Отговори
# 390
  • Варна
И аз съм на мнение, че каквото каже следящият бременността трябва да се изпълнява. Нали затова сме ги избирали, за да им имаме доверие. Болница- болница, важното е вие с бебчо да сте добре. Моето кръвно е ниско- винаги, когато ми го мерят е 100 на 60.
Да се похваля- тази вече с малката и една приятелка ще ходим на концерт на Миро. Дано тя издържи, че да мога да се изкефя да си го слушам  newsm44

# 391
  • София

Аз имам един въпрос - предстои ни самолетна екскурзия тази седмица, някоя от вас летяла ли е със самолет през бременността и какви съвети може да ми даде. Полетът е кратък - около 3 часа, но принципно не се кефя много да летя със самолет, имам ниско кръвно и понякога ми се замотава главата от полета. Док ми даде инструкции само да съм спокойна и преди всеки полет да взема едно хапченце аспирин протект. Каза ми какви лекарства да взема с мен, ясно е че не са много - 5 медикамента. Само ме притеснява да не вземат да почнат някакви спазми - още не пия магнезий, но по препоръка на док си взимам един блистер магнерот ако се наложи. Та на кратко - мамчета, споделете, моля, вашите самолетни преживявания с бременни коремчета  Rolling Eyes
Аз имах десет полета този месец, два от които 10 - часови Grinning Не съм имала никакъв проблем, но за сега и много щадяща бременност карам. АГ ме посъветва да вземам по  две нош па преди полет + магнезий, и за превенция и след полет /без  магнезия/. Взимала съм лекарствата само преди двата си дълги полета. Тези за по 2-3 часа не са проблем. Ако по приницип си имаш спазми, не пропускай. Преди полет отиди на преглед и ако няма други проблеми, нямя никакъв проблем да летиш.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 14:22 от Циндил - Пиндил

# 392
Хепиии, заминавай в болницата и хич не го мисли шефа ти!!! Ега ти и реакцията, дали можеш да дойдеш утре...Не, не можеш, защото се налага да си в болница!!! Леле, как се ядосах и аз ще вдигна кръвно!  #Cussing out #2gunfire

# 393
Хепи, той доктора може и да се презастрахова, ама някак май има защо  Hug Аз все повтарям, че не сме спешна помощ, та да имаме спешна работа, не може ли да не ходиш, шефа ти защо те кара Sad Явно е че не скатаваш от работа, не може ли да разбере, че не го правиш от глезотия Sad Ох, знам че ти е сложно и така не помагам  Hug Ако има как да не ходиш на работа и да отидеш още днес в болница, стискам палци всичко да е наред  Hug

svetlita, и аз четох че особено във втория триместър е идеално време за пътуване, дано всичко да е наред. Като се замисля имам две приятелки, които точно в петия месец пътуваха със самолети напред-назад, трябва да им звънна да ги разпитам  newsm78

Аз имах десет полета този месец, два от които 10 - часови Grinning Не съм имала никакъв проблем, но за сега и много щадяща бременност карам. АГ ме посъветва да вземам по  две нош па преди полет + магнезий, и за превенция и след полет. Взимала съм лекарствата само преди двата си дълги полета. Тези за по 2-3 часа не са проблем. Ако по приницип си имаш спазми, не пропускай. Преди полет отиди на преглед и ако няма други проблеми, нямя никакъв проблем да летиш.

Лелее ти си направо галактически стопаджия  Joy За магнезия ми каза, че като го почна не го спирам, а сега съм в 19 г.с. и нямало смисъл преди 20 г.с. щом нямам спазми. Но-шпато ми каза че е първия медикамент, който трябва да имам навсякъде със себе си. Иначе за аспирина бях чела и на други места че можело да се вземе превантивно...

