мнения за фирма за домашна помошница Domestina?

• 54 880
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
А знаете ли какви пари плащат на помощниците?Пълна пародия...х да пробвам Още с първите си посещения си спечелих постоянни клиенти -абонамент.Само да подчертая 8посещения по цял ден вземат 624 лв .аз кто дефакто ми се получаваше обслужвах 2абонамента...водя се половин бройка и заплата познайте-270лв...с пътните...Айде после имай мерак да чистим и да се стараеш...

# 46
  • София
А знаете ли какви пари плащат на помощниците?Пълна пародия...х да пробвам Още с първите си посещения си спечелих постоянни клиенти -абонамент.Само да подчертая 8посещения по цял ден вземат 624 лв .аз кто дефакто ми се получаваше обслужвах 2абонамента...водя се половин бройка и заплата познайте-270лв...с пътните...Айде после имай мерак да чистим и да се стараеш...
Това не е проблем на клиентите,а на работодателите и на работниците.Аз съм заплатила толкова колкото са ми казали от фирмата,бих дала и на жената пари,ако бях останала доволна.

# 47
Никога повече Доместина няма да стъпи в дома ми !
Срещу 55 лв къщата ми беше замърляна с помощта на цяла двойна опаковка обезмаслител ...без да е обран след това ! Научих, че прах в ъглите не се бърше и даже мивката не се мие под шишето с веро, защото не съм  го прибрала, ако искам да се почисти под масичка и кресла трябва да си ги преместя сама, водата и препарата в кофата за миене на под не се сменя-с нея се замазва пода в кухня, спални, хол, балкони,тоалетна ..... и всичко това било научено в академията на Доместина за професионално почистване!?
На плахите ми опити за намеса отговора беше, че такива били изискванията от шефовете им !?!?!?
Свърши 40 минути по рано от определеното време и ми заяви, че тъй като в началото не съм казала друго да свърши си тръгва.....
Е от вчера до сега чистих след Доместина и се чудих на акъла си да се доверя и заплатя предварително и в пълен размер за нещо несвършено и да вярвам, че някой ще си свърши съвестно работата !!!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 15:28 от betisima

# 48
В тази "академия" за други препарати освен обезмаслител не са ли чували? Ами ако съсипят пода или друга повърхност така? Този препарат унищожава дървена повърхност моментално.

# 49
  • Велико Търново
Ех, че неприятно... дано няма трайни последици на дома ти... А мои 2 семейства близки са много доволни и ползват абонамент. Пробвахте ли да се свържете с фирмата и да поискате обяснение? Или да дадете ниска оценка на служителя?

# 50
Здравейте, не видях на сайта, Доместина работят ли събота и неделя?

# 51
  • Berlin
betisima, какво казаха от Доместина?

# 52
betisima, какво казаха от Доместина?

Доместина реагират само като ти изтече абонамента. Тогава не забравят лично да ти напомнят по телефона да го подновиш. А когато например ти сменят помощницата, не само няма да ти се обадят, но и като им пишеш, не ти отговарят.

# 53
Лицето от Доместина с което успях да се свържа каза, че отговаря за нашия квартал само и ако искам ще ми изпрати друга помощница, но всички чистели по един и същ начин.Било изискване на Доместина!?
Явно не е точно така, защото има и доволни, но мисля че се получава само, ако избереш помощница по препоръка- има такава опция в сайта, но трябва да знаеш точно коя. Аз разчитах на рекламата.....Грешка от моя страна !
Относно пораженията в дома ми- Все още изкачат разни нещица,които ме побъркват бавно и славно. От сорта да отворя по-рядко използван шкаф и да установя по горния край на вратата слой неизбърсан препарат+прах ....
За препаратите- добре, че ползвам само определени и отказах такива като Пронто за прах, защото кой знае как щях да изчистя слоя от него + прах след ,,професионалното почистване,,.Дадох Препарат за прозорци, обезмаслител, Мистър Пропър за под , веро, препарат за фаянс и Доместос,но последния беше отхвърлен въпреки молбата ми да се измият плочките на подовете в кухня, баня и тоалетна с него.Той фигурира в списъка с препарати на сайта им, но .....
Повече няма да се ядосвам, а Доместина ми е в черния списък !
Търсенето на съвестна чистачка се оказа дейност с повишена трудност, но все още тая надежда, че някъде там тя съществува !

# 54
Аз също ползвам Доместина, имам предплатени посещения и ги викам когато имам нужда от почистване. До сега са идвали две жени в къщи и от двете съм възхитена. Преди броени дни беше пак поредно тяхно посещение и жената си приключила работата час и половина по- рано и проявила самоинициатива да измие прозорците за това време. Heart EyesМного съм доволна от почистването нямам никакви забележки. Peace
Аз също не съм в апартамента докато почистват.Посрещам ги, казвам какво очаквам, като обикновено това са стандартните неща - прахосмукачка, миене на под, обиране на прах, баня и вратичките на кухнята да се изчистят, че по нашите остават много следи. След което им оставям резервен ключ за апартамента, просто за всеки случай.Не мога да си представя, че ще заключа някой за 4 часа, всичко се случва. Peace Към края на времето се прибирам, поглеждам дали всичко е наред, прибирам си резервния ключ и изпращам дамата.
До момента не сме имали проблеми, никой никога не е казвал че трябва задължително да има човек в жилището или пък на тръгване да ми показват чантите.За мен това е унизително и не бих го поискала. Rolling Eyes

Някой да е обръщал внимание на Общите Условия?! Още на първата страница си пише, че си плащаме за да използваме интернет платформата, а не за услуга "почистване". Услугата почистване се извършва от самонаети лица - сиреч, каква отговорност носи Компанията? Поредната измама .....

# 55
  • В свой си свят :))))
Лицето от Доместина с което успях да се свържа каза, че отговаря за нашия квартал само и ако искам ще ми изпрати друга помощница, но всички чистели по един и същ начин.Било изискване на Доместина!?
Явно не е точно така, защото има и доволни, но мисля че се получава само, ако избереш помощница по препоръка- има такава опция в сайта, но трябва да знаеш точно коя. Аз разчитах на рекламата.....Грешка от моя страна !
Относно пораженията в дома ми- Все още изкачат разни нещица,които ме побъркват бавно и славно. От сорта да отворя по-рядко използван шкаф и да установя по горния край на вратата слой неизбърсан препарат+прах ....
За препаратите- добре, че ползвам само определени и отказах такива като Пронто за прах, защото кой знае как щях да изчистя слоя от него + прах след ,,професионалното почистване,,.Дадох Препарат за прозорци, обезмаслител, Мистър Пропър за под , веро, препарат за фаянс и Доместос,но последния беше отхвърлен въпреки молбата ми да се измият плочките на подовете в кухня, баня и тоалетна с него.Той фигурира в списъка с препарати на сайта им, но .....
Повече няма да се ядосвам, а Доместина ми е в черния списък !
Търсенето на съвестна чистачка се оказа дейност с повишена трудност, но все още тая надежда, че някъде там тя съществува !

Това вече е брутално! Та всяка от нас си има собствени изисквани какво как и защо...хубаво всички чистели еднакво, ама не става така...егати, а и цената не е никак малка....пфффффф, благодаря за инфото!

# 56
Здравейте мили мами,
Искам и аз да споделя моя опит с Доместина.
Реших и аз да ползвам услугите им и да им дам шанс, но като видях резулта много се ядосах. Аз също изчетох доста в интернет, за това как точно работят, какво се очаква от мен, какви препарати да подготвя и т.н. Посрещнах жената, която ми пратиха, обясних и какво очаквам от нея. За мен беше важно да се почисти кухнята и банята. Жената каза  - не се притеснявай има достатъчно време, за да изчистя целия апартамен.
И какъв беше резултата
Фурната беше цялата в препарат за фурна. Обезмаслителя беше почти изразходван и на всякъде по плота на кухнята имаше петна от него. Прахта, забърсана с мръсен парцал - прах нямаше, но на негово мясно имаше следи от мръсния парцал.
Но като видях какво се е случило с бяната, направо побеснях. Освен че нищо не беше изчистено (говоря за фуги, душ панел, следи от сапун по предварително разчистената етажерка, тоалетна чиния, мивка и т.н.) всички стени бяха целите в препарат. Един час  след това чистих само банята, защото въпросния препарат беше навсякъде, дори по металните повърхности, които бяха потълнели от агресивния препарат (пантите на тоалетната чиния, душ панела и пантите и дръжката на  вратата на душ кабината).
Направо УЖАС.
Дадох ниска оценка на тази "чистачка", но това в никакъв случай не ме удовлетворява. Чувствам се измамена, хем дадох пари за да ми почистят, хем след това чистих като луда.
При положение, че това е първо посещение, не трябва ли да се постараят малко повече, че да поискаш пак да ползваш услугите им?! Представям си какво е, ако не се стараят.
Не желая да ползвам услугите им повече дори и да ги предлагат безплатно. Знам, че е много трудно, но ще си търся чистачка по старият и изпитан начин - чрез препоръка от близки и познати.

Дано моя  коментар ви е от полза.

# 57
На мене Доместина също са ми в черния списък, откакто ме измамиха. Закупих пакет и пробвах различни жени (с идеята да си избера за постоянно някоя), които бяха горе-долу добре, но количеството свършена работа не беше голямо (примерно, срещу 50 лв. получаваш за цялото време десетина изгладени ризи, което в съседното химическо би ми излязло 30 лв. с опаковката дори). С последната жена, обаче, се случи нещо невероятно. След като не се яви навреме, им се обадих по телефона да питам какво става и те ми обясниха, че след като не била успяла да се свърже с мене по телефона (?!), си била тръгнала. Дадоха ми телефона й да се разберем с нея за компенсация, като категорично отказаха те да ме компенсират и дори ме посъветваха да не й давам ниска оценка, защото нямало да може да си вземе парите. Обадих се, жената се държа доста нагло, обясни ми, че след като била постояла на студа (така и не разбрах защо е стояла отвън, след като входът ни е много топъл и там дежурят портиери денонощно) си била отишла вкъщи и започнала да си готви, нямала намерение да се връща. Обясних й, че аз съм платила по това време да чисти при мене, а не да си готви вкъщи, затова настоявам да се върне и поне да си довърши смяната. Разправяхме се известно време, накрая с неохота се съгласи, като имала чистене наблизо, да дойде и при мене да поизчисти, но да съм й дадяла максимална оценка, за да си вземе парите от Доместина.   Послушах я, за което съжалявам.Търсих я после няколко пъти в продължение на 3 месеца, но все си намираше оправдания - била далече, неудобно й било, накрая спря да си вдига телефона. Така изгорях с 50 лв. и си скъсах нервите. Това ми е опитът от Доместина. Съветът ми е - ако нещо подобно ви се случи, не бъдете компромисно настроени като мене, а си търсете правата твърдо и на момента, ако трябва - в съда!

# 58
Ама как ще й плащате, че и максимална оценка ще давате, ако е дошла с часове закъснение след тегави разговори и откровени лъжи? В такъв случай бих жертвала тези 50 лева и право в КЗП! Че чак пък после пак ще я търсите точно тази, дето лъже, че не сте в къщи.....това не го разбирам. Предпочитам да ми е непочистено у нас, но няма да се подлагам на диктатурата на неуки нагли нахалници и лъжци, наричащи се домашни помощници.

# 59
Здравейте! Искам да изряза мнение относно почистваща фирма "Доместина" на територията на град Варна.
Моля ви да не се хващате на въдицата на тази измамна фирма. Имат някаква измислена платформа, чрез която ти предлагат най -ниски оферти за определени услуги, което е пълна лъжа. Исках да си поръчам пране на определен брой мека мебел и като най -ниска цена ми предложиха фирмата "Перфектния дом" на стойност 189 лева. След справка с цените на тази фирма, които са посочени в сайта им, се оказа, че прането ще ми излезе на стойност 129 лева, т.е 70 лева по- малко ако си го поръчам директно от тях, а не от Доместина. Съответно се разрових и намерих трета фирма за още по- ниска цена на стойност 115 лева. Това ще рече, че тази измислена платформа е пълен фалш и в никакъв случай не показва най- ниската цена. Явно са сключили договор с " Перфектния дом" да излиза като най- добра оферта, за което Доместина явно взима процент. Да уточня, че Доместина не извършва услуги на територията на Варна, а предлага да рекламира фирми през сайта си като ги обявява за фирми с най- добри оферти, което е некоректно и подло и за което явно взима процент от тях. Не е коректно и от тяхна страна, тъй като лъжат хората, търсещи услуги за почистване, че намират най- изгодните цени.
Никога не използвайте услугите на тази некоректна и измамна фирма.

Общи условия

Активация на акаунт