец:
Необходимото дневно количество храна възлиза на около 1/5 от теглото на детето, или по 200 мл на кг тегло. Това е максималното количество храна, което детето може да риеме, без да възникнат храносмилателни смущения като повръщане или диария. Във възрастта до 1 година детето не бива да получава повече от 1 л храна днедно!
Какво означава това на практика:
Ако детето тежи 3 кг, то се нуждае от 600 мл (3 кг * 200 мл)мляко дневно. Ако детето се храни 7 пъти, това означава, че трябва да получава средно по около 90 мл на едно хранене (от 70 до 100 мл).
Ако детето се храни повече от 7 пъти, порцията му ще бъде съответно по-малка.
От 2- до 4-месечна възраст
Средното количество храна за деня трябва да е равна на около 1/6 от теглото на детето, т.е. по около 170 мл на килограм тегло.
От 4- до 6-месечна възраст
Средното необходимо количество храна е около 1/7 от теглото на детето, т.е. средно по 140-150 мл на килограм тегло.
Ако детето тежи около 7 кг, това означава около 1 л храна дневно. Ако детето се храни 6 пъти, порцията ще бъде около 170мл (+-30мл); Ако се храни 5 пъти, порцията ще бъде средно около 200 мл (+-40 мл).
След 6-ия месец
Необходимото средно дневно количество храна възлиза на 1/8 от теглото, но не бива да надминава 1 л дневно. При хранене по 5 пъти дневно това означава средно по 200 мл на порция. Това съответства на вместимостта на стомахчето на детето в тази възраст.

# 604
  • до едно тепе
Не разбирам защо изобщо се опитвате да ги отказвате от нощното ядене. Малки са още и щом се будят значи огладняват. И сега не гледам час нито денем, нито нощем-щом иска да яде и давам, пък ако иска и просто малко да сукне, за да се успокои. Това за кърмените бебета. Когато са на АМ виждате какво изяждат и можете да прецените дали са гладни, но пък щом искат нощем да ядат значи са. Сами ще си избият този навик и при всяко ще е по различно време. Все пак всяко си е индивидуалност и не можем да ги сравняваме и да се опитваме да ги караме по калъп. Ако доки ме кара да и спирам нощното кърмене откровено ще си я питам тя може ли гладна да седи или само на вода  Crossing Arms
Или колкото и невероятно да ти изглежда баткото ми е бил с манекенски размери винаги. И сега е слабичък, но памперсите му омаляваха далече преди да стигне килограмите, които са посочени на тях. Почнеха ли да изпускат отстрани сменях с по-голям номер.
Турските и другите памперси нямат съществена разлика. Само в миризмата на зеления Laughing Доста по-силно мирише и аз в началото затова не исках да ги ползваме, но свикнах. Обикновено се продават по складове или определени магазинчета и на тях пише на турски и се казват Прима, а отгоре над надписа с малки букви пише памперс.

# 605
Здравейте мамии  Hug
Отчет от днес. 5,200 кг и 58см. Килограм и 200 сме качили и още 3см от миналия месец. Ау ваксините минаха много зле. Милото така жално ми плачеше че и на мен ми се дорева. Педи каза да й давам сок , но аз нищо няма да й давам! Много ми е малка за сокове а и още има колики от време на време.
За количеството мляко, яде колкото иска и когато иска. Понеже се дохранваме с АМ всеки път яде различно количество от него , а понякога даже и отказва.
Мен също не ми харесва рекламата на Коко. Единственото което ми харесва от нея е репликата : " хапва добре и расте с часове" .

Ох да се оплача малко. С ремонта сме почти до никъде. Едва направихме тавана днес. Като даже не е напълно готово, защото има да се шпаклова и фигури да се правят. Аз мия чиниите и след 10 мин са с 1 пръст прах по тях.  Cry направо не знам как ще издържа докрая. Ма ще ми се наложи да търпя нямам друг избор.

