Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица.

• 47 359
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Привет на всички. Отдавна не съм писала, но обикаляме България нон стоп и не остава време. Прибрах се до Сф само за прегледа на Алекс за 2 месеца и беше 6 кг и 60 см Simple Smile За месец е качил 1200 гр. Тъкмо след като дядо му (баща) ми обяви, че детето гладува, защото плаче и пристигна с две кутии АМ. Аз съм на изключително кърмене, ходи обяснявай на баща си, че не трябва да имаш големи бомби, за да имаш мляко. Избягах и от него и сега съм в друга география отново. Откакто не сме в София беберо е по цял ден навън - от 8 сутрин до 8 вечер. Вече с кърменето никаква грижа, даже шал не ползвам, че е голяма разправия да се криеш и увиваш. Сви студ обче и се обличам на катове. Отдоу потник отгоре дълъг ръкав и става като надъгнеш дългия ръкав и смъкнеш потника. Алекс е само с втора ваксина против хепатит. Доки не иска д ги бързаме и аз се доверих.

Как се обличате в студовете? Не съм чела назад, че сте изписали много. Аз слагам Алекс в боди с дълъг ръкав и плюшена цяла дрешка, шапка и в бебешко чувалче памучно и за всеки случай нося тънко поларено одеалце. Дли стига така? Има запушен нос от време на време по едно сополче вадя само с физиологичния разтвор.

# 631
ice_vaiper, 180 мл.е голяма доза за стомахчето на двумесечно бебе, и sibil1987 е обяснила, че се вдига постепенно, ще добавя, че храненията трябва да се разреждат, може би -през 3:30 часа, бебето само ще покаже, нашето ако е заситено добре пропуска в 3:00-4:00 часа и направо в 6:00-6:30.

# 632
ice_vaiper, 180 мл.е голяма доза за стомахчето на двумесечно бебе, и sibil1987 е обяснила, че се вдига постепенно, ще добавя, че храненията трябва да се разреждат, може би -през 3:30 часа, бебето само ще покаже, нашето ако е заситено добре пропуска в 3:00-4:00 часа и направо в 6:00-6:30.
И аз така мисля, но той вече от седмица си изяжда всичко до край (150мл) и понякога плаче около 30мин преди хранене.... Да спомена, че е на Фризо Вом, тъй като в началото на 2-ри месец започна да повръща много- кърма, вода- всичко.... и педи предписа Ам-то..... Та на въпрсният Фризо Вом, в табличката пише за ненета от 2 до 3 месеца- от 150 до 180гр. Sad оф, незнам.... Страх ме е да не го държа гладен, а не искам и да прехранвам... Чак на 14.10 сме на консултация....

# 633
ice-viper и ние сме на фризо вом. Почти на 3 месеца и преди седмица ивеличих на 120 мл. Фризо вом е мъничко по-малко калорично от другите АМ, но все пак засища добре. Ако даваш много и на често може да му разшириш стомахчето. Ако го изпива бързо може да не си утолило инстинкта за сучене и просто даму харесва да смуче биберона. Пробвай със залъгалка.
Щях да пиша и други неща ама...с един акъл какво по-напред...

# 634
 Hug
ice-viper и ние сме на фризо вом. Почти на 3 месеца и преди седмица ивеличих на 120 мл. Фризо вом е мъничко по-малко калорично от другите АМ, но все пак засища добре. Ако даваш много и на често може да му разшириш стомахчето. Ако го изпива бързо може да не си утолило инстинкта за сучене и просто даму харесва да смуче биберона. Пробвай със залъгалка.
Щях да пиша и други неща ама...с един акъл какво по-напред...
Hug  Ще опитам, Благодаря!

# 635
И моят фъстък понякога пие толкова бързо(3-4мин.)че не усеща че се е нахранил и като свърши млякото реве няколко минутки Joy Като му "слегне" яденето и се успокоява и е доволно нахранено бебе.Давам му мноооого често биберон,така си свикна от началото още Rolling Eyes
Понякога мрънкя около 2 чака след хранене,тоест 1час преди следващото.Давам водичка и детето пие жадно и пак е доволен.Мисля че просто си е жаден.Като е само на АМ има нужда и от вода,не е като с кърмата.
А от няколко дни забелязах че глезльото почна да се бъзика с мен hahaha
Започна да кашля "на ужким",само да ми види реакцията,защото е разбрал хитреца,че като кашля го взимам.Също понякога се надува да реве,без да му се реве,само за да му обърна внимание.Като го погледна и се усмихва веднага.При положение че целодневно се забавляваме двамата и не съм го оставила сам да скучае.А трябва... Rolling Eyes
Ще свикне с мен и после трудно ще мръдна някъде без него.Щ пада рев.Така съм забелязала при познати които сами си гледат детето защото нямат баби на близо а татковците работят.Но скоро почвам лекции и ще го оставям да си се гледат с таткото като е почивка Mr. Green

# 636
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте и от нас Simple Smile
От 3 дни сме си все в нас - времето е лошо, а и нали ни ваксинираха, док каза да го пазя 2-3 дни Simple Smile
Обаче ако продължава така ще го разлигавя, яде после мама го мачка 1 час после спи и пак така.
Само едно не ми харесва като се радва се е научил да вика Sad хич не ми харесва така ама няма как.

Иначе и аз имам чуденка по повод яденето нали минахме на 5 пъти на ден, а нещо цедя по-малко кърма от преди. Само се моля малчо да изсуква нужното му, че в шишето после докарвам до 90 мл не повече. Няма и как да се измерим, че кантарчето ми се счупи. Трябва да направя опит само със шише и ще разбера ама така ми харесва да си суче, че не искам да се лиша от това удоволствие Simple Smile

Хубав ден и дано времето се пооправи според прогнозата Simple Smile

# 637
И аз мисля че 180мл е много за двумесечно бебе. Аз всъщност не знам колко яде моята беба, а вчера и днес няма голямо желание за папкане. От снощи ми вдигна Т и милото много страда. Нещо немога да я смъкна. Дадох и нурофен и обух чорапки с оцет и пак не пада. В стаята е 30 градуса и неможе да се изпоти. Имам и свещички за Т след малко отиваме при док да ни види и да каже от какво я вдига тая Т и какво да й дам.

# 638
Стефи, не мисля, че е добре да се изпотява насила малко бебе както се изпотяваме ние, за да ни "излезе" болестта. Мисля, че имаше общо с неусъвършенстваната им терморегулация Peace Дано педиатъра ви даде нещо, което да помогне  Hug

# 639
Изписа ни направление за болница  Cry ако до довечера не падне Т да сме отишли. Изписа ни и антибиотик и сега чакам мм да го донесе. Каза да ведувам панадол и нурофен да не е само от едното. Ох къде се разболя толко това дете...  Cry

# 640
  • срещу двата комина :)))
здравейте, моя хубавец яде по 150 мл пет пъти на ден, а е на два месеца и половина  Peace увеличих му ги от 130 след като почна да реве на два часа и беше постоянно нервен... най-добре е детето само да си покаже когаиска повече  Sunglasses

# 641
Стефи, дано да я свалите температурата и не се наложи ходенето в болница.

Аз продължавам да се тормозя с повръщането и май ще искам направление за гастроентеролог от ЛЛ... Няма спиране просто. Ако искам да не връща трябва да стои мирен и да не мърда изобщо, а това няма как да стане...

Темата за новите юлки е готова http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=875454.0

# 642
Стефиии, дано смъкнете темп и не влизате в болница  Praynig
Кристалин, това с мързела все едно е от мен. Хич не ми се излиза в студа, така обичам да си седя в къщи, на топло  :DD.
Ив, обличам по подабен начин. И нашата педи не бърза с ваксините.

# 643
Стефи, бързо да смъквате температура. Но ако е нещо сериозно по-добре в болница под наблюдение толкова малко дете Peace

Да се оплача и моя напоследък доста връща, но то след хранене е една игра, само вдига крачета и гука Heart Eyes Ще видим утре док какво ще каже.

За излизането аз съм ок, преди на жегите не, но сега ми е идеално, точно за разходка. Зимата също обичам, само да има слънчице Crazy

# 644
Здрaвейте,нaшaтa консултaция минa,мaлкия нaпрaви 2месецa, тежи 6.260 и е висок 60см. Рaсте кaто гъбa. Относно млякото, aз дохрaнвaх мислейки си че нямaм кърмa първия месец,втория реших дa дaвaм когaто поискa дa яде и спрях aдaптето.Изводa е, че и двaтa месецa кaчи еднaкво по 1.200г.Не се шaшкaйте,спокойствие и здрaвa хрaнa трябвa, относно цеденето и aз повече от 90-100 не докaрвaм.
Лошaтa новинa е че тaткото домъкнa вирус и aз и мaлчо боледувaме,той е нa хомеопaтия aз нa чaй, дaно се опрaвкм скоро Sad Относно спaнето....нямa спaне,яде в 23.00 и зaспивa буди ме в 3.00 и после в 6.00 товa е ходя си недоспaлa и уморенa.

Общи условия

Активация на акаунт