Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 800
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Impala, цветоносът ти изсъхна ли и отряза ли го?
Моята има листенце на цветоноса и в него ми беше надеждата, но не излиза нищичко...  Sad
Чудя се дали и то ще изсъхне, но скоро ще стане ясно...
Това беше, когато цъфтеше
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x … a&oe=5669065E

# 106
Не, още е зелен, и няма да го пипам. И ти недей - отрежи само ако пожълтее и изсъхне напълно някоя част. От все още зелените части все има надежда, докрай.
Листенце на цветоноса и аз имам. Чела съм, че се случва в такива случаи на объркано развитие (ако мога така да се изразя). Не мисля обаче, че от там може да се очаква кейки (моля, коригирайте ме, ако греша).
За съжаление ни остава само да чакаме и да се осланяме на силите и желанието орхата.

Допълвам: Виж какво намерих http://www.rv-orchidworks.com/orchidtalk/new-growers-ask-senior- … nopsis-keiki.html

Цитат
Is that spike growing from the centre of the crown, or the side? I have two phals with terminal spikes (from the centre) and they both have leaves like that. The leaves are not keiki's, but I now have keiki's growing from inside those leaves lol

Значи поне има пъпки там, които биха могли да се развият.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 23:31 от Impala

# 107
  • Sofia
Ха дано!   Hug
В моето листенце има нещо миниатюрно, но си стои там от месеци и не помръдва.
Дай Боже бебета за всички ни!  Hug

# 108
Рени прочети ни какво е съотношението N P K от етикета и ще ти пишем каква е торта.

# 109
Дани ако щеш ми вярвай ние имаме комбиниран уред и го ползваме като ОБЕЗВЛАЖНИТЕЛ.Като се застудои и затворим прозорците го пускаме нон стоп да сваля влажността на 50 процента.

А що се касае до цветната политика аз съм като Импала. Орхидеите са май единственото нещо в живота ми изискващо минимум грижи с максимум удоволствие. Преди две години разчистих всички други стайни цветя че бяха станали триметрови ( подарих на различни детски организации)  и се съсредоточих основно на Орхидеите.

На всеки трябва да е ясно обаче че за да имам минимум грижи спазвам няколко прости правила които съм изследвала с опити и открила тяхната универсалност и удобство. Няма да ви отегчава с инфо но едното от тях е че фалчета не държа на перваз особено пък западен както в случая при Дани. Западен перваз не е за всяко стайно цвете със сигурност.  така че това заедно още с няколко неща ми дава свободата да поливам рядко или когато мога а не всяка седмица да преселвам саксиите до кухнята и обратно...

# 110
Нощна птица
Фалчетата виреят в кори средна фракция или средни големи. Когато се разпада субстрат корите издребняват стават по дребни като парченца, това разваля въздухопроницаемостта и води до задържане на влагата в корите.

За цъфтящи от точка на растеж може само да чакате.
На цветоноса има листчета и не едно често а в удължение но това не е кейки а си е основното растение... Надявам се при всички вас търпението да бъде възнаграждено с кейкита.

# 111
При теб нещата са в коренно различен мащаб, докато при мен бройката е много скромна. А за западния перваз - просто няма друго място Simple Smile ако не са там буквално ще са в средата на стаята, като остров Simple Smile а при наличието на дребен разрушител трябва да се мисли и за безопасностпа - веднъж вече си изсипа стелажа върху себе си, по някакво чудо не получи орхидея по главата Simple Smile

# 112
Добро утро! Сега видях, че на дендробиума най-високият, горен цъфнал цвят е събран, увяхнал и мисля че скоро ще падне. Каква може да е причината? Нормално ли е това при прецъфтяване или му има нещо?  Sad
Тъй като май сме няколко Ренита тук, коя друга е Рени?   bouquet

# 113
  • Пловдив
Blekuta

Дендр-фал е.
Сега разбирам защо ми е странен, от тези дребните е тънки клонки фини цветчета.срамно ми е да призная но имам един уморен такъв от времето когато дендробиумите ми бяха непосилно предизвикателство. Пожелавам да те зарадва с много цвят!

Благодаря, ще чета за него. Стискайте палци да го отгледам!

пп: аз съм Рени  Blush

# 114
Ха дано!   Hug
В моето листенце има нещо миниатюрно, но си стои там от месеци и не помръдва.
Дай Боже бебета за всички ни!  Hug
Praynig
По едно време се чудех дали да не променя някак грижите за болничето, но после реших, че това е естествен процес, върху който не мога да повлияя особено, така че продължавам да го гледам както обикновено и като останалите. Е, може би ходя да го наглеждам по-често Wink .
PS. Нашият син също проявява градинарски наклонност, но засега се е ограничил до китките на двора. Горките те. Докато започне на достига обезопасителите по вратите ще е разбрал колко много майка му държи на орхидеите си Mr. Green .

# 115
Въх!!!!!

Еми заплювам Ренка тогава за мен си.

# 116
Въх!!!!!

Това за мен ли беше? Нещо не мога да хвана кой на кой пише....  Joy

# 117
Здравейте момичета,
Чета ви усилено вече няколко дни. От 5-6 месеца имам няколко фалчета, които лека-полека се увеличават като бройка, и които все още не съм успяла да уморя. Та дойде ми и на мен малко самочувствие и увереност, реших да си купя и друг вид. Не живея в бг и при нас орхидеите, различни от масовия вид, са доста скъпи. Вчера правих разни поръчки от ибей и взех, че си поръчах едно денд-фалче от малайзийски доставчик. Някой поръчвал ли е досега? Нямам идея с каква доставка и в какво състояние ще пристигне това цвете, най-вероятно плачевно, но не издържах на любопитството.

# 118
Въх!!!!!

Това за мен ли беше? Нещо не мога да хвана кой на кой пише....  Joy

Рени Александрова

Явно за сега сме три Ренита.
Аз ти и Блекита

За да не бъркаме за мен заплювам обръщението Ренка 😉

# 119
Poppi Fairy добре дошла.
Нека пристигне ще го опитомим.последните страници сме писали и за него като вид.

Общи условия

Активация на акаунт