Отговори
# 255
Здравейтее , запис от мен !

Поздрави!

# 256
Може ли да споделите (може и на лични) колко плащате за детегледачки?
Интересува ме каква е приемлива цена за почасово гледане.

# 257
Ако може, да не е на лични - предполагам доста хора ни интересува тази информация

# 258
Ако може, да не е на лични - предполагам доста хора ни интересува тази информация

Напълно подкрепям!

# 259
Гледах някакви цени 4-5 лв на час (за 1 дете) от началото на 2014 г в една тема тук. В разни обяви и сайтове никъде не виждам цени. Но нямам представа какви са към днешна дата цените.

# 260
  • София
Привет!
За детегледачките не мога да се изкажа.
ymemansi, я се стегни, ти винаги си позитивна!  Laughing Иначе сериозно - ревността между децата е голям проблем и стискам палци на каката да й мине бързо. Може би има нужда да тръгне на градина и да се канализира ежедневието й отново. Децата обичат рутината и режима. Теб също те очаква работа и нещата ще се канализират, споко!  Hug
При нас както нямаше ревност, точно на рождения ден на Миа Жорко ми направи сцена. Държа се ужасно в един момент, като му направих забележка и накрая му се скарах и каза, че само на Миа й се обръща внимание и т.н. Свих му сърмите, после си поговорихме и се разбрахме. Но, не се учудвам, напротив. Даже очаквах от него голяма доза ревност още от началото, а чак сега го хвана и слава-богу за кратко.
За празнуване на семейни празници. Имам некви претенции, че съм домакиня, но вече гледам да не се товаря с посрещане на много гости вкъщи, защото си скъсвам нервите. То да изчистя ли първо, да сготвя ли... Последните ни празници ги посрещахме на заведение. Може би като поотрасне малко бебето пак ще съм ОК с посрещането вкъщи. Засега съм си дала почивка. Та, съветът ми е - щадете се!

# 261
Оф, благодаря ви за окуражителните думи, ама съм си в дупка. Пека блатове иначе. Още един и отивам да си лягам, ще сглобявам на сутринта.
Фиона, сетих се, че снимах няколко останали парчета от тортата на Коко. Няма как да не ги покажа Simple Smile Рейнбоу беше. Simple Smile Аз съм я правила и за Анди преди 2 години - наистина е много ефектна.
Скрит текст:
Ами не се справих с вмъкването на снимка, забравила съм как се правеше. Цъкнете на редактирай на поста ми и вижте дали можете да отворите адреса в браузъра. Ако не става ще се постарая да го оправя.
И всичко останало, което каза е вярно. Уж съм си разчела и организирала времето, ама много ме е страх дали ще се справя. Ето забравих ягодите днес и за това отлагам за утре сутрин. Ама чаках час и половина пред лекарския кабинет за тая смотана контакнта бележка за детската.
Фокачата е добра идея, но нямам сили за нея. Поръчала съм пици. Ще правя и блубери къпкейкс и едни страхотни вафлични, които вече престояват за 48 часа на хладно. Simple Smile Купила съм и едни сладки, нищо особено, но аз ги харесвам и ако ми остане време мисля едни солени тарталети, ама близо до нас продават кошничките и аз само да шприцовам нещо в тях.
За детегледачките да ви кажа май са около 4 лв на час за 1 дете. при близнаците не знам как вървят. И всичко е въпрос на договорка наистина.
Скрит текст:
Нашата бавачка ще получава 750 лв. за от 8,30 до 18.00. Моята платена отпуска е и нейна такава, т.е аз имам 24 дни годишно през които разбирасе ще съм с детето и тогава тя почива, като си получава пари и за това време. Не съм го обсъждала с никого, просто прецених, че е морално поне това да получава и така.
Иначе тя сега гледа друго дете и до последно ще е с него, даже май и след това понякога, та няма как да я ангажирам за РД-то. Иначе майка ми идва утре сутринта и ще даде едно яко рамо с бебока.
Астинед по повод на третото дете преди две вечери сънувах, че мъжа ми пуснал обява,че продава колата. И на някакъв купувач му обяснява как ние малка кола си имаме, но продава голямата защото е 5 местна, а той имал вече 3 деца (май не съм ви споменавала, че мъжът ми има по-голямо дете от предишния си брак, което по почивки и екскурзии пътува с нас) и жената сега е бременна с близнаци. Значииииии третото съм го отложила за неопределено време Simple Smile
От мен май ще е това поне до понеделник. Ще ви пиша после какво е станало Simple Smile
Абе как ще дойда на среща ако си организираме, като ще съм с бавачка от другата седмица. МАй ще я пускам градски отпуски Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 00:49 от ymemansi

# 262
Здравейте момичета! Поизпуснах ви  Blush

# 263
Днес благодарение на Mrs.Petrova хапнахме добре с баткото детската кухня на бебето-хареса ни беше вкусно  Laughing.
И в робота я направих надребно и не иска да яде плюе и придъвква една лъжица пет минути.Отделно,че той таратор и ашуре няма да яде.Ще купуваме пюрета до първи клас май  Mr. Green.
Вечер е почнал да дивее като стане 8 почва един рев за всяко нещо и така до 9,30 когато вече не ни издържат нервите и го слагаме да спи.Преди си изкарваше до 10-10,30 без проблеми какво му стана на това човече.
Тези пари за детегледачка ми се виждат ужасно много,макар че има дни в който не бих ги взела да гледам моето така ме изморява  Twisted Evil.Но съм виждала прекрасни детегледачки из парковете,на който бих дала и повече с такава любов гледаха децата.

# 264
  • София
Влизам да се оплача, че днес в десерта от ДК има косъм. Не съм отворила бурканчето, той се вижда надиплен вътре в нишестето през стъклото. В понеделник ще им го нося да им се карам. Но дори и да го вземат присърце, доверието в контрола в държавна детска кухня току-що умря. При втори инцидент ще се отказвам и от тях.  Crossing Arms Много съм възмутена!!!  #2gunfire
То, по моята логика не би трябвало човек да яде храна, приготвена извън дома, ама поне да не ми се случва да ги виждам нещата, особено за бебето. Пфу!

# 265
ymemansi, не работят линковете, направо ги копирай и просто ги пейстни като текст тук.

И аз гледах някакви цени 4-5 лв, но се чудех дали не са стари. Всичко е на договорка, но ме притеснява, че нашата всъщност е моя колежка от университета. Не искам да я ощетявам, дори напротив, а пък тя може и от неудобство да се съгласи на някаква сума, което искам да избегна. Наумила съм си по 10 лв на час да и давам, за два часа 20 лв+ транспорта, та исках да видя дали съм горе-долу в нормата. Ще идва 2 пъти в седмицата да играе с тях или ще ходим да пазаруваме. Сама  само с бебешката количка мога да ходя, но става ужасно да бутам количка и пълна количка с покупки. Така двете с по едно дете в пазарска количка е идеално. Дъщеря ми ще е по цял ден на училище, в събота и неделя на разни курсове, мъжът ми няма работно време, т.е. всеки ден има срещи, прави нещо и не мога да разчитам на никой след 15ти. Вариантите са ми или някой да си играе с децата, или чистачка (но пък глупавото пазаруване...). Като знам, че чистачката трябва да я обучавам първо( Laughing ), предпочитам някой да си играе с децата в мое присъствие. Така ще мога и един лак да си сложа най-сетне  Crazy

desimira, ужасно е. Дано не ви се случва повече!

# 266
Тишина, тишина....как сте, мамите с ученици и мамите без Simple Smile не помня дали се похвалих, но дреб има вече 4 зъба и май още напират. Разбързаха се напоследък, но кътници още не усещам. И - без да казвам голяма дума - май поизлезе от гадната 55та седмица, тази сутрин ми позволи да го оставя да си играе на пода за малко Simple Smile

# 267
Наистина голямо затишие!

danny_p, и момчетата си играят сами отново. Даже сега се заиграват сами. Забелязах, че ако ходим на дълга разходка с количката, после нямат търпение да ги пусна у дома да си играят и то сами. Иначе ако по цял ден са си у дома губят рязко интерес към всичко и трябва аз да съм им забавление.
Циркът започва от утре, аз горе-долу ставам на време, но щерката свикна да спи до късно и днес се излюпи в 11. ooooh!

# 268
  • София
Привет! От утре започва въртележката. Миа, ако спи до 8 и после си натъкмяваме добър следобеден сън и всичко е ОК. Днес спа до 7,15ч., естествено на път за кухнята заспа в количката и после в 16ч. със зор заспа. А отгоре правят ремонт и май гледат да се съобразяват между 14 и 16 след моя забележка. А тя, както заспа чак в 16ч., добре че днес нямаха планово къртене...  Mr. Green
Та, от утре започваме ставане в 7ч., закуски и т.н. Това означава, че тя ще става също с мен (вероятно), което ще обърка целия ден после. Хич не знам как ще се нагодят нещата, ще го мисля в движение.
Ходих до ДК. Дамата беше много любезна, което не ме стопли много много. Дано не им се случи друга издънка скоро! Казах им и за ръждасялите капачки. Ами, изхвърляйте ги, ми казва. Да, ама аз не съм депо за капачки. Да ги изхвърлям без да се притеснявам да й нося нови. Ще видим тази работа! Иначе днес имаше картофен огретен, мноого вкусен, поне за мен. Миа го изяде, но имахме кандърми.
Събуди се, чао засега!

# 269
И на мен ми харесва кухнята,поне основното,доста е вкусно,като изключим и ние косъма,който намерих.Следобедното го ям аз.Днеска имаше някакъв крем с "пресен" плод.След това чета съдържанието-сухо мляко,нишесте,захар,нишесте от ябълка или ябълка на прах-нещо такова.. ooooh!.Диди също си изяжда всичко стига да кандърдиса -първата лъжичка е много трудна,иска от няколко дни да яде само кисело мляко и се правя,че взимам от кофичката,че да хапне.

И да се похваля-Диди нали не искаше да се пуска да ходи,държи ме здраво за ръката.Днеска обаче му сложих едни дънки с тиранти и го наканих да тръгне сам ,докато го държа отзад за тирантите и го пуснах от време да време-прави крачки а следобед(т.е преди малко) проходихме!Бил е с баща си в парка и решил да ходи на една играчка,пуснал се направил 5-6 крачки,качил сам едно прагче,аз отидох и на прав участък направи на няколко пъти по около 20 крачки и дори за 1 път клекна сам,взе едно листо и се изправи  Joy.Обаче след известно време се разкриви,явно емоциите му дойдоха в повече и не поиска дори за ръчичка да ходи,няма да го насилваме.И баба му и дядо му веднага почнаха да съм правила пити и т.н  Laughing.Дето се казва утре може да е забравил да ходи  Wink.Както и да е,стана това което си мислех,че ще проходи навън-там знае,че не се кляка да се лази,а вкъщи е само лазене

Общи условия

Активация на акаунт