# 394
Purpuletka, даже мисля ,че сега е по-безопасно да летиш. Аз летях в 6 седмица и 13 седмица,издържах геройски 20 часови полети,но ми беше свито. Просто ставай и се разхождай по-често.
Обсъждате свекитата.....е,успокоих се,че не само аз не се понасям с Моята ....и добре че не ми е в къщата,а се чуваме всяка събота&неделя по Скайп,но и това ми идва множко .
Хубав ден,момичета!

# 395
Сега е по-безопасно да се лети. Последния триместър не е за предпочитане, както и в началото.
Но си пий но-шпа за всеки случай.

Аз и нощница нямам, може да ми се смеете, ама после ще ходя да си купя  Joy

Лошото е,че бебето шава много, не знам добре ли му е, не му ли е. И пак казвам--мъжете никога няма да разберат какво е. Ако нещо стане, ще ги съдя, поне е американска компания, ще хване декиш. Но да не го мисля сега.  Naughty

Лошото е, че има насрочени интервюта. Това означава сега да се обадя на хората да ги отменя за друг ден....не е много окей.  ooooh!

Чакам да ми се обадят и за феталната, дали ще може да ми я преместят за сряда сутринта, и после направо от Майчин дом да полетя към Шейново за прием.  ooooh! ooooh! ooooh!

Никога не съм била в болница, шепочина направо.......

# 396
  • София
Хепи, имаш ли си апарат  за кръвно? Ако нямаш, купи си, поне да си го следиш как е, ако няма днес да влизаш в болница. Ако има някакво влошаване, зарязваш работа и отиваш, ако се стабилизира, говори с АГ и вижте какво е най - добре за теб.
И аз никога не съм била в болница и мислех по - натам да ви питам откъде се купуват тези големи нощници, с които ги гледам по ТВ и въобще раждането по нощница ли е.

# 397
  • Варна
Абе и аз не бях лежала, ама...  Mr. Green
Не ти ли изписаха нищо да пиеш, за да свалиш поне временно кръвното? Така ли ще ходиш още 2 дни?  newsm78

# 398
Happy days слушай си доктора и като казва да влизаш в болница влизаш.Високото кръвно не е шега работа.Трябва да се следи мн по-внимателно от ниското.Те мъжете никога няма да разберат на нас какво ни е само си мислят,че разбират някой даже и немислят.Аз също никога не съм влизала в болница и изпитвам панически страх,но ако се наложи няма избор.И моята ФМ е на 3-ти и вече едвам дочаквам.Аз днес си пусках ПКК нисък хемоглобин,еритроцити,хематокрит кръвна захар нищо общо с предната сега чакам АГ-то да си каже думата,неискам да пия нищо ама ще се наложи.
Относно свекитата мойта е мн грижовна,чак прекалено.Но съм и обяснила и разбира уж,но като цяло е слънце на фона на други.Живее в съседния вход,но не досажда дресирала съм я Grinning

# 399
Happy, стискам палци в крайна сметка всичко да ти се нареди без главоболия и не забравяй, че здравето е преди всичко, а особено сега!   bouquet
Аз преживях малко понеделнишки стрес, трябваше да ходя да преподавам следобед (в най-голямата жега, както ви се оплаках), а ми звънят в 9 и 20 дали можело да отида в 10, че едикой си бил забравил за часовете си, та летях с колата напред назад, но поне сега съм си вкъщи на хладно и спокойно   Sunglasses Утре пък съм официално на работа вече, оф като ме видят колегите, не ми се мисли как ще издържа всички разпити, поне ще съм само 3 дена и след това излизам до края на септември в отпуск,а след това и болничен, само трябва да смогна да им оправя бакиите за тези 3 дена, че да не ме закачат после  Wink
Някой беше писал, че не само усеща ритничета, ами ги и вижда и аз така, като усетя, че се разшава и оголвам корема и така си личи, че ми иде да се разплача от умиление, обаче калпазанката се научи точно като легна да спя вечер и да започва с най-активната гимнастиката  Laughing
Честита годишнина, Jewer, ние на 21.09 правим 2 години, а имам чувство, че все едно сватбата ни беше вчера, прекрасни моменти, миналата година празнувахме с кумовете на заведение и те ни изненадаха с малко копие на сватбената ни торта, беше страхотно  Heart Eyes
ММ идва всеки път с мен на прегледи (то няма и как да е, защото трябва да ме кара, не живея в града, където ме следят), в началото го беше срам да влиза, ама сега вече се отпусна и е с мен навсякъде, само дето ми е малко трудно да си запазвам час според графика на работата му, но ще се справим Simple Smile
Много дългоооооо стана, хахах  Simple Smile

# 400
Абе и аз не бях лежала, ама...  Mr. Green
Не ти ли изписаха нищо да пиеш, за да свалиш поне временно кръвното? Така ли ще ходиш още 2 дни?  newsm78

Ще влизам утре, макар ни направление имам от ЛЛ, ни нищо, няма начин. Но сега ще питам пак дали трябва, сутринта ще мина да го взема и после да ходя в болницата.
Можело и пижама, та....ще карам с пижама. (как може да нямам нощница!!!!!!!!!!!!!)

Имам си апарат, обаче не го мерех.  Crazy Сега и глава ме заболя, и корем ме пресвива, и какво ли още не.

# 401
  • Варна
Хм, ако си по спешност, що ти е направление? newsm78 Аз не си спомням дали са ми давали направление... Е, то преди 10 години беше, де... ooooh!

# 402
Happy, айде да не се стига до съдене, моля те  Hug Пък и той шефа ти не те е задължил с писмен документ да ходиш, така че полза няма. Ако можеш насрочи всякакви ангажименти за други дни  Peace И наистина взимай едно апаратче и почвай да се следиш. И аз никога не съм лежала в болница, разбирам те напълно, даже мен мисълта че ще лежим в болница за раждане ми носи дискомфорт, ама тогава изобщо няма да го мисля, толкова други неща ще са ми в главата. И се успокой - и аз нямам нощница  Joy За сметка на това не си знам броя на пижамите - всякакви вариации на дължини и дебелини за всеки сезон  Hug

Иначе за свекита и майки вече даже не ми се коментира. Много ги обичам и двете, добри жени са и са всеотдайни майки, но всяка с нейната си особеност и доза проклетия тъй да се каже  Joy Понякога се правя че не забелязвам, ама друг път дни наред се връщам към някакви ситуации и се ядосвам. Лошото е, че като решат че нещо трябва да стане и то естествено винаги когато и както според тях е редно, не спират да повтарят. Пък аз такива неща ги изживявам като вмешателство и ми понасят тежко. На майка ми и реагирам моментално и пресичам такива устреми, но на свекърва ми се чувствам неудобно да и реагирам, мъж ми съответно изобщо не се усеща ако на него не му се засяга някоя свобода пряко и аз си го изживявам вътрешно. Сега да си призная изобщо не знам какво да очаквам от тях в ролята на баби, непредсказуеми са ми, надявам се да с мирно положението  Peace

# 403
  • София
Хепи, това вече май е от стрес и внушение. Трябва да се успокоиш. Айран ли сваляше кръвното?

# 404
Ау,че неучтиви в това Шейново.........ебало си е мамата. Аз отде да знам какво трябва и какво не трябва бе хораааааааааааааа. Направлението било за хоспитализация, така че първо отивам на преглед, ПЛАЩАМ ГО, после казват да или не, взимам си направлението и така, барабар с чехлите и нощницата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, чиния, вилица, лъжица (ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, аз не мога), и какво беше там още влизам.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

От фонда ми викат--ама обадете се преди да отидете, да Ви насочим към координатор. Е да де,ама те започват от 9 работа, а аз искам да отида в 8. Ако рещат да не ме приемат (всичко било възможно), да дойда на работа  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Накрая ще тегля една майна на всичко и всички и повече няма да дойда в офиса.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт