Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 273
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Ах, този Tweed звучи чудесно, някой пробвал ли го е? И изобщо, дали се намира някъде сега?
http://www.ebay.co.uk/bhp/tweed-perfume

# 331
Благодаря, Бижу. Видях и предложенията в амазон.

# 332
  • София
Здравейте, моля за помощ  Praynig Предложете ми мъжки парфюм до 250лв. за 30-годишен мъж, ходи официално облечен предимно. Трябва да подаря нещо,но не познавам човека и лично аз купувам в друг възрастов и ценови диапазон  Mr. Green Тук сте много готини, последните мъжки-  Gaultier 2 и Rochas Man купих след похвала тук и много ми харесват...на любимия надявам се също  Mr. Green  продължавайте така позитивно  и благодаря предварително newsm10

vin4o - Привет, имам две предложения по твоето нелеко питане  Simple Smile
Пръвото ми е по-голям фаворит и то е - Guerlain L’Homme Ideal Cologne

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-Cologne-30620.html

Второто - Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermes-Terre-d-Hermes- … raiche-24060.html

И двата са модерни, елегантни, изчистени, изискани с клоняща към нула възможност да не бъдат харесани.  Simple Smile

Сега ми хрумна и още нещо - този път по-сапунесто и различно - Prada Amber Pour Homme EDP.

http://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-Amber-Pour-Homme- … da-Man--1044.html

Тази Прада си плаче за костюмиран мъж  Mr. Green Много чист, но и съвременно звучащ парфюм - няма нищо ретро в него/независимо от фужерния си характер/, този парфюм е перфектния избор, когато някой иска да мирише едновременно класно, чисто, мъжествено, и това да е издържано по един сравнително модерен начин.

И трите аромата съм ги тествал лично и много ми харесват, като смятам, че биха се харесали от такъв тип официален мъж на 99%.

Макар че външния вид не винаги говори достатъчно - аз например, рядко съм издържан в строго официален вид и ако някой от страни ме гледа, едва ли би предположил, че харесвам изчистени и класически, дори ретро аромати Simple Smile
Така че, нищо чудно въпросния мъж да харесва всъщност някои доста луди и шантави аромати, независимо, че стила му на обличане говори друго... Предложенията ми са съобразени с това и мисля, че трудно някой мъж ще намери въпросните предложения за неприятни.

# 333
Здравейте, моля за помощ  Praynig Предложете ми мъжки парфюм до 250лв. за 30-годишен мъж, ходи официално облечен предимно. Трябва да подаря нещо,но не познавам човека и лично аз купувам в друг възрастов и ценови диапазон  Mr. Green Тук сте много готини, последните мъжки-  Gaultier 2 и Rochas Man купих след похвала тук и много ми харесват...на любимия надявам се също  Mr. Green  продължавайте така позитивно  и благодаря предварително newsm10
Аз също да се включа с предложения:
Определено бих заложила на Dior Homme Intense,много плътен и същевременно много траен с голям шлейф.Ароматът се отличава и е запомнящ!Мен винаги ме влудява и като го усетя си представям мъж костюм,не знам защо!
Другото предложение,което бих отправила е някой Chanel,или Bleu de Chanel,или Edition Blance,за първия EDT версията,а за втория парфюмната такава.Всички знаят Bleu de Chanel,вече е легендарен аромат,много хубав,с нотка грейпфрут,но определено е един различен цитрус,докато Edition Blance е страхотен вкусен лимонов пай,от който искаш да си хапнеш,с една дума уникален!Надявам се да съм била поне малко полезна   bouquet

# 334
# 335
  • София
Днес тествах NU edt на YSL    http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Nu-Eau-de- … oilette-3169.html - случайно и за първи път.Като за първа среща ми хареса,дори много, но сякаш дъждовното време и по-скоро тежката влажност, не му позволява да се развие в най-красивата си светлина.Някой може ли да ми помогне с мнение за този почти несрещащ се вече аромат?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 11:06 от veka

# 336
ooo,dior е страхотен! преди няколко седмици взех Guerlain Homme и също ми харесва:) не зная,тук май робуват хората на известни марки повече затова ви чета,защото описвате парфюми които няма къде да чуя другаде. аз купувам на сляпо и обичам да пробвам нови неща,последния за нещастие Parlez-Moi d’Amour John Galliano се опитах да подаря на 2-3 приятелки,никоя не го хареса и го оставих да отлежи:)) освен ,че е сладък за моя вкус не го усещам въобще като трайност. утре ще помисля малко-тази прада ме изкушава с описанието пак:) благодаря ви и ще докладвам за покупката Hug

# 337
kovatcheva, Grey Vetiver е аромата който преди години така ми хареса..тогава купих black orchid и за този пари не останаха,но няма да забравя с каква мъка прибрах шишето. как ме подсети за него..направо ми върна хубави спомени:) него ако успея този път ще е за нас обаче😀

# 338
WaltherP99, стига мъчи жената  Wink Peace Не всички разбиват парфюма на ноти, както и не всички знаят какво точно търсят, но като го намерят, знаят че това е търсеното  Peace Понякога е усещане, спомен, мил момент, желание...

Писах ЛС на момичето,за да не спамиме темата повече.По принцип съм 99% съгласен с теб,като нямам желание да изглеждам като глупак,който се прави на интересен.Просто Very Irresistible е ДОСТА нетипичен парфюм.Комбинацията от лешник,кафе,мента,цитрус и сусам я няма никъде другаде.Или трябва да е нещо със сусама,където избора е малък,или лешник,кафе и т.н.-това е по-лесно.Тъй като това беше супер популярен мъжки парфюм години наред човека , за когото ще е парфюма сигурно е свикнал с него, и ако не получи същия,или нещо подобно може да се разочарова.Ако някой поиска нещо подобно на Chergui можем всички да предложим без проблем поне 20 аромата.Ще го измислим по някакъв начин със заместителя на  Very Irresistible.

Ще трябва да дадеш още малко жокери,защото ще трябва да пиша 5 дни иначе  Grinning
Под официално за костюм ли говориш? Парфюма за каква цел е-за офис среда+костюм,за заведение/бар+костюм? Какъв тип да е парфюма? Какви парфюми харесва той ? Ако е за офис среда с постоянни хора ли комуникира,или с клиенти,ако са клиенти колко са годишни? Парфюма нещо универсално ли трябва да е -да се харесва на всички,или нещо по-дръзко? Поста ти е равносилен на такъв в авто-форум "търся превозно средство до 45000 евро" ,като не споменаваш джип,пикап,кабрио или нещо друго търсиш  newsm78.Хем парите са добри за хубав автомобил,но от друга страна не можеш да купиш ТОП превозно средство,но дори и не знаем какво превозно средство се търси.
Не обичам да носи костюми,но за съжаление ми се налага.Питах за офис средата,защото има парфюми , които са уникални за заведение+костюм,но не стават за бизнес среда,като дори могат да направят СУПЕР лошо впечатление при комуникация с клиенти.
За около 250 лева може да се вземе нишов аромат,който да е различен от масовката.Силно ти препоръчвам да не се купува дизайнерски аромат,пък било той и от по-висок клас,като няма значение от тип парфюм,или дали ще е за офис среда,за заведение,или и за двете (ако е възможно).
Опитай се да ми отговориш поне на някои от въпросите и ще те насоча максимално добре.

vin4o - Привет, имам две предложения по твоето нелеко питане  Simple Smile
Пръвото ми е по-голям фаворит и то е - Guerlain L’Homme Ideal Cologne

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-Cologne-30620.html

Второто - Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermes-Terre-d-Hermes- … raiche-24060.html

И двата са модерни, елегантни, изчистени, изискани с клоняща към нула възможност да не бъдат харесани.  Simple Smile

Сега ми хрумна и още нещо - този път по-сапунесто и различно - Prada Amber Pour Homme EDP.

http://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-Amber-Pour-Homme- … da-Man--1044.html

Тази Прада си плаче за костюмиран мъж  Mr. Green Много чист, но и съвременно звучащ парфюм - няма нищо ретро в него/независимо от фужерния си характер/, този парфюм е перфектния избор, когато някой иска да мирише едновременно класно, чисто, мъжествено, и това да е издържано по един сравнително модерен начин.

И трите аромата съм ги тествал лично и много ми харесват, като смятам, че биха се харесали от такъв тип официален мъж на 99%.

Макар че външния вид не винаги говори достатъчно - аз например, рядко съм издържан в строго официален вид и ако някой от страни ме гледа, едва ли би предположил, че харесвам изчистени и класически, дори ретро аромати Simple Smile
Така че, нищо чудно въпросния мъж да харесва всъщност някои доста луди и шантави аромати, независимо, че стила му на обличане говори друго... Предложенията ми са съобразени с това и мисля, че трудно някой мъж ще намери въпросните предложения за неприятни.

Guerlain L’Homme Ideal Cologne е доста приятен аромат,който харесвам,а и се харесва на почти всички,но има няколко големи НО-та:
1.В ценово отношение е доста надценен-не си заслужава парите.
2.Изключитено нетраен аромат-погледни всички гласували във Фрагрантика.
3.Летен парфюм,който с някои условности може да се ползва началото на есента и към края на пролетта.

Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche е приятен аромат,за когото важат и 3-те негатива от по-горе,като освен това може да се отчете,че е много популярен и ако ще се ползва и за излизания по заведения да се очаква,че можеш да срещнеш много хора със същия аромат.

2-та аромата са основно за определен сезон.Идва есента и особено зимата,когато ти трябват по-силни аромати,като това не значи задължително да са по-тежки такива.Има и цитруси,които могат да се ползват и в кучешки студ,но и 2-та изброени са точно обратното.Ако питането на момичето беше да кажем март месец щяха да са добър съвет,но не и в момента.

Prada Amber Pour Homme EDP за разлика от предишните 2 аромата не ми допада-СУПЕР сапунен ми е.Не малко хора го харесват,но подобни аромати има десетки,а за 250 лева могат да се вземат мноооооого по-добри неща.

Определено бих заложила на Dior Homme Intense,много плътен и същевременно много траен с голям шлейф.Ароматът се отличава и е запомнящ!Мен винаги ме влудява и като го усетя си представям мъж костюм,не знам защо!
Другото предложение,което бих отправила е някой Chanel,или Bleu de Chanel,или Edition Blance,за първия EDT версията,а за втория парфюмната такава.Всички знаят Bleu de Chanel,вече е легендарен аромат,много хубав,с нотка грейпфрут,но определено е един различен цитрус,докато Edition Blance е страхотен вкусен лимонов пай,от който искаш да си хапнеш,с една дума уникален!Надявам се да съм била поне малко полезна   bouquet

1.Dior Homme Intense Оставям на страна личната ми неприязън към ириса,който е доминантна нотка-това е доста популярен аромат за костюм.Отличен е за есента и с някои условности за зимата,ако не е минусова температурата е доста добър съвет.Старата версия от 2007-ма беше доста по-добра Dior Homme Intense . Като минус може да се отчете,че трябва да се внимава в офис среда с него-около час след пръскане е доминантен аромат,а в офис,или бизнес среща не е добре да си човека с много парфюм.Парфюма е по-скоро за среща,или заведение,от колкото за бизнес среда.
2.Bleu de Chanel може да се опише с една дума - класика. Отличен избор за офис аромат и бизнес срещи.Добър избор за среща и заведение също,като може да се нарече универсален аромат.Проблема при него , е че не е много траен и определено не е за зимата.
3.Edition Blanche носи всички позитиви и негативи на Bleu de Chanel , като за съжаление е още по-нетраен аромат.
Съветите ти са доста добри,като и 3-те аромата си имат и плюсове и минуси, и щяха да са дори почти перфектни избори,ако бюджета беше около 150 лева.За 250 лева обаче , могат да се вземат по-добри аромати.

1.Една идея по-траен от Eau Tres Fraiche ,но носещ всички останали негативи.
2.Eau Extreme версията си в този вариант лично на мен ми е отвратителна-повръщал съм от този парфюм.Парфюма претърпя 2-3 промени,като последната е ужасна за мен.На моята кожа е...отврат и задължителен главобол.Добър и често ползван в Бг избор за офис,но не и за заведение,а да не говорим среща.Според мен аромата е за мъже минимум на 40.Eau Extreme версията се харесва основно на жени над 30 години ,и е често силно недолюбвана  от по-млади момичета на 18-24.pour Homme версията е много по-лесна за носене и нямам неприязън към нея.Нямам идея обаче дали и тя не е реформулирана-имам останали около 40мл от шише купувано преди доста години.
3.Уникален аромат за мен-супер любим ми е,но има МНОГО но-та при него.Супер противоречив е-или го харесваш,или не го понасяш.Тежък ветивер е и не е за офис,а при дадени ситуации дори може да направи лошо впечатление.За заведение и клуб е ок.Един от ароматите,които над 10 човека от моето обкръжение категорично са ми заявявали да не го ползвам в тяхно присъствие.
4.Добър съвет определено и точно аромат за костюм-отново мой любимец  Peace.Не е за подарък обаче-определено е аромат,който трябва да се пробва първо-ууда е доста силен тип Montale,а това не понася на всеки.Оригинала беше класа отгоре M7 , като за съжаление цената му в момента да се купи е абсурдна.
5.Не е за зимата определено,нетраен е,и има доста черен пипер в него,като последното е лично мнение,поради неприязън към него като парфюмна нотка.От цялата серия  l`Homme той ми е най-неприятен.La Nuit de l`Homme в този ценови диапазон беше ултимативен парфюм за костюм,който беше супер за срещи,заведение и бизнес контакти.За много голямо мое съжаление парфюма беше СИЛНО реформулиран за да отговори на ЕС изискванията от 2014-та и в момента представлява бледо копие на оригинала.
6.Не съм пробвал аромата-не мога да дам мнение.
7.Класен аромат,но с доста роза.За доста мъже в Бг това е пречка.
8.Отличен аромат и в 2-та си варианта.Много добър за почти всички ситуации-никога не съм срещал някой,който да не му харесва.Най-добър е за късна пролет и лятото обаче.Не е за зимата определено.
9.Супер много ирис (лично предпочитание).Цялостния аромат на мен ми се струва евтин-много е далече от нишовото качество,което се предполага,че трябва да има парфюм за 250 лева.

Доста дълъг пост се получи  Mr. Green

# 339
  • Варна
Въобще не съм компетентна относно мъжките аромати, но не се въздържах да споделя как през лятото, търсейки подарък за познат, се натъкнах на ето това: http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-In-Black-26358.html.
Ами така се натъкнах, че просто цял ден въздишах над блотера. Интересно ми е мъжкото мнение за подобни аромати, само на жени ли се харесват? Разбира се при мен е субективно.
Колко му трябва понякога на човек - Two Hearts  ?

# 340
  • София
WaltherP99 - интересно и хубаво мнение, както обикновено   Hands Thumbsup
Но си мисля, че кусури могат да се намерят не само на моите предложения, но и на всеки парфюм, от всякакъв тип, независимо от марка и ценова категория.

karie - много се радвам да прочета, че въпросното Булгари ти е харесало  Simple Smile
Този парфюм перфектно се вписва в представата ми за класен и същевременно модерен, комплекесен, мрачен и улегнал зимен аромат. Твоят пост ми напомня за стара моя слабост - да експериментирам с всякакви щуротии, а да не си купувам любими парфюми като тази красота Bvlgari Man In Black.

# 341
Запознах се с En Passant, в момента съм обилно напръскана с него (вече 2 часа) и много, много ме радва. Пастелен, нежен, с капки дъжд по листата, в началото се обаждаше и сапунено нероли, но утихна. Консистенцията е приказка- лек, без да е неуловим, усещам го добре при всяко движение. Най-много ме радва това, че май намерих съвършения люляк така търсен от моя приятелка от години! Нямам търпение да и връча отливката, 10мил. са достатъчни за преценка, мисля. Аз за себе си реших, че пролетта този аромат ще е самото съвършенство. И не само пролетта.
Чака ме и проба на Portrait of a Lady.  Flutter

Karie, не знам точно за този аромат, но ММ отсъди, че Dior Homme Intense е дамски аромат, и че изобщо не му е по вкуса, а аз примирам по него.

# 342
  • Франция
Deziderata, много се радвам да прочета впечатленията ти от този мой любимец. En Passant разгръща най-пълно красотата си през пролетта или в началото на лятото, в топло и слънчево, но все още свежо време - да го изведеш на разходка в някое майско утро. Пренася те на улица в някое тихо крайморско градче, с окъпани от снощния дъжд люляци, а ветрецът донася аромат на току-що изваден от фурната хляб.  Simple Smile Запази си малко от пробичката за това време на годината  Simple Smile
Впрочем от началото на годината Frederic Mall пуснаха в продажба 10 мл разфасовки, от тези, които преди продаваха по три. Страшно коварен номер, защото това е тъкмо количеството да се пристрасти човек и при мен поне нещата накрая завършват с купуване на по-голяма бутилка  Crazy

С нетърпение ще чакам и отзивите ти за Portrait of a Lady. Този парфюм предполага хладно и влажно време и тържествен повод.
При първото ми пробване никак не го харесах. Стори ми се ужасно пренатегнат и какофоничен, не усетих никаква хармония между основните нотки, розата и пачулито се караха ожесточено и шумно като в старите италиански филми, където двама любовници се карат като цигани насред площада и публиката от зяпачи им приглася... Ужас някакъв.
Наскоро обаче го пробвах пак и останах просто зашеметена. Говори се, че парфюмът е бил преработен и ароматът бил уталожен  Simple Smile От моя гледна точка реформулирането е било особено успешно, защото е внесло баланс, без да унищожи емоцията и страстта на парфюма. Сега вече двамата любовници не се карат, съвсем друго нещо правят  Mr. Green

# 343
  • Бургас
Въобще не съм компетентна относно мъжките аромати, но не се въздържах да споделя как през лятото, търсейки подарък за познат, се натъкнах на ето това: http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-In-Black-26358.html.
Ами така се натъкнах, че просто цял ден въздишах над блотера. Интересно ми е мъжкото мнение за подобни аромати, само на жени ли се харесват? Разбира се при мен е субективно.
Колко му трябва понякога на човек - Two Hearts  ?
Karie, не си само ти  Laughing И аз въздишам по него откакто е излязъл миналата година. Мислех да го подаря на приятеля си, но брат му ни изпревари като си го пожела за подарък, имаше повод. Затова засега съм го оставила настрани. Иначе и на мен ми са интересни мъжките мнения за аромата. За Deetron бях почти сигурна, че му допада.  Grinning
Много харесвам и Dior Homme, и Dior Homme Intense /по принцип съм любител на ирис и виолетки в ароматите/, но досега не съм рискувала да подаря нещо такова на любимия, точно защото може да му се види прекалено женствен.  Laughing Което ми напомня, че все пак трябва да ги пробва, за да знам мнението му.  Simple Smile

# 344
Някой може ли да ми каже думи за Rasasi Khaltat Al Oudh?

Мъжа ми обожава Dior Homme Sport и Dior Homme Intense и непрекъснато ги подновяваме.

Общи условия

Активация на акаунт