Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 168
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 350
Идеята ми беше, че човек изневерява, защото иска да го направи. Не защото нещо му куца в брака. Ако аз имам проблеми с мъжа си, няма да хукна да изневерявам. Ще изневеря, ако срещна човек, който да ме изкуши дотолкова, че моето желание към него да е на първо място в един момент. Пък в брака ми може да е цветя и рози. Вероятно има и изневери за отмъщение, от скука, за да се навакса нещо и прочие, но като цяло си мисля, че човек изневерява заради собственото си егоистично желание, и не е правило, че нещо във връзката не върви. Далеч съм от мисълта, че един партньор може да покрие напълно всички критерии за идеален такъв. Все може да срещнеш някой по-обаятелен, по-висок, по-забавен, по-интелигентен, или по-красив - който каквото го привлича...И в един момент човек може да се отплесне и да се влюби или направо да изневери. Аз бях на крачка от изневяра, когато срещнах мъж с когото нищехме разни теми, имахме сходно чувство за хумор и беше много интелигентен - а интелигентността за мен е страшно секси. И всичко в брака ми беше ОК. Не усетих как съм хлътнала, просто го осъзнах един ден. Проявих достатъчно воля да се отдръпна, но наистина ми костваше много усилия. Предполагам, не всеки успява да го направи. Човешко е да се греши и е хубаво човек да намира сили да прощава еднократни прегрешения. За паралелни връзки обаче съм безкомпромисна!   Naughty  Sunglasses

# 1 351
А ако жената продължава да я "боли" главата въпреки опитите на мъжа? Той има нужди, които тя не иска да задоволи. И ако тя е жената, която го допълва във всичко останало, трябва ли да я напусне и да се обвърже с друга, с която ще го свързва само секса? Не винаги нещата са само черно и бяло. Имах колега, чиято жена е неподвижна. Само той се грижи за нея. Докато беше по-млад си имаше и други, с които правеше секс. По твоята логика трябва да я напусне "за да е честен" с нея или да потиска с години нормални нужди?
Случаят с колегата ти е нетипичен, там "играят" други правила и морални норми.
А ако жената продължава да я "боли глава" въпреки опитите и желанието на мъжа й да решат проблема, да, решението е раздяла.Защо ли?
Представи си, че остават заедно.Нея все така я "боли глава", на него все така не му стига секса.Той започва да се нервира, чувства се напрегнат, с времето започва да й се дразни и за най-малкото нещо.Но все още я обича, затова-намира си любовница....Жена му разбира.Два варианта:или го изритва (т.е. до раздяла все пак се стига, само дето като "бонус" имат изпилени нерви и изневяра), или прощава и продължават.Той се разделя с любовницата, но ....жена му все така продължава да я "боли глава".Ами, решението е ...раздяла.Или нова любовница.
Та, според теб, това ли е по-добрият вариант?

# 1 352
Ако мъжът ми иска секс, опитал се е да намери вариант, който устройва и двама ни, но мен все ме боли глава и не му "пускам", а в същото време издивявам при мисълта, че може да си го поиска от друга, значи съм супер егоистка и не знам какво искам. Хем не ям кокала, хем и на друг не го давам. А мъжът ми ще ме зареже, ще напусне и децата и ще разбие и техния живот, само защото на мен не ми се прави секс? Нищо, че иначе съм забавна, грижовна, добра майка и домакиня, обичам го, но съм асексуална или ми стига веднъж в месеца? Трябва ли да захвърли всичко за да може официално да го прави с друга? Да разбие семейството си заради един "сърбеж", както казваш. Точно в този пример бих оправдала изневярата. Да кръшка от скука, за избиване на комплекси и т.н., съм безкомпромисна. Но да го държа на сухо и да очаквам да ми е верен няма как да стане. В този случай вината ще си е моя.

# 1 353
... И всичко в брака ми беше ОК...Проявих достатъчно воля да се отдръпна, но наистина ми костваше много усилия...

Нищо не е станало, защото всичко ви е било наред и мъжът ти е точният.
Именно това имам предвид  Simple Smile

Dara88, това е много сериозен проблем и така или иначе той ще създаде друго семейство с някоя от другите. Сега или след месеци/година ще се случи. Неизбежно е.

# 1 354
Човече, права си, че е проблем, но не е задължително да я зареже, ако са налице другите условия (във всичко останало да го устройва). Съществува и вариант жената да не "вижда", че й кръшка, а да е доволна, че той получава своето и не я закача нея. Сред познатите си имам такива, които изневеряваха с години, но вече внуци гледат, не се разведоха. Един ме е свалял пред жена си даже. Аз умрях от неудобство, а тя се прави, че нищо не е чула. Та не е задължително да я напусне. Ако той си кръшка, а тя "не вижда" ще си откарат до старини.

# 1 355
  • Сф
Идеята ми беше, че човек изневерява, защото иска да го направи. Не защото нещо му куца в брака. Ако аз имам проблеми с мъжа си, няма да хукна да изневерявам. Ще изневеря, ако срещна човек, който да ме изкуши дотолкова, че моето желание към него да е на първо място в един момент. Пък в брака ми може да е цветя и рози. Вероятно има и изневери за отмъщение, от скука, за да се навакса нещо и прочие, но като цяло си мисля, че човек изневерява заради собственото си егоистично желание, и не е правило, че нещо във връзката не върви. Далеч съм от мисълта, че един партньор може да покрие напълно всички критерии за идеален такъв. Все може да срещнеш някой по-обаятелен, по-висок, по-забавен, по-интелигентен, или по-красив - който каквото го привлича...И в един момент човек може да се отплесне и да се влюби или направо да изневери. Аз бях на крачка от изневяра, когато срещнах мъж с когото нищехме разни теми, имахме сходно чувство за хумор и беше много интелигентен - а интелигентността за мен е страшно секси. И всичко в брака ми беше ОК. Не усетих как съм хлътнала, просто го осъзнах един ден. Проявих достатъчно воля да се отдръпна, но наистина ми костваше много усилия. Предполагам, не всеки успява да го направи. Човешко е да се греши и е хубаво човек да намира сили да прощава еднократни прегрешения. За паралелни връзки обаче съм безкомпромисна!   Naughty  Sunglasses
+1
Много точно, кратко и ясно казано!

# 1 356
Ако мъжът ми иска секс, опитал се е да намери вариант, който устройва и двама ни, но мен все ме боли глава и не му "пускам", а в същото време издивявам при мисълта, че може да си го поиска от друга, значи съм супер егоистка и не знам какво искам. Хем не ям кокала, хем и на друг не го давам. А мъжът ми ще ме зареже, ще напусне и децата и ще разбие и техния живот, само защото на мен не ми се прави секс? Нищо, че иначе съм забавна, грижовна, добра майка и домакиня, обичам го, но съм асексуална или ми стига веднъж в месеца? Трябва ли да захвърли всичко за да може официално да го прави с друга? Да разбие семейството си заради един "сърбеж", както казваш. Точно в този пример бих оправдала изневярата. Да кръшка от скука, за избиване на комплекси и т.н., съм безкомпромисна. Но да го държа на сухо и да очаквам да ми е верен няма как да стане. В този случай вината ще си е моя.

Не мога да се съглася с нищо, написано в това мнение. Peace Много повърхностно гледате на нещата.

# 1 357
Никой не карам да се съгласява с мнението ми. Но често някои не виждат вината в себе си, а е по-лесно и удобно да обвиним само другия. Не казвам, че ще остана очарована ако разбера, че мъжът ми е кръшнал /не става дума за паралелна връзка/, защото му се прави секс, а мен ме "боли" глава всеки ден. Пак ще се чувствам предадена, излъгана, ще ми е обидно и т.н. Нормално, все пак ще ми е наранено егото.  Mr. Green Но ако съм честна пред себе си трябва да призная, че вината е и моя. Не съм направила опит да намерим компромисно решение, което устройва и двама ни, не ми пука той какво иска, важното е само аз как се чувствам. Разчитам, че щом сме семейство е длъжен да ми е верен, па Ако аз не правя секс с него поради не знам си какви причини. Писала съм и преди. Имам точно три колежки, които не спят с мъжете си, а с децата си. Нищо, че децата им са вече големи. Превърнали са се само в майки, съпругата е на заден план. Е, ако разбера, че на някоя от тях мъжът й се е възползвал от нещо чуждо, дали ще се учудя? И дали ще се възмутя, че не го е срам, такава добра жена, две деца има, па хукнал по чуждо? Или моя близка, която също спи в друга стая и нямала желание за секс, не разбирала защо му отдават такова значение. Ако иска да си намерел друга, да спре да я "тормози". И ако той си намери наистина, дали ще остане очарована, дали ще каже прав е, щом аз не му пускам, ще си намери друга или ще му спретне див скандал? По-вероятно е второто, но лично аз не бих обвинила мъжа й, па дори и да е "повърхностно". И преди да каже пак някой, че трябва да се разделят, ще уточня, че той е този, който брани с всички сили семейството да остане цяло. Заявявал е, че няма да допусне да се разделят и децата им ще имат двама родители. Дали защото той самият е дете на разведени родители или защото наистина много я обича, той си знае. Но това, че ние бихме постъпили по еди какъв си начин, не значи, че други ще постъпят също така. Peace

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 09:44 от Dara88

# 1 358
Точно за това говорех и аз в началото на темата, но по същия начин само и единствено виновен си остана изневерилият. По-наивно и себично не може да бъде. И защо решението да е винаги и непременно раздяла? Само едно нещо ли свързва една двойка,  че ако точно то куца и айде - шубата, тубата, вратата я виждаш.

# 1 359
Ако мъжът ми иска секс, опитал се е да намери вариант, който устройва и двама ни, но мен все ме боли глава и не му "пускам", а в същото време издивявам при мисълта, че може да си го поиска от друга, значи съм супер егоистка и не знам какво искам. Хем не ям кокала, хем и на друг не го давам. А мъжът ми ще ме зареже, ще напусне и децата и ще разбие и техния живот, само защото на мен не ми се прави секс? Нищо, че иначе съм забавна, грижовна, добра майка и домакиня, обичам го, но съм асексуална или ми стига веднъж в месеца? Трябва ли да захвърли всичко за да може официално да го прави с друга? Да разбие семейството си заради един "сърбеж", както казваш. Точно в този пример бих оправдала изневярата......
Първо едно уточнение.Кръшкат постоянно с различни жени перманентните кръшкачи.
Мъже, които по принцип не си падат дон жуани, но по една или друга причина се огледат "навън" (като описания пример с липсата на секс), обикновено създават паралелна връзка.
Та, ако мъжът ти като цяло е добър съпруг, баща, човек, но не може да преодолее липсата на секс, най-вероятно няма да търси всяка седмица различна, а ще намери една постоянна любовница.Сега вече, колко дълго съвестта ще му позволи да води такъв двойнствен живот, или пък дали все пак няма да се влюби в другата (защото едва ли ще се виждат за половин час само да се изчукат и беж кой откъде е, започват се разговори, споделяне, помощ в решаване на проблеми.....а ако и сексът е страхотен, вероятността да се влюби е огромна.
И рано или късно пак ще се стигне до раздяла.Но, само си помисли през какво ще минете, докато той най-накрая си събере багажа и се изнесе при другата.
Да, може и да не си тръгне.Може да не се влюби....Може докато "смъртта ви раздели" да сменя любовници....или пък да откара с една единствена ....едва ли някой може да ти пророкува какво ще стане.Но ти готова ли си да изтърпиш всичко това?
Знам, мислиш си, че няма да ти се наложи.Че никога няма да разбереш, че мъжа ти има друга, че ще си живеете кротко, мирно и щастливо като братче и сестриче, които се грижат за дом и деца, но ...обикновено не става така.Това е самозаблуда, която впоследствие ти излиза през носа.

# 1 360
  • Сф
Цитат
Мъже, които по принцип не си падат дон жуани, но по една или друга причина се огледат "навън" (като описания пример с липсата на секс), обикновено създават паралелна връзка.   

Страшна глупост си написала....... ooooh! Утночни понятието "паралелна връзка" според теб, че аз кръшкач без връзка не съм срещнала досега..... И защо ги делиш ? Извадил ли си го е един път навън ще повтори.......

# 1 361
И рано или късно пак ще се стигне до раздяла.Но, само си помисли през какво ще минете, докато той най-накрая си събере багажа и се изнесе при другата.
Да, може и да не си тръгне.Може да не се влюби....Може докато "смъртта ви раздели" да сменя любовници....или пък да откара с една единствена ....едва ли някой може да ти пророкува какво ще стане.Но ти готова ли си да изтърпиш всичко това?

Дори и в този пример пак ли аз съм жертвата?  StopЩом еднолично съм взела решение, че на мен секс не ми трябва и не съм съгласна на компромисно решение, значи трябва да съм готова и на варианта той да ми изневери рано или късно. Просто ще избера един от двата варианта - правя всичко възможно да не разбера, че това се е случило /не знам - няма проблем/ или приемам, че е кръшнал. Но да правя панаири за нещо, което първо е поискал от мен и след отказа ми да го получи го е намерил при друга, не го разбирам. И пак казвам, не е задължително мъжът ми да ме напусне. Колко хора си изневеряват, но не си напускат съпругът/съпругата и не си развалят семейството. И нека не остане някой с впечатление, че одобрявам и приемам изневярата. Но има случаи, когато не бих "убила" с камъни изневеряващия.

# 1 362
Цитат

Страшна глупост си написала....... ooooh! Утночни понятието "паралелна връзка" според теб, че аз кръшкач без връзка не съм срещнала досега..... И защо ги делиш ? Извадил ли си го е един път навън ще повтори.......
Малко ти е объркана мисълта, ама ..... ще пробвам.     Laughing
Деля ги на два вида.
1.перманентен кръшкач:мъж, който никаква жена, никаква любов, никакво семейство, никакви деца, никакви отговорности няма да го спрат да живее в стил "Може да не мога да спя с всички жени на планетата, ама съм длъжен да опитам!" Без значение каква жена има, без значение колко я обича или си мисли ,че я обича, той просто не може да си го държи в гащите, ако насреща си има "женска, която поддава".
2.обикновен, стандартен мъж:мъж, който по принцип не си пада по изневери, който си мисли, че няма да изневери.Просто среща жена, влюбва се, женят се, обича си я и така, живеят си мирно, кротко и щастливо.Обаче, жена му се оказва нелюбителка на секса (да се придържам към примера).И той, понеже не иска да я напуска, щото тя е
Цитат
забавна, грижовна, добра майка и домакиня, обичам го,
  започва да се оглежда "навън".Може и да не му се иска (съществуват все още такива съвестни мъже), може да не го прави нарочно, но ....природата  си иска своето.Млад, здрав, прав мъж едва ли ще се откаже от секса, щото жена му предпочита да спи/да бродира/да гледа деца/да готви/друго, вместо да се гушкат.И си намира сродна душа, с която са на една вълна в секса.Такъв мъж едва ли ще сменя жените всяка седмица, едва ли ще обикаля барове след барове в търсене на постоянни нови и нови партньорки за секс.По-скоро ще се "кротне" при друга за секс, както се е "кротнал" при жена си за всичко останало.
Да, винаги има изключения, но в масовия случай е така.
С останалото съм съгласна с теб, едно нещо случило ли се е веднъж, вероятността да се повтори е почти 100 %.

# 1 363
Dara88, не е въпросът кой е жертва и на кого да хвърляме вината. А че това е проблем, който така или иначе ще разруши двойката. Както и напред се писа вероятността да хлътне по някоя от любовниците е голяма. Няма незаменими хора, отношенията брат-сестра могат да се поддържат и след раздяла, ако им е толкова важно да са добри приятели.
Иначе наистина има хора, които си живеят като приятели и имитират семейни отношения за пред децата и хората, така решили, така направили. Но това няма как да го приема за пълноценни отношения без значение дали наместват странични хора.

# 1 364
"Изневерих, защото жена ми все я "боли глава!"- дали е истина или не, си е оправдание.Достойната постъпка-заедно с жена си разрешаваш този проблем.Ако не става, раздяла и ТОГАВА хукваш да си наваксваш пропуснатото.

Този пост коментирах, а не паралелни връзки и системни изневери. Пак ще го напиша - не е задължително мъжът да напусне жена си. Не можете ли да си представите, че той не иска да си разваля семейството и да напуска жена си заради отказа й да правят секс? Може на събиране с колеги някоя колежка да го налети и понеже жена му го държи на "сухо" да откликне. И до там, няма продължение. Или е задължително да се влюби в нея и да започне да тормози жена си. Че то тогава колко мъже/жени трябва да се разведат? Всъщност всички, които изневеряват.
На мен за щастие не ми се е случвало мъжа ми да има паралелна връзка, да закъснява често, да спи другаде и да пренебрегва децата. То и в този случай какво ни свързва тогава?
Написах, че ако АЗ му отказвам секс, въпреки че той е направил опит да го прави с мен, а след отказа ми е отишъл другаде, мога да се сърдя само на себе си. Никъде не съм коментирала паралелни и други връзки.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт