Искам да кажа ... (50)_17.08-23.08

• 49 974
  • 952
  •   1
Отговори
# 360
А най ме кефи един коментар отдолу - НАП,  ВиК и други изгореха (сиреч са или бедни, или педе...)

# 361
  • София
Царевичката е супер, ама не знаех, че и трябва много време да уври. Все едно варих на вола прадядо му.
Царевица варя 20 минути в тенджера под налягане.

# 362
О, благодаря! Ще знам за друг път  Simple Smile

# 363
  • Пловдив
О, благодаря! Ще знам за друг път  Simple Smile
Не се вдъхновявай толкова. Laughing Случвало ми се е да я варя три часа в тенджерата под налягане. Варя час, отварям - камък, доливам вода, варя още час, отварям - камък, на третия час ми писна и я ядохме дрънкаща.

# 364
  • Телиш/Плевен
Хм, аз досега не съм имала проблеми с царевица. В обикновена тенджера варя, затискам ги с чиния да не "скачат" нагоре. Ако е по-зелена - около половин час и е готова. При по-зрялата - около час. Вероятно си зависи от царевицата, де, просто досега не съм улучвала такава, дето да ме измъчи. Ама то всяко нещо си има първи път. Laughing

# 365
Еееееееееееее.......сега с тая царевица. То па аз дали ше правя тая година пак, дали не. Да не се втелясвам.

Тая сега е станала муци, ама муци. И със сол само и с масло и сол. Но си искА варене.

Начиии, днеска съм много доволна от себе си! Мно-го!
Сутринта голямата беше с баща си да кара колело, малкото с бабето се шматка, свърших си на компа идеална работа. Не съм мръднала днеска от него. Ма то си е екстра, не да се кьорави човек през телефон.
И тая нощ ше си седя тука до късно и ще спя в хола  Blush хареса ми. Мъжката половинка е с децата и заспива преди тях, всичко е шесссссссссс.

Правих пържоли по рецепта от нашата тема, ама няколко рецепти в едно  Mr. Green Пържолите на съфорумките. Харесаха се!

# 366
  • Телиш/Плевен
Ее, Нино, как няма да вариш пак? Аз се опитвам да те окуража, че явно сега не си имала късмет и че следващия път ще си стане като хората. Hug

# 367
  • Пазете Гор
Разумно е да се избира царевицата, дето ще се вари. Степен на зрелост, и особено сорт. За варене е подходяща влашката бяла царевица, и в по-малка степен сладките сортове. Теоретично може да се свари и фуражен сорт (то е 97% от посевите), но е времеемко и никак не вкусно.

Но пък защо трябва всичко да е вкусно? Аз все си избирам да ми е вкусно и затова се боря с килограмите като Сизиф същи.

Правилно пишат класиците: някои хора се хранят, други въвеждат в себе си хранителни вещества. Ха да видим кой ще се отгатне кои класици цитирам.

# 368
Аз пък се сетих за "Секс, наркотици и рокендрол" и Ивайло Христов в сцената дето обясняваше как си имал собствен "Белведер" и как яде здравословно, мляко и овесени ядки и колко е гадно. Здравословно, ама гадно. 
И от там се сетих, че не съм ходила отдавна на театър.

Иначе, човек трябва да си угажда  Blush 

# 369
Добро утро!
Спала съм като заклана. Вчера кофти ден, определено. На вън е едно мрачно и смръщено, съвсем в унисон с настроението ми. Продължаваме да се срещаме с екипи, които да ни направят парното. Снощните ме обнадеждиха, дано да ни дадат оферта, от която да не ми се изправя косата. И мъжът ми влиза в гадни втори смени за 10 дни... Много ми се ще да мрънкам, ама няма Simple Smile

Хубав ден ви пожелавам!

# 370
Добро утро!
Аз да си кажа, че инфлуцид помага и на мен и на детето. 10-годишният ми племенник е лекувам само и единствено с хомеопатия, класическа. Не е като да не е боледувал и никога не се е стигало до нещо сериозно.
Нино, като каза "Секс, наркотици и рокендрол", се сетих, че след тази пиеса отказах да ходя на театър в продължение на поне година и половина. Но просто тя беше последната от една такава серия и ми дойде в повече.

# 371
Алечка, искаш ли да питам нашите и да ти кажа коя фирма ни прави парно? Супер доволни сме.

# 372
Алечка, искаш ли да питам нашите и да ти кажа коя фирма ни прави парно? Супер доволни сме.

Нино, мерси, но аз съм в Търново Simple Smile

# 373
И аз варя царевица в обикновена тенджера с чиния отгоре. Винаги ми е ставала ок. За час максимум. А  правим често, децата много обичат.
За днес уж бяхме запланували конна база, но нещо не съм сигурна, че времето ще позволи.
Стреснах се тази нощ от гръмотевиците, бях разтворила всички прозорци.
Впечатляват ме хората тук, от четири -пет дни няма вода и го смятат за нормално Rolling Eyes Те си били свикнали - водата от чешмата ставала и за пиене, и за готвене. То не че и ние не свикваме постепенно, но такова нежелание да си търсиш правата, да настояваш някои да си свършат работата, не бях виждала. Или пък просто планинско спокойствие.

# 374
  • Пловдив
Времето в Пловдив е разкошно. Облачно и хладно, перлено сиво, дано не завали.

Общи условия

Активация на акаунт