Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 072
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • Вестерос
Идвах със същата новина, еми не ми харесва тази корица  Rolling Eyes

# 706
Хич и не ми пука за корицата,те и предните ги сменяха все тая  Crazy
Съдържанието моля,ако може веднага  Joy

# 707
  • Варна
За връзките м/у сериала и книгите .... мислите ли, че героите които ги няма във ТВ формата са без перспектива в сагата? Много са и за някой вече стана ясно че нямат роля занапред ... Куентин примерно.

# 708
  • Варна
За връзките м/у сериала и книгите .... мислите ли, че героите които ги няма във ТВ формата са без перспектива в сагата? Много са и за някой вече стана ясно че нямат роля занапред ... Куентин примерно.
Имаш предвид, че тези, които ги няма в сериала непременно ще умрат в книгите ли?

# 709
  • Сидни
Аз честно казано не намирам много смисъл от Куентин в книгата. Embarassed

# 710
  • Варна
Аз честно казано не намирам много смисъл от Куентин в книгата. Embarassed
Е, какво значи смисъл.. Аз го харесвах сир Жабок, интересно ми беше да видя как разсъждава един нормален вестероски младеж, интересно ми беше да узная как е живял и как живее.
Показа ни , че не е лесно с драконите, дори ако имаш таргариенска кръв.
Показа характера на Ариан, чрез отношението й към него.
Смъртта му може да послужи да разколебае Доран (Ариан) да подкрепят Денерис и да застанат зад Егон. А може би въобще за сключване на друг съюз.

# 711
  • Сидни
Сигурно си права, Хексе, вие сте много задълбочени в книгата, но лично за мен спокойно можеше да мине и без него...не знам дали в следващите книги неговото съществуване няма да има по-дълбок смисъл...в стил " ефектът на пеперудата" плюс да има както с екоментираше тук назад във времето нещо важно с негово участие което да отключва други истории. Има още няколко образа, които също ми се сториха излишни... но просто това си е моето мнение Simple Smile

# 712

През очите на Куентин видяхме много неща, особено по време на пътуването му. Мисля, че така Денерис изгуби Дорн, който ще подкрепи Егон и ми е интересно какво влияние ще окаже това върху събитията и Денерис.
Егон го няма в сериала, но не означава, че е без перспектива, дори напротив. Много интересно става с него.
Сериалът е толкова различен, че дори героите които са там не са същите. Пълна трагедия.

# 713
  • Варна
Сигурно си права, Хексе, вие сте много задълбочени в книгата, но лично за мен спокойно можеше да мине и без него...не знам дали в следващите книги неговото съществуване няма да има по-дълбок смисъл...в стил " ефектът на пеперудата" плюс да има както с екоментираше тук назад във времето нещо важно с негово участие което да отключва други истории. Има още няколко образа, които също ми се сториха излишни... но просто това си е моето мнение Simple Smile

Според мен няма излишни герои. Всеки един от тях допълва картинката и реалистичността на книгата. Няма как в един континент нещата да зависят от 5-6 души, важни са и малките колелца, тези, които предизвикват ефектът на пеперудата както казваш.

Иначе за самата история, ако трябваше да бъде по-постна, един Джора също намирам за излишен, да не говорим за разните Варго Хоут, Алар Дийм, Гарлан Тирел.. примерно. Но тогава нямаше да имаме цял един нов свят.

# 714
  • Варна
Куентин няма за какво да влиза в сериала, неговият момент мина. Черната звезда може(по-скоро не) да го включат, но ако в сериала нападне Мирцела ще я убие. Грифон+Егон също ще се включат трудно, защото има много от  5-та книга за тях, а излиза и 6-та. А ако ги няма, което е много вероятно, отпада и Ариан. А Виктарион е невъзможно да бъде включен, което го прави безперспективен!!!! И рогът с него също! ЛКС е под въпрос ... От железнородените само Аша и Теон. Братята на Лорас Тирел ясно, че няма да ги има. Манс ... е тук е голямата каша! Как ще го върнат във филма и за какво. Ето голям въпрос  ...  В 6-та книга Станис ще загуби ли битката с Болтън? Санса?!?!?

Сериала е супер хит и се вижда, че качеството се вдига с всеки сезон, но по ми се вярва да отделят пари за спецефекти отколкото за хонорари ...Чудя се дали е по-добре да изрежат част от героите отколкото да ги включат орязани до кощунство ...

# 715
  • Варна
Куентин няма за какво да влиза в сериала, неговият момент мина. Черната звезда може(по-скоро не) да го включат, но ако в сериала нападне Мирцела ще я убие. Грифон+Егон също ще се включат трудно, защото има много от  5-та книга за тях, а излиза и 6-та. А ако ги няма, което е много вероятно, отпада и Ариан. А Виктарион е невъзможно да бъде включен, което го прави безперспективен!!!! И рогът с него също! ЛКС е под въпрос ... От железнородените само Аша и Теон. Братята на Лорас Тирел ясно, че няма да ги има. Манс ... е тук е голямата каша! Как ще го върнат във филма и за какво. Ето голям въпрос  ...  В 6-та книга Станис ще загуби ли битката с Болтън? Санса?!?!?

Джендри би могъл да изиграе в сериала част от ролята на Егон, като претендент например . Все още умувам над думите на Кутрето, който щеше да подарява на Олена "красив , млад мъж". Ако Джендри е попаднал в ръцете му спокойно би могъл да вземе претенцията на Егон, особено ако в книгите Кутрето се обяви на негова страна.
Ариан я няма, въпроса е ще изземе ли Тристан ролята й.
Виктарион и Юрон може би са обединени в един характер, така че Вик може да е толкова перспективен , колкото и Юрон.
Станис мисля, че ще спечели снежната битка, но ще умре по един или друг начин след това.
Санса ми е големия х. Ако съдя по сериала, ще се омъжи за Хари, но ще и се наложи да бяга.

# 716
  • Варна
Станис в серияла загуби битката катастрофално и дори да е жив е без армия. А Санса е омъжена два пъти вече?!?!

# 717
  • Варна
Станис в серияла загуби битката катастрофално и дори да е жив е без армия. А Санса е омъжена два пъти вече?!?!

В сериала ги нямаше северните лордове, които кроят шапката на Рууз. Ще се появят сега през този сезон и вярвам, че ще вземат контрола над ЗХ. Ако Станис умре след като вземе ЗХ в книгите, резултата ще е същия, северните лордове, които са против Болтън ще контролират замъка.
Санса в книгите е женена само веднъж, все още е девствена, така че брака може лесно да бъде обявен за невалиден.
Така че й липсва втори брак като този с Рамзи. Книжната никога не би се омъжила за някой Болтън, но за Хари вероятно ще склони. Омъжена или не ще и се наложи да бяга и да търси Джон на Вала (в 6 сезон Санса все още е на Север и линията и вероятно свързана с тази на Джон)
Малко остана Crazy - 4-5 месеца докато разберем какво ще измислят ДиД, макар по да ми е важно какво става в книгите.

# 718
Сериала така и не го догледах. Прекалено ми е изопачен.

# 719
Аз не знам дали да гледам 6ти сезон, ако излезе преди книгата. Колкото и да са различни, ще има много спойлери в сериала.

Общи условия

Активация на акаунт