Бихте ли се възползвали?

• 18 195
  • 354
  •   1
Отговори
# 255
Абсурд да се възползвам .Ама, че въпрос .
Мисля, че част от развитието на детето в емоционално отношение става още в утробата на майката .
И не само заради това , а защото е част от чудото на живота да си бременна и да износваш дете .
Не бих се лишила от това чувство . Изпитала съм го и не съм от тези, които се тръшкат
колко са били ощетени . Смешно е . Аз се разхубавявах като бременна и цъфтях.
Струва ми се жестоко и нехуманно бебе да се отглежда в инкубатор нещо си там .
Абе темата  е абсурдна за моите разбирания и не подлежи изобщо на въпрос .

# 256
Пия си кафето и се чудя- ако бебетата ми бяха отглеждани в изкуствена утроба, откъде щяха да си набавят кофеин. Така де, там явно ще ги хранят с полезности по устав и ще ми дадат някакви деца, които имат вкус към броколи, което е доста ужасно.

# 257
И си представям какви снахо-свекървенски теми ще има тогава. "Тия съвременни снахи, даже не щат да са бременни!".

JoyООО изобщо не се съмнявай, че ще има възмутени свекърви.

# 258
Пия си кафето и се чудя- ако бебетата ми бяха отглеждани в изкуствена утроба, откъде щяха да си набавят кофеин. Така де, там явно ще ги хранят с полезности по устав и ще ми дадат някакви деца, които имат вкус към броколи, което е доста ужасно.

Може пък да ти дават изкуствената утроба да си я носиш в нещо като чанта. Сядате на по бира в парка например и слагаш чантичката на стола до теб. Пиеш си биричката  и сипнеш малко и на зародишчето .
Ся въпроса е колко тежи чантата. Трябва да ги правят леки, защото ще има жени, които не могат да си усложняват живота да мъкнат някакви самари...

# 259

Ся въпроса е колко тежи чантата. Трябва да ги правят леки, защото ще има жени, които не могат да си усложняват живота да мъкнат някакви самари...

Така е Герри. Добре, че сме ние мързеливите и нежелаещите да направят, каквото и да е усилие за да се движи прогресът, съответно светът. Laughing

# 260
Иронията ви е неуместна защото тук не става въпрос за комфорт и глезотия. Както забелязвате повечето мами са минали през известни трудности и рискове, за да изживеят най-хубавото. Когато става въпрос за риск, то е по добре да се избегне. Дори и един човешки живот да се спаси си струва избора. Припомням ви случаят в Бургас, когато бременна жена почина от инсулт. Аз никога не съм имала високо кръвно, но през бременността имах и лежах в болница и докторите ми обясниха, колко опасна е прееклампсията, както за майката така и за бебето. Който не е изпитвал страх за живота си и този на бебето, може така с лекота да подхожда с ирония. За други примери няма да говоря.

# 261
Иронията ви е неуместна защото тук не става въпрос за комфорт и глезотия. Както забелязвате повечето мами са минали през известни трудности и рискове, за да изживеят най-хубавото. Когато става въпрос за риск, то е по добре да се избегне. Дори и един човешки живот да се спаси си струва избора. Припомням ви случаят в Бургас, когато бременна жена почина от инсулт. Аз никога не съм имала високо кръвно, но през бременността имах и лежах в болница и докторите ми обясниха, колко опасна е прееклампсията, както за майката така и за бебето. Който не е изпитвал страх за живота си и този на бебето, може така с лекота да подхожда с ирония. За други примери няма да говоря.
Ами то и машини има дето се бъгват. Запецне нещо в изкуствената утроба и докато дойде техника и зародишчето току-виж дало фира...

# 262
  • Стара Загора
Да , бих се възползвала от  такава " екстра " , ако имах възможност.
Да не говорим ,че от медицинска гледна точка биха се спестили много родови увреждания на плода ,ако не го раждаме ,а просто го "извадим " от изкуствената утроба .

# 263

Абсолютно си права. Подобна технология ще спаси животът на бебе родено в петият месец, примерно. Добронамерен майтап беше, не подигравка. Аз за себе си казвам, че с най - голямо удоволствие бих се възползвала от ектогенезата, точно от глезотия, въпреки че съм родила естествено и двата пъти и си изтърпях безпроблемните две бременности.

Цитат
Ами то и машини има дето се бъгват. Запецне нещо в изкуствената утроба и докато дойде техника и зародишчето току-виж дало фира...

Ами истина е нищо, че е казано в Герри стил. Grinning

# 264

Дори не мисля да го коментирам, даже си мисля че си мъж и нямаш хал хабер от бременност и раждане.

# 265

Дори не мисля да го коментирам, даже си мисля че си мъж и нямаш хал хабер от бременност и раждане.
Joy
Аз съм мъж, който е раждал два пъти, има два спонтанни аборта и една тежко пракарана бременност. Знам всичко за бъгването и го приемам без емоция, защото така или иначе разума ми шепти, че емоцията и безсмислените сръдни само усложняват нещата.

Също така нямам нищо против секциото по желание , изкуствените утроби и всичко , всичко , което помага за избягване на безсмислената болка.

# 266
Това беше провокация  Joy
 Peace

# 267
  • n/a
И си представям какви снахо-свекървенски теми ще има тогава. "Тия съвременни снахи, даже не щат да са бременни!".
JoyООО изобщо не се съмнявай, че ще има възмутени свекърви.

Тази фраза няма да има унищожителната си сила,
ако не се съпроводи с "А ние едно време ... ".  Laughing
Тъй де, като ще е възмута, да е. До край  Mr. Green

Свекървите няма как да не са фактори в тъй мрач-
но настъпващото бъдеще с все изкуствени утроби.
Кой апокалипсис е откровен до дъно, ако няма ня-
коя рипаща свекърва във фона?  Mr. Green

# 268
Ама каква връзка! Раждането не те прави родител, а отглеждането и възпитанието на детето.
Колко жени са родили и са изоставили децата си....къде е връзката?!
Родител е този, който от човечето прави човек!

Ако си нормален и адекватен човек, бременността и раждането са си етап от обикването на детето ти. Ако не е така, няма да страдаш ако загубиш детето преди раждането му.

Неродените верно приличат на извънземни- преди 7 месец прегледите на видеозон винаги започваха с предупреждение от доктора да не се плашим, че дятиту няма да остане такова привидение, просто няма достатъчно подкожни мазнини и прилича на Пришълецът. Аз си го обичах и такова, но после видимо започна да налива бузки и заприлича вече на умилително бебе.

Смятам, че съм нормална и адекватна, но да речем, че съм суетна и прекалено активна +кариеристка+обичам да пътувам и съм фенка на екстремните спортове/

Каквото и да си говорим, бременността повлиява на нормални ти живот. Айде няма да споменавам напълняването и останалите деформации....
А относно връзката...за мен майчиният инстинкт идва след като го видиш за първи път, преди това се чувстваш като слон....

# 269
Някои хора много се вживяват. Така или иначе изкуствена утроба няма, така че какава би била, ако случайно някой ден се създаде е загадка за всички. Така, че категоричните умозаключения са нелепи и лишени от доказателствен материал. Е сега, ако някой си говори с извънземни и има сикрет информация, т'ва е друга работа...

Общи условия

Активация на акаунт