Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 450
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 540
  • Linz
Краси, знам, че за теб и Човечето нещата са черно-бели, но може някои да виждат и други цветове. Явно ти никога за нищо не грешиш и винаги постъпваш правилно. И аз се опитвам, но понякога не се получава. А друг път пък разбирам, че не си е струвало. Само времето може да бъде съдник.

# 541
Скрит текст:
След всеки секс ескапел да й дава тогава, да я видим Пената какво ще прави. Laughing

Ясно тогава защо мъжете предпочитат Пенки, те били съвсем роботизирани  Shocked Grinning !

Аз едно не мога да разбера, като как си го представяте това ново влюбване на един женен мъж?
Та, значи, живее си наш Иванчо добре с жена си и децата, няма проблеми, щастлив и обичащ в рамките на човешкото възприятие за тези понятия, и ?Изведнъж се появява нова секси колежка/нова секси съседка/нова секси продавачка в кварталната бакалия и хоп-вижда я наш Иванчо и " пада" влюбен до полуда в нея?   Laughing
Ако Иванчо се налага да прекарва голям период от време с Пенка или Марийка, например по работа, то вклюбването или поне хлътването става доста лесно.
Лошото е когато Иванчо няма как да прекрати напълно контактите си (когато например са колеги).
Лесно става, когато Иванчо вече не обича жена си/скучно му е с нея/по принцип си е кръшкач.
Когато жена ти още заема значителна част от мислите и сърцето ти, хлътването изобщо не е лесно, тогава просто човек не "гледа с такива очи" на другия пол.
Пак казвам, за да хлътне човек лесно, нещата с партньора му са вече сдухани, или на финалния етап.

Кукумицинка, обикновено нито е проста работа развалянето на семейство (особено с деца), нито е нужно ( на всички ни е ясно колко траят тръпките).
Е, като е нищо и никаква тръпка, не ще да се развежда, казва че обича жена си, що не се лишава от тръпката?Не може да се контролира?Сериозно?    Laughing

Когато срещнеш някоя "тръпка", но още обичаш половинката, знаеш, че ще я нараниш много ако научи, си изправен пред два избора:
1."тръпката" ти се оказва по-важна и й се отдаваш (което автоманично принизява половинката ти до ....поредната мебел в дома ви).Да, така е, след като искаш непременно да си получиш "туй в онуй" без въобще да те интересуват последствията, приравняваш половинката си с домашните си чехли-стари, удобни и ....безлични.
2.оказва се, че съвестта ти или любовта ти са по-силни, държиш на половинката си и общото ви "утре" и намираш начин да подминеш "тръпката".
Та, подобни "тръпки" могат ДА СЕ контролират.Другото са оправдания на гузна съвест.    Laughing

Могат да се контролират, но не всеки е толкова силен, че да успява. Наистина е до човек. За едни изглежда проста работа, за други е изключително сложно. Но да, може да се контролира.

# 542
Краси, знам, че за теб и Човечето нещата са черно-бели, но може някои да виждат и други цветове. Явно ти никога за нищо не грешиш и винаги постъпваш правилно. И аз се опитвам, но понякога не се получава. А друг път пък разбирам, че не си е струвало.
Не говорим за някакви общи неща, имагинерни, тук става дума за личните чувства на всеки един и доколко те са важни за него.Аз съм правила доста грешки, безгрешни хора няма.Не бих изневерила обаче на човек, на когото държа и когото обичам.
"Не греши само този, който нищо не прави!"
Но, изневярата НЕ Е грешка.Тя е съвсем съзнателен, личен ИЗБОР.За да се стигне до изневяра, има период, в който човек предприема доброволни, съзнателни действия, водещи го към нея.
А ако човекът до теб не си струва усилията да си държиш гащите вдигнати, защо изобщо сте заедно?

