Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 738
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 630
 Антигона , далеч съм от идеята да разбивам нечии заблуди.    Laughing   Животът ще промени твоите...
Аз само споделям лично мнение, на база моят опит и наблюдения.

# 631
Ама, Антигона, ти си свободна ако искаш и в суингове да участваш всеки уикенд с ТМ, обаче недей да претендираш, че това е разпространеният случай. Повечето хора искат да са само двама във връзката, и когато се намеси трети, връзката или е била скапана преди това, или задължително се скапва от този момент нататък. Така мислят и чувстват повечето хора (не случайно мотивът "изневяра" присъства м масата бракоразводни дела, дори  и като мотив за убийства), мъже и жени, а ако ти си някаква странна птица, надявам се, че си се събрала със себеподобен и няма да караш човека до тебе да страда заради твоето "свободомислие". Макар че май свободомислието е по-скоро от страна на партньорите ти, а ти си принудена да си "толерантна". Заблуждавай се сама себе си, проблемът си е само твой.

Виждала съм какви ли не глупости да се правят от любов. Едно нещастно девойче търпеше любовника си (12 години по-голям, баща на 2 деца от законната плюс 1 от една ученичка - вече бивша любов), как ли не се чудеше да го задържи в продължение на 6-7 години, приемаше паралелните му любовници, даже му уреждаше тройки, само и само да е с нея. Накрая го получи за малко - ожени го за себе си, роди му дете и 1 година му се радва. Последно онзи дойде на гости с 2 близначки, а тя беше изтрила от фейсбука си абсолютно всички следи от присъствието му. Пичът не е платил нито стотинка за нито едно от четирите си деца.

И иначе няма гаранция, като гледам малко бракове продължават повече от десетина години, но такива "отворени" връзки ептен нямат шанс за дълготрайност. Почти съм сигурна, че ако потърсиш официална статистика, ще намериш потвърждение. Изневярата е извънредно и крайно нежелателно обстоятелство, което евентуално би могло да се преодолее донякъде с общи усилия на двамата партньори, но нищо след това не е същото и за много хора не си струва труда.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 15:37 от Анонимен

# 632
Животът променя много неща. Но не всички. И аз като полигамна съм била в моногамна връзка без да съм гледала на нея като на компромис. Била съм и с моногамен партньор, който е изневерявал.
Етиките в случая нямат значение, защото човек действа и въпреки принципите и убежденията си, тъй като животът винаги може да те изправи пред ситуация с уловка.

Black_Saphire, за твое щастие не съм и претендирала, че това е разпространен случай. Претендирам, че го има.

# 633

Black_Saphire, за твое щастие не съм и претендирала, че това е разпространен случай. Претендирам, че го има.

Ами моето щастие няма никаква връзка с твоите изказвания, но дано странните ти представи за отношения с партньора не доведат до твоето нещастие Peace

# 634
  • Пловдив
Етиките в случая нямат значение, защото човек действа и въпреки принципите и убежденията си, тъй като животът винаги може да те изправи пред ситуация с уловка.
Това е такъв блабализъм, че няма на къде повече. Има някои неща, които са толкова против принципите ми, че няма значение пред какво ще ме изправи живота - принципите си не нарушавам. И съм абсолютно убедена, че има ситуации, в които мога да извърша убийство (я някой да ми посегне на децата....), както и че няма да изневеря.

# 635
Да, наясно съм, че вашите убеждения са с или нищожна вероятност да се променят или дори несъществуваща такава. Но чуждите такива подлежат на безброй изменения, просто защото, нали, са чужди.

# 636
 О, стига бе. Кой може да бъде сигурен какво ще му се случи в бъдеще, да не сме врачки.

Но аз също не разбрах, Антигона каква теза застъпва - че ако един от партньорите хареса някого и прави секс с него, това не е нищо притеснително, така ли? При всички случаи е притеснително, тъй като не знаеш  какво точно е отношението на партньора към тази, с която прави секс, до каква степен се харесват и колко ще продължи. Ако пък става въпрос за забърсване на някакви плажни гърли от съседната маса под погледа на любимата, и на такива съм присъствала, даже съм пила с една овца коняк у тЕх, докато си дойде изневерника и я прегърне, това са такива селско-студентски истории, че няма какво да ги обсъждаме. Впрочем, ако искате, да ги обсъждаме Laughing

# 637
  • Пловдив
Да, наясно съм, че вашите убеждения са с или нищожна вероятност да се променят или дори несъществуваща такава. Но чуждите такива подлежат на безброй изменения, просто защото, нали, са чужди.
Не, хората са различни. За един едно е важно, примерно ти твърдиш, че не ти е чак толкова важно мъжът ти да е верен. За мен пък е важно.

Аз няма да изневерявам, под достойнството ми е. Не съм изневерявала и досега. За него няма как да давам гаранции дали не е или дали няма, но засега не съм усетила. Нямам и поводи за съмнение. Ако реша, че искам друг, просто ще напусна този.

Всъщност греша - никак няма да е просто да напусна брака си. Но ще го направя.

