Бихте ли се възползвали?

• 18 231
  • 354
  •   1
Отговори
# 195
Аз също бих. Това би ми било, като алтернативен вариант. Бих прибегнала към такова нещо, само ако няма друг възможен изход.

# 196
А уморени очи и тендовагинит от писане? И болки в гърба от заседяване?

Единствените хора с очни проблеми сред познатите ми научни работници си го имаха като предразположение. Нито аз, нито ММ имаме проблем с очите или гърба, нищо че по цял ден сме пред компютър. По-вероятно е да ме заболи гръб от копане на картофи, отколкото от стоене пред компютър.

# 197
А уморени очи и тендовагинит от писане? И болки в гърба от заседяване?

Единствените хора с очни проблеми сред познатите ми научни работници си го имаха като предразположение. Нито аз, нито ММ имаме проблем с очите или гърба, нищо че по цял ден сме пред компютър. По-вероятно е да ме заболи гръб от копане на картофи, отколкото от стоене пред компютър.
Дългото заседяване е изключително вредно за гръбначния стълб. Също толкова вредно колкото и дългото копане на картофи.
Умората от физическия и умствения труд е съвсем различна, няма база за сравнение. Мускулна треска след написан научен труд още никой не е изпитал и по тази причина предпочитам науката пред копаенето на картофи.
От този коментар си вадя заключение, че представа си нямаш от истински умствен труд.
Умствен труд, за който носиш отговорност с подписа си, труд, който те докарва до истинска нервна истерия...

# 198
 Laughing Дори нямаш представа с кого говориш.

# 199
  • София
Тя много ясно, че си няма представа от научен труд, но пък е горда, че работи "стоене пред компютър"...  Whistling

# 200
"по цял ден сме пред компютър"

Очевидно не говорим с неврохирург.

Сигурно отговаряш за националната сигурност?

# 201
Карай да върви.
Като се замисля, за някоя науката може и да е непосилно занимание, което да й е докарало мускулна треска  Laughing

Прости научни работници. Без изкривени гръбнаци и големи диоптри. Единият дори без очила. Несериозна работа откъдето и да погледнеш  Laughing

# 202
Карай да върви.
Като се замисля, за някоя науката може и да е непосилно занимание, което да й е докарало мускулна треска  Laughing

Прости научни работници. Без изкривени гръбнаци и големи диоптри. Единият дори без очила. Несериозна работа откъдето и да погледнеш  Laughing
Да не си от тези , за които се казваше "Учи, мама, за да не работиш"? Защото такива служби бол...

Но то вече е служба, не е работа.
Работа ли е....не ми го хвали...научна или физическа, работа ли е....хич не ми го хвали.

Знам ги и двете-от собствен дълъг опит. Но пък кво да обяснявам-то е ясно, за който го е изпитал на гърба си.... hahaha

# 203
 Laughing Не съм на служба.
Странна представа имате за науката.
На мен ми е лесно, защото се занимавам с нещо, което ми е интересно. Но това не ми дава основание да смятам, че жената, която копае картофи има по-ненатоварваща работа от мен.

# 204
Много е примамливо, нали? От гледна точка на жената, защо да се мориш и да трепериш 9 месеца, след като може машина да свърши тази работа?

Само, че аз колкото повече се замислям, по не бих се навила на този вариант. Смятам, че човек може в общи линии да имитира природата, и да се получи успешен резултат  - износено дете накрая. Обаче, не е само да расте там на клона това дете. Има още много около тези 9 месеца, които няма как да се имитират, а макар на пръв поглед да са маловажни, аз смятам, че до голяма степен са определящи за голямата картинка. Не очаквам всички да ме разберете, затова ще кажа, че говоря за личния си избор, а не по принцип.

# 205
не бременността те прави майка, а всеки един ден грижа и възпитание след раждането. От тази гледна точка осиновителите са  родители.

Peace Бих се възползвала.

# 206
# 207
  • Варна
Ако трябва да избирам между личното износване и раждане и благоприятната и рутинна възможност това да се случи с инкубатор, избирам машината.

# 208
  • София
Защ? Peace

# 209
  • Варна
Отговарям чистосърдечно-за да си имам детето, но без да се мъча физически.
И това го казвам от позицията на жена, готова и на тежка бременност и отново на тежко раждане, за да ѝ се случи отново.
Но понеже става въпрос за толкова ценно нещо като детето, пак да подчертая-инкубаторът трябва да е рутинна опция. Според мен някога ще е.

Общи условия

Активация на акаунт