Отговори
# 690
Soulmate - за този масаж Веледа имат специално масажно олио, било много добро. Аз обаче мисля да го пропусна този масаж май...

# 691
  • Пловдив
Skeeter, ще проверя, благодаря ти! Аз мисля да го пробвам пък ще видим  Hug

# 692
Шоко, на пет и половина ми е баткото.
Стволови клетки и аз бих искала да даря, но доколкото бях прочела някъде, самата процедура с Александровска е голяма врътня. А толкова по-лесно би било да има опция заедно с информираното съгласие, за което всеки те бута отнякъде, да се разписваш и за донорство на стволови клетки, които все пак може да помогнат на някого, някъде...

# 693
Питам за стволовите клетки с цел да сондирам мнения, дали и други от вас са решили да даряват и дали някой има по-подробна информация. Това, което научих до момента, е че трябва да отида до Александровска болница и да попълня документ, че съм съгласна. При естествено раждане обаче не е сигурно, че могат да изпратят екип за събирането и като цяло май нещата са тромави... , а се оплакват, че нямат донори.
Утре съм на преглед в болница Надежда за назначаване на дата за секцио и ще питам. Днес на училището за бременни в Мол София имаше презентатор на Булген, която обясни, че събирането на стволовите клетки не пречи на отложеното клампиране. Аз за всеки случай ще питам утре дали това е така. Ако някоя от вас има повече инфо, моля да сподели.

# 694
Папи и Бисквитке, болките трябва да са менструални при контракциите на настъпващо раждане, не са никак мускулни. Със сигурност ще се усетите, то си боли в началото все едно ще ти идва и отминава, но ако не мине и както казва доки на Бисквитка, като стане през 5 мин и около минутка продължителност се тръгва към болницата. Аз този път смятам да изчакам възможно най-дълго, че предния път си чаках в болницата 6 часа без особени боли и разкритие и накрая им писна и ми сложика окситоцин. Тези контракции на 5 мин. са долу горе 4 см. разкритие максимум така че има време да се иде до болницата и подготви за операцията, но зависи дали му се чака на човек, че то си боли и после да те срежат не е приятно.
Смайл аз съм 153см. и раждах при Георгиев в АГ и не ме е питал даже за височината. Каза ми имаш първа степен стеснен таз, което било с около сантиметър по-малко от всеки от трите показателя които мерят в началото на бременноста, но сме щели да пробваме и си държеше като че ли на нормалното раждане. Незнам сега може да са се променили нещата и да е много зает и да не му се занимава. Аз все ще се колебая между него и Николов именно заради тази му заетост и да не би да няма търпение да ме изчака този път и да минем на секцио.... Ще го мисля.

# 695
Нат, много ти благодаря за изчерпателната информация. Най-сетне да съм наясно що е то истинска контракция   Hug Сега като се замисля всичките ми приятелки и познати са раждали секцио. Къде са ги резнали в движение, къде (повечето) по желание.

# 696
Прозепина, и аз бях днес в Мол София 😊утре мисля в Сити центъра да отскоча

# 697
Добро утро!
Някакви странни мисли и терзания ми се въртят в главата от ранни зори и не мога да се отърва от тях. С наближаването на термина(30.09) ми идват едни страхове и паники, дето нито са характерни за мен, нито съм ги имала като първескиня. Имам странното усещане, съдейки по тежестта на корема и рязкото смъкване, че няма да издържим 2в1 още много, а от днес съм сама през деня в къщи и ако тръгне госпожицата да се срещаме, ще имам проблем с намирането и изчакването на някой да ми гледа баткото. Искам същевременно още доста неща да свърша, а ми трябва помощ, че сама вече ми е доста трудно, да не кажа невъзможно да се справя и ред ей такива неща...
Пооплаках ви се, надявам се да не съм ви досадила Hug
Я да вземем да закусим и се събудим, да оплакнем очетата...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 07:19 от Бобишана

# 698
  • В къщурката на хълма на феите
Благодаря на всички за пожеланията! И вие бъдете живи и здрави!

ние снощи се напразнувахме, Ема бесня, дивя, вдигна заведението на главата си и накрая малко преждевременно я пратихме с баба й да се приспиват, понеже усетих, че работата отива на превъзбуда .. малко ми е тъжно, че не успяхме да се снимаме с нея и с тортата на баща й, ама здраве да е .. тя пак е порядъчно наснимана във всички други чупки и пози Mr. Green тази сутрин на мен ми беше ужасно трудно да стана - легнахме по-късно от обичайното и съм спала като умряла - детето дали се е будило за нещо хал хабер си нямам, само знам, че сутринта мъжа ми усетил, че сама няма да се събудя и идва да ме пита няма ли да ставам, а пък аз още сънувам Blush

та добро утро де Mr. Green

# 699
Добро утро  smile3502

Абе момичета, аз защо си мисля, че не е добре когато е със секцио да се чака да тръгне бебчето  newsm78
Така няма ли да е слязло в таза и като режат докторите да трябва да го издърпат от там  newsm78

# 700
то може и преди това да слезе .. много е относително положението - зависи от големината на бебето, предлежанието, плацентата и т.н. .. наистина си права, че докторите не умират от кеф да правят правят секцио по спешност ..

# 701
Здравейте. Много теми сте обсъдили вчера   Crazy не ги запомних половината.
При мен вечерта като се започна едно опъване и стягане на корема, втвърдяване, но само на определени места, без болка ама така цял час...ошашках се и хоп в болницата, че беше вече 20 часа...лягам на тонове и..нито една контракция!  Crazy Предположиха, че бебка ми разпъва и втвърдява корема така, а док ми сложи диагноза: "чувствителна матка", та днес ще ходя малко на системи.

Иначе вчера успях да си изпрося МБ на прегледа и предположението е за гъби (дето казах, че не са ме нападали скоро  Twisted Evil) и бактерии  Sad, но ще чакаме резултата.

Темата за стволовите клетки и мен ме вълнува, ние също решихме да не запазваме. Въпреки, че това с цените на операциите после май не винаги е така, мисля, че има случаи да минат по ЗК, дори съм чела за такива - операция от над 100 000 лв., която е поета от ЗК. Интересувам се и аз за даряването. Тези дни ще потърся информация, но ако някой знае къде и какви документи трябва да са подадат, ще се радвам да сподели (надявам се, че не е само на място  Rolling Eyes), ако това за работното време от 9 до 17 е вярно ще е безумие просто  Crazy

И аз съм за заглавие ОКТОМВРИйки време не остана, коя ще бъде първата ни мама?

# 702
  • при моите деца .....
Добро утро и от мен!
Последни приготовления и към 11 тръгваме за кратка почивка на Хисаря....
Да се оплача - не мога да заспивам.... поне до 2 се въртя, ставам към 7.30, като за този сън поне 3-4 пъти ставам за тоалетна....
Другата седмица съм на ЖК - вече искам да видя колко е пораснал бебчо.

Относно преносването - аз имам момиче и първият път преносих 2 дни....
Аз съм с кратък цикъл, та може да се смята, че и малко повече, че термина го определят на база 28 дни цикъл....

Хубав ден!

# 703
Здравейте, мами!

Влизам с един бърз въпрос. Трябва да ида на зъболекар от сутринта рано ме боли зъб и като погледнах той се отчупил и вътре кух и черен. Кой знае колко време е бил така. Въпросът ми е може ли да се сложи поне малко някаква упойка, тъй като имам проблем с нервите и след последното ходене на зъболекар лежах в неврологията, а сега не мога да си го позволя. Ходенето на зъболекар ми е кошмар. Не ме е страх от раждането толкова. И не се лигавя, наистина имам проблем с това още от дете. Много ме е страх да не вземе да стане нещо и да тръгна да раждам по-рано или да получа някоя паник атака. Термина ми е сменен на 6.10, но все пак мисля, че не е време. Ще говоря и с доки по тела, ама моля ви кажете и вашето мнение.

# 704
Съни може .. но то зависи от състоянието на зъба - на теб може да ти изглежда много зле, а пък да не е чак толкова и да минеш само с лекарство Peace

Общи условия

Активация на акаунт