# 638
О, стига бе. Кой може да бъде сигурен какво ще му се случи в бъдеще, да не сме врачки.

Но аз също не разбрах, Антигона каква теза застъпва - че ако един от партньорите хареса някого и прави секс с него, това не е нищо притеснително, така ли? При всички случаи е притеснително, тъй като не знаеш  какво точно е отношението на партньора към тази, с която прави секс, до каква степен се харесват и колко ще продължи. Ако пък става въпрос за забърсване на някакви плажни гърли от съседната маса под погледа на любимата, и на такива съм присъствала, даже съм пила с една овца коняк у тЕх, докато си дойде изневерника и я прегърне, това са такива селско-студентски истории, че няма какво да ги обсъждаме. Впрочем, ако искате, да ги обсъждаме Laughing

Именно, че не знам. Колко енергия е удачно да изразходвам в съмнения и подозрения, натоварвайки изключително и единствено себе си? На принципа съм станалото-станало. Нито ще позволя да ме травмира до края на живота ми, нито ще сметна, че след този човек повече не бих била влюбена и щастлива.
Как е редно да се процедира? Да следя телефонните разпечатки и да изисквам обяснение за всеки непознат номер? Да разпитвам като полицай къде си, кога ще се върнеш, с кого си, сигурен ли си, мисли му ако не си, мисли му ако си. Може би пък да е удачно да пресметна с Гугъл мапс точното разстояние от работата му или бара до вкъщи и ако закъснее с 2 минути да го разпъна на кръст?
Губила съм си вече времето по този начин, губили са и моето. До степен, че ми идваше да забърша първия срещнат за да знам поне за какво ми се пили с такава упоритост на главата. Ами в края на краищата като ти повторят 100пъти, че си свиня, на 101 вече може и да грухтиш. Поне за да има причина.

# 639
  И аз така смятам. Безсмислено е да се ровиш и травмираш, ако има зла вест тя ще те настигне със сигурност Laughing
 Да си създава човек притеснения и подозрения, или пък да се зарича за такива неща е губене на енергия.

# 640
  • тук-там
 И аз така смятам. Безсмислено е да се ровиш и травмираш, ако има зла вест тя ще те настигне със сигурност Laughing

Чак пък със сигурност! Laughing

# 641
 Щом не  си научил,  все едно не се е случило Grinning

# 642
Разбрахме, че болшинството приемат изневярата като най-долната постъпка, задължително подкрепена с романтични чувства и пълна липса на такива към "законната" половинка. Само дето болшинството не е извадка на всички членове в едно общество.

Много буквално приемаш написаното. Емоция и романтични чувства, дори любов са различни неща. В изневярата може да има емоции, но не задължително любов.

По назад пуснах линк, 48% от мъжете прибягват до изневяра поради емоционална неудовлетвореност
http://www.webmd.com/men/features/why-men-cheat.
От същата статия, само 8% от мъжете прибягват до изневярата само защото им липсва секс, 40% срещат жената с която изневеряват на работното си място.

Ти твърдиш, че не би го взела насериозно ако е само секс с някоя за която нямало да се сети после, но масовият случай е много по-различен.

# 643
Кой е казал, че трябва да слухтим, да ровим, да следим, да искаме отчет?
Не съм го правила, просто в един момент установих, че има големи промени в поведението на човека до мен. Взеха да ми светят едни лампички и малко след това истината лъсна на бял свят.
Винаги се усеща, кога си станал част от триъгълник.

# 644
Няма как на консервативен човек да му обясниш, че някъде отвъд изгледа му има и друг човек. А особено трудно е човек като понатрупа години и житейски опит да излезе от кръга си, когато се е барикадирал в него. Дори забелязвам, че и моите възгледи вече не са така балансирани както да кажем преди 10 години, а трайно и крепко преминават към избраната от мен крайност.

За мен писаниците на Антигона са цветни и забавни. Няма значение къде съвпадат възгледите ми с нейните.

На другите - сякаш чета мемоарите на Сталин или наръчник за средновековни инквизитори. Не бих се чувствал комфортно, ако си представя партньорство с толкова негативни хора.

Със сигурност никога няма да "задушавам" партньорката си и да и отнема някое нейно право или свобода. Тъй като не насаждам ограничения и злоба в половинката си, дори и да ми изневери, може би няма да се възмутя повече от това, че не е пуснала пране петък вечер.
Има такива злобни изневери, демонстративни, които да те унижат и натъжат. Един щастлив и обичащ човек няма да направи такава изневяра, защото тя не му е потребност и не е в негов интерес да внася отровни чувства или да губи връзката с партньора си.

Изневярата е грозна дума сама по себе си и е предаване на доверието, което е гласувал партньора ти. На работното място - бил си фалшив, провалил си се, предал си довероето което ти е гласувано - ето ти една професионална изневяра към шефа.

По мое мнение не винаги еднократният секс с друг човек за изневяра. Един човек трябва да умее да флиртува и да търси красивото, забавното и еротичното в живота. За мен един живот като вашия, подреден в ултрарутина, в който разхождате партньора си на каишка на всяко мероприятие би бил скучен, а партньорът ви сигурно ви мрази на подсъзнателно ниво.

Общи условия

Активация на акаунт