Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 301
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 990
Всъщност много млади хора прокламират тази модерна концепция за свободните отношения, само защото ги е страх любовта и връзката им да не завърши катастрофално под руините на битовизма.

Точно така, затова и аз предположих, че бъдещето е на отворените връзки. Не мисля, че за следващите поколения изобщо ще представлява нито ценност, нито интерес, нито смисъл "да остареят с един". Просто животът, както си написала е такъв, че прави почти невъзможна "истинската любов".

# 991
  • Linz
Форумския съд пак се е събрал. Излиза ли нещо от общоприетите рамки, трябва дружно да бъде оплюто. Невероятно, но факт е, че има хора, които могат да обичат и без да изискват абсолютна и безусловна физическа вярност. Познавам достатъчно семейства (и то на възраст около 50 или повече години), при които ограничението на свободата не е приоритет в брачните отношения. Аз за съжаление не съм толкова толерантна, но не съм и сляпа за да видя, че и другият модел работи. И дори по-успешно. За това напълно вярвам, че Антигона може да не промени убежденията си и след 10, и след 30 год.

# 992
Хората променят възгледите си според собствените си интереси и нужди. След 20, 30 годишен брак може би някои предпочитат да дадат и да получат подобен тип свобода.
 Забелязвам обаче, че толкова много хора подскачат и са готови да анатемосват всеки, който има установени идеали като желанието за и даването на вярност, например, Защо да сме тесногръди всички, на които няма да ни е приятно да делим светия обет с други индивиди? Защо трябва да се интерпретира като крайност, ограничаваща едва ли не въздуха ? Понякога имам чувството, че за да придадем достатъчно тежест на убежденията си сме склонни да изопачаваме нещата прекалено. Тук не става въпрос за притежание на дадена личност, а за уважение към жената, любовта и взаимността, която споделяме.
Подчертавам, че не се опитвам да анализирам никого и не визирам Антигона, просто си давам мнението, с което никой не е длъжен да се съгласява.

# 993
Че кой вярно ви нарича тесногърди, ако правим извадка на мненията в темата? И какво значение има за теб дали някой те смята за старомодна и ограничена, понеже си гледаш само твоите домати? Избор не се взема въз основа на това колко хора ще са съгласни с него и ще го одобрят и разберат. Той е предварително направен чрез самата ни нагласа и себеусещане. Предпочитам аз да съм в хармония с моя, неразбрана от някого, отколкото да се водя по чужди порядки и принципи, нещастна сама със себе си.

# 994
ТСамата идея за Единствен ми навява депресия. А ако се разминеш с него, какво? Оставаш непознала великата любов и сливане в едно? За мен е абсурдно да вярваш, че в този свят за теб има една-единствена правилна половинка. Дори думата половинка не ми харесва.

Ахаха, имам дежа вю. Боже, що не съм сега пак на 20+ години....

# 995
Не коментирам само на база извадки от темата, както казах по-горе.
За мен значение няма, аз си разсъждавам гласно. но по постовете ти съдя, че ти държиш да  разтълкуваш своят избор категорично, иначе нямаше да се потретваш колко свободолюбива и независима си. Няма нищо лошо в това човек да е роб на свободата си, и на тази, която е дал. Защото както можеш да приемеш за идеал общоприетите порядки, така можеш да робуваш и на необщоприетите такива. Мен ме учудва как може някои да бъде... един вид безчувствен. Но себелюбието и самодостатъчността са голям фактор, признавам !

# 996
Потретвам се, защото продължават едни и същи въпроси. На мен да не мислиш, че много ми харесва да се обяснявам като папагал сто страници. Ама на. И сега пак ще има неразбрали, пак ще има същите въпроси, пак някой ще ми слага думи в устата и ще ми казва какво чувствам и защо го правя. 

Добре, Ирис, защо не ми отговориш тогава на въпроса?

