Отговори
# 210
mаrtIna, на детенцето може да му е дошла много тази храна наведнъж и затова да се е будило през нощта. В предишните постове писах как ги храня когато пожелаят тези дни и точно така се будеха по цяла нощ. И пият мляко и очевидно не им става по-добре, а напротив-трябваше да ги държа да се оригват, акаха през нощта. Но ето, че мина, вече втора нощ спим само с по промрънкване за бибките и после чак сутринта от глад.
Сега се опитвам да махна сутрешното спане и мисля намерих някакви добро решение- измествах постепенно и сега ги приспивам чак към 10. Така спят по-малко и се будят към 11. Ще го отместя още малко до към 11,30 и после пък ще изтегля обяда в 11,30, а към 12 и нещо спането. Ще пиша после дали е проработила схемата, като затвърдим някакъв финален ритъм.
Защо ще ходите на ортопед? Има препоръчителен преглед по това време ли? Моля, споделете на какво се водят децата около годинка, че ще избутам ваксината с месец и няма да се вясвам умишлено при личната до края на септември, та поне да знам да не ме пропусне после с някое изследване.

Времето е екстра!

Добавям: Като има само по 1-2 нови мнения и така ми излизат на екрана, че все си мисля, че само последното е ново.
Bossa Nova, тук в темата мисля, някой сподели по-напред, че за отбиване чудесно се получава, ако някой друг-таткото например, ляга да приспива детето. На бузанчето мама вечер му "мирише" на мляко и навикът си е навик. Идеята, която и martIna е написала също е интересна.

# 211
fiona, възможно е и храната да й е дошла в повече. Аз по едно време я разкарвах и изправена из стаята, но и това не помогна. Ще видим как ще е довечера. Иначе със сигурност някоя от предните вечери количеството или типа храна правеха проблем, защото пръцкаше като се будеше. Тъпото е, че тъкмо вечер е най-склонна да яде.
Ще ходим на ортопед, защото се полага профилактичен преглед след като детето проходи, за да го види специалист дали стъпва правилно, да ни обясни към какви обувки да се ориентираме и т.н. Доколкото знам се ходи и на стоматолог, когато поникнат повечето от зъбките, но до това имаме много време.

# 212
На годинка са кръв и урина, на 13 мес. ваксина, м/у 1.4 и 1.6 г. каза нашето педи, че е ортопед. Помня, че и ортопеда така беше казал още на първия преглед - като проходи да минат няколко месеца и тогава.
Отбиването явно няма да е лесна задача. Аз съм я оставила за след морето, като прана ми е следобедното приспиване да е без цокане, в количката. Вечерното може би ще е с шише кисело мляко, ама ще видим  Thinking
Някой беше казал по-назад, че като дойде време за море и почивка и децата винаги се разболяват - ами вярно е  ooooh! От вчера следобед е с температура, давам Панадол и след няколко часа пак  #2gunfire Ходихме до педи - зачервено гърло и 2 тръгнали кътника. И сега капки, панадоли, глюконати, бляк. А в петък тръгваме, иде ми да се гръмна. Каза, че е нещо вирусно, почвам да се усъмнявам в детските площадки, явно там ще си лепим разни екстри. И това при дълго кърменото бебе, дръжки!
Ох, оплаках се  Rolling Eyes
Иначе пък държавната кухня беше много вкусна, изяде си я с кеф, дано е така и занапред  Peace

# 213
Абе,момичета,има ли други непроходили?Вчера при лекаря ни питаха защо още не сме проходили,а и вчера направихме 13 месеца.Много го е страх да се пусне,иначи за ръка ходи от 3 месеца сигурно,ако не и от повече и все бърза,иначе добре ходи,но много го е страх да се пусне-в момента,в който го излъжа и се стъписва и бавно кляка да си лази.Та не искам и да го наплаша от ходенето.Иначе е правил по 5-6 крачки сам,но не да се пусне,а пак казвам ако го излъжа аз да го пусна.Даже за пръв път вчера така е заседя сам като взе от масата ключовете на баща си с двете ръце и поседя прав към 10 секунди.Опитва се и от лазене да се изправи и имам чувството ,че ще почни да лази със стъпала,а не на колене  Grinning.Ей сега се опитваше и да се изправи,докато държеше 2 играчки и много ми е смешен.А иождали от 5-я-6-я месец до 10 беше само на паяка,а съм чувала,че с паяците по-трудно прохождали

Ние минахме на кухня,много се харесва,на мен много ми хареса,не като моите постни пюрета,но и не се усеща сол,захар или нещо такова.Дадох му и кисела,но за в бъдеще мисля баща му да го яде,а на него нещо с плодове от вкъщи,че иначе няма на кое друго ядене-кисело мляко с елда,киноа,плод примерно,много се харесва или с овесени ядки.   chef

# 214
И Иво не ходи още като го пусна прави няколко крачки и почва да пълзи тъкмо мислех да правя прощъпулник,че ми се видя проходил и той се отказа  Heart Eyes.
Mrs.Petrova не се притеснявай за почивката до петък ще е оздравял.Аз с Имунокид и витамин С успях да излекувам няколко болести досега,но нямаше температура.
А за детските площадки си е вярно,че са развъдник на болести-всички по-големи деца са болни върнати от градина. Аз по навик оглеждам и като видя някое хремаво или кашлящо се изнасям бързо.
И аз като пуснах големия на ясла ужасно се притеснявах още повече,че беше и държава.Едни груби и неприятни лелки,които неприязнено отговаряха на всеки въпрос и направо си ме беше страх от тях.След като няколко пъти изказах нещо като критика даже като ме видеха и се прибираха вътре и нямаше кой да посрещне детето сутрин.
Но той си свикна и се чувстваше добре там даже не искаше да си ходи та трябваше да го подмамваме с нещо за да излезе вечер.Та май децата се адаптират по-бързо и лесно от нас към новите условия в живота си.

# 215
Привет! Каня се да пиша дълъг пост , но кога ще успея незнамммммм....
Само ще споделя, че според нашият ортопед след първите два проф. прегледа/след раждането и около 5мес./, следващият е на 2г. за плоскостъпие.
Ние ходихме скоро на нефролог, но заради паренхимен мост , който се видя на първия профилактичен. /Пипи при д-р Русинов бяхме този път. Вие ходихте ли?
Като водих баткото на очен, ми каза, на 1г. задължително да се водят всички деца/касата не ги поема, мисля, че само ако има глаукома в семейството/. Е, ЛЛ винаги може да даде направление , ако иска  Sunglasses

Девойката ни проходи точно на 1г. и 1м. Пусна се изведнъж и стъпва толкова уверено, сякаш винаги е ходела  Party Днес за първи път , откакто се е родила спа до 9,15ч. Е, кърмих я към 6 и после към 7,15 и какво се унесе ....сега спи. Кърменето при нас продължава. Не виждам скоро отбиване от нейна сттрана. Вечерта дори и да я приспи баща ѝ, тя си се буди по няколко пъти през нощта и си търси. Понякога се чува как преглъща, но се случва и да ме ползва за залъгалка  ooooh!  Crazy Ако се опитам да не ѝ дам започва да плаче, крещи и намила, абе кара ми се  Mr. Green ...и вече се е настанила на спалнята м/у нас и  перпендикулярно на двама ни  bowuu

Среща на софийските мами няма ли да си направим  Rolling Eyes?! Мислех с по-големите дЯца, но то пък скоро започва уч. година.
Фиона до ЛЛ ще се наложи сигурно за бележка или здравно -проф. карта на каката да наминеш  Mr. Green

Е, уж кратък пост писах  ooooh!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 13:53 от mama irina

# 216
AniMM дано мине бързо наистина, че иначе болен на море не знам какво ще го правя. То верно, че там е по-топло и може и по-бързо да му мине от слънцето, ама по-добре да не разчитам на това май  Crossing Arms
Иначе пиши кога можеш да се видим за купоните, примерно утре или четвъртък по обед сме на площадката до 4 бл.  Laughing Те са за петък, събота и др.седмица цялата.
МамаИрина като пишеш рядко, ще пишеш по много  Laughing Честито ходещи крачета и малко падания пожелавам  Sunglasses
Среща и аз щях да предлагам, ама нали няма да ни има и си викам айде, после  Grinning

# 217
mama irina, олеле! Защо ме подсети и за тази глупост! Така хубаво бях си измислила план да минаваме по другата улица до края на месеца.  Grinning
Честито прохождане и на твоето детенце!

Среща, когато кажете, но май по-добре след 15ти. Аз постепенно подновявам ежедневните разходки до ЮП, ако някой го посещава-може да се уговорим за обща разходка.

fanito01, и момчетата не ходят сами. Пускат се, стоят стабилно, но не помръдват-веднага внимателно клякат и продължават да пълзят. Изобщо не назорвай детето! По-добре само да се пусне, когато се усеща добре. Това е моето мнение. Предполагам лекарката на шега го е казала. Не е като да е на 2 години и да не ходи.

# 218
И аз ще кажа (за пореден път),  че малчо също не ходи сам.,  само с придружител.  Дори и не се задържа изправен без опора. 

# 219
  • Точно където трябва
Ние сигурно сме от най-големите в групата и още не ходим...тя не ходи де. Като я държа ходи, но я е страх да се пусне. А в къщи пък иска само да пълзи. Обаче я слагам в паяк навън, нямам избор. Трябва понякога да посвършвам нещо и я друсвам там.
И аз не виждам скорошно отбиване. Смуче редовно, през деня мисля, че ако не я поканя може и да не ме потърси/ не съм я пробвала/. Но през ноща на всяко размърдване само така се приспива. А то е примерно по 5 пъти на нощ.
От три дни пак и хъркоти носа и вади зелени, гъсти сополи. Но само сутрин, през деня нищо и няма. Днес и купих лекарствата и я почнах. Обикновено я водя на лекар, тя изписва нещо, аз не и го давам и си минават с избиването на зъб. Но този цвят и консистенция не ми харесаха.
За спането няма да пиша, че ще урочасам работата. Дневното де, то нощното е трагедия.
Ако преди 1 година някой ми беше казал колко ще продължи това неспане и до сега да са ме забравили. Mr. Green
С яденето още сме до никъде. Мисля, че сме единствените непрояли. Моля кърмещите да споделят как е, че принцесата набива само хляб! Реве жално за него, понякога изръмжава и изпищява с едни извивки...досега си го искаше само като го види. Сега още с влизането в кухнята и изцърква. Та колко е неприемливо да го яде? А, и вече разпознава солети и всякакви гадости за ядене. И веднъж си открадна шоколадов бонбон, че и с ядка. Едва и го извадих от устата. Просто се усещам как се предавам пред боклуците.  ooooh! А аз толкова ги ненавиждам, та дори аз не ям такива работи!

# 220
По-злоядо от моето едва ли има в групата. Ами храня я насила, залъгване, цирк...от както проходи след нея с лъжицата...то капе, аз в манджа , тя цялата в манджа...и само ако съм застанала зад гърба ѝ успявам да набутам нещо. Знам , че не е правилно, но нямам избор. Отгледала съм един такъв, "Остави го да огладнее" не помага...
elliee знам за много деца, които първите няколко години приемат САМО хляб. По свое желание, т.е. по нежелание да хапват нищо друго.
Моята си открадна цял сладолед на клечка  Crazy от моите ръце ....и стиска клечката и пищи...не мога да го взема ...и как пък се сеща къде да държи? Що не хвана за шоколадово-сладоледената част?  Mr. Green

# 221
И аз да се включа в групата на майките, които смятат, че тяхното е най-злоято. Моята още няма 9 кила, залъгваме се с филмчета и др. глупости. Давам и солети и бисквитки, защото ми се струва по-добре от нищо. Много често се опитва и някое от храненията през деня да си го направи само от кърма. Това не й го позволявам. Ако виждам, че я боли зъб, и давам да си повиси на гърдата, но правя и циркове, за да хапне и нещо друго. Мисля, че вече не приема кърмата като храна, а по-скоро като "вълшебно хапче за успокоение".
elliee, не смятам, че трябва да се притесняваш за хляба - явно тялото и има нужда от такава храна. Ще трябва да измислиш някаква хитринка да вкарваш и поне малко витамини.
Момичета, вашите дребосъци играят ли си със сортерите, ринговете, редят ли кубчета? Моята само разхвърля съдържанието на сортерите, дъвче ринговете (ако и помагам ги нарежда, но не й е кеф)... Много се радва на книжките, но ми се иска и да й взема нещо друго, с което да си играе, нещо за моториката...
Идеята за срещата е супер. Нали ще е през почивните дни?
Нашият преглед при ортопеда се отложи за утре. Някой писа, че е ходил при ортопед на 6 месец. Нас тогава не са ни пращали. Много от вас ли са ходили?

