Отговори
# 105
  • Пловдив/София
Да се похвалим с ново умение- от няколко дена бута колички и казва "бууу". Научи се да прави самия звук първо, аз му показах, че това правят колите и се научи да ги свързва май. Друго май казва "мама" и "ам ам", но много рядко уцелва по предназначение да ги каже Simple Smile)) Може и да проговори тази година, дано.

Да питам един абсурден въпрос- как ходите до тоалетна? Оставят ли ви? Моят като затворя вратата и започва див рев. Днес едва го успокоих след това и се гушкахме 15 минути. А ако оставя отворено, влиза и започва да прави бели, да се мокри, да пипа по канала и т.н. и пак не е вариант. По-често го оставям да влиза с мен, но май трябва да се учи вече, че там се влиза на затворена врата..Ще има драми явно.

Разпознахме се в някой от диваците, описано по-горе, май на Петрова беше. Бели измисля всякакви. Пълни тоалетната с топки и играчки, ако някак зазбравя вратата притворена. Вчера си пусна обувките във водата на кучето точно преди излизане, а нямаме други и ходи по чорапи навън. Вади всичко от шкафове и чекмеджета и носи дрехите на различни места вкъщи...И тн, и тн. Но пакостниците у дома са двама, кучето също е много непослушно напоседък. Вчера лягам да приспивам бебо и леглото мокро и пълно с пясък- качил се горе след разходката. Днес ни отмъкна рибата, която беше за двама ни със Зайо и направо се разтреперих от гняв, спасих половината поне Зайо да хапне, че много рядко му давам...Изобщо у нас е весело и може да полудее човек Simple Smile) Но пък засега се държа и се съгласявам с мнението на една позната, че втората годинка е по-хубава. Играем си, обичаме се повече, учим нови неща и виждам смисъл вече, не като ревливия бебешки период.

# 106
Пипи2013, сложи един кош с играчки в тоалетната или нещо интересно, колкото и смешно да звучи.

# 107
  • Пловдив/София
Пипи2013, сложи един кош с играчки в тоалетната или нещо интересно, колкото и смешно да звучи.

Ами няма да свърши работа, защото му е интересно с вода да играе, т.е. около канала, чинията и тн, където има пльок Simple Smile) Но може да опитам де.

А да, вашите носят ли ви книги постоянно? Започнал е да ни замеря с книга и ако не седнем да четем, мрънкане здраво. Идва, хвърля книгата върху лицето ми и сяда да четем Wink)

# 108
  • София
Купих къщички за мравки и ги поставих на двата балкона. Започнаха да не се забелязват и изчезнаха тотално.
Фиона, откъде да купя такива къщички?

Играе си с един пакет цели орехи - из цялата къща ги намирам ...
Петрова, даде ми много добра идея...  hahaha

И Миа има определено променени предпочитания за играчки. Като цяло предпочита шкафовете и кабелите, но когато се заиграе бебешките вече не ги поглежда, трябва да ги раздам. Играе със сортерите (има няколко, включително на уолкъра). Опитва се да се качва и да кара един кракомобил, но още не са й достатъчно дълги краката. Батковците й много ги караха тези коли, дано и тя да ги хареса, че за навън също трябва да се измислят занимания, освен обирането на фасовете.  #Cussing out

Дани, бързо да оздравяваш!

Явно всички бебета заспаха и майките са в БГ-мама (Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.!!!  Mr. Green)
Аз ходя с Миа до тоалетната. Помня, че така беше и с братята й, така че не се притеснявам, период е, ще отмине. Докато си върша работата тя къса тоалетната хартия и я яде, после пипа мокрите кърпички и се опитва да ги извади, после се опитва да влезе в душ-кабината, ако съм я забравила отворена и после мама вече е готова и излизаме навън...  Sunglasses

# 109
За тоалетната-оставям го в кошарата,давам играчка,чай,ако се размрънка нагласям вратата на тоалетната(с огледало е) да ме вижда и му правя дзак и такива Grinning,Диди играе с рингове-гризе ги Grinning с едно кормило яко,дето всякакви звуци на кола издава,едно пияно и най вече 2 топки от джъмбо малки ,които като ги удариш в земята е светят,много са красиви.Цял ден ги хвърля и ги гони и е супер смешен като тръгни да лази с тях в ръцете Grinning A,и телефоните и всякакви такива китайски дето имат 3 едни и същи звука-звънене,лаене и една песен "ай ай ай",дето вече като ги чуя и... #2gunfire Joy

# 110
Desimira аз съм в бг-мама, ама мойто бебе не е заспало  hahaha По-точно ми спретна онзи номер, дето от миналата седмица ми го прави - приспивам го (със сукане разбира се, че иначе не знае как), слагам го в леглото и се събужда! И става и почва да се смее, да цъка, все едно е спал 3 часа  #Crazy Обаче миналата седмица го оставях половин-един час и със зор го приспивах пак, днес съм инат и няма да го направя. Оставям го да видя кога ще припадне само, ако не иска - просто няма да спи днес и това е  Crossing Arms И вече махам сутрешния сън, повечето деца уж сами се отказват от него, аз ще го откажа принудително! Сега заспива навън в количката, просто няма да го оставям там - да играе по площадките. И после заспива в стола, докато го храня - ми екстра, тъкмо няма да го приспивам със сукане  hahaha Иде ми да се гръмна вече, това ме изкарва от релсите  #2gunfire #2gunfire
За тоалетната - оставям вратата отворена и го слагам в проходилката, а той стои пред вратата и ме гледа с интерес  hahaha Това е за сутрешния по-дълъг тоалет. Иначе през деня бързите ги минаваме без да разбере, че съм там - станала съм много бърза  Joy

# 111
Добре! Кога се будят сутрин децата, които спят само един път следобед? Беба става към 7.30....Няма да издържи. А сутрешния сън разби тотално следобедния съм днес....направо съм на ръба на истерията  #2gunfire

# 112
Nutty - добре дошла в клуба! Същото и при нас, явно. Стана в 7 без 5, спа 30 мин. сутринта към 10 и нещо, и сега е като торпедо, даже не знам в коя стая е  #Crazy
Една позната мама каза, че детенце започнало да става към 9-9,30 и после заспивало към 13,30-14.
Ама моя щурчо като стане в 7 и после едва гледа, за да си изяде обяда, ако не е спал - 2 пъти вече го пробвах, буквално заспива на стола, с пълна уста  Thinking
И аз съм вече на ръба, ама ще бъда твърда - пък да видим кой е по-голям инат  Sunglasses

# 113
Като ви чета за драмите с тоалетната разбирам каква благодат е детският кът с оградки, който направихме. Вярно е, че сега пиши, когато не съм около нея, но все пак е безопасен вариант. Така си ходя до тоалетната, простирам и други подобни. Канех се скоро да и го развалям, но май така само беля ще си навлека.
Дребната нещо пак почна да не яде. Само като види лъжица почва едно ръкомахане и писъци. Снощи се лъгахме с пюре от пащърнак, че предната вечер на инат не яде ни ДК, ни пюре и в 3 часа през ноща и давахме банан, че млякото не стигаше. #Crazy
Ние си бяхме минали безпроблемно на един сън, но нещо малката все да си го намаля от 2,5-3 часа на 1,5-2. Не знам защо така, но и след това не е уморена, а не и липсва движение през деня.
Станала е много бойна. Посяга на другите деца на площадката. Може би защото на няколко пъти те и посягаха, но сега се виждам в чудо. Засега я дърпан навреме, но не знам докога. Днес даже беше като сбирка на кечисти. 10-ина дреболии се дърпат, канят се да ритат и т.н. за няколко играчки. А по едно време като ревнаха няколко в хор стана чудничко.
Някоя от вас накани ли се да прави прощъпулник?

# 114
За махането на първия сън - нали ви плаках, че в яслата не ще да спи сутрин, че вечер като го взема е много уморен, но тази седмица като си беше вкъщи два пъти не е спал сутринта. Два пъти също спа сутринта, но после беше доста трудно приспиването следобяд. Става към 8 часа сутрин. Ще видим днес какво е правил в яслата, защото тази нощ купонясва от 1.30 до 3, а аз го оставих пред телевизора и отнесох към 2 и нещо, чак към 3 ми се размрънка, изправи се, оригна се и припадна. И тази сутрин се вдигна в 7. Ако не е спал преди обяд сигурно му е било тегаво, но да се оправя. Спокойна съм вече, защото очевидно сам си маха сутрешния сън.

За тоалетната обикновено е съпроводена с писъци, но аз затварям вратата и не може да ме стигне. Вечер, ако сама глася банята, го пускам да дойде при мен, докато му мия ваничката. Иначе не! А и гледам да съм достатъчно скоростна, за да не се усети много. Сутрин е склонен да се занимава сам, така че успявам да си взема малко повече време.

# 115
desimira, от магазинчето за перилни препарати срещу нас. Преди години май имаше на Райд, това, което взех е на Байерн.

# 116
Nutty , Диди се събужда към 6,но никой не става,играе сам 40 минути и заспива пак,аз затова и това не го броя като сън.Става към 9-9.30,различно,зависи в колко се е събудил първия път,закусваме,излизаме,днеска се прибрахме ,обядва към 13.00 часа,към 14.00 започна да мрънка уж щеще да заспива ама баща му се прибра,заиграха се и заспа в 15.30 чак.Уж трябваше  да спи поне до 17.30 ама току що се събуди.Спи попринцип между 2 часа и половина и 3 часа и половина

Ако е станал в 7 сутринта и не е задраямал пак,може да изкара до 12-13 ч и да спи 2-3 часа.Той си се нагажда.Най-рано е ставал от обеден сън в 13.50 и до вечерта до 20.30-21 е изкарвал.Всеки ден е различен.Утре отиват на море с баба си и най-вероятно там сутрешния сън ще се завърне

# 117
To според мен детето няма как изведнъж да е на 100 процента готово за промяната,но според мен ако започват да изместват сутрешния сън и заспиват по-късно,следователно спат повече и се събуждат по-късно и дефакто обедния сън отива към 18.00 часа,когато няма за кога да спят,започват да се нагаждат нещата и за мен това е знак,че трябва да се премине плавно само към 1 сън

# 118
  • Пловдив/София
ох, спането е болна тема. И Зайо го изменя, но той не може без сутрешен сън. Съответно спи 40-50 минути сутрин (все по-късно заспива, да кажем към 11-12 дори, макар че мрънка още от 9). След което играе и към 3-4 отново е умрял за сън, но приспиването е ад. Днес около час, с много рев, а му се затварпха очите...Накрая заспа към 4 и още спи на спалнята, 1.30 часа, не е зле като за вкъщи.

Та не знам как ще го науча да спи по-дълго,ч е да има само един сън...Ама ще станат някак си нещата, надявам се.

# 119
  • Точно където трябва
А защо искате да спят само по един път?
От почивката си измести сутрешното заспиване към 11 и следващото е 3часа след първото събуждане, когато и да е. На ден и се събират 2-2,5часа сън. Доста го намали. Обаче днес ме изненада.Сутринта спа 2,5 часа и преди малко пак заспа. Не очаквам да спи много, но колкото толкова. Лошото е, че ако не съм около нея да я полюшвам и няма да спи. Някак не може сама да заспива. Я с кърмене, я с количка и прахосмукачка. Ще обявя за национален празник деня, в който ще я видя да заспи сама.
Обаче ме обича!
От 3 дни ме гали по бузата и после ме гушва! А вчера имаше и звучна целувка!
Все повече осъзнавам, че ни копират и попиват. И от вчера напипвам 7-я зъб. Обаче сополите продължават. В понеделник пак ще я водя да я видят.

Общи условия

Активация на акаунт