Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 157
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 035

Като станат масово явление отворените връзки е логично след време да омръзнат. И минаваме на друго ниво "да бъдем себе си" - деца, животни, кой каквото му харесва.
Аз пък съм сигурна, че след години отворените връзки ще са вече демоде. Далеч по-интересни неща ще правят днешните подрастващи. Съседка беше втрещена от това, което й разказал сина й. Лятото, в парка, където се събират младежите. Едно момиче обслужило неизвестен брой младежи. Просто се, цитирам "надупила" на вратата на тоалетната и моля, заповядайте. За някои лъжа, но иначе самата истина. Та така. Тя е просто себе си.

Потресаваща дивотия е болднатият текст. Зоофилията и педофилията не са занимания от скука, а сексуални девиации, които се развиват още в детско-юношеска възраст. В този ред на мисли, ако някой се намира в отворена връзка и прави секс с повече от един мъж/жена, рискът да се окаже сексуален насилник, педофил или зоофил, са пренебрежимо малки. Sorry, основи на психопатологията са това.
Не знам дали е психопатология, но помня една тема тук, в която се даваха линкове на напълно официални документи, с предложения за узаконяване на сексуалните връзки баща-дъщеря, майка-син, брат-сестра.Документите бяха именно от държава в Западна Европа, за съжаление не помня коя точно.Нито темата-беше пусната по повод статия за борбата на една майка да си върне детето.Не знам дали не ставаше дума за Швеция....
Та, явно стандартният, моногамен секс наистина става скучен, щом се търсят начини да се узаконяват извращенията.

# 1 036
Цитат
Да не говорим, например че  сексуалният живот е индивидуален и човек може да си позволи лукса да бъде себе си, без да следва моралните норми. ...... Сексът вече е въпрос точно на "да бъда себе си", отколкото "морален съм".

Ако това се наложи като норма на поведение, би било крайно опасно. Педофилия, содомия, садизъм, изнасилвания - ами хората просто са били себе си, не са следвали морала...
Моралът е нещото, което наред с разума, ни отличава от животинската ни природа и сляпото следване на инстинкти.

Не можем да отделим сексуалния се живот и нагон напълно като нещо извън норми и морал, да се капсулова там и всеки да си прави, каквото му скимне, за да бъде себе си. Живеем в общество, и се следват норми - именно които правят живота по-поносим. Да си човек означава да можеш да правиш и компромиси с желанията си, да поставяш ограничения, да следваш някакъв лимит. Не може да си тотален егоист и да бъдеш "себе си". Ако всеки е себе си, ще настане пълна анархия.

Допускам, че отворените връзки ще бъдат също общо-приети в бъдещето. Както сега на север е прието да си в такава, да участвате заедно в оргии и да правите суинг всяка седмица; както и също пледират в тамошните парламенти възрастта за разрешен секс с малолетни да се смъкне на 12 години; както и също престъпления като педофилия и изнасилване на собствените деца са често срещани в тамошните общества - наистина нямам обяснение защо...Дали има взаимовръзка? Не. Хем са разкрепостени в секса, хем ги влече към извращения...Следват "себе си" явно доста по-добре и открито...

Не, няма такова нещо. Аз затова и написах, че норми трябва да се спазват задължително. Когато обаче нещо касае само индивида без да има обществен израз, тогава той може да си позволи лукса да бъде "себе си". Сексуалният живот е точно такъв пример. Огромна разлика има да си в отворена връзка и да изнасилиш някого, камо ли дете. Дали човек участва в триъгълник, четириъгълник, петоъгълник или понякога просто тъпоъгълник това касае само участниците в него, които са там по силата на доброволното си съгласието, без елемент на принуда. Описаните от теб примери не са просто нарушаване на някакви морални норми, а престъпления и тогава за тях е предвиден друг ред, не просто едно морално посочване на пръст и клатене с глава.