# 997
  • София
Какво да ти отговори Ирис, той въпросът ти е мъртвороден изначално. Кой е твърдял, че има един-единствен за теб в целия свят?
Единственото, което казваме, е, че когато си влюбен, когато наистина обичаш и си обичан, не делиш, не можеш да делиш, самата мисъл те изприщва.

# 998
Точно това се твърди, то се вижда черно на бяло. Аз поне чета всичко.

# 999
  • София
И сега какво - промени ли се виждането, че любовницата е нещо лошо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green или си спазваме традициите  Laughing Laughing Laughing

# 1 000
И сега какво - промени ли се виждането, че любовницата е нещо лошо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green или си спазваме традициите  Laughing Laughing Laughing

Много си спряла Laughing Любовницата е детска игра, ти да знаеш какъв кеф е отворената връзка...Правиш си каквото си искаш, няма чувства, консумираш, не задаваш въпроси, а и за теб никой нищо не иска да знае, съжителствате си с оня без статут, защото той е всичко друго, но не и другия във връзката, на която е редно да държиш, и в свободното време, ако ви е скучно - правите секс, иначе дори не ви трябва да обсъждате похожденията си, те са в реда на нещата...абе, идилия, това било бъдещето Rolling Eyes

# 1 001
  • София
Тоест, бездетните двойки решили да бъдат такива по свой избор и желание, не са с Единствения? Самата идея за Единствен ми навява депресия. А ако се разминеш с него, какво? Оставаш непознала великата любов и сливане в едно? За мен е абсурдно да вярваш, че в този свят за теб има една-единствена правилна половинка. Дори думата половинка не ми харесва.
Напротив, бездетните, наистина решили да нямат деца, /които не бива да се бъркат с тези- имащи репродуктивни проблеми, но предали се и прикриващи ги зад модерното днес " не искам  деца"/ са с единствения/ единствената.
Защото да намерят друг с такава ненормална нагласа, е почти невъзможно.
Що се отнася до дразнещите те " велика любов, сливане и т.н.", права си, блудкаво иде, но не защото чувството не съществува, а защото всичките тия 5-6 клишета, с които се описва се въртят и в книги, и във филми.
В същото време, така поне вярвам аз, всеки човек заслужава такава любов, която да го накара да чувства човекът срещу себе си единствен, както и обратното. И от там да почне да гради семейство. Да се задоволяваш само с елементарното привличане и " охлабване на жилата", е твърде ниско ниво, от което можеш да слизаш само надолу.
Никой, от повечко живелите, не твърди, че на този свят имаме само по " една половинка", но ако не можеш да изживееш чувството, че е единствен днес, тук и сега и да почувстваш, че и ти си единствена за него в този момент, се лишаваш от нещо голямо. Simple Smile

# 1 002
  • Linz
Е, аз пък виждам и хора, които настина се обичат.
В крайна сметка няма правилно и грешно и опитите да се наклонят везните в някоя посока са безсмислени. Какво е всъщност любовта? Биохимични процеси. Възприятието за любов, както всяка емоция, зависи от жлезите с вътрешна секреция и типа нервна система. В общи линии при превес на мъжките полови хормони преобладава сексуалното, на женските- емоционалното. Смисълът на всичко е продължението на рода, както Аnna-Bell oтбеляза. А как всеки изживява тия органически пориви е нещо съвсем субективно. Правилно, грешно, морално, ненормално са измислени категории. Най-правилното е човек да бъде себе си.

# 1 003
Знам ли и аз? В една друга тема Антигона нарича любовнииците "second hand", тук някакви други ги мъдри, та се объркАх. Embarassed

# 1 004
Забелязвам обаче, че толкова много хора подскачат и са готови да анатемосват всеки, който има установени идеали като желанието за и даването на вярност, например, Защо да сме тесногръди всички, на които няма да ни е приятно да делим светия обет с други индивиди?

Ами на мен да ти кажа ми прави впечатление точно обратното. Хората подскачат като ужилени, точно когато се заговори за отворени връзки и умират да обясняват как никаква любов не е това, колко непълноценно е, ниско ниво, как Единственият не бил дошъл още и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт