Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 465
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 335
Не са моногамни, докато не попаднат на точния човек. Нормално  Peace

# 1 336
Не са моногамни, докато не попаднат на точния човек. Нормално  Peace
Наистина ли вярваш на това, и когато пак изневерят са намерили по-точния...

# 1 337
Не. Това, което описваш би се случило вероятно веднъж в една връзка, скоро след което изневерилият ще я прекрати и ще започне новата връзка.
Когато не са с точния човек изневеряват, защото им липсва нещо. И запълват тази липса с други произволни парченца.

# 1 338
Като ви чета, оставам с впечатлението, че трябва да  съжаляваме изневеряващите, горките, съдбата е несправедлива към тях...  newsm78

# 1 339
Като ви чета, оставам с впечатлението, че трябва да  съжаляваме изневеряващите, горките, съдбата е несправедлива към тях...  newsm78
Ами то, в известна степен е така....
1.изневеряващи с една любовница-в дома си не получават любов/подкрепа/грижа/друго, и се налага да си го осигуряват навън с друг човек.Недостатъци:постоянно си в стрес да не те хванат, мислиш варианти за време, място, пари, къде, кога, измисляш все нови и нови извинения за липсата ти от дома, по време на секс все си нащрек да объркаш Пена с Гена    Laughing  , децата ти тотално се отчуждават от теб и след време са ти по.чужди дори от най-далечните познати....
2.перманентно изневеряващи-те по принцип не знаят какво искат, във вечно търсене са
на какво, най-вероятно и те нямат представа), никога не успяват да създадат достатъчно дълга и трайна връзка, съответно и никога не могат да усетят какво е да те обичат всеотдайно и безрезервно, какво е да си най-важен за един човек....т.е., това са хора с постоянни, перманентни липси.

# 1 340
Човече, доста черно-бяло го описваш.
Изневяра съществува, точно защото моногамните изневеряват.
Ако не са изневерили до някакъв момент, може причината да е че не са срещнали точния човек за изневяра, а не че са срещнали точния човек, заради когото не изневеряват.  Wink
Нещата са многопластови.

Предполагам, че и при полигамните бракове съществува понятие изневяра, ако съпругът кръшне на съпругите си извън семейството.

Много хора са с точните половинки, и пак им се случва да изневерят. Не че им липсва нещо, просто са хора и се изкушават. Може точно това да им липсва - секс с друг, това бракът няма как да го "осигури". Сексът с друг си  е секс с друг. Имам две познати двойки - и при двете първи връзки от ученическите години, прераснали в брак. После всеки изневери, защото се е чудил какво ли е изпуснал. И двете двойки са си заедно, макар че съм 99% сигурна, че знаят за кръшванията си, но други неща ги спояват и до днес. Иначе са млади хора все още - около 32-35 години.

# 1 341
Хората не държат на всяка цена да бъдат обичани и да обичат, защото ги е страх, че ако всичко приключи може би няма успеят да се изправят на крака чисто емоционално. Другите любовчии пък са безстрашни и щом дойде деня на раздялата я приемат рационално, но една идея по-калени. В следваща любов не са същите, някои претръпват и отключват още по-лежерен режим. Та се чудя кое е по-добре, да те е страх и да не усетиш, или да не те е страх, но да загубиш част от усещанията си ? Просто си разсъждавам, защото винаги съм се чудела дали има златна среда в любовта.

# 1 342
Ами то, в известна степен е така....
1.изневеряващи с една любовница-в дома си не получават любов/подкрепа/грижа/друго, и се налага да си го осигуряват навън с друг човек.Недостатъци:постоянно си в стрес да не те хванат, мислиш варианти за време, място, пари, къде, кога, измисляш все нови и нови извинения за липсата ти от дома, по време на секс все си нащрек да объркаш Пена с Гена    Laughing  , децата ти тотално се отчуждават от теб и след време са ти по.чужди дори от най-далечните познати....
2.перманентно изневеряващи-те по принцип не знаят какво искат, във вечно търсене са
на какво, най-вероятно и те нямат представа), никога не успяват да създадат достатъчно дълга и трайна връзка, съответно и никога не могат да усетят какво е да те обичат всеотдайно и безрезервно, какво е да си най-важен за един човек....т.е., това са хора с постоянни, перманентни липси.

Не искам да ги мисля ако имат повече от една... накуп  #Crazy

# 1 343
Мейкуун, както казах изневярата сама по себе си въобще не ме интересува. Приемам я просто за сигнал за много сериозен проблем. А какъв е точно, божа работа.

Много хора са с точните половинки, и пак им се случва да изневерят. Не че им липсва нещо, просто са хора и се изкушават...

Не се връзвам на това. Приказки за оправдания за просто  Simple Smile
На предишните страници писах, че единствено сексът отличава отношенията ми с партньора от тези с останалите. В момента, в който се появи нужда, която не сме в състояние да си задоволим (като тази за секс с друг), нашите отношения като двойка са приключили. Това е проблем, който няма как да се реши.
И съвсем не пречи десетилиетия преди това всички нужди да са били покрити и всичко да си е било ок.