# 222
Здравейте Simple Smile

Фиона, за съня - дребния сега е с тотално омешан режим. Заспива към 10.30-11 сутрин и спи до към 12.30-13. После яде, после явно пак спи към 2-2 и нещо до към 3-4. Шантава работа. Ако го изместваш ще стане, но все пак доста време ще си карат на изместен режим според мен.

За ортопеда - и на нас ни казаха на 2 години. За очния лекар - трябва да подпитам педиатърката, ама като напоследък все болни ходим и забравям.

За храненето - пак казвам, ядем с телевизия, играчки и циркове. Но яде.

За прохождането - не се пуска още, но иначе почти не използва опората на ръката ми. И започна да се изправя от земята, като вдига първо дупето и се държи на ръце и стъпала, после се изправя. Така че явно се развива, като си реши - ще се пусне.

Ели, много майки тук споделиха хитър трик - гребва се храна с лъжицата и се слага хляб отгоре, та децата отварят уста Simple Smile Дребния веднъж набара от тия, дъвчащите бонбони, в хартийка. Аз през това време готвех и го бях оставила на земята. И по едно време чувам подозрителна тишина, поглеждам - доволно смучеща физиономия. Та бръкнах в устата и го извадих Simple Smile Така ще е.

Мама Ирина - сигурно гледа от теб и имитира  hahaha дребния като види сладолед в градинката започва да пищи и да се дърпа да ходи да яде. Като е имало случаи със сладолед в кофичка, какъвто никога не е ял. Давали сме му два пъти точно и такъв не беше виждал даже, но как разбра, че е сладолед не знам hahaha

Петрова, дребния отнесе две разболявания от площадката. Пожелавам ви бързо оздравяване! Ще се оправи до морето, спокойно Simple Smile

Дописвам: и дребния няма 9 кила, ама яде като за световно Simple Smile Макар че може и да ги е докарал вече, но ме съмнява с цялото движение. Ние ходихме на ортопед и нефролог на шестия месец май беше. Тези са стандартни прегледи, трябва всички да са ходили.

И за среща съм навита, но събота ми е най-удобна като ден, и то не тази събота - нали е работна.

# 223
Здравейте! Направо по въпросите:
Не се е пуснала да ходи сама. Но надобрява доста. Вече ходи за една ръка съвсем добре. Стъпва си стабилно. Според мен е готова, но все търси ръчичка. Иначе не се изправя сама, както Дани е описала. Все си мисля, че това е един от последните етапи преди да се отприщят. ....
Но пък усърдно кляка и става. Тренираме го стотици пъти на ден....и навеждането....и стълби. Гърбът ми е тотал шаден почти...
Иначе яде. Напоследък не така лакомо, отдавам го на зъби евентуално. Забелязвам някаква кампания срещу супата....ще я видим тази работа.
На ортопед ходихме на 11 месеца по желание - на 6 не бяхме тук, та направихме направо този за годинката. С очния пак така. Не помня обаче кога каза ортопедът да се върнем - въртят ми се някакви три години, ама като ви чета май не съм запомнила. Ако някой е ходил при алексиев и помни, моля да сподели....
Иначе на годинка кръв и урина, после на 13 месеца шарките и ако не се лъжа после се разрежда детската консултация. Веднъж на два или три месеца беше....

# 224
  • София
И моята щерка не е проходила.  Не я насилвам. Като зням аз как мразя да правя насила неща- защо да я тикам Simple Smile
Абсурд е моя мъж да я приспи- то ще е едно реване, виене...Аз дневните за заспиване да махна, нощните после. Заспиването в количка го правих, работи - но тя има и предиобеден сън и по улиците цял ден нещо не ми е оферта...Вече се чудя Ла Лече дали ще дадат съвет- ама те си знаят бавно, славно докато само си каже стига хих

Общи условия

Активация на акаунт