Истанбул [тема 38]

• 91 564
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Запис  bouquet През май се очертава екскурзия до Истанбул и започвам да ви следя. Ще чета и старите теми когато ми остане време, а ако имам въпроси, ще питам  Simple Smile

# 691
Здравейте, ,момичета,
ще имам ден и половина свободни в истанбул утре  и вдругиден. Мисълта ми е - времето ОК ли е за посещение на Принцовите острови ( по това време изобщо има ли живот там), даетони и т.н  или по-добре да отида до Миниатюрк? И то е на открито, темп. са около 15 градуса и се чудя...

# 692
  • София
Здравейте, ,момичета,
ще имам ден и половина свободни в истанбул утре  и вдругиден. Мисълта ми е - времето ОК ли е за посещение на Принцовите острови ( по това време изобщо има ли живот там), даетони и т.н  или по-добре да отида до Миниатюрк? И то е на открито, темп. са около 15 градуса и се чудя...

Ходила съм на Принцовите острови в началото на април. Градчето има постоянни жители, а имаше и някакъв празник в близост до пристанището и беше оживено. Имаше много ученици, които бяха довели от Истанбул. Но като тръгнахме на разходка по улиците с вилите, всичко беше пусто, със спуснати капаци или в ремонти. Цветя като тези, от летните снимки почти нямаше. Не препоръчвам да се ходи извън сезон. И на ферибота духаше много.

Миниатюрк пък е най-подходящ за посещение в слънчев, но по-хладен ден. Там не мога да си представя какво е в лятната жега. Може би е добра идея да го видиш, особено ако не вали и духа, но пък се разглежда за 1-2 часа. Ще трябва да измислиш и нещо друго.

# 693
  • Berlin
.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 00:00 от abs

# 694
  • София
Привет на всички  Hug Hug Hug

Сега попаднах на това нещо в Истанбул и ми стана интересно, някой случайно да го е посещавал
http://www.viaportvenezia.com/galeri-via-port/

# 695
  • Варна
abs, добре дошла и благодаря за въпросите. Laughing

Линкът не работи, или не си разбрала написаното в публикацията, към която води? Защото в линка за картата пише къде е пунктът. Вероятно другият е водел към схемата на пункта, но тя наистина не ти е нужна.
Пунктът, който Таня е посочила, е изключително удобен и се намира преди излизането от магистралата, на входа на Истанбул. Намира се отдясно (разбира се) на пътя, в двуетажна сграда, на първия етаж. Няма начин да пропуснеш сградата, в този участък всички намаляват скоростта и част от автомобилите отбиват. Има надпис Ptt и от него се купува стикерът. Този стикер се лепи на предното стъкло на колата, под огледалото за обратно виждане. При преминаване с ниска скорост през изхода на магистралата дистанционно се взима съответната магистрална такса от парите "в" стикера. Това е начинът на плащане на магистрали в Турция (може би все още не е единствен , но е най-удобен и доколкото знам, целта е да се премине единствено към такова плащане.)
Когато ние купихме стикера(в края на декември 2014), цената си беше все още 35 лири, от които 5 - за самата лепенка. Останалите 30 са за ползване за заплащане на магистралните такси и таксите за мостовете над Босфора. Преди време бяха качвали линк за таксите на различните участъци от магистралата, но не знам къде е. При всички случаи тази сума е достатъчна поне за две отивания и връщания, даже и сериозно да са повишили цените.

В Стария град има много хотели, повечето предлагат паркинг на улицата. След като не си там с цел туризъм, може би не е това най-подходящото място за вас. Доста относително понятие е районът. Избери докъде искаш да си близо и дай ценови и времеви диапазон. Евтин хотел също е твърде субективно определение.

За колата ви трябва талона, ако не е на ваше име - и пълномощно. Задължително зелена карта и актуална винетка, на която е нужно да пазите и т.нар. отрязък.
Не носим големия талон. Не сме имали проблем.

Видях, че си се оправила с магистралните истории, но така и така го написах...

Момичета и момчета, тази година дали Фестивалът не е целесъобразно да се премести през март? Mr. Green В момента тук е 24 градуса ooooh!Всичко цъфти... че и прецъфтява.
Не смея да погледна камерите в Емиргян...

***Mimeto***, тц! Сега го виждам. Отивам да ровя.

П.П. Погледнах... Камерата в Емиргян не работи, както беше и преди няколко дни. Ще я пуснат, за да видим вече цъфналите лалета.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 16:46 от beljata

# 696
  • Berlin
beljata, много благодаря! Твоето обяснение по го разбрах. Laughing То проблемът е, че не търсих за мен, но се оправих. А какво имаш предвид под винетка - българска или някаква турска, отделно от картата за магистралата?

# 697
  • Варна
За българската винетка говоря. На излизане нашите я проверяват.

# 698
  • Berlin
Много благодаря!

# 699
  • varna
На 10 март пътувам отново до любимия град, не можах да устоя на промоцията  на Караджъ тур с две нощувки за 108лв.  Grinning Дано времето  да е с нас ,но и да не е сигурна съм ,че пак ще си прекараме добре.
***Mimeto***, аз също забелязах новата атракция Viaport Venezia  ,която трябваше да се открие на 01.07.2015г. гледала съм и клипчета в you tube ,но според момичето от варненският офис все още не е напълно завършена. Тя е говорила с турският екскурзовод Исмет ,който твърдял, че все още не всичко е готово. Ще проверя на място и ще докладвам като се върна.
Момичета ,може ли да ми помогнете малко с програмата .Иска ми се да се разходя по булевард Багдат
някъде бях чела ,че в началото не е толкова интересен  " дано не бъркам". С кой автобус да стане това и какво още да го съчетая.
Всъщност правя  програма за хубаво и дъждовно време ,дано мога да я изпълня.

# 700
Здравй те Hug
Аз съм от съседната "махала"!
'"Романтични сериали", къщичката на "Завръщане"
Та, да се запиша, и при вас! 
Истанбул е любимият ми град! Била съм много пъти в него, и все не ми стига!
Хубав ден Heart Eyes

# 701
  • Berlin
Момичета, може ли да ми препоръчате къде може да заведем клиент? Laughing Така де, има среща в Истанбул, той е от Катар и търсим нещо, което може да му е интересно, напр. заведение или място или каквото се сетите подходящо. Аз дори не съм била в Истанбул и съм малко натясно. Laughing

# 702
  • Варна и...духом на Босфора
Като на видна клюкарка  Mr. Greenпрепоръчвам ресторантче на Босфора,местата с гледки са много,но и тези,които съм посетила аз и приятели са по-непретенциозни,да речем,и свързани емоционално с любим сериал е:crazy:,но със запомнящи се панорами.Модерен сега е Унтер в Каракьой,но зависи и катарчето какво желае.Ресторанта в Къз Кулеси,вечеря на корабче по Босфора,може и да го пратим да пие кафе със Шехерезада.... Heart Eyes

# 703
  • Berlin
И аз общо взето към това се насочвам - някое заведение с гледка, круиз с вечеря. А нещо развлекателно като боулинг, билярд, нещо подобно? newsm78

# 704
Да си припомним и  "Афийет олсун"!

Уличната храна в Истанбул

Общи условия

Активация на акаунт