# 543
  • Другата България
Не, просто се пускаш с главата надолу без да знаеш какво ще стане и без да правиш никакви планове.
В началото.
После обаче не се усещаш как бавно, но сигурно все повече затъваш в ...ТОВА и ако нещата наистина не са само секс, неминуемо се стига до планове в нечия глава, последвани от разочарование в същата /обикновено/.

# 544
  • Linz
Краси, в общия случай имаш право. Но понякога животът те изправя пред такива предизвикателства и те поставя в такива ситуации, които са ти изглеждали невъзможни. От там идва и ония лаф никога да не се заричаш,

# 545
Краси, в общия случай имаш право. Но понякога животът те изправя пред такива предизвикателства и те поставя в такива ситуации, които са ти изглеждали невъзможни. От там идва и ония лаф никога да не се заричаш,

Именно! За това вече не се заричам за нищо, нито пък осъждам.

# 546
Те тая опера ще е бая дълга. От колко страници не е писало момичето.  Laughing
Може и чиче да я е завел на почивка.
Абе, съгласна съм на 100%, че понякога човек не може да контролира всичко, което му се случва. Обаче за мен има друго (за мен Laughing) когато човек създаде семейство трябва да се е нащракал с тръпките, с шоколадите, с тортите и всичко. Не ми се връзва една жена да хойка и да се влюбва и разлюбва и като създаде семейство, това да продължава. За мен няма смисъл да лъжеш някой. Като ти се искат още тръпки - развод и живот до спукване.  Sunglasses Децата ще порастнат един ден и ще имат глави да мислят, обаче децата са чудесно извинение за НЕразвода. И точно, щото хората знаят, че тоя метод не е правилен, не го подхващат. Кой се развежда, за да си вее кончето? На всеки му е удобно да си е "щастливо" женен, че защо да си разваля рахата?
Класика е, половинката да разбере и да се прави на утрепан/а и оп ето ти го модерното "семейство". Аз лично такъв живот не мога да живея, обаче е факт, че много хора го могат. И то доста добре. Щом нещо съществува, значи било нормално. Така ми каза една приятелка, която хвана мъжа си с три различни любовници. Накрая с много зор си стегна багажа и е щастлива.
Когато хората обичат, правят абсурдни "компромиси"..

На теория сигурно изглежда така, но на практика е по - различно.
Естествено, някои хора, като не могат да удържат хормоните си, така се успокояват. Въобще не мога да оправдая някой, който е решил да изневерява, така че локумите за теорията и практиката си ги развивай на ум.

# 547
  • Linz
Между другото хората тук имат много по-свободни разбирания. И за брака, и не само. Никой не прави драма нито от изневяра, нито от други неприемливи за нас неща. Един сърбин ми обясняваше, че при нас на Балканите е останал ориенталски манталитет от турското робство. Не знам дали е така, но и за Щатите съм чувала, че хората са освободени от нашите предразсъдъци. И живеят по-спокойно.

# 548
Много добре разбирам, че човек може да се влюби и на дърти години и това не можеш да го контролираш. Обаче, ако на човек съзнанието не му е отворено за нови приключения, а душата за нова тръпка, то няма как да се случи. Една семейна жена, която държи на съпруга си и всичко е наред изооообщо няма да и минават такива мисли. И за мъжете се отнася същото. Много често в двойките липсва комуникация, проблемите в ежедневието ги затрупват, грижи за децата, рутина и когато няма диалог и силна връзка между тях да си решат проблемите е много лесно да избягаш. И тогава е много лесно да шарят и очите, естествено че несъзнателно.  Laughing
И да се криеш, да се виждаш с любовника за няколко часа "тръпка", а после да се прибираш и да играеш роля, за мен не е щастие, нито глътка въздух. Защото, колкото повече минава времето и колкото по-малко човек се занимава с разума си, нещата стават кенеф.

# 549
  • София
Между другото хората тук имат много по-свободни разбирания. И за брака, и не само. Никой не прави драма нито от изневяра, нито от други неприемливи за нас неща. Един сърбин ми обясняваше, че при нас на Балканите е останал ориенталски манталитет от турското робство. Не знам дали е така, но и за Щатите съм чувала, че хората са освободени от нашите предразсъдъци. И живеят по-спокойно.

Къде е това "тук"? И в твя случай подходиха ли либерално с теб?

# 550
  • град-държава
Не, изобщо не правят драми и изобщо няма разводи за луди пари, заради изневяра...  Mr. Green
Ако някой смята, че да се изчука с някаква тръпка/неустоималюбов не е причина да си разваля семейството - Ок, но защо не позволи и на партньора да прецени и реши дали това е повод или не за развод/раздяла? Laughing

# 551

Нищо ориенталско не виждам. Във Великобритания не гледат много по-различно на изневярата от колкото в България.

В Щатите нещата много варират...точно там съм срещала огромни традиционалисти.

# 552

Ето няколко възможни "как си е извоювала място до мъжа ми" (не задължително всички едновременно):
- с десетилетие по-млада е
- тя е плоска брюнетка, ти си гърдеста блондинка
- тя е нещо непознато, ново, чуждо - вълнува като неразопакован коледен подарък

И каква е твоята вина тогава?

А задължително ли е да са единствените възможности, чрез които да си е "извоювала място"? Тъй като, лично аз, съм далеч от мисълта, че това са единствените опции, при които някой е решил да изневерява и причините не винаги са толкова плоски и прозаични.

Сигурно има семейства, в които на мъжа му липсва комуникация и внимание. Нищо не му пречи да си каже липсата. Да си поиска активно наваксването и. Когато ти трябва комуникация с някого, я инициираш.

И какво правим след нееднократно изказване от какво има нужда отново да е неразбран и неполучил? Да си стегне багажчето? Ами бракът? Общият бизнес? Децата? Ако религията не му позволява развод? Ако въпросният, неразбиращ го партньор, не иска да му даде развод?

Интересно е как за да обвиниш някого нещата са винаги черни или бели, но за да оправдаеш собствените си постъпки изведнъж започваш да използваш цялата палитра цветове и тогава неминуемо нещата не са "чак толкова прости".

Пише "няколко възможни". Но в най-честия случай, мъжът изневерява, защото е срещнал нещо ново, непознато и обикновено - атрактивно, но не непременно  Laughing за което усеща, че също му е навито. И му става интересно! Независимо дали на нас ни изглежда плоско или изпъкнало.

Неполучилият полага усилия, за да получи.Ако искаш до теб да е съпругата ти, полагаш усилия за нея. Ако искаш някоя друга - за другата. Ако мъжът е останал без комуникация и внимание и след казването, може би е останал само с голото казване, неподкрепено от действия.
Ако случаят не е такъв, а действително има проблем, или търсят външна помощ като двойка, или прекратяват отношенията, след като партньорът е такъв звяр нетърпим. Впрочем, не мога да повярвам, че все още се намират момичета, които се хващат на мита за съпругата-звяр-нетърпим и нещастния човечец, окован до нея.  Laughing Във всеки случай, почтеното към всички е да прекратиш отношенията, преди да се оплетеш в нови. Но е въпрос на съвест и личен морал. А когато изневярата е за да се разнообразиш, кой е луд да си разваля семейния рахат (най-често срещаният случай). Моето мнение за такъв случай съвпада напълно с мнението на БърдсФлу, без да съм била потърпевша като нея.

Когато ти забият нож в гърба, по естествен начин нещата са черно-бели. Черно - имаш нож в гърба. Тече кръв и те боли. Бяло - нямаш. Космическо черно - забил го е човек, за когото не си допускал, че е възможно да те нарани.

