Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 413
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Ми не знам, струва ми се, че мога да ползвам коренчето, което излиза, като издънка за ново растение  Rolling Eyes Глупости ли си мисля  Blush?

# 556
  • Варна
От корен не излиза ново растение.

# 557

Ми не знам, струва ми се, че мога да ползвам коренчето, което излиза, като издънка за ново растение  Rolling Eyes Глупости ли си мисля  Blush?

Ами...да.Не го пипайте растението.Коренчето оставете така.Ще цъфне горе от пъпчиците,да...ако го гледате както досега.Без мисли за размножаване. Hug

# 558
Благодаря ви много, момичета, явно съм в заблуда  Embarassed.  Добре, че попитах,  че щях да оплескам нещата  ooooh!

# 559
Приемате ли нови любители на орхидеи?
Аз съм от средно знаещите, горд притежател на 4 фалчета, 1 мини фалче и 1 камбрия. В момента имам една в цъфтеж да ми краси масата в кухнята и една с нови пъпки. Добре че пуснаха парното, че да им правя някакъв температурен режим. Стискам палци да не ми хвърли пъпките и другите да вземат пример и да пуснат и те някой нов цветонос.
На третата гледам,че са ми избили нови коренчета (не ми приличат на светоноси, но още е рано да се каже).
Някой има ли камбрия? Подариха ми я преди 3 години цъфнала за рожденния ми ден. Цъфна минлата година, но тази не ще. Изкара ми едно бебе, а някои от старите булби се спаружиха. Та, който има камбрия, може ли да сподели опит как я гледа? Явно нещо не правя като света, понеже цвят няма, булби се спаружват,ама корени пуска като за световно.  newsm78

# 560
Вчера се влюбих в един Мини Марк, и сега се чудя дали да не ходя да го купувам...  Crazy
Не чакай повече!
Присъединявам се напълно Peace ! Изумително сладък е Мини Марка с това множество дребни цветчета и прекрасен оранжев цвят на устната.

Скрит текст:

Други особености, за които четох и наистина се проявиха и при мен, е че прави повече цветоносчета и продължава да развива върховете им, в смисъл докато цветовете, с които го купих, започваха да прецъфтяват, вече имаше нови пъпчици по връхчетата. В две думи, чудесен е Heart Eyes .

# 561
  • Ænima/Albuquerque
Ох, навихте ме, утре отивам.  Heart Eyes

# 562
Сарказъм
Чакаме да се похвалиш!

Вчера се влюбих в един Мини Марк, и сега се чудя дали да не ходя да го купувам...  Crazy
Не чакай повече!
Присъединявам се напълно Peace ! Изумително сладък е Мини Марка с това множество дребни цветчета и прекрасен оранжев цвят на устната.

Скрит текст:

Други особености, за които четох и наистина се проявиха и при мен, е че прави повече цветоносчета и продължава да развива върховете им, в смисъл докато цветовете, с които го купих, започваха да прецъфтяват, вече имаше нови пъпчици по връхчетата. В две думи, чудесен е Heart Eyes .

И без екстри е чудесен.

# 563
Радвам се, Сарк Wink .
Освен това е мини заради размера на цветовете, а не истинска мини орхидея, т.е. се отглежда чудесно в кори.
PS. И съм от клуба на перящите всеки! божи! ден Crazy Joy . Но и без това, заради гората и езерото наблизо при мен е подходящо влажно за орхидеи.

# 564
  • Ænima/Albuquerque
Оглеждах я на снимка, мънинка ми се видя, та щях да идвам да задавам тъпи въпроси, докато не видях, че е близо 40 сантиметра висока.  Blush

Значи, няма да влезе в чашата за вино, м?  Thinking

# 565
Да, по-нисък, дребен е от повечето фалчета, но си беше в обичайната саксия 12-ка и с доста корени. Поне моя Rolling Eyes . Листата са среден размер - като на някои фалчета, определено по-едри от на минитата, които съм виждала.

# 566
  • Ænima/Albuquerque
Размина му се чашата значи. Нищо.

Оу! Все забравям да ви питам - откъде купувате саксии? Бих искала да имам някакъв цветови избор. Най-много се ядосвам, че имам няколко саксии в различна форма от другите. Искам да са ми еднакви по форма и да съвпадат с цвета на конкретната орха. Другия вариант е всичките да са в един цвят саксия.
Абе, нещо не ми е естетично. Crossing Arms

# 567
  • Ænima/Albuquerque
Ходих за Маркито, обаче нямаше. За един ден ги изчерпали!  Crossing Arms
Обаче... се прибрах с Лиодоро, с два останали цвята и два с потенциал да се отворят, силно миришещо, че даже с покарал цветонос! Heart Eyes
Не можаха да ме видят колко бързо го грабнах, да не види някой цветоноса и да се сбием там. hahaha

Ето я, Дори.  Mr. Green

Скрит текст:

Сега остава проблема със саксията. Чакам да се изкажете по горния ми въпрос.

# 568
Това нещенце долу ми се струва бебче - цветоноси обикновено излизат над вече излезлите, не под Simple Smile Честито Simple Smile И да не си помислиш да му режеш цветоноса като прецъфти! Продължават си ги Simple Smile

За саксиите - има в практикер разноцветни, обаче са от много дебела пластмаса и са гадни. Аз за красота ги слагам в кашпи, това ми се струва най-добрият вариант.

# 569
И аз държа в кашпи. Купувам от Икеа, има по 1 евро едни като подцинковани кофички, много ми харесват. Освен това купувам и от един магазин за домашни потреби втора употрева, струват стотинки. Не са ми всички еднакви, но са горе-долу в една гама и подобни по форма, отиват ми на обзавеждането - сиви, кафеви, бежови и зелени. Ако имаш много цветя ще ти излезне доста солено да им купиш нови еднакви саксии на всичките.

Общи условия

Активация на акаунт