Питане за тих климатик?

• 5 357
  • 12
  •   1
Отговори
Да ви помоля, ако някой от вас има личен опит с някой от изброените климатици, да сподели мнение.  bowuu Трябва ми тих и все пак икономичен климатик - за спалня (20-30 кв.) до 1800 лв макс.  Rolling Eyes

Става дума за някой от тези двата:

1. Daikin FTXS35K/RXS35L - 2014

2. Panasonic CS-XE12QKEW/CU-E12QKE ETHEREA 2014

bowuu

# 1
  • София
Ние сме с Дайкин, майка ми е със същия Панасоник, който си показала. И двата са тихи-не откривам никаква разлика.

# 2
  • София
Преди три месеца си поставихме този модел Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA. Много е тих както вътрешното тяло, така и външното. Живея в къща на 3-тия етаж и мястото на външното тяло е трудно за поставяне. Крайната цената беше 1500 лв. включен стандартен монтаж, демонтаж и тампони за външното тяло. Много сме доволни.
Успех в търсенето.   

# 3
За споменатите модели не знам.
Ние ползваме Fujitsu ASYG9LC (от 2008г.) и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA (от 2012г.). И двата са инветорни.
Fujitsu-то е тих, но се чува, за разлика от Mitsubishi Electric, който е съвсем безшумен и не пречи на съня. Mitsubishi Electric е и по-икономичен. Peace

# 4
За споменатите модели не знам.
Ние ползваме Fujitsu ASYG9LC (от 2008г.) и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA (от 2012г.). И двата са инветорни.
Fujitsu-то е тих, но се чува, за разлика от Mitsubishi Electric, който е съвсем безшумен и не пречи на съня. Mitsubishi Electric е и по-икономичен. Peace
+ 1 за Мицубиши електрик

# 5
  • На земята, която е всъщност звезда.

С този сме и съм много доволна. Има опция да е напълно безшумен, цяла зима затопляше напълно задоволително две свързани стаи.

# 6
Благодаря за мненията!  bowuu Simple Smile

# 7
  • Русе
Ние сме с 3 Митсубишита, купувани последователно в рамките на 5-6 г точно в този бюджет - 1500-1600 лв. Изключително тихи и недухащи на тих режим, щом и майка ми се съгласи, че децата като бяха съвсем бебета да спят на климатик (че принципно въобще не харесва климатици, а последно и тя като идва спа на климатик Simple Smile).

# 8
  • София
И ние сме с три броя Mitsubishi, много съм доволна. Безшумни, икономични, нямам никакви забележки.

# 9
  • до най-прекрасния мъж
 И ние сме с горепосочения Fujitsu 12-ка от миналото лято - тих е, спим докато работи без проблеми. Икономичен е, но и ние го ползваме винаги на икономичен режим, при който работи на 70 % от капацитета си. Стаята е 10 кв.м. и нарочно взехме по-голям, с 9-ката бяха една цена, за да има капацитет и да работи по-икономично.

# 10
След краткото време, в което съм ползвал вече този климатик Panasonic CS-XE12QKEW/CU-E12QKE ETHEREA 2014 съм сигурен, че повече панасоник климатик няма да си купя!  #Cussing out Външното тяло е направо шумно (в друга стая имам по-мощен Фуджитсу, който не се чува). Не затопля изобщо като предишния китайски куча марка, който махнах.  #Cussing out Не знам какви са му сензорите и кое му е награждаваното, но дотук с панасониците!  #Cussing out

# 11
Daikin. Не можеш да разбереш че работи.

# 12
И трите ни климатика са Fujitsu, нямаме абсолютно никакви забележки откъм шум.

Общи условия

Активация на акаунт