Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Веско, доста си пропуснал, особено в главите на Давос. Мелисандра си вярва, че Станис е АА, и че истинската битка е с Другите.

# 601
Веско и аз се бях пооплела след първия прочит,ама нормално много герои,много теории,много сюжетни линии  CrazyСлед 3-я път всичко ми се изясни(в общи линии де,има още доста въпросителни и криви улички по които може да тръгне чичо и да ни заведе до гара Искър  hahaha)
Това за Болтън не го бях чувала  Joy
Из нета изникват някакви спойлери че Рикон и Аша ще участват в 1-я епизод на сезона,ама на ИМДБ-то много вяра нямам  Thinking Някой да има подобна информация от другаде?Или сега ще има 6 месеца спекулации  ooooh!

# 602
Станис не е на Вала за да се бори с Другите, а да обедини Севера и да тръгне на Юг!
Не съвсем:

Цитат
— Демони, сътворени от сняг, лед и студ — каза Станис Баратеон. — Древният враг. Единственият враг, който е от значение.

Цитат
— На Драконов камък, където беше седалището ми, може да се види много от този обсидиан в старите тунели под планината — каза кралят на Сам. — Парчета, цели отломки, плочи. В по-голямата си част е черен, доколкото помня, но има и малко зелен, малко червен, и пурпурен. Пратих вест на моя кастелан сир Роланд да започне да го вади. Боя се, че няма да задържа Драконов камък много дълго, но може би Господарят на Светлината ще ни даде достатъчно замръзнал огън срещу тези същества преди да падне замъкът.

# 603
Има теория, че Болтън има някаква връзка с Другите, не че е наполовина Друг. Много хубаво е написана, с препратки към келтския и бретанския флоклор, и анализ на Крастър. Авторът е Бран Врас, или както му казваме в темата "Франсето". Страхотен е.

http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/66560-ramsay-the-was … s-the-changeling/

# 604
  • Варна
Веско, доста си пропуснал, особено в главите на Давос. Мелисандра си вярва, че Станис е АА, и че истинската битка е с Другите.

Не съм съвсем съгласен, ако вярваш че някой е истински защо ще му даваш фалшив меч? Мелисандра използва Станис, но гони свои цели ... Станис прави същото с нея.
Малко плосък хумор: Станис е АА, а мечът му е АА++ (енергоспестяващ, не топли) Joy

Пак за АА и ПГ: Двата мита са от двата края на света, а си приличат прекалено много. Разбира се има и различия, но те не са големи и могат да се дължат на културни и религиозни различия.Юай-тай и Ашай са толкова далеч, че не се знае много за тях и тоя АА истинска историческа личност ли е или е видян в огъня? Огнен меч или ками от драконово стъкло... Обсидианът е втвърден огън казват.
Знам, че не обичате да споменавам филма, но Валирианските мечове кълцат ли ББ или това е само в серияла?

# 605
Има подсказки, че го правят. Вероятно в новата книга ще го има в прав текст.

# 606
  • Варна

Малко плосък хумор: Станис е АА, а мечът му е АА++ (енергоспестяващ, не топли) Joy
Тези шегички ти се получават. Laughing

Пак за АА и ПГ: Двата мита са от двата края на света, а си приличат прекалено много. Разбира се има и различия, но те не са големи и могат да се дължат на културни и религиозни различия.Юай-тай и Ашай са толкова далеч, че не се знае много за тях и тоя АА истинска историческа личност ли е или е видян в огъня? Огнен меч или ками от драконово стъкло... Обсидианът е втвърден огън казват.
АА и ПГ на пръв поглед са един и същ герой.. Но според мен, погледнато по-дълбоко са различни личности.
ПГ е нямал меч, постигнал е целта си, (вероятно) с дипломация.
При АА мечът , който е изковал, е централна фигура.. Thinking
А иначе и ПГ и АА са толкова "исторически" личности, колкото и Исус.

# 607
Двата края на света според картата, ако се поставим Планетос на кълбото, през Морето на Залеза, Асшай и Вестерос може да са неочаквано близо.

# 608
  • Варна
Двата края на света според картата, ако се поставим Планетос на кълбото, през Морето на Залеза, Асшай и Вестерос може да са неочаквано близо.

Проблемът е, че никой не плава през Морето  на Залеза ...или не се връща поне. Ако го преплава може да стигне Асшай, но ако е  като Кулумб, може да намери и ...Землемория примерно. Mr. Green

ПГ е ясно защо е нямал меч ... по това време във Вестерос е нямало Валирианска стомана ... Ашайски врачки също.
Според мен Денерис е извън схемата. Тя си иска кралството и няма да идва на Вала, нито ще се среща с Джон. Искам да кажа, че трите глави на дракона не са АА, ПГ и дори ОП. Като доказателство ще изтъкна, че и тримата герои се изправят срещу злото сами, затова не би следвало да се обединяват в троица, затова и мисля че е един образ.

# 609
Понякога имаш проблясъци,
тръгвали са, но защо не са се връщали е интересно  Wink

# 610
  • Варна
Всъщност ще се поправя малко, ако Джон е АА(ОП) и е половин Тарг, той ще стане една от главите на Дракона, но след дългата нощ, когато вече е спечелил своята битка...

Искате ли да си поговорим за Рууз Болтън?

# 611
  • Вестерос
Защо мслиш, че АА и ОП са един и същ човек?

# 612
  • Сидни
Рууз ми е много интересен и на мен, много ме кефи!  Flutter Рамзи изобщо не се е метнал на баща си!

# 613

Искате ли да си поговорим за Рууз Болтън?

Дааа.  smile3530

# 614
  • Варна
Защо мслиш, че АА и ОП са един и същ човек?
Писах доста по темата ... един герой отразен от три отделни религии ... сам срещу сянката(злото), няма логика от тройца на несъвместими култове ....мое мнение.

Рууз ми е много интересен и на мен, много ме кефи!  Flutter Рамзи изобщо не се е метнал на баща си!
Брилянтен политик, няма спечелена битка, а печели всичко край което мине! Осъзнава, че Рамзи е чудовище, но му е баща все пак. От негова гледна точка прави всичко за рода си и ми е трудно да го нарека злодей. Строг и студен, но пък коефициента му на полезно действие е вероятно по-висок дори от на Тивин. Елиминира околните запазвайки своята войска и печели Севера ... за сега.

Общи условия

Активация на акаунт