Когато ти си забъркал кашата, разбира се, че ще използваш цялата палитра. Това са твоите чувства и пориви, толкова цветни, сложни и уникални. Ти си като неразбрания художник-гений, макар за повечето външни хора цветът на картината да е по-скоро в онзи класически кафяво-бозав нюанс на чашата за изплакване на четките.

Изневярата има два компонента, които някак се подминават в тази дискусия. Първият е, че е изневяра. Не отворен брак, а действия зад гърба на партньор, с цялото съпътстващо лъжливо поведение. Вторият е, че хората не са животни и трябва да са способни да ограничават животинските си първосигнални пориви преди да се трансформират в прояви. Романтичното "О, но аз не мога! Толкова съм страстен/страстна!" е сред най-глупавите извинения за безотговорност.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 03:18 от Буря през август

# 553
Те тая опера ще е бая дълга. От колко страници не е писало момичето.  Laughing
Може и чиче да я е завел на почивка.
Абе, съгласна съм на 100%, че понякога човек не може да контролира всичко, което му се случва. Обаче за мен има друго (за мен Laughing) когато човек създаде семейство трябва да се е нащракал с тръпките, с шоколадите, с тортите и всичко. Не ми се връзва една жена да хойка и да се влюбва и разлюбва и като създаде семейство, това да продължава. За мен няма смисъл да лъжеш някой. Като ти се искат още тръпки - развод и живот до спукване.  Sunglasses Децата ще порастнат един ден и ще имат глави да мислят, обаче децата са чудесно извинение за НЕразвода. И точно, щото хората знаят, че тоя метод не е правилен, не го подхващат. Кой се развежда, за да си вее кончето? На всеки му е удобно да си е "щастливо" женен, че защо да си разваля рахата?
Класика е, половинката да разбере и да се прави на утрепан/а и оп ето ти го модерното "семейство". Аз лично такъв живот не мога да живея, обаче е факт, че много хора го могат. И то доста добре. Щом нещо съществува, значи било нормално. Така ми каза една приятелка, която хвана мъжа си с три различни любовници. Накрая с много зор си стегна багажа и е щастлива.
Когато хората обичат, правят абсурдни "компромиси"..

На теория сигурно изглежда така, но на практика е по - различно.
Естествено, някои хора, като не могат да удържат хормоните си, така се успокояват. Въобще не мога да оправдая някой, който е решил да изневерява, така че локумите за теорията и практиката си ги развивай на ум.
Защо да си ги развивам на ум? От къде на къде? Ще си ги развивам, където искам. Не си тази, която ще казва кой къде и какво да развива. Ти защо не си разви локумите на ум? М? Дали служи за успокоение или не какво значение има, когато е факт? Не могат да удържат хормоните си именно. Не могат да се контролират. И да огромна разлика има на теория и огромна на практика. Някой са много отворени на думи, но когато им дойде до главата оправдават и много лесно прощават изневяра точно. Не е като да не съм го виждала.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 21:23 от Anna-Bell

# 554
А пък други са много отворени и толерантни на приказки, ама като хванат благоверния/та в отклонение, страдат жестоко и прощават никога.

Имаме един семеен приятел - полигамен, не го е крил никога, дори на гаджетата си винаги го е казвал още в началото на връзката. Която се съгласи, съгласи се (но той самият е признавал колко пъти е виждал сълзи в очите им, когато им каже- извинявай, но ти по график не си днес, а в сряда). Дори създаде т. нар. "клуб на баджанаците", където всички са си баджанаци, менкат си партньорите и не се сърдят никому. Проблемът настана, когато се влюби в една другарка и тя реши временно да премине в леглото на негов приятел и баджанак. Нещата свършиха с бой в кръчмата и близане на рани (негови) около година. След това "клубът" се разпадна. Въобще се оказа, че тия работи с полигамията и толерантността вървят само до момента, докато не се появят чувства. Когато обичаш, е категорично невъзможно да ти е все едно, че любимият/та ти чат-пат си ляга с други.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 21:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт