Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 596
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 645
  • тук-там
Скрит текст:
Няма как на консервативен човек да му обясниш, че някъде отвъд изгледа му има и друг човек. А особено трудно е човек като понатрупа години и житейски опит да излезе от кръга си, когато се е барикадирал в него. Дори забелязвам, че и моите възгледи вече не са така балансирани както да кажем преди 10 години, а трайно и крепко преминават към избраната от мен крайност.

За мен писаниците на Антигона са цветни и забавни. Няма значение къде съвпадат възгледите ми с нейните.

На другите - сякаш чета мемоарите на Сталин или наръчник за средновековни инквизитори. Не бих се чувствал комфортно, ако си представя партньорство с толкова негативни хора.

Със сигурност никога няма да "задушавам" партньорката си и да и отнема някое нейно право или свобода. Тъй като не насаждам ограничения и злоба в половинката си, дори и да ми изневери, може би няма да се възмутя повече от това, че не е пуснала пране петък вечер.
Има такива злобни изневери, демонстративни, които да те унижат и натъжат. Един щастлив и обичащ човек няма да направи такава изневяра, защото тя не му е потребност и не е в негов интерес да внася отровни чувства или да губи връзката с партньора си.
Изневярата е грозна дума сама по себе си и е предаване на доверието, което е гласувал партньора ти. На работното място - бил си фалшив, провалил си се, предал си довероето което ти е гласувано - ето ти една професионална изневяра към шефа.
По мое мнение не винаги еднократният секс с друг човек за изневяра. Един човек трябва да умее да флиртува и да търси красивото, забавното и еротичното в живота. За мен един живот като вашия, подреден в ултрарутина, в който разхождате партньора си на каишка на всяко мероприятие би бил скучен, а партньорът ви сигурно ви мрази на подсъзнателно ниво.

Много добре казано.
За мен един живот като вашия, подреден в ултрарутина, в който разхождате партньора си на каишка на всяко мероприятие би бил скучен, а партньорът ви сигурно ви мрази на подсъзнателно ниво.

Те повечето само си мислят, че каишката е с един свободен край.  Peace

# 646
Много буквално приемаш написаното. Емоция и романтични чувства, дори любов са различни неща. В изневярата може да има емоции, но не задължително любов.

Aз какво обяснявам от 30 страници? Да кажем, че конкретно с теб не сме спорили за това, така че единодушно се съгласяваме по горния въпрос.

По назад пуснах линк, 48% от мъжете прибягват до изневяра поради емоционална неудовлетвореност
http://www.webmd.com/men/features/why-men-cheat.
От същата статия, само 8% от мъжете прибягват до изневярата само защото им липсва секс, 40% срещат жената с която изневеряват на работното си място.

Ти твърдиш, че не би го взела насериозно ако е само секс с някоя за която нямало да се сети после, но масовият случай е много по-различен.

Емоционалната неудовлетвореност не води ли и до липса на секс? И аз не обяснявах ли, че причините за един мъж да изневерява може да са точно тези? А твърдяла ли съм, че мъжете изневеряват само заради липса на секс?

Казах, че самата изневяра може да е само секс. Само секс не е задължително да е еднократно. Само секс може да е с години, дали с една и съща, дали с различни.

По принцип не вярвам на статистики и не ги приемам за убедителен аргумент, но ако ще вадим проценти в полза на собствените си твърдения, то ето:

Цитат
66% of cheating men report feeling guilt during the affair.The implications are a little scary: It isn't just uncaring jerks who cheat. In fact, 68 percent of cheaters never dreamed they'd be unfaithful, and almost all of them wished they hadn't done it.

До тук с обясненията "Той ти е изневерил, защото е неблагодарен, не му пука и не те обича."

# 647
Емоционалната неудовлетвореност не води ли и до липса на секс?

Ами това е все едно да питаме яйцето или кокошката Mr. Green ...

Колкото до вината и изневярата, каква ползва от това, че се чувстват виновни, ако продължават по същият начин...

