Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 391
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Другият на Jo Malone, който нося тия няколко дни, е Sakura Cherry Blossom. Много лесен и праволинеен аромат е и сега се развива по-добре от колкото в най-горещите дни. Усеща се и роза, но много слабо, може би затова ми харесва. В базата си става някак почти сапунен и това също ми допада. Този става за работа.
От много време ми е интересен този Джо Малоун. Аз съм фен на марката, там намирам чудесни флорални моноаромати, които за мен за много изящни и красиви, успешно пресъсдаващи духа на цветето. Та се чудех за този Черешов цвят дали мирише на пролет, на цъфнали дървета наистина? Досега не съм намирала парфюм, който улавя този неповторим аромат, и ще се радвам много, ако от Джо Малоун са успели.

# 661
Къде мога в Бг да си поръчам проба,или да отида на място да пробвам Velvet Rose & Oud Jo Malone ? Не съм запознат с аромата,а ми предлагат изгодна размяна за 2 парфюма,които са ми в колекцията,но не съм ползвал от повече от 2 години.Трябва да дам отговор до петък и не мога да чакам проба от чужбина.Пирамидата ми е интересна,но не ми се рискува.
А да-предложението за размяна,е от човек живеещ извън страната,с който си имаме доверие и сме си разменяли 6 пъти парфюми,но пък аромата ми е напълно непознат.

Имам една стотица, придобита в момент на умопомрачение по удовете. Оказа се, обаче, че не е типичен, наситен уд, какъвто търсех. Може би фактът, че розата присъства доминиращо, го прави не толкова обичан, тъй като не си падам по роза. Въпреки всичко, това е една от най-уютните рози, които познават. От подобна категория са тези 2, въпреки, че пирамидата им изглежда различна:
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Majestic-Rose-18370.html
и
http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-Rose-E … losion-18708.html
Доколкото уд почти навсякъде върви в комбинация с някакъв вид роза (може да греша, разбира се), от най-прекрасните за мен засега се очертава Wood Mystique:
http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Wood-Mystique-13636.html

Пиши ми на лични, ако искаш повече подробности. Бих ти предложила проба, но не съм в България и доставянето ще се забави.

# 662
Преди време поръчах проба на Amber Mystique ЕЛ, но беше много топло дори за проба, какво остава за хубавото му разучаване.
http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Amber-Mystique-17573.html

Сега използвах хладното време няколко дни и мога да кажа само хубави неща за този парфм. Тъмен, секси, сладък уд с амбър, пачули и малко сладки плодове. Подходящ само за студено време, с отличен интензитет и много голяма трайност на моята кожа. Силен парфюм, много силен дажеособено в началото. Две напръсквания леки са напълно достатъчни, иначе ще удуши човек, а и околните.
Опушен, смолист амбър съчетан с хубаво пачули. При мен излиза и сандалово дърво, както и малко темян Много ми харесва аромата. Типичен унисекс без да е прекалено женствен или мъжествен. От готините бутилки, в които като се инвестира без проблем се нося и от двата в едно семейство примерно. Хората, които харесват уд и амбър трябва да го пробват.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 11:59 от densi

# 663
Денси!  Hug
Един от любимите ми, пазя си остатък от около 80 мл Simple Smile
Затова и споменах по-горчивия му братовчед Уд Мистик Simple Smile

# 664
Момичета и момчета Simple Smile, търся си интересен есенен портокал с подправки. Надявам се да дадете някоя идея. Без Merveilles Hermes във всичките му разновидности.  Hug

http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/L-Eau-Couture-22537.html

# 665
  • Стара Загора
Момичета и момчета Simple Smile, търся си интересен есенен портокал с подправки. Надявам се да дадете някоя идея. Без Merveilles Hermes във всичките му разновидности.  Hug

Нищо портокалово и подправково не усещам в L'Eau Couture Elie Saab. За мен е бадемово-цветен с лек ванилов намек. Свързвам го с разпукването на пролетта, такъв един жизнерадостен. Може би, защото не харесвам есента, за мен е тъжен и подтискащ сезон, затова някак си не свързвам този парфюм с есен.

# 666
100 мл. от новия парфюм на Сисли Soir D' Orient струват 431 лв.????!!!!! Сериозно?
Някой видял ли е цената в магазин на този парфюм, че аз я гледам в списание?

# 667
  • Бургас
Денси този Амбър на ЕЛ и аз си го пазя за студено време, имам мостричка от лятото и стои и чака...  Laughing

# 668
Денси този Амбър на ЕЛ и аз си го пазя за студено време, имам мостричка от лятото и стои и чака...  Laughing
Ау пробвай го вече страхотен е парфюма, ако разбира се харесваш такъв тип черни, омайни, страстни, ориенталски парфюми. Hug
Аз довечера ще го показва за проби на мъжа ми, за да му го взема на него. Щях да го поръчам, но вчера направих една страшна глупост или супер попадение, ще се види скоро, като думнах насляпо, заедно с Ексклузива на Ван Клийф на безценица, един иначе скъп парфюм, та сега треперя какво точно ще ми донесат. Ако е читав и хубав, това ще е парфюмния ми удар на годината, ако обаче не е....

# 669
100 мл. от новия парфюм на Сисли Soir D' Orient струват 431 лв.????!!!!! Сериозно?
Двеста и нещо бяха 30 мл.от Соар де Лун в "Дъглас" преди месец-два,когато бях полудяла по него.
Така че 100 мл.на марката като нищо да минат 400-те... newsm78

# 670
  • Варна
Защо си мисля, че към 280 лв видях преди 2 седмици за 100 мл в Дъглас? Ако някой скоро е ходил, може да сподели.
 Peace

# 671
  • Бургас
densi Точно такива аромати обожавам за зимата ( наследство от моята майка , тя носи такива).  В Бургас по захладня и тази вечер ще го изкарам да видя какво ще се получи.
О чакам с нетърпение да споделиш за Ван Клийф, в Дъглас винаги съм наредена  на колекцията . Моята майка така грабна Rose Velours, за мен е страхотна роза  Heart Eyes .

# 672
Защо си мисля, че към 280 лв видях преди 2 седмици за 100 мл в Дъглас? Ако някой скоро е ходил, може да сподели.
 Peace
На тази цена са Eau Tropicale и Eau de 1,2,3, който номер имат. Поне така ги гледах август.

# 673
  • в 1001-та нощ

Нищо портокалово и подправково не усещам в L'Eau Couture Elie Saab. За мен е бадемово-цветен с лек ванилов намек. Свързвам го с разпукването на пролетта, такъв един жизнерадостен. Може би, защото не харесвам есента, за мен е тъжен и подтискащ сезон, затова някак си не свързвам този парфюм с есен.

Благодаря, че ми напомни - ще ми задоволи бадемовата жажда на първо време - при мен е много свеж и ментово-прохладен  Heart Eyes

# 674
Аленка, вземи си така коментирания напоследък Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Mandorlo di Sicilia . Аз не мога да го понасям, но е добър бадем с мека ванилия, а и ние имаме доста различни вкусове с теб. Има ниска трайност, но ще го подновяваш и по сайтове има добра цена. Като се видим ще ти дам да го пробваш от проба, не бързай с Ели Сааб. Hug
Можеш да го поръчаш и напълно насляпо, повечето хора го харесват много ,защото е мек парфюм, ненатрапчив и стои близо до кожата т.е. не би подразнил околните. Аз съм изключение, но го мразя от първо помирисване. Като цяло не харесвам аромата на бадем и нито един такъв парфюм не ме е пленил. Този на Л'ерболарио го мразя например още повече.
http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parma … Sicilia-1688.html

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 17:26 от densi

Общи условия

Активация на акаунт