# 1 344
Независимо дали се връзваш, причините не са просто оправдания, а факти. Тази категоричност в изказа ти вероятно важи за собствените ти разбирания, но не е общовалидно за всички. Реагирах на не вижданията ти, а на обобщението.  Wink

# 1 345
Човече, доста черно-бяло го описваш.
Изневяра съществува, точно защото моногамните изневеряват.
Ако не са изневерили до някакъв момент, може причината да е че не са срещнали точния човек за изневяра, а не че са срещнали точния човек, заради когото не изневеряват.  Wink
Нещата са многопластови.

Предполагам, че и при полигамните бракове съществува понятие изневяра, ако съпругът кръшне на съпругите си извън семейството.

Много хора са с точните половинки, и пак им се случва да изневерят. Не че им липсва нещо, просто са хора и се изкушават. Може точно това да им липсва - секс с друг, това бракът няма как да го "осигури". Сексът с друг си  е секс с друг.

Напълно съм съгласна, точно така е. Да не говорим, пък че изневеряващите много добре си живеят и не мисля изобщо, че имат някакъв проблем камо ли сигнал за такъв.
В един момент си срещнал точният човек за теб, създали сте деца, после си срещнал друг и така. Единият ти дава едно, другият друго. Един не е достатъчен вече. Хората са в правото си да си живеят, както им харесва и нито са комплексирани, нито по - особени от другите, които са си доволни с един цял живот. Точно затова мисля, че след 20 години младите ще се обвързват в отворени бракове.

Цитат
Тази категоричност в изказа ти вероятно важи за собствените ти разбирания, но не е общовалидно за всички.

Именно въобще не е общовалидна. Тя обикновено казва, че за себе си пишела, но явно се отплесва и го пише като общовалиден постулат. А то не е.

# 1 346
Мейкуун, както казах изневярата сама по себе си въобще не ме интересува. Приемам я просто за сигнал за много сериозен проблем. А какъв е точно, божа работа.

Много хора са с точните половинки, и пак им се случва да изневерят. Не че им липсва нещо, просто са хора и се изкушават...

Не се връзвам на това. Приказки за оправдания за просто  Simple Smile
На предишните страници писах, че единствено сексът отличава отношенията ми с партньора от тези с останалите. В момента, в който се появи нужда, която не сме в състояние да си задоволим (като тази за секс с друг), нашите отношения като двойка са приключили. Това е проблем, който няма как да се реши.
И съвсем не пречи десетилиетия преди това всички нужди да са били покрити и всичко да си е било ок.

Как  единствено сексът отличава отношенията ти с партньора от тези с останалите, ако спреш да правиш с него секс, аз и той на равна нога ли ще бъдем спрямо теб...  newsm78

# 1 347
Вие също го пишете като общовалиден постулат  Simple Smile
Абсолютно за себе си пиша. Имала съм и отворена, и затворена връзка, и съм изневерявала. В нито един от случаите не съм се съмнявала, че изборът ми е бил правилен за конкретната връзка, от гледна точка на настоящия момент също не смятам, че е било грешка. За сегашната също съм направила своя избор и съм сигурна, че за тази ми връзка е най-добрият. Както вие за вашите. Всяка връзка (дори различните на един и същ човек) са различни и в тях той взима различни решения. Ако ще да се изпишат хиляди факти, щом случващото се в нея ви кара да не се чувствате добре, значи не важи за вас.

Как  единствено сексът отличава отношенията ти с партньора от тези с останалите, ако спреш да правиш с него секс, аз и той на равна нога ли ще бъдем спрямо теб...  newsm78

Не сравнявам. Казвам, че това е единственото нещо, което не правим с други хора. Интимността, независимо дали включва и секс я приемам като характеристика на двойката. Намесят ли се други хора вече не са двойка. В което няма нищо лошо, разбира се, изборът си е личен, просто са тройка, четворка и т.н.

Последно, защото ми писна да повтарям едно и също  Simple Smile нямам предразсъдъци и приемам всякакви конфигурации, уважавам личния избор и съм сигурна, че той е правилният, ако и двамата са щастливи.
Имам претенции само към личния си избор, а той, както виждате в бил шарен, в зависимост от това кой е с/у мен...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 16:59 от Не се сърди, човече

# 1 348
................ причините не са просто оправдания, а факти.
Дали са факти или измислици, все са оправдания.
"Изневерих, защото жена ми все я "боли глава!"- дали е истина или не, си е оправдание.Достойната постъпка-заедно с жена си разрешаваш този проблем.Ако не става, раздяла и ТОГАВА хукваш да си наваксваш пропуснатото.Прави ли се с лъжа и измама зад гърба на жената, си е оправдание.
Който и факт/измишльотина да си избереш, все е оправдание.

# 1 349
А ако жената продължава да я "боли" главата въпреки опитите на мъжа? Той има нужди, които тя не иска да задоволи. И ако тя е жената, която го допълва във всичко останало, трябва ли да я напусне и да се обвърже с друга, с която ще го свързва само секса? Не винаги нещата са само черно и бяло. Имах колега, чиято жена е неподвижна. Само той се грижи за нея. Докато беше по-млад си имаше и други, с които правеше секс. По твоята логика трябва да я напусне "за да е честен" с нея или да потиска с години нормални нужди?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 19:01 от Dara88

Общи условия

Активация на акаунт