# 606
От турските памперси видях днес във Фантастико  Peace

# 607
Момичета, нашите сополки поминават от вчера. И точно от вчера забелязвам слуз в акото. Дали не се изчиства организма и слузта да е от сополите? Иначе имаше и миниатюрна нишка тъмна кръв, но ще се шашкам чак ако се повтори. Знам, че ако акото е жълто, бебо цоцка нормално и е жизнен и щастлив-всичко е наред. Simple Smile
Иначе аз ползвам Пуфис и лидълските тройка. Имам и един пакет Нани'с, но не съм ги отворила още..

# 608
  • София
Привет!

И ние сме с турските Прима. Виждам ги вече навсякъде. Последно на пазара на Слатина в едно малко магазинче и във Фантастико и Кауфланд ги има. Иначе ги поръчвам и от http://www.minimod.bg/.

Нощното хранене не възнамерявам да премахвам по никакъв начин. Много е малка. Колко яде не знам - нали се кърмим. Щом не реве значи й сита.  Simple Smile

IrinaIvanova-Djudji не се предавай момиче. Спри да дохранваш с АМ, защото от там пътят е само един и то не в полза на кърменето. Давай му да суче през час ако трябва - всичко ще си дойде на мястото. Това му е в природата. Не може да забрави как се прави. Свържи се с консултант. Правят посещения и в къщи. Ще ти помогнат.

# 609
  • Пазарджик
Dotmot не искам да те плаша ,но ние също заради 1 нишка кръв стояхме 6 дни на болница.Слузта може да е и от сопола и от колики.Според мен не пречи една консултация с док и една микробиолотия на акото.
Също така помисли дали не е имал запек бебчо и да се е напъвал.Огледай му добре дупето.

# 610
            Благодаря ти Кристин за изчерпателната информация  Wink от написаното излиза, че го храня нормално, така че спирам да се притеснявам...относно акитата не съм имала такъв проблем, днес беше зелено ,но е настинал здраво и е разбираемо, дано се оправи бързо, че така се плаши милото от тези сополи, днес вече му купих капки за нос и е една идея по-добре.Докторката ни изписа и панадол без значение , че нямал температура, хич не ми се дават тия парацетамоли значи  Crossing Arms от какво се разболя това дете така и не разбрах  Thinking

# 611
Силве, предния ден цял ден се напъва и пръцка, но не е акал. Да не би кръвта да е от напъването значи? Не се бях замислила.. Иначе пък днес си навакса- 4 пъти вече. Кръв слава богу няма. Сряда сме на консултация и ще видим какво ще каже педиатърката.

# 612
  • Пазарджик
Ми според мен е възможно.Преглеждай му обстойно всеки път памперса и ако не се повтори не мисля,че е проблем.Също така следи и цвета на акото.
?...аз все още изтръпвам моята госпожица като ака и после започва преглед дали е гъсто,дали е жълто и всички в нас казват ,че съм полудала на тема акита.

Има ли мама която дава Лефакс за колики,нека каже как го дава и дали при тях причинява запек?

# 613
  • срещу двата комина :)))
Ми според мен е възможно.Преглеждай му обстойно всеки път памперса и ако не се повтори не мисля,че е проблем.Също така следи и цвета на акото.
?...аз все още изтръпвам моята госпожица като ака и после започва преглед дали е гъсто,дали е жълто и всички в нас казват ,че съм полудала на тема акита.

Има ли мама която дава Лефакс за колики,нека каже как го дава и дали при тях причинява запек?

аз го давам, по едно пръскане преди ядене  Peace запек не е имал, но той така или иначе ака веднъж на ден или през ден  Peace

# 614
Здравейте, момичета! След 5 дена неакане днес заведохме бебко при педи. Изписа му клизма, но каза да пробвам първо с термометър. Е, второто не доведе до резултат, но клизмата подейства. След половин часови мъки и рев, Стелко напълни памперса с една ужасно миришеща маса. Сега спи блажено, но педи каза, че е нормално това, усвоявал кърмата. Не трябвало обаче да се оставя повече от седмица без да ака.
Моето сладурче от седмица не се буди нощем. Суче към 9 вечерта, заспива около 10 и се буди в 6, усмихнат до уши. През деня също си поспива, предимно след обед по 2,3 часа. Вече гука доста и все се смее.

Общи условия

Активация на акаунт