В парламента или извън него всеки има право да се опита да пледира желанията му да бъдат сбъднати. Въпросът е, че когато са в явен противовес с обществото, това да не бъде прието. Визирам падането на възрастта от 16 на 12 за полов контакт. На практика и това се случи.

Между другото изобщо не е често срещано изнасилвнето на собствени деца. Рядко е, просто медиите го раздухват. Педофилията пък е съвсем легална в Арабският свят и няма никакъв проблем например, 60 годишен да бъде женен за 10 годишно дете. Пророкът Мохамед се е оженил за 6 годишната Аиша, а когато станала на 10 консумирал бракът си. Той мисля е бил около 60 годишен. Тя е била една от многото му жени.

Цитат
А това, дето идва от юг що дири насам? По-добре работеща система, демокрация.

Нищо не иде ни от юг, ни от север, запад или изток. Иде просто свободен секс, това иде. Grinning

Цитат
Не знам дали е психопатология, но помня една тема тук, в която се даваха линкове на напълно официални документи, с предложения за узаконяване на сексуалните връзки баща-дъщеря, майка-син, брат-сестра.Документите бяха именно от държава в Западна Европа, за съжаление не помня коя точно.Нито темата-беше пусната по повод статия за борбата на една майка да си върне детето.Не знам дали не ставаше дума за Швеция....
Та, явно стандартният, моногамен секс наистина става скучен, щом се търсят начини да се узаконяват извращенията.

Да, пропагандата на Атака. Едва ли не в Брюксел го обсъждали. Пълна лъжа. Няма такова нещо, най - малкото защото наплив от синове драпащи да се женят за майките си или бащи за дъщерите си няма.
В "най - моралната" книга на книгите много подробно е описано как трите дъщери на Лот го напили казали си "абе защо да не се онодим с баща ни". Та спретнали си оргия с пияният баща, онодили се пред очите на Бог, забременели и създали много велик род. Та за подобни извращения, описани в книга, която хората боготворят нищо не се казва, но иначе много сме морални.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 14:03 от Anna-Bell

# 1 037
  • Другата България
Цитат
Нали аз не обяснявам много сложно, че доматите на Пешо не присъстват през ден на трапезата? Следователно кое да им се спомене? Или не ме разбираш. Пешо в момента си сее доматите, като узреят може би ще се срещнем, ще му харесам сорта и ще има яху-иху. Тогава мога и да спомена "Жоре, не ме чакай, ще излизам с Пешо." 
В момента доматите на Жоре са в менюто. Други подходящи не съм видяла, не съм споменала. Пък Жорето дали е с една смокиня или две няма как да знам като не питам. Пък може и смокинята да не си струва споменаването. Питайте Жорката вече.
hahaha От - найсе страници се върти едно и сащо и аз вече не чета Фнимателно, но, Антигона, голям смях с това.
То вече е твое, видях. И ти завиждам за неуморността /има ли такава дума Embarassed Crazy/ и непонятната за мен упоритост, с която за 4545332 път повтаряш едни и същи неща на едни и същи хора. Grinning

# 1 038
  • София
Няма истинска свобода когато обичаш. Отдаваш сърцето, тялото и всичко в теб и искаш този и само този човек само за себе си .Не поглеждаш друг и искаш да остарееш с точно този мъж .
Съгласна съм с това мнение. Точно затова не мога да погледна друг мъж, по-скоро забелязвам хубавите мъже (естествено), но дотам... Тръпката ми я дава човека до мене, той ми е напълно достатъчен.

# 1 039
До известна степен полигамията и практикуването взаимната свобода води до по-спокойно съществуване. Така се живее по-лесно.

# 1 040
Изобщо не се учудвам....позната разправяше как съученички на дъщеря й правели свирки на съучениците си в тоалетната на училището в голямото междучасие.
Как тогава да възпримат секса като нещо сериозно, изначално лично и интимно?И как да направят връзката любов-секс?За тях секса е сведен до елементарно физическо удоволствие-сърби те, начесваш се и кой откъде е.
Предполагам, това са бъдещите радетелки и радетели на широко отворените връзки.

Хмм... Пак базиране на стереотипи, алогична връзка между различните факти и демонизиране на непонятното. Учудвам се на тази глупост, която написа, защото предишните ти мненията бяха добре издържани.

# 1 041
Съседка беше втрещена от това, което й разказал сина й. Лятото, в парка, където се събират младежите. Едно момиче обслужило неизвестен брой младежи. Просто се, цитирам "надупила" на вратата на тоалетната и моля, заповядайте. За някои лъжа, но иначе самата истина. Та така. Тя е просто себе си.
Как тогава да възпримат секса като нещо сериозно, изначално лично и интимно?И как да направят връзката любов-секс?За тях секса е сведен до елементарно физическо удоволствие-сърби те,

А нужно ли е да го възприемат по - друг начин? Със сигурност има доста хора, за които сексът е възприет по начинът, по който ти го възприемаш. Наистина не разбирам, какъв е проблемът ако сексът се приема като гореописаното? В същността си е точно такъв, защо трябва да му се придава едва ли не магическо значение? Мисълта ми е който иска да му придава, но чак пък да е норма и хората извън нормата да са неморални, първични, изпълнени с низки страсти и т.н. не виждам смисъл.

В тази връзка за съседката се сещам, че преди повече от 15 години бях на нещо като парти на открито. Една девойка, която лично познавах и знаех, че е нимфоманка, се беше съблекла чисто гола, обикаляше, накрая един я срещна започна да и прави орална любов на една пейка, после тя на него. Редуваха се. Сигурно и други са се присъединили после. Та, мисълта ми е, че подобни неюа съществуват от време оно, а не характерен белег на  нашето "неморалното, първично, консуматорско" съвремие.

# 1 042
Така и не разбрах за каква точно отворена връзка говорите. Това че той можел свободно да си легне с 5 други или тя с 10 било един пред друг или да си разправят какво са правили. Че каква връзка излиза това? Или по-скоро излиза абе ние сме под един покрив съквартиранти и всеки си прави каквото му скимне. Ама то голяма връзка било че и по между другото сме се изчукали един с друг щото са ги нямали новите ни партньори. Това ако е връзка то аз май съм трамвай.
И аз искам да съм на 20-22 сега, ама да съм със знанията и акъла си досега. Иначе няма особен смисъл да се връщам там. А така ако се върна може много неща да променя.
Иначе ако искам партньора ми да гледа само мен и да не бяга настрани мога да си го осигуря почти с 90% сигурност. Друг е въпроса дали методите които мога ползвам ще се харесат, но знам че са ефективни. Също така ако човека, който е дотеб е наистина тоя, който ти е т.нар. Soulmate тогава не ти трябва нищо подобно и ще си сигурен в партньора си и любовта м/у вас и не ти трябва да гледаш настрани дори за мимолетна връзка. За съжаление истинските подобни връзки са все още много голяма рядкост. А Любовта е една от най-силните и чисти енергии, които съм срещал. Когато е истинска.
Интересно ми е как ще ми изневери примерно някоя от вас (говоря принципно) ако я направя невидима за противоположния пол Wink. И това си има последствията, но е възможно да се направи - и оттам може едва ли не само да си мечтаеш че ще изневериш камо ли за любовник. Просто малко в тоя случай се получава че може да минесх сас 5-7 пръста къса поличка през махалата вкл и вечер и без гащи отдолу, а да си размахвах поличката и пак да не ти скочи бай мангал щото няма да те вижда в тея светлини Wink.

# 1 043
   Абе вас верно ли ви сърби, като ви се прави секс? Да нямате гъбички? Аман вече с това сърбене и чесане, имам чувството, че някои хора направо не знаят какво е сексуално желание, щом им прилича на сърбеж, който минава с "чешене"...

# 1 044
  • София
SenkoTron, интересно ми стана това с невидимата, как мислиш да го направиш? Съвсем сериозно те питам.

# 1 045
В тази връзка за съседката се сещам, че преди повече от 15 години бях на нещо като парти на открито. Една девойка, която лично познавах и знаех, че е нимфоманка, се беше съблекла чисто гола, обикаляше, накрая един я срещна започна да и прави орална любов на една пейка, после тя на него. Редуваха се. Сигурно и други са се присъединили после.

Ами ти, къде отиде?  Sunglasses

# 1 046
В тази връзка за съседката се сещам, че преди повече от 15 години бях на нещо като парти на открито. Една девойка, която лично познавах и знаех, че е нимфоманка, се беше съблекла чисто гола, обикаляше, накрая един я срещна започна да и прави орална любов на една пейка, после тя на него. Редуваха се. Сигурно и други са се присъединили после.

Ами ти, къде отиде?  Sunglasses

В темата преобладават разни неидентифицирани обекти като "една съседка", "едно момиче", "една колежка", "една позната", "съученичките на дъщеря й",   Laughing  Laughing Laughing

# 1 047
grach: Има някой ритуали, които могат да дадат точно тоя ефект. Но си и носиш отговорността за това, особено ако след няколко години се окаже че партньора ти вече не те привлича така както преди. Тогава никак не е зле да се развали. А иначе ако е направено наистина качествено, дето се вика и да си развява голия задник пред всички, ще я възприемат като добро приятелче, но не и за секс, което честно казано доста жени си го заслужават да разберат какво е когато казват на някой че им е най-добрия приятел и затова не можели да легнат с него, или като видят някой че е влюбен в тях, почти автоматично го пращат в резервите.
А същевременно едва обърнали гръб скачат в леглото понякога на хора, които едва понасят, само и само да си начешат крастата.

# 1 048
Абе хора, къде отидохте вече?
То това е да си човек - цял живот се разкъсваш между противоречивите желания на душата, духа и тялото. Затова поначало човекът е грешен - каквото и да прави, пак ще сгреши. Ами като ядем тези мили агънца, или като не спираме тигъра да разкъса някое антилопче... Това е животът (пълен член, нали?).  Ясно е, че семейството е създадено като икономически съюз и за процъфтяването на децата. После сме добавили и любовта вътре в него (едно време се е подразбирало, че любовта е принципно извън брака). И станало манджа с грозде - искаме всичко. Искаме вярност, искаме единствения, с който да имаме вечна любов, искаме и да си начешем крастата. Тук всеки решава как ще действа -ще се жени, ще живее в отворена връзка, ще се дупи за мнозинството, ще търси партньор, докато смъртта ги раздели.
 И най-вече е ясно, че икономическата свобода определя колко може да си позволи даден индивид в много други аспекти - включително сексуален.
Нали това е основния проблем на женените - те имат общо, което се измерва в пари. Дали ще са имоти, дали ще са деца (колко са скъпи тия деца, ужас  - не изкарват, а само вкарват), дали ще е здраве (а то пък е безбожно скъпо). И единия, като дръпне от общия ресурс, решил, че туй си е негово, другият страда. Има и  любов - хич не я пренебрегвам, но и любовта представлява влагане в другия... и после той се дръпва.
 А за отворената връзка - ей това ми е най-интересно  - какво става, когато дамата (например Антигона) иска тази вечер да си е с нейния, навита му е, подготвила се е, а той - мила, ще закъснея тази нощ...  коя е с предимство? Антигона или Пена? Нали, щото така, когато те е фанала музата, пък те пренебрегнат? Колко е отворена в този миг отворената връзка?

# 1 049
  • София
SenkoTron, разбрах, благодаря за отговора. Лично аз не бих го направила, това да влияеш по изкуствен начин на чувствата на другия за мене е абсолютно неприемливо.

Общи условия

Активация на акаунт