Парфюмни размисли и страсти - 192

• 105 164
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
KDS, много благодаря Hug!

# 211
Споделете,моля за Ултравиолет на Пако Рабан как е като трайност,струва ли си парите за оргинала или да потърся имитация,че отдавна съм му хвърлила око.  bouquet

# 212

Пробвах и http://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Soir-d-rient-30354.html   Hands Clap Красота! Денси, пробвай го задължително!

[/quote]

Не съм Денси, но го пробвах Wink
Вече втори  час осезателно присъствие при обилно напръскнане (5-6 пъти). Не е мой обаче.
Мой е ето този разкош, става и за основа:  Wood Mystique на Estee Lauder.
 Ще тествам още 2-3 пъти и купувам.

# 213
  • София
Споделете,моля за Ултравиолет на Пако Рабан как е като трайност,струва ли си парите за оргинала или да потърся имитация,че отдавна съм му хвърлила око.  bouquet
Ако говорим за дамската версия, на моята кожа е много траен, освен това е и шлейфов Simple Smile Изпръсках поне 3 големи флакона, купувани онлайн /тестери/. Но за мен лично този парфюм е или за късна есен или за зимата - виолетков и много присъствен  Heart Eyes

# 214
Днес, за моя голяма изненада, се натъкнах на щанд с The Different Company в Сефора и тествах осторожно и на воля, без да бързам, всичко налично което не познавах. Останах абсолютно равнодушна към всичко тествано с изключение на Kashan Rose, която бих пробвала на кожа от любопитство- много сладка, много момичешка, и много Барби дол. (Къде ми е кученцето? Фръц-фръц)
Помните ли песничката на Aqua "I'm a Barbie girl" (Come on, Barbie, let's go party! Ah, ah, ah, yeah Joy)
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/K-sh-n-Rose-18595.html

До тях беше щанда на Atelier Cologne- пак тествах, пак нищо съществено, а от такъв ценови клас очаквам повече. Алегориите на Герлен ги удрят в земята, а струват три пъти по-малко, не знам кой им определя ценовата политика. Rolling Eyes
Възмутено се насочих към следващата парфюмерия, за да пробвам Shanghai Lily и Plum Japonais на кожа, но ще разкажа довечера. Заради тях така и не стигнах до бутика с Фредерик Мал, не ми остана място по ръцете.

Пристигнаха ми две красоти- AG Vanille Exquise  Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Vanille-Exquise-4636.html

и Drole de Rose Heart Eyes.
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Drole-de-Rose-11799.html

# 215
Ако говорим за дамската версия, на моята кожа е много траен, освен това е и шлейфов Simple Smile Изпръсках поне 3 големи флакона, купувани онлайн /тестери/. Но за мен лично този парфюм е или за късна есен или за зимата - виолетков и много присъствен  Heart Eyes

Да,за дамския иде реч,благодаря за споделеното.Дано му дойде ред след тия жеги.  bouquet

# 216
  • Варна
Хех,
сега се разчетох в темите назад по повод запитването ми за Maison Francis Kurkdjian , дали си заслужава някое негово творение от линията, поне разбрах на кое казвате "дядосънчовото магаре".
Deziderata, разкажи за Drole de Rose  Blush

# 217
Не съм Deziderata, ама понеже вчера доизпръсках отливката от Drole de Rose Grinning Приятна,   пудрена роза като при мен ударението е на пудрена. Няма мед, кожа изобщо както е дадено в състава. Просто приятна с нищо не ме впечатли , прекалено нетрайна при мен.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 17:02 от raznejena*

# 218
  • Варна
Ясно, благодаря raznejena*   bouquet

# 219

Deziderata, разкажи за Drole de Rose  Blush

Мога да споделя само първи впечатления, взех го на сляпо, от години ми беше любопитен.

Тюл, отворен прозорец от който полъхва свеж въздух. Малко момиченце с пачка на балерина се прокрадва към тоалетката на мама, и слага пликче с бонбонки виолетки до пудрата и червилата. С обич и възхищение вдъхва аромата на мамината пудра, и се връща към играта на принцеси.
Много нежен, гальовен аромат на виолетки и едва напъпили рози. Невинен, пудрен, леко винтидж, с романтичен уклон.
Не съм сигурна дали е носим. Не съм сигурна, че би ми се откъснал от сърцето да го разменя. Не съм колекционер, но за този аромат съм склонна да направя изключение и да го нося за собствено удоволствие в домашна обстановка. Ще се опознаваме в следващите дни и ще видя.

# 220
  • София
По описание ми прилича на Love Chloe или Parisiene YSL.

# 221
По описание ми прилича на Love Chloe или Parisiene YSL.
Нищо общо няма с Паризиен  Grinning

# 222
С известно закъснение искам да благодаря на kovatcheva, Йоан Владимир и Бижу за написаното относно зелените шипри и Вашите любимци сред тях. Определено ме насочихте добре, за да разширя зоната си на комфорт.  Hug Чета темата още отпреди да се регистрирам и все още я намирам за едно от най-приятните места тук - не на последно място за вдъхновението и красноречието, с което активните й членове споделят богатия си опит. Да чета за парфюми обичам толкова, колкото да ги пробвам.  Laughing

# 223
Пропуснах да добавя, че Drole de Rose е много добре изработен, теменужките са нежни и истински, розите са цели, с дръжките, съвсем реалистични. Пудрата не е така изявена като в Омбре Розе например, въпреки че е осезаема, и ми навява спомени за бонбонките виолетки.
Ароматът е въздушен и безтегловен, без да е  разреден. Като компактна пудра е, сложена до букетче теменужки и роза с дълга дръжка.
Носих го навън сутринта и на обяд, ветрецът красиво го носеше около мен, а козметичният подтон много ме спечели, ароматът не е чак толкова инфантилен, колкото ми се стори вчера. И все пак ухае като будоара на Спящата красавица.  Laughing
Трайността е май доста жалостна, но все още я проверявам и ще споделя. Подновявам на два-три часа, и с напластяване се получава. За разходки из парковете с децата е идеален. Мисля, че ще е много красив в дъждовно време. А кой знае, може и искрив да се окаже в снега...

# 224
  • Варна
Desiderata, много романтика има в картината, която ни описа, а аз обожавам рози, но сякаш слаб ще ми дойде Drole de Rose.
Иначе днес пробвах Soir d'Оrient Sisley, силен и мощен, но усещам ретро елемента и слава богу, една беля по-малко Wink. Но във връзка с ретро вълната на темата мисля, че е подходящ.
Като стана въпрос за цветна картина, пръснах на дясното си рамо Flora Gucci. Опаковката е изрисувана с цветя, не разбрах нов ли е или стария ЕДП, но цял ден около мен се носи воал от пролено настроение. Хм, а пък никога не съм обръщала особено внимание и не съм се впечатлявала от цветята на Gucci.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт