Парфюмни размисли и страсти - 192

• 105 220
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Бижута, Deziderata, впечатления вече?  newsm78
Аз още не, моята поръчка ще пътува по-дълго. Deziderata каза, че ще го получи на следващия ден, значи вчера е бил при нея парфюма и аз също чакам включване с голям интерес. Crazy

# 151
Бижута, Deziderata, впечатления вече?  newsm78 Да си посипвам ли главата с пепел. Нямам търпение да чуя и вашето мнение. Пиша от телефона и не мога да споделя впечатленията си за Sauvage и Lipstick Rose, по - късно ще го направя

Привет! Hug
Много успешна и вкусна покупка за мен, впечатленията ми се припокриват с тези на kovatcheva и KDS.   bouquet
Не бързах да споделя, защото исках поне два дни да го разнося, а и имам леко запушен нос, така че тепърва ще се опознаваме с Голд.
На първо четене, веднага забелязах първообраза. Там е, и то съвсем осезаемо, обогатен  с мек, лешников крем, пухкав като консистенцията на Неро Ассолуто. Въпреки че правя асоциация с Нутела, тя е като фон на цветната композиция, и ароматът е по-скоро флорално-дървесен, отколкото гурме. Радвам се, че не е буквална Нутела, а точно както споделихте по-нагоре, носим, ежедневен аромат. Струва ми се дълготраен, а днес ми се стори, че прави шлейф. Веднага ми бе похвален.  Grinning
Днес при началното пръсване усетих кожа, но бързо изчезна. Обонянието ми не е в топ форма, така че това не е финалното ми мнение.
За да проверя доколко е пострадало обонянието ми, вечерта се напръсках с Коромандел. Идеално го усещам, без изменения във възприятията.  Sunglasses

# 152
Много успешна и вкусна покупка за мен, впечатленията ми се припокриват с тези на kovatcheva и KDS.   bouquet
Party  Laughing Много се радвам да прочета това!  Hug
Аз всъщност бях го харесала и от тест преди месеци и затова бях решила да го придобия, но с описанието на kovatcheva окончателно ме спечели. Мога и сега да отида до близкия мол да се убедя какво чакам, но ще се въздържа. Мисля, че така ще ми е по-хубаво като пристигне! Crazy

# 153
  • Germany
Получавал съм и комплименти,но и пролетта една мацка,която доста харесвам на срещата ни в One More Bar веднага отиде до тоалетна и като се върна ми каза "Това е най-гнусния и отвращаващ парфюм-5 минути се борих да не повърна" и си тръгна, като първата ни реална среща си остана и последна. Rage

Shocked Не мога да повярвам, че някой ще реагира така пресилено на парфюм, пък бил той и най-гнусния  Crazy Веднага щях да я парирам с предложение да се изкъпем заедно и да ми избере парфюма  Mr. Green  Crossing Arms. Последният път като се прибирах, на летището дружно под строй всички цигани-социалки се поляха буквално в парфюмерията на летището, мъжете с  Invictus Paco Rabanne, жените с Allure Chanel Crazy Crazy Питайте ме какво ми беше в самолета  Mr. Green Crazy Crazy Не беше лесно, но оцелях след такова масово поразяване, без тичане в тоалетната, та един Musc Ravageur не може да ме събори  Mr. Green. Вярно е обаче и обратното, че един подходящ и секси парфюм може да направи чудеса. Справка - моя милост. Две години се познавахме с ММ и въобще не бях поглеждала на него като на мъж, докато един ден просто се яви с Background на Jil Sander Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и светът вече не беше същия Crazy
Някак не върви в един пост да говоря за Background и за http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html, но ще го направя.
Колкото и да мрънках срещу Джони Деп като лице на Диор, рекламата се е получила, пръстените му много ми харесват  Mr. Green И някак е подходящ за лице на точно този парфюм.

Флаконът е тежък, изчистен, сиво-син, красив. Капачката е метална и тежка.
Началото му е обезпокоително, предвид дългото очакване на новия мъжки парфюм и продължител на серията Sauvage на Диор. Започва като кисел и много тръпчив бергамот, много лютива мента и оглушителен черен пипер. И освен това прилича на хиляди други парфюми, като Bleu de Chanel, Boss Bottled Night Hugo Boss, Invictus Paco Rabanne. В този момент ми се струва подходящ за млади офисни лъвчета, но не и за истински мъже. Като мине силно лютивото начало се укротява и започва да прилича на класическия Sauvage, появиха се уханна мъжествена лавандула, кисел цитрус, дърветата, хвойна и кедър усещам, хладните нотки на ветивера, примесени с лек дъх на жасмин. Точно в този момент съм сигурна, че колкото и изпаднал да ми изглежда Джони Деп в този етап на живота си, не мога да отрека, че е голям артист. Точно в базата Sauvage ми харесва, напомня силно на мъжки одеколон от средата на 80-те години, но отново не е типичен любимец, бодлив и нестандартен е, едва ли ще се хареса на мнозина, прекалено много мрак и студ има в него. Утихва много красиво, лавандулата е една мека, синьолилава и избледняла, дървото излъчва мека топлина, в огъня има щипка кимион. Но е на светлинни години от красотата и класата на

и е още по-далеч от любимата ми версия

Като обобщение мога да кажа, че Sauvage ще се хареса на любителите на класически мъжки парфюми, подходящ е за костюм, придружен от съответната възраст и килограми, но няма да стане хит нито сред жените, нито сред мъжете, а това беше целта на Диор, нали  newsm78
Deziderata  Hug, благодаря за доверието! Бижу, чакам и ти да споделиш  Peace

# 154
  • Бургас
Deziderata, много се радвам, че ти допадна Gold.   Hug Сега остава и покупката на Бижу да е успешна и всички ще бъдат щастливи.  Grinning

# 155
Shocked Не мога да повярвам, че някой ще реагира така пресилено на парфюм, пък бил той и най-гнусния  Crazy Веднага щях да я парирам с предложение да се изкъпем заедно и да ми избере парфюма  Mr. Green  Crossing Arms

Мацката я познавам покрай моя супер близка приятелка,просто ни беше първа и за съжаление единствена среща само двамата.Смятам се за интелигентно-нахален в такива ситуации,но при нея такава оферта нямаше да бъде приета добре.Ще се повторя,но просто е факт,че на не малко хора Musc ravageur им се отразява доста зле.

Последният път като се прибирах, на летището дружно под строй всички цигани-социалки се поляха буквално в парфюмерията на летището, мъжете с  Invictus Paco Rabanne, жените с Allure Chanel Crazy Crazy Питайте ме какво ми беше в самолета  Mr. Green Crazy Crazy Не беше лесно, но оцелях след такова масово поразяване, без тичане в тоалетната, та един Musc Ravageur не може да ме събори  Mr. Green

Invictus е СУПЕР синтетичен и изкуствен,но не е лош парфюм като цяло.Признавам си обаче,че е НЕВЕРОЯТЕН compliment getter сред по-млади момичета-тийн и до към 24.Не знам каква е причината,но много се харесва да мацки точно в тези години.Шегата на страна,но съм получавал над 30 комплимента с него,като без един са били точно от 18-24 годишни.Ако не знаех предварително обаче за това (а знаех) не бих си го купил никога.  Mr. Green
На Кенеди един искаха да му конфискуват 150мл Allure Pour Chanel . Той отказа да го предаде,излезе от опашката и на инат го изпръска целия върху себе си преди да се качи.Седеше през 4 реда от мен и го усещах все едно някой доста се прекалил и седи до мен-не ми се мисли какво им е било на тези до него.

Не съм го пробвал дори  Blush

Някак не върви в един пост да говоря за Background и за http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html, но ще го направя.
..
Флаконът е тежък, изчистен, сиво-син, красив. Капачката е метална и тежка.
Началото му е обезпокоително, предвид дългото очакване на новия мъжки парфюм и продължител на серията Sauvage на Диор. Започва като кисел и много тръпчив бергамот, много лютива мента и оглушителен черен пипер. И освен това прилича на хиляди други парфюми, като Bleu de Chane … ctus Paco Rabanne.

Sauvage не се води от Eau Sauvage Collection , или поне така ми казаха лятото в техен бутик,а се води отделен парфюм-затова е без Eau.Бях влязъл да пробвам Fève Délicieuse , но им беше свършил за голямо мое съжаление.Все още не съм го пробвал-никой около мен го няма,а мостри по принцип не обичам да си купувам Close 
На мен лично въобще не ми харесва Sauvage- нищо общо с класиките,които споменаваш.Супер изкуствен ми е-изкуствена амбра и Iso-E-Super има в него съм на 100% убеден и го казах на консултантката , като тя се притесни и почна да мънка.
От Eau Sauvage серията имам всичко без Fraicheur Cuir , който не съм и пробвал дори.
Серията е специфична и не е за всеки.По принцип според мен е за по-зрели мъже.Бях чел някакво изследване,че над 80% от мъжете,които си купуват нещо от серията са мъже над 40.Само Cologne версията става за кежуъл ситуация.Лично аз трудно намирам ситуации,в които да ползвам нещо от серията,ако не ми се налага да нося костюм за някоя бизнес среща-слагам за тежест малко..
Цялата серия е МНОГО СИЛНО недолюбвана от по-млади момичета 18-26 и дори малко отгоре.Чувал съм неща като "миришеш на баща ми" и подобни,а миналата зима и "Това е Eau Sauvage Extreme-защо си си го сложил?" , при което се ококорих като в Том И Джери  Shocked и едвам успях да кажа "Да-защо?" и получих директен отговор "Как защо-дядо ми го ползва-нормално е да те питам" ...

А да-Джони Деп е уникален-с невероятно нетърпение чакам Dead Men Tell No Tales . Миналата седмица гледах за не знам кой път отново Donnie Brasco , а скоро съм планувал пак да гледам Edward Scissorhands и най-любимия ми негов филм ,и в топ 3 на филмите ми на всички времена What's Eating Gilbert Grape
Супер пост между другото  newsm10
П.П.
Мисля да пробвам някой ден идеята ти за ваната  Whistling

# 156
 Fève Délicieuse го пробвах в Париж при големите му представяния. Хубав гурме парфюм, без да е много и натрапчиво сладък. Хубави захаросани бадеми поляти с карамел и леко пикантни подправки. Унисекс. На моята мазна кожа е много дълготраен, но развитие не съм следила тъй като пробвах много парфюми.

# 157
  • Франция
Ще се повторя,но просто е факт,че на не малко хора Musc ravageur им се отразява доста зле.
Не съм убедена, че единичен случай на проявена социална несръчност е достатъчна аргументация, за да приемем нещо за факт. Musc Ravageur върху мен стои богат и вкусен, с гладка и мека ванилия, като център на дълбока ориенталска основа, на никого не се е отразил зле, дори напротив, а аз съм го носила сред много хора. Този аромат съчетава екзотичната красота на Шалимар със свежия чар на Жики, напомня ми и за двата, но за разлика от тях е лишен от каквато и да било провокация лично за мен, стои полиран и хармоничен, без драма и без дисонанси. В дълбок студ звучи и уютен като мус с обвивка от черен шоколад. Харесах го много бързо и лесно и го нося още по-лесно.
За търсещите много труден и провокативен парфюм предлагам да пробват Muscs Koublai Khanл

kovatcheva, страхотно описание, както обикновено   bouquet
Нямам представа какво предлагат Диор в момента, но благодарение на тебе няма и нужда да си правя труда  Simple Smile Старият Eau Sauvage на Рудницка беше аромат, достоен за статута си на легенда, богат на мъх и зелени подправки, на границата между шипър и фужер. Деп е талантлив актьор, но го намирам за твърде особен, за да бъде лице на класически парфюм. Ален Делон се вписва мнооого, много по-добре  Heart Eyes

# 158
Ще се повторя,но просто е факт,че на не малко хора Musc ravageur им се отразява доста зле.
Не съм убедена, че единичен случай на проявена социална несръчност е достатъчна аргументация, за да приемем нещо за факт. Musc Ravageur върху мен стои богат и вкусен, с гладка и мека ванилия, като център на дълбока ориенталска основа, на никого не се е отразил зле, дори напротив, а аз съм го носила сред много хора.

Според мен аз не съм се изразил правилно в предишния си пост  Peace Просто на някой кожи този парфюм е ужасен,но на други седи чудесно.Има приятели и от двата пола,но които аз го харесвам-на моята кожа мускуса "избива" толкова силно,че започва ... знаеш.

Fève Délicieuse го пробвах в Париж при големите му представяния. Хубав гурме парфюм, без да е много и натрапчиво сладък. Хубави захаросани бадеми поляти с карамел и леко пикантни подправки. Унисекс. На моята мазна кожа е много дълготраен, но развитие не съм следила тъй като пробвах много парфюми.

Явно е голям хит навсякъде.Странното е,че още не мога да го пробвам,което ме дразни защото нотките са точно мой тип и усещам,че ДОСТА ще ми хареса.

За мое съжаление Venetian Bergamot не е това,което очаквах  Crossing Arms Хубав бергамот в началото,но след това се превръща във флорална бомба-за мене парфюма е ДОСТА дамски.Ще му дам още 1 шанс,и после отива за сестра ми.
По-подробно ривю тези дни ще направя.

# 159
Понеже си много изкусен разказвач, очевидно компетентен и грамотен, нека вече е ревю, за да е почти съвършено всичко! smile3525

# 160
  • До сърцето...
Момичета и момчета, имам нужда от помощ.

Трябва да открия мъжки парфюм на Givenchy, от стара колекция, триълълна бутилка, с бледо зелен цвят. Нищо повече не знам.
Чудех се за Pi Fraiche, но  newsm78

# 161
  • Варна

Трябва да открия мъжки парфюм на Givenchy, от стара колекция, триълълна бутилка, с бледо зелен цвят. Нищо повече не знам.
Чудех се за Pi Fraiche, но  newsm78
http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-Su … en-2006-2951.html
да не е този или този       http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-for-men-34.html

# 162
Как се носи парфюм е въпрос на лична И обществена култура. За едни култури, както съм споделяла (Бразилия, например), какво е прието е различно от англо-саксонските. Рускините ги слагам в специална категория.

Аз също не мога да нося Musc Ravageur. Началото е богато и подвеждащо меко. Дай му време и върху мен се превръща в ужасен, почти животински мускус.

Липсва ми времето на Селин Елена в The Different Company. Едни от любимите ми парфюми са от тая компания, но новите са повече miss отколкото hit. Пробвах I Miss Violet. Знам, че рекламират кожа, но в началото ме удря само една тежка, химическа нота. След не повече от 10 минути тази нота изчезва и на нейно място се появява (и остава, без развитие!) сладка бонбонена виолетка--точно като виолетките бонбони, които баба ми обичаше. Нито повече, нито по-малко. Душафор не е моят парфюмер по принцип, но за пореден път доказва, че в изкуството количеството не е съвместимо с качеството. Прекалено е продуктивен.

Покрай синтетичния муск на Венецианския Бергамот на ТФ и Виолетката на ТДС, си спомних защо не бързам да пробвам нови парфюми тези дни.

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 21:25 от Pixie

# 163
  • Франция
Липсва ми времето на Селин Елена в The Different Company. Едни от любимите ми парфюми са от тая компания, но новите са повече miss отколкото hit. Пробвах I Miss Violet. Знам, че рекламират кожа, но в началото ме удря само една тежка, химическа нота. След не повече от 10 минути тази нота изчезва и на нейно място се появява (и остава, без развитие!) сладка бонбонена виолетка--точно като виолетките бонбони, които баба ми обичаше. Нито повече, нито по-малко. Душафор не е моят парфюмер по принцип, но за пореден път доказва, че в изкуството количеството не е съвместимо с качеството. Прекалено е продуктивен.
Любопитна съм, а не съм го пробвала все още, отлагах за по-хладното време. Как стои в сравнение с Cuir Amethyste?  Simple Smile Представям си, че е нещо в тази посока.

# 164
Понеже си много изкусен разказвач, очевидно компетентен и грамотен, нека вече е ревю, за да е почти съвършено всичко! smile3525

Забележката ти е приета-свикнал съм с английското произношение просто.  Peace

Чудех се за Pi Fraiche, но  newsm78

На 95% съм сигурен,че говориш за Very Irresistible - прекрасна мъжка класика,която за съжаление беше спряна от производство.Все още може да се намери в Ибей,но на около $100 за тестер 100мл, и то ако имаш късмет.Повечето го продават за $140-$190 , което е нереална цена.Да хубав е,и ми е много любим,но за тези пари ще си взема нишов парфюм.
По тона ти предполагам,че го търсиш за мъж,който го е ползвал преди и го иска за подарък,или нещо подобно.Направо се откажи,ако не смяташ да направиш глупостта да платиш споменатите цени.
Странното е,че парфюма беше спрян не заради регулациите от 2014,а заради някоя умна меринджейска глава.Питал съм в техен бутик , при което консултанта любезно ми каза,че този въпрос му го задават по 20-на пъти на седмица,и ако държа на него да го търся в Ибей.

Как се носи парфюм е въпрос на лична И обществена култура. За едни култури, както съм споделяла (Бразилия, например), какво е прието е различно от англо-саксонските. Рускините ги слагам в специална категория.

Аз също не мога да нося Musc Ravageur. Началото е богато и подвеждащо меко. Дай му време и върху мен се превръща в ужасен, почти животински мускус.
.....
Покрай синтетичния муск на Венецианския Бергамот на ТФ и Виолетката на ТДС, си спомних защо не бързам да пробвам нови парфюми тези дни.

При мен е същото за Musc Ravageur...За културата също е така-в арабския свят примерно розата се смята за типично мъжка нотка, Noir de Noir е толкова ползван,че се чудиш без пари ли го раздават.Говоря за Дубай,Абу Даби  и Кувейт.
За Venetian Bergamot те питах къде живееш,защото официално парфюма се предлага само на определени места в САЩ и в Англия , като все още в Англия е само в Harrods за в момента , и то от дни-това беше официален отговор , а не "някой ми каза,че..".Не случайно със Фрагрантика все още има само 4 ревюта . Peace

Така за самото ревю , което бях обещал.В началото имаме силен бергамот,който те блъска направо първите 2-3 минути.След това идва супер непоносима за мен и определено дамска флорална бомба , която ме ужасява-не обичам натрапчиво-флорални аромати.След около 20мин започвам да усещам дървесни нотки,които обаче са малка част от цялата миризма.На моята кожа близо 1-1.5 часа седи все едно съм продавач в малък павилион за цветя-климатик няма,а аз съм затворен вътре от 2 часа,а навън е над 40 градуса.Аромата ме задушава направо в този си период.
След час и половина аромата става нещо доста по-приятен , като  "избиват" повече амбрата и тонката , а дървесните нотки стават по-осезаеми,като се усеща и джинджифил.
Поне на моята кожа над час и половина парфюма е 99% дамски-силно флорален и непогаждащ се с кожата ми.Няма как да чакам всеки път час и половина,за да се превърне в нещо приятно.
Ако някой има шанса да го пробва-задължително на кожа.Парфюма претърпява няколко сериозни метаморфози и няма нищо общо с началото си.
Приятеля истински колекционер,за когото споменах малко по-рано каза,че за него в началото е почти невъзможен за мъж,но след час и половина  парфюма му напомня на микс между Shanghai Lily и Oud Wood .

Вече по подарих на сестра ми,която доста го хареса и без въобще да е запалена по парфюмите веднага сподели "Как може това да се води унисекс-това си е типичен дамски аромат" .

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 00:19 от WaltherP99

Общи условия

Активация на акаунт