# 648
Без петела нямаше да ги има нито кокошката, нито яйцето  Laughing

# 649
За кокошка е нужно петел, но за яйце - не.  Mr. Green

# 650
Защо пак омаловажавате функциите на петела?  Laughing

# 651
  • Пловдив
По мое мнение не винаги еднократният секс с друг човек за изневяра. Един човек трябва да умее да флиртува и да търси красивото, забавното и еротичното в живота. За мен един живот като вашия, подреден в ултрарутина, в който разхождате партньора си на каишка на всяко мероприятие би бил скучен, а партньорът ви сигурно ви мрази на подсъзнателно ниво.
Е, а за мен си е точно изневяра. И бих била много наранена, ако го прави. Като не ходя навсякъде с мъжа си.

# 652
Защо пак омаловажавате функциите на петела?  Laughing

Никак не ги омаловажавам, макар че като гледам как "оножда" кокошката, а тя дори не е разбрала какво се случва, чисто си е за омаловажаване, а кокошките ги оправдавам ако си потърсят друга перната птица.  Mr. Green Просто кокошката може да снесе яйце и без петел. Но за да се пръкне кокошка/петел тогава е нужна секундната намеса на петела.  Crazy

# 653
Аз пък не разбирам в каква връзка намесихте и
Цитат
Колко енергия е удачно да изразходвам в съмнения и подозрения, натоварвайки изключително и единствено себе си?
Как е редно да се процедира? Да следя телефонните разпечатки и да изисквам обяснение за всеки непознат номер? Да разпитвам като полицай къде си, кога ще се върнеш, с кого си, сигурен ли си, мисли му ако не си, мисли му ако си. Може би пък да е удачно да пресметна с Гугъл мапс точното разстояние от работата му или бара до вкъщи и ако закъснее с 2 минути да го разпъна на кръст?
Ревността каква връзка има с изневярата?
Изневеряват както на ревнивци, така и на супердоверчиви.
Та, дали един човек ще се трови с ревност, няма общо с това дали ще му изневеряват.
Той може да ревнува цял живот и никога да не му изневерят.А може нито веднъж да не се усъмни и да му слагат рога редовно.

Има такива злобни изневери, демонстративни, които да те унижат и натъжат. Един щастлив и обичащ човек няма да направи такава изневяра, защото тя не му е потребност и не е в негов интерес да внася отровни чувства или да губи връзката с партньора си.
Т.е., щастливите хора правят щастливи изневери?     Laughing
Е, те такова оправдание за изневярата за пръв път чувам.      Joy
Направо да запърхаш от радост, че щастливият ти и обичащ те съпруг ти изневерява щастливо.    rotfImao

# 654
Намирам невъзможността за четене с разбиране за особено сладурска.  Laughing

# 655
Някои съпруги на изневеряващи мъже наистина са доста щастливи и безгрижни, бих казала.

# 656
Мисля, че ще се гръмна.
Дотук бих изневерила на мъжа си с Кака Сийка. Забавна е, премерена е и е кратка.
Не пише като Вас фермани.  Sunglasses

# 657
дори и да ми изневери, може би няма да се възмутя повече от това, че не е пуснала пране петък вечер.

Да бе!

А бил ли си в ситуация извън "може би"? Т. е. "наистина"?
А тя беше ли твоята сродна душа, твоята секс мечта, обеткът на най-нежните ти мисли, жената, без която просто не си представяш живота?

Ако е просто да ти пуска пране в петък, "може би" и да не се възмутиш. Иначе нормалният мъж би пощурял от ревност.

Ами половата безопасност newsm78

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 18:35 от Анонимен

# 658
  • Пловдив
Мисля, че ще се гръмна.
Дотук бих изневерила на мъжа си с Кака Сийка. Забавна е, премерена е и е кратка.
Не пише като Вас фермани.  Sunglasses
Не с мъжа на Кака Сийка, а с Кака Сийка?

# 659
  • София
Не бих приела изневяра, случвало ми се е и знам какво е. Съответно не бих го и направила. Ако имам проблем във връзката си, предпочитам да говоря за него и опитам да го реша, стигне ли се до изневяра, пиши я бегала... За мен това е предаване на доверието. Реално съм била и от другата страна, но си беше чист секс и нищо друго, не продължи дълго, човека в последствие се раздели с приятелката си, но не е било заради мене, негова работа.
Това не значи, че няма и друг тип взаимоотношения, като тези, за които говори Антигона. Светът е шарен, хора всякакви, щом на нея и мъжа и им е добре, нека е така, тяхно право си е.

Общи условия

Активация на акаунт