Остров Занзибар, Танзания

• 62 075
  • 296
  •   2
Отговори
# 225
Не ти трябва, малария няма.
Благодаря, успохоихте ме :*

# 226
  • София
Ако имате планове и за посещение на континеталната част за сафари(например), не е лошо да си намерите и маларон.

# 227
Ако имате планове и за посещение на континеталната част за сафари(например), не е лошо да си намерите и маларон.
Нямаме такива планове. Само посещение в Стоунтаун, морско сафари и останалот време в хотела.

# 228
На самия Занзибар кьорв комар не ни е ухапал Simple Smile
Върнах си всички мазила цели:)
На брега духа, около хотелите пръскат, спи се под мрежа. Нищо не ви трябва. Само добро настроение и нагласа че отивате в Африка:)

# 229
На самия Занзибар кьорв комар не ни е ухапал Simple Smile Върнах си всички мазила цели:) На брега духа, около хотелите пръскат, спи се под мрежа. Нищо не ви трябва. Само добро настроение и нагласа че отивате в Африка:)
Потвърждавам.
В Стария Град в две заведения ни предложиха спрей, но не сме го ползвали , дори и там не са ни хапали.

Видях повече bushbaby ( Гугъл каза , че на бг това са Галагови ?!?! ) в двора на хотела отколкото комари Simple Smile

# 230
За всички все още не посетили Занзибар, линквам това изгледайте го , много е вярно.
https://www.youtube.com/watch?v=P1IYdjiWfyI

# 231
  • Сф
Лелее.... пренесох се там отново.... Много добре са го заснели Simple Smile

# 232
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравейте, а става ли април за почивка в Занзибар ?

# 233
  • София
Не, тогава е дъждовен сезон.

# 234
Здравейте,
През януари ни предстои почивка на Занзибар, която сама съм организирала.
Съветите и споделеното в Бг-мамма винаги са ми били много полезни.Hug
Моля споделете как сте се придвижвали из острова, ние имаме нощувки в Нунгви и в Матемве, но ми са иска максимално да разгледаме острова за 11 дена и да направим най-интересните екскурзии. Дали е добър вариант за целта да ползвам само https://www.thezanzibus.com/ или на място да се пазарим и да търсим, което малко ме притеснява (има ли измами?).
Издаването на виза на място на летището как минава, има ли вероятност да има проблеми, отказ?
И въобще оценявам всякакви съвети за самоорганизирано пътуване из острова.
Благодаря предварително!!!

# 235
  • Сф
Ние също бяхме самоорганизирани, февр. 2020. Тогава спахме в Матемве, после Джамбиани и накрая Стоун таун. Придвижвахме се единствено с такси, бяхме намерили местен, с който се уговаряхме за следващия ден къде да ни води. На плажа са т.нар. beach boys, зарибяват яко за екскурзии, но цените им са в пъти по- високи от реалните и трябва да се пазарите. Поне 2-3 пъти трябва да ги свалите.
За едната екскурзия с таксито се бяхме разбрали за 35 долара, бийч момчето искаше 95 долара. Така че, якоооо пазарене.

За Матемве горещо препоръчвам за ядене Bin Jabir. Най- вкусното, евтино и обилно морско пиршество, което може да намерите.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g616017-d14935752- … _Archipelago.html

Визата е само формалност, няма да ви откажат, просто е предтекст да ви вземат пари за влизане.
подгответе си достатъчно долари, там има банкомати, но имаха стабилни такси за теглене.

Задлъжително отидете на шноркелинг в Матемве, островът на Бил Гейтс (забравих как се казва). очаквах, че целият Занзибар е като Матевме, но след като посетихме и другите градове, осъзнахме, че Матевме е невероятно място. Там най- много ни хареса. Бяхме в Jafferji Beach Retreat. Само суперлативи мога да редя точно за Матемве.

# 236
Благодаря, Miraj*Heart Eyes
Toчно благодарение на твоя публикация назад в темата, резервирах в Jafferji Beach Retreat:grinning: половината нощувки!

# 237
  • Сф
О, колко хубаво Simple Smile
Ще се върна да чета какво съм писала, че не помня
За съжаление не пазя нито един номер на местен шофьор,  имаше едно много свястно момче, което бих ти препоръчала.
В Джаферджи не ми харесаха цените и големината на порциите в ресторанта, но в Бин Джабир ще сте очаровани. Вземете им телефонния ноемр и поръчвайте предварително по уотсап и така няма да чакате на място, ще ви приготвят храната преди да дойдете (чака се около час, иначе).

Колко ви излязоха самолетните билети и с коя линия? Гледах и аз за тази зима, но нещо не ми се понравиха.

Хакуна Матата!

П.С. Сега си прочетох мнението от преди, доста съм се повторила Grinning 

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 12:42 от Miraj*

# 238
  • София
Ние бяхме с рент а кар. Дават джипове, защото пътищата извън главните, са неасфалтирани. Цената беше нещо от рода на 20$/ден. Бензинът е по-евтин отколкото в БГ. Ние се уговаряхме основно по WhatsApp. Така дават малко по-ниски цени. Когато сте с рент а кар, има вероятност да ви спре полиция и да си измисли някаква причина да ви глоби. Нас за 5 дена ни спряха само веднъж и казаха, че всичко ни е изрядно, но ако може да им дарим някакви пари за участъка да имат за кафе и Кока Кола. Simple Smile Joy
За дневните екскурзии, които са с лодка, ни ги организира на място едно момче от плажа и идваше с нас с колата до началната точка и после на лодката. Ние искахме индивидуални екскурзии. Тяхната цена не беше много по-висока от споделените с други хора. Но така можехме да седим колкото искаме време на дадено място, което ни харесва или да минем бързо покрай друго, което не е по наш вкус. Силно препоръчвам дневния тур до Мнемба.
Ние бяхме отседнали в Кендва. Нашият гид се подвизава там на плажа, но мога да ви изпратя контакти.
На Джозани форест и аквариума с костенурки в Нунгви ходихме сами с колата. Там си плащате вход и влизате.
Да допълня за визата - ние си направихме визи онлайн още преди заминаването. Прилага се снимка, мисля и самолетен билет, адрес на хотел и т.н. Но това не означава, че като пристигнете не чакате пак на опашка. Пак трябва да сложат печат в паспорта и да проверят документите. Само, където не плащате. Уж имаше отделни опашки за тези с визи и за тези без визи, но според мен не ставаше по-бързо. Също така се попълва PLF. И това проверяват. Даже още на летището в София ги проверяваха. Говоря за края на август тази година. Също се искаше тест или ваксина.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 12:48 от dechy

# 239
Благодаря за ценната информация, dechy!

Miraj*, да, цените на билетите са значително повишени, затова и решихме да поостанем повече дни...
много трудно ги хванах на по около 600 Е на човек, с катарците, за средата на януари...

Общи условия

Активация на акаунт