Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 924
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Ænima/Albuquerque
Добре, че казахте. Пу, следващия път към февруари.

За поливането с анг.сол ли е коментара?

Да, ама аз ще поливам към февруари с щипка сол във водата, понеже последния път сложих.

# 481

А какво мога да направя за нея?

За съжаление е в лошо състояние , има гниене затова падат листата, дори единият цветонос заминава.
Не знам какво да ви посъветвам.гниенето е на такова място че трудно подлежи и овладяване. Ако растението имаше желание досега щеше да е пуснала издънка. Понеже ми изглежда нова предполагам процеса вече е вървял при закупуването й. Иначе е възможно да е следствие от начина ви на поливане.

# 482
poppy-fairy,
В профила ми във форума. Цъкни на ника ми и ще ти се отвори малко прозорче -> цък на "Профил" -> в новоотворилата се страница цък върху "Орхидеи" срещу "Уеб страница" Hug

# 483
Impala уникални красавици си имаш  Heart Eyes

# 484
Ето това остана от орхидеята за 3-4 дни, започнаха да капят листата, появи се мухал по самата розетка, орхидеята никага не е поливана от горе, поливала съм я само когато се свият цветовете.

# 485
  • София
Impala уникални красавици си имаш  Heart Eyes

+1

Особено една красавица, някъде из последните 3-4 снимки, направо се влюбих  Heart Eyes

# 486
Ето това остана от орхидеята за 3-4 дни, започнаха да капят листата, появи се мухал по самата розетка, орхидеята никага не е поливана от горе, поливала съм я само когато се свият цветовете.

Имало е процес на гниене, трудно ми е да определя сухо или мокро. Мухъл в розетката потвърждава мнението ми. Често в момента се продава некачествена стока, можем да приемем че е била купена така. Ако стъблото е изгнило трудно може да се направи нещо. Това че има зелени корени няма как да й помогне, стъблото е важно. Просто не знам какво да ви посъветвам. Дали е била дълбоко закопана , дали нещо друго...

Импала
станах кривогледа от толкова красота. На първо четене си харесах 15-20 Simple Smile

П.с. осеверих и откъде е импала, дойде ми на ум подобна аналогия но не бях сигурна, вече съм   Wink

# 487
Импала, страхотни снимки Heart Eyes

Нормално ли е да пуска много въздушни корени, които растат перпендикулярно на нея?

# 488
 bouquet Благодаря ви, момичета! И аз се радвам на вашите красоти Hug .

Барелина, навсякъде могат да растат въздушните корени: хоризонтално, вертикално, със завои...
Една от най-старите ми има много корени, които са расли първо вътре в саксията, а после връхчетата са се показали над корите - като таралеж е Laughing .

Често в момента се продава некачествена стока
Съгласявам се, за съжаление. И май нито мястото, нито цената се оказват решаващи.
В момента имам цели три в реанимация.

Особено една красавица, някъде из последните 3-4 снимки, направо се влюбих  Heart Eyes
Пелорика най-вероятно. Смешна е историята на купуването му: гледах няколко бройки от Diamond King (предпоследната на предпоследния ред), съзирам го и това и си мисля: "Я, колко много пъпки има, пък най-долните цветове вече се свиват. Тц, не става." Колко добре виждам през целофана и отраженията от лампите е отделен въпрос, ама... Врътвам се и заминавам по-нататък. В този момент обаче орхидеения бог ме плясна зад врата, внезапно се завъртях обратно, взех я, за да разгледам по-добре и та-дамм! то било същото, ама пелорик! Те тъй, за едната бройка щях да остана без тази красота doh .

# 489
  • Русе
Impala, много красиви орхидеи! bouquet

# 490
Импала, наистина са стрхотни! Предпоследната жълтушка каква е? Някаква камбрия май  newsm78
Наистина жестоки цветове си събрала. Ей представяте ли си това ако можеше да цъфне почти едновременно, направо става райско...

# 491
Благодаря ви Hug
Към момента имам 15тина цветоносчета, ако всичко е наред и ги докарам до цвят Praynig ще ви покажа градинка.
Жълтото е онцидиум.

# 492
  • ... рееща се.
Здравейте момичета!

Имам голям мерак да се 'просветя' в изкуството да си отгледаш орхидея, но имам нужда от малко помощ и насоки.
Живея в апартамент със северозападно изложение, има ли шанс орхидея да вирее тук? За какво трябва да внимавам при избора? Също така какъв вид бихте ми препоръчали за начинаещ? Embarassed Бягам да чета линковете назад и какво сте изписали. bouquet

# 493
  • Ænima/Albuquerque
Мойте орхидеи виреят на изцяло северно изложение, не мисля, че трябва да се притесняваш от това. Оказа се, че са доста по-адаптивни, отколкото и аз самата смятах.

# 494
И аз мисля, че просто трябва да купиш 1-2-3 и да пробваш да се гледате няколко месеца. Не е кой знае колко трудно.

Общи условия

Активация на акаунт