Бихте ли се възползвали?

• 18 182
  • 354
  •   1
Отговори
# 165
Добре де, наистина не разбирам. За някои жени  бременността, естественото раждане, кърменето не са нито приятни, нито вълнуващи преживявания, още по - малко пък "модерна поза". Моля ви! Със сигурност има жени, за които е изключително вълнуващо, но не за всички. Защо е толкова невероятно и трудно за вярване и разбиране?
Напълно разбирам и споделям. Бременност - стрес, раждане - цял ден мъки и накрая секцио. За болките от кърменето мога ферман да напиша. Но мнението ми е, че трябва да се опита, да се даде всичко от себе си, дет се вика!

# 166
"Майчинство" в широкия смисъл, като се почне от идеята, че е срамно да искаш бебе, мине се през бременността (ау, гадост!) и се стигне до "памперси и пюренца".

Майчинство като антипод на битието и съзнанието на мацката.

JoyЕ, кое му е срамно да искаш бебе? Стига моля те, че ще се пръсна от смях вече. Само такова нещо не бях чувала, срамно?

Цитат
Като е толкова ужасно, защо си го причиняват, питам аз.

Защото нямат друга опция. Вариантът " ами да нямат деца, тогава", изобщо не е вариант, защото на нас ни е заложено да искаме да се възпроизвеждаме и искаме не искаме, се подчиняваме на инстинкта. Знам, знам не на всички е заложено, но са достатъчно  малки изключения тези, които съзнателно не искат деца.

# 167
Определено бих се възползвала от тази изкуствена утроба.

# 168
"Майчинство" в широкия смисъл, като се почне от идеята, че е срамно да искаш бебе, мине се през бременността (ау, гадост!) и се стигне до "памперси и пюренца".

Майчинство като антипод на битието и съзнанието на мацката.

Срамно? Съзнанието на мацката на теб ти е непонятно и винаги ще ти остане такова, не се мъчи. Важното е, че от доста мацки стават прекрасни майки, със съответното майчинско битие, което е най-важното. Има едни дрисли, дето свиват устенца, когато покрай тях минава дете и си прибират краката в чорапогащи по-надалече, но им минава и на тях.

Напълно разбирам и споделям. Бременност - стрес, раждане - цял ден мъки и накрая секцио. За болките от кърменето мога ферман да напиша. Но мнението ми е, че трябва да се опита, да се даде всичко от себе си, дет се вика!

Да де, а ако имаше нещо, дето да ти спести стреса и мъките и да си имаш дете? Grinning

# 169
Е то се потрисате сякаш го измислиха, па стана и задължително даже...и ви забраниха да си бременеете и раждате.

# 170
  • София
Какво означава да е по-приятно? Тук деца ли пишат или жени? Мога да приема едно дете да иска да му е само приятно, но възрастен човек да живее с такава мисъл е инфантилно. Не ви се бременее, защото е кофти, не ви се ражда, защото е кофти, а после идва по-гадното - трябва да го гледаш това дете и да го възпитаваш, и то е кофти! Що не вземете всичката тази работа да я харижете на някоя изкуствена утроба, майка, баба и пр., а вие да си прекарвате времето по-приятно! То, бива, бива калпазанлък и фасони, ама стига толкоз!

# 171
Какво означава да е по-приятно? Тук деца ли пишат или жени? Мога да приема едно дете да иска да му е само приятно, но възрастен човек да живее с такава мисъл е инфантилно. Не ви се бременее, защото е кофти, не ви се ражда, защото е кофти, а после идва по-гадното - трябва да го гледаш това дете и да го възпитаваш, и то е кофти! Що не вземете всичката тази работа да я харижете на някоя изкуствена утроба, майка, баба и пр., а вие да си прекарвате времето по-приятно! То, бива, бива калпазанлък и фасони, ама стига толкоз!

+100!
Това искам да кажа и аз, но Аndariel се е изразила много по-ясно!

# 172
Мда, за зрелия човек не е важно да си спести всичкия стрес и мъки, важно е да намери правилната компенсация за тях и да са си стрували.

Ирис, ми ако точно тия дрисли са истинските мацки? ако ние с теб нищо не разбираме?

# 173

Ха, ами къде остана принципът на удоволствието, който е основната движеща сила на човека. Че то целия живот на човек е стремеж към удоволствие и избягване на болката, даже приемането и избирането И в определени моменти е като залог,  нещо временно, което ще донесе като последица по-голямо удоволствие. Учиш и се трудиш, за да спечелиш пари, с които да живееш в доволство, бременееш и раждаш, защото майчинството е прекрасно.

Никой с ума си няма да избере съзнателно неприятностите пред удоволствието, да не сме мазохисти.

# 174
  • София
този стремеж остава в детството. В процеса на развитие индивидът рационализира думата "трябва" и разбира, че "но пейн - но гейн".

# 175
Няма човек, който да има достъп до неограничено хедонистично удоволствие и да е истински доволен. Напротив, ще е много фундаментално недоволен.

Ей на- съвременната жена, толкова много усилия са й спестени и пак главната физиономия и отношение към живота е мусенето и присвиването на устенца. Тоест недоволни жестове.

# 176
  • Бургас
Изумяват ме някои коментари...а уж сме в бг мама!? Връзката майка- дете, доказаната вече важност на пренаталното развитие, на  кърменето ....къде остават в сметката с изкуствените утроби ......изкуствени утроби, "изкуствени" чувства, "изкуствени" майки ...така мисля аз.  От биологична гледна точка дори неонаталния период, след прерязването на пъпната връв, не е същинско отделяне, бебето е все още част от майката и това е залог за нормално физическо и психическо развитие...

# 177
 Какво значи изкуствено чувство?

# 178
  • София
Връзката майка- дете, доказаната вече важност на пренаталното развитие,

Доказана??
Не мисля.

# 179
Какво значи изкуствено чувство?

Когато те сложат в неестествена среда с неестествени стимули, а тялото ти продължи да реагира "по човешки". Изкуствено чувство например изпитваш по време на филм, или като гледаш реклама, или като влезеш в магазин и дизайнът те впечатли. Изобщо, някой ти е заложил капан, с който улавя сетивата ти.

Така и при бебетата- реакцията им е нормална, но доста от стимулите им са изкуствени, непривични и дори вредни за човека.

Общи условия

Активация на акаунт