Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 426
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Течение няма, а сух въздух няма как да им причиня, понеже съм изрод и пера поне по една пералня на ден, която после простирам в стаята, та им създавам влага.  bowuu

Е не, това е хоби !!!! Според мъжа ми!  Аз не мога да се огранича с една пералня на ден но който има деца ме разбира.

# 541
Орхидеите ми ви завиждат за простряното пране - аз съм с малко дете, тоест епични количества пране, ама сушилнята не оставя за цветята Simple SmileSimple Smile

Аз нещо много залитнах по катлеите, а камбриите са за цвят - обаче колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че ще си ги почакам докато цъфнат. Корените явно не са такъв проблем - лесно пускали, ама до цвят да стигнат - не знам кога ще стане. Палци, палци.

# 542
  • Ænima/Albuquerque
Е не, това е хоби !!!! Според мъжа ми!  Аз не мога да се огранича с една пералня на ден но който има деца ме разбира.

Хоби е, верно си е. И аз рядко се ограничавам само до една пералня, обаче предпочитам да е лято навън, зимата много мразя да ги чакам да съхнат.

Вчера се влюбих в един Мини Марк, и сега се чудя дали да не ходя да го купувам...  Crazy

# 543
 Grinning Grinning Grinning При мен е доволно влажно, обаче ме е страх много от парното, което е под прозореца, на който ги държа. Затова ежедневно имам накичорени мокри дрехи на него, за да не отива агресивна топлина към орхите. Е, не е много естетично, но за 2-3 месеца зима ще го преглътна  Joy

# 544
Моите целогодишно ги брули климатика - много им е добре, май им изглежда като ветрец Simple Smile

Мини марка и на мен ми е голяма слабост - затова се излъгах да си взема един, който го видях, че гние от розетката, но ми изглеждаше не много поразен. Е не се оказа точно така...още имам мерак, ама след като гътнах един скоропостижно се въздържам.

# 545

Вчера се влюбих в един Мини Марк, и сега се чудя дали да не ходя да го купувам...  Crazy

Не чакай повече!

Орхидеите ми ви завиждат за простряното пране - аз съм с малко дете, тоест епични количества пране, ама сушилнята не оставя за цветята Simple SmileSimple Smile

Аз нещо много залитнах по катлеите, а камбриите са за цвят - обаче колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че ще си ги почакам докато цъфнат. Корените явно не са такъв проблем - лесно пускали, ама до цвят да стигнат - не знам кога ще стане. Палци, палци.

Четох че ставало с засушаване когато започне да се налива новата булба, цяла статия намерих на една мацка спец по орхидеите като общо.

# 546
  • Варна
Освен това нещо, което много ме дразни е, че извън саксията има 10тина дълги корена, по 15 см. Зелени са, не са изсъхнали, но много ми пречат вече. Има ли какво да ги направя или евентуално да взема по-голяма саксия, в която може да ги събера?
Благодаря предварително.
Остави ги на мира. Така трябва да бъдат, в природата тези орхидеи висят закачени на дърветата и корените им са във въздуха, а не наврени в саксии.

# 547
  • Пловдив
Е, не е много естетично, но за 2-3 месеца зима ще го преглътна  Joy

малко встрани, но се сетих за вица за дядото и реката  Grinning

Скрит текст:
Репортерка пита дядото:
- Дядо, като нямате вода в селото, къде се къпете?
- Ми в реката, бе чедо.
- Е.. в реката.. ами като замръзне зимата?
- Че колкой тя зимата...

# 548

Скрит текст:
Репортерка пита дядото:
- Ми в реката, бе чедо.
- Че колкой тя зимата...

Joy Joy Joy

# 549

Скрит текст:
Репортерка пита дядото:
- Ми в реката, бе чедо.
- Че колкой тя зимата...

Joy Joy Joy Амчи да ней лъжа!
Не обичам пране по парното, но страхът да не затрия орхите надделява.
Намерих цимббидиум в един цветарски магазин до нас. Наистина много голямо и хубаво растение, но 30 евро... доста се замислих и накрая ми се досвидя. Да купувам цвете веднъж годишно, да ги прежаля, ама то като привлачвам ежеседмично по някое, мнохо ми набъбва цвеетарския бюджет вече. Та освен фалки и денд - нобиле, пускат и цимбидиуми, но основно по Коледа / оранжтеви са, може би затова/.

# 550
Във вн мижавите нецъфнали преоценени цибита са по 30 тина лева. Подчертавам - мижави!

# 551
Привет!
Нахлувам в темичката ви с въпрос относно моята орхидея (една единствена имам и нещо явно не й понесох  Crazy)
Та моля за съвет,  това е госпожицата (в момент на хидратация):
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Това, което излиза на повърхността като издънка, коренче ли е и мога ли го пресадя в друга саксия с надеждата за ново растение? Тя прецъфтя преди около месец и половина, а гледам, че пак има пъпчици оформени - дали ще цъфне  Rolling Eyes И въобще - всякакви съвети ще са ми от полза, предварително благодаря  bouquet bouquet bouquet

# 552
Раличка, понасяш и даже много добре, според мен. Не само това, ами си вземи още, защото с тази се справяш чудесно.

Реге, ти нямаш сърце. С този слаб ангел, ще вземеш да ме навиеш и мъжът ми скори ще ме изгони с все цветя от нас  Joy Joy

# 553
Раличка, понасяш и даже много добре, според мен. Не само това, ами си вземи още, защото с тази се справяш чудесно.

Не разбрах, ти шегуваш ли се  Crazy   Laughing Да я размножавам ли или така да я оставя  Praynig

# 554

Не разбрах, ти шегуваш ли се  Crazy   Laughing Да я размножавам ли или така да я оставя  Praynig

Но какво ще й размножавате ,то растението е едно!

Общи условия

Активация на акаунт