Истанбул [тема 38]

• 91 669
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Ако единият родител пътува с дете какви документи ще му трябват
Декларация от другия родител!
Аз нося и копие от акта за раждане, но никога не са ми го искали. С еднакви фамилии сме.

# 406
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Танче,къде е този линк,моля дай инфо!
Актуално ли е намалението на Сапфир за рожденници,утре пътуват
учителки на сина ми,но не знам дали важи още... Thinking

# 407
  • Бургас
 bouquet за хубавата тема
Здравейте на всички които пишат в нея,ще посетя Истанбул в края на седмицата за три дни.Запознах се вече със времето,за съжаление го дават дъжд.И в този ред на мисли да попитам при дъждовно време корабчетата по Босфора пътуват ли? В дъждовно време кое е хубаво да се посети,имаме в програмата дворците,залагам на ДОЛМАБАХЧЕ.  Сапфира също.Аквариума Тюркуазу.
Ако някой е купувал хомеопатични лекарства от Турция може ли да ме насочи как да ги търся.

# 408
Ако единият родител пътува с дете какви документи ще му трябват
Декларация от другия родител!
Аз нося и копие от акта за раждане, но никога не са ми го искали. С еднакви фамилии сме.

Само доуточнявам,че декларацията трябва да е заверена от нотариус! Hug Оргинала се  носи и представя при поискване,а обикновено ксерокс копие се оставя.

# 409
  • София
daniela.qnkova, благодаря!  bouquet И аз така си мислех, но тази година така и не стигнахме до Истанбул и реших, че може да е станало чудо!  Laughing

Hug Танче,къде е този линк,моля дай инфо!
Актуално ли е намалението на Сапфир за рожденници,утре пътуват
учителки на сина ми,но не знам дали важи още... Thinking
Информацията от линка е твърде постна, а както видяхме и недостоверна.  Wink Все пак - ето.

Мисля, че намалението за рожденици на Сапфир е постоянно.

# 410
  • Варна
Здравейте  bouquet
Благодаря за темата,страшно ми е полезна. Искам да попитам нещо за Музейната карта https://www.muze.gov.tr/%D1%82%D1%80/purchase?t=5 . На един линк попаднах,че е 3 дни-85 лири. Но тук има различни цени, е-билет..може ли да ми обясните,моля.
Благодаря!

# 411
Здравейте  bouquet
Благодаря за темата,страшно ми е полезна. Искам да попитам нещо за Музейната карта https://www.muze.gov.tr/%D1%82%D1%80/purchase?t=5 . На един линк попаднах,че е 3 дни-85 лири. Но тук има различни цени, е-билет..може ли да ми обясните,моля.
Благодаря!

Ако разбирам правилно въпроса - картата е с тази цена и наистина важи за три дни за посещение на няколко обекта , без да се редите на опашки. E - билетът си го купувате по интернет и си важи само за определения обект, тоест , ако искате да посетите само едно или няколко места, важи само за деня, за който сте го купили.

# 412
Мостът Явуз Султан Селим - 21.10.2015 г.

# 413
От  султаните с това име,предполагам,че за този става въпрос? Първият.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BC_I

# 414
bialk, благодаря за снимката. И като се подсетихме за моста се сетих нещо ... дали този мост има връзка с подхода към новостроящото се летище?

Аз попаднах на още малко нови снимки във фейсбук.
И добавя няколко по-скоро технически снимки. На мен лично ми е много интересна техническата част при изпълнението.

# 415
Скоро ми предстой ходене до Инстaнбул и искaм дa попитм някои може ли дa ми кaже в коя чaст нa кaпaлъ чaрши могa дa откри мaгaзини с мънистa...

# 416
  • ...до морето..
Здравейте  bouquet
Благодаря!

Ние бяхме в Истанбул септември месец и купихме Istanbul Musium Pass за 5 дни на цена 85 лири. Картата ти дава право за посещение на около 10 музея, а  другото предимство е, че избягваш реденето на опашки, което никак не е малко.

# 417
  • Варна
Относно картата /не ми обръща страницата на английски/-не можех да разбера защо има по 40/50 лири и Е-билет. Единствено на Е-билета има падащо меню,да си избереш за кой музей искаш,но явно картата за 50 лири си я ползваш,докато свърши лимита вътре.
Благодаря:)

# 418
Бихте ли  ми  казали,каква е цената на  самолетен билет Истанбул-Анталия. Крайна цена?

# 419
Бихте ли  ми  казали,каква е цената на  самолетен билет Истанбул-Анталия. Крайна цена?
Този въпрос няма еднозначен отговор.  Peace
Зависи от дати, самолетна компания, период на купуване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт