Бихте ли се възползвали?

• 17 885
  • 354
  •   1
Отговори
# 105
Темата за изкуствена утроба ми е интересна от около 2 години и според моите размишления ще доведе до влошена връзка между майка и дете. Според мен обичаме тези , за които сме се жертвали - било то време,  емоции , труд... При нормална бременност майката внимава , лишава се, съобразява се какво консумира. Нормално е да обича бебето си повече от майката, която ползва изкуствена утроба - пила си е алкохолче ,не си е усложнила живота с бременността, не е чувствала ритниците , никакъв дискомфорт и т.н.  Според мен бременността е вид подготовка за майчинството. Чувстваш се отговорен за човечето вътре в теб , виждаш как расте корема и си наясно , че като се появи отговорностите ще нарастват повече и повече. 

# 106
Не споделям горното мнение. Никакви отговорност и обич не съм развила към децата си по време на бременостите. Всичко това се случи после. Отделно и че подобна теория омаловажава напълно любовта на осиновителите към децата им. Въпреки това, не бих използвала изкуствена утроба. Ако имах репродуктивни проблеми, щях да си осиновя дете.

# 107
И аз не съм съгласна. Сякаш осиновителите не си обичат децата. Всичко бих направила за да имам дете, стига да е доказано ефикасно от медицинска гледна точка и да имам пари за да си го позволя.

# 108
  • София
Чудесно би било. Така ще се регулира популацията. И ще се възпроизвеждат само необходими индивиди. Ще се селектират деца-работници, деца-учени, деца-лидери. Лиценз за възпроизводство ще се издава от комисия, която ще преценява родителския капацитет на двойката. Ако дотогава изобщо има двойки, полове, и т.н.
Всъщност по-добрият вариант е, всеки пълнолетен гражданин в един етап от живота си да се отбие да даде яйцеклетки / сперма, пък Комисията ще решава какво и кога да оплоди.  Така отпада и ангажимента с отглеждането. Ще става институционално, за да подготвя индивидите за бъдещата им роля в обществото.

Така отпадат 99% от проблемите на съвременния човек, свързани с партньорство, родителство, отглеждане на деца, отношения, наследяване и т.н. Индивидът ще може да работи върху духовното си усъвършенстване, необременен от битовизми.

А тва е свръх тъпо, или по-скоро гениален сценарии на филм... Решаваш ти да селектираш дете-работник, то па земе, че развие ген на лидер и си мамата трака. Разбира се, дете-учен, спокойно може да стане Учен-Лидер, и кво праим с детето Лидер, което става само Лидер...  hahaha hahaha

# 109
"А тва е свръх тъпо, или по-скоро гениален сценарии на филм"

Облакът Атлас се казва филмът, частта с клонинга Сонми-451.

# 110
Не мисля че подобни сценарии се нуждаят точно от този уред и само той е пречката да не се случат

# 111
  • София
"А тва е свръх тъпо, или по-скоро гениален сценарии на филм"

Облакът Атлас се казва филмът, частта с клонинга Сонми-451.
Може, не съм го гледал, нито съм чел книга/сценарии и пр.  Naughty

# 112
  • София
Не, не бих се възползвала. Нормалното пребиваване на бебето в човешка утроба е първото ве-нулево, което получава. Без човешкото от утробата, според мен е много вероятно детето да се роди с няякакъв вид... не знам, нещо като емоционално увреждане (и мозъчно като материална основа), защото ще са му липсвали биологичните стимули, получавани чрез някои от сетивата, а също и през плацентата като химични стимули.

Ако  е толкова зорът да не е в човешка утроба, то по-добре в такава на шимпанзе или дори прасе, отколкото в изкустввена. Живите съществва да се износват от живи същества, а не от машини. По-добре каквото и да е, но животинско, поне е живо.

# 113
Мда, хубаво ще е да те износи делфин. И преди да те роди, да избяга и да се родиш в някакво красиво заливче и въобще да не излизаш на сушата при хората, а да живееш със стадото в океана:)

# 114
Пасаж, бръмбарче:))) Стадо сме бегемамите;)

# 115
Пасаж не е ли за риби, защото се движат несъзнателно и заедно. Делфините са бозайници, съответно се движат в стадо, с комуникация и непрекъсната промяна. По-точно бих го нарекла глутница, защото организацията е подобна. Рибният пасаж изглежда другояче- като на автоматик.

# 116
  • София
Разбира се, че трябва да са бозайници! Моля, биология за пети клас! Делфинът риба ли е?

# 117
Хайде и аз да се включа с научната фантастика:  Sunglasses

http://chitanka.info/text/1448-idealnata-zhena

# 118
http://www.dolphins-world.com/what-is-a-group-of-dolphins-called/

Additionally we call them school! School of Dolphins!!!

# 119
   Да дам своя принос от научната фантастика - Дейвид Брин, "Звездна вълна се надига" Там делфините са снабдени и с костюми, с които могат да се движат извън водата и с разни манипулатори. ' Начи направо може и бебета да износва, без да рискуваш да отплува в неизвестна посока.
 Трябва да се внимава, все пак, накрая един от неоделфините се оказа косатка и ги изпояде... .

Общи условия

Активация на акаунт