Искам да кажа ... (50)_17.08-23.08

• 49 086
  • 952
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Младост
За ТСХ няма заначение на  кой ден от цикъла се изследва.

# 91
  • София
Жаки, ако не е щитовидната жлеза, съм на мнението на Каси - паническо разстройство.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 12:12 от Тонка*

# 92
  • Sofia
Пфу, затревожих се и аз за утрешното ни возене към София  Praynig.
Снощи ни засече един добруджанец на връщане от Албена и се разминахме на магия Tired.
Пази,Боже,от нервни и самоуверени шофьори Praynig

# 93
  • дядовата ръкавичка
Обичам да мирише на дъжд. Въздухът е свеж.
Харесвам всички сезони. Само късите дни през есента и зимата не са ми по вкуса. Както и поледиците по улиците през зимата.

Не мога да повярвам колко много от вас правят зимнина. Мислех, че това е останало в миналото при бабите. Аз се занимавам с буркани отскоро, без радост, по неволя. Изобщо не ми е кеф,  единствените ми почивни дни да са заети с буркани.  А и ми е непознато и съответно притеснено. Все си мисля, че нещо ще оплескам и целият ми труд ще отиде на боклука.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 12:14 от Айяла

# 94
  • Телиш/Плевен
Нино, безкрайно много благодаря за рецептата!!! Hug

Жаки, дано се открие причината и се предприеме правилно лечение на приятелката ти! Hug

И при нас заваля най-накрая. Heart Eyes

# 95
  • някъде ... тук ...
До преди няколко години и аз си мислех, че няма кой да ме накара да затварям зимнина отново. Като дете участвах наравно с майка ми и баба ми в "консервната фабрика" на лозето и ми тежеше доста.
Сега не ми тежи, защото правим зимнина заедно с мъжа ми, но определено не е в съботя и неделя, а вечер след работа Crazy Отделно, че майките ни вече няма къде да гледат и всичко купуват от пазара, а пък после тази зимнина трябва да стигне някак до нас (300-400км).

По другите въпроси не мога да кажа нищо.
Жаки, Сесили Hug

# 96
Аз се опитвам да измисля някакво забавление за РД на Калина. Ще сме на морето тогава и се чудя как да празнуваме.
Гледах тъкмо оферта за час и половина круиз, предоставят разни пиратски щуротии. То хубаво, обаче ако вземе да им стане лошо на децата...ще е ама че и забавление.

# 97
  • ту тук, ту там
И ние още не смеем да качим детето на пиратско корабче поради същата причина!
Сесил, Аквапарк?

# 98
И ние още не смеем да качим детето на пиратско корабче поради същата причина!
Сесил, Аквапарк?

Аквапарк има един наблизо, но сега четох отзиви и не са особено ласкави.
А малкия е на 2г и половина и на повечето атракции няма да го пуснат да се качи.

В Морската градина и тамошния увеселителен център ходим всяка година и малко и е поомръзнало.

# 99
Сесили, много тъжно. Всеки ден по някаква такава вест.

Жаки, ПР се диагностицира много трудно, защото симптомите му са такива на вегетативната нервна система и са от обикновено сърцебиене до усещането за инсулт/инфаркт.
Наскоро по пътя на диагностиката мина съпругът на най-близката ми приятелка. Просто една вечер припадна. И се започна- Бърза помощ, съмнение за микроинфаркт и пр. Та се стигна до ЯМР, скенер,изследване на туморни маркери, ЕКГ след 24 часово будуване за епилепсия и пр. Накрая месец ксанакс по половин доза, сеанси при психолог и две консултации с психиатър, решиха проблемът.
Сега е на хранителна добавка- хидрокситриптофан.

ПР е ужасно нещо. Ето Тони може да каже- усещаш, че умираш, че губиш връзка с реалността, че се задушаваш ... Трябва силна воля, много самовнушение и по-малко среща с психиатрите, защото при тях пътят е към АД, а той е мнооого коварен.

# 100
Каси, покриват се симптомите с описаните от теб. Свързах се с един професор, ендокринолог, в четвъртък ще я водим иска да идем с изследване на ТСХ и МАТ. Много се надявам да е нещо друго , а не ПА, знам колко трудно се лекуват, особено в малък град, тук няма психилози, само психиатър и невролог. Вливат и бром и натрий в момента, за сърцебиенето. Правихме ЯМР, пълни изследвания кръвни, няма установена причина, остава надежда да е хормонално, ако не лошо.
При кой да я водя, ако не е щитовидна жлеза? Добър лекар в справяне с ПА? Тони?

# 101
Стискам палци да е по-лекото, хормонално и да го овладеят. Симптомите съвпадат 100% и с тези на колежката ми.

# 102
Каси, първо трябва да се изключи щитовидната жлеза, защото симптомите са много сходни.

Аз преди зимнина не съм правила, но тук понякога ми се дояждат, я лютеница, я туршия. Не е като да правя зимнина, защото правя, когато ни се дояде по няколко буркана. Обожавам мириса на печени чушки.

Много е тъжно когато загиват нелепо хора в инциденти.

# 103
  • Телиш/Плевен
Обожавам мириса на печени чушки.
Един от най-любимите ми "есенни аромати". После е този на печена тиква. Освен ароматите, вкусовете също са ми много любими, а за сезона казах вече. Heart Eyes

# 104
  • Euskal Herria
Тук октомври вдигат един павилион - за около месец, в който има машина за печене на чушки. Много добре опечени, месести и вкусни са чушките. (Варненки да ме извиняват, знам, че по техния край им казват пипер, а не чушки  Grinning.) Не пропускаме да си вземем. Иначе си имам чушкопек и често си го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт