Отговори
# 375
От моя опит и провален брак заради свекърва ви споделям, че колкото по-далеч, толкова по-добре. Само по големи християнски празници искам да се виждам с моите и ММ с моята майка.  Crossing Arms
И моят предишен брак е провален заради свекърва и си имам едно на ум.
Сега ме удариха с мокър парцал. Днес не бях за преглед но понеже е обяд, имаше сестра. Премери ми шкембето, премери ми и кръвното.....и 140 на 100. И айде хоспитализация. Честито. Сега дори не знам какво да правя.

Котьо, нали каза, че ще ме слушаш - марш в болница, че правиш ли прееклампсия или гестационен диабет и не си обърнеш внимание, бой ще ядеш. Без да се шашкаш съм сериозна - слушаш лекарите и каквото ти кажат това правиш - болница, болница, няма хън мън, важно е всичко да ти е наред, на теб, на бебето, друго важно сега няма Hug

И аз се присъединявам! Заминавай и почивай!  Hug Hug Hug

# 376
  • София
Ох, аз се замислих, че ако не успеем да посетим за празниците роднините на ММ, ще покани майка си у нас.
Никак не ми се иска - той на работа, а аз у дома с нея. Ама тя сега като няма мъж и е съвсем сама, предполагам това ни се крой  Confused

Някога се разбирахме добре с жената. По принцип винаги е била безотговорна и гулайджйка, без поглед за утрешния ден и сега от тази си възраст смятам, че много е неглижирала сина си, но пък поне не ни се бъркаше.

Покрай болестта си стана много черногледа и все си слага диагнози или умира. Просто търси все негативно внимание. През последните години не съм чула нито един път нещо положително от нея. Тя да се чувства по-добре, нещата да са на ред при нея или някой друг.

Според лекарят й, отдавна е трябвало да се е оправила и да няма никакви следи от заболяването си, но ето, не иска да ходи и да се раздвижва - не можела, спъвала се, болели я краката и от сто кладенеца вода вади.

Преди месец беше настинала от вентилатора и звъни на ММ, той спеше и ме накара аз да й звънна. С глас на умираща съобщи, че има дискова херния, много я боляло, пък да сме си отишли да я закараме до бърза помощ, че ако иде с линейка няма кой да я върне - ние сме на 100 км., а има роднини - сестра, нейните деца, племенници от страната на мъжът й, който няма да й откажат помощ в същия град...

А жената е на 50, честно казано може чудесно да се обслужва и грижи и сама за себе си, в момента единствения й проблем е, че единия крак леко го влачи, трудно го сгъва. Просто не желае да поеме живата си в собствените си ръце. Ако може някой да я развежда, да й пазарува, да я развлича, пък тя от дивана на стола и пред ТВ-то за сериала, ще бъде най-доволна.

Като се скараха с втория й мъж, заплашваше ММ, че ще ходи да се хвърли под влака.

Един път ако беше седнала нещо положително да каже, да се зарадва на някого, нямаше и аз да съм толкова зле настроена към нея.

Не знам дали сега от хормоните, но съвсем не ми се занимава с нея.

Понеже се на оплаквах от свекървището.

Happy days, дано не е нищо сериозно и след малко почивка ви изпишат у дома   bouquet

# 377
Ма тя моята е добра, той ММ е за бой май ахахаха.
Сега се чудя в коя болница да отида. Шейново, Токуда, Надежда имат такива отделения.
ММ откачи, палел колата и идвал. Е да де ама аз се връщам в офиса да ги подготвя психически. Шефа му се изправи косата като чу по телефона.

Наистина отивай по-бързо в болница, чу ли се с АГ-то което ти следи бременността да ти даде съвет къде да ходиш. Зарежи офиса, ще те гледат умно само, няма да избяга работата. Стискам палци всичко да се окаже съвсем наред и единствената работа от цялата ситуация да е че ще си отдъхнеш малко далеч от офиса  Peace

# 378
  • София
Всеки път ли за вдигнато кръвно се влиза в болница? Направо ме плашите. Ще взема да си купя апарат за мерене и да се следя. Вече започвам да се психясвам дали и не оттичам Confused

# 379
Док каза където си реша. Сега бях при него. Според него е много рано да имам долна граница 100. Ще се опитам сега да преместя феталната за утре и другиден да влизам.

# 380
  • Варна
Хепи, и аз като дърта свекърва да кажа...  Mr. Green Отивай, ще полежиш някой-друг ден, ще ти изпишат Допегит сигурно и като се нормализира кръвното ще те изпишат. Спирай соленото и киселото, кафето. Никакви натоварвания, само почивка.  Hug
И вземи ги подготви твоите на работа, че може да не се върнеш повече, да се задействат за заместник. Те американците са свикнали да работят, докато родят, ама не става така работата. Crossing Arms

# 381
Всеки път ли за вдигнато кръвно се влиза в болница? Направо ме плашите. Ще взема да си купя апарат за мерене и да се следя. Вече започвам да се психясвам дали и не оттичам Confused
високото кръвно е от нежеланите за една бременност състояния, така че да, според мен всяка от нас за високо кръвно биха я вкарали в болница. Освен ако по принцип не е с хипертония или други проблеми свързани с кръвното, но и тогава пак ще е под сериозно наблюдение и най - вероятно в болница.
Примерно аз си го меря всеки ден и а мръдне от 120/80, а съм предупредена директно да отивам в болница, заради моя заплашващ гестационен диабет. Следя си килата и кръвното и те са ми индикатор ( извън изследванията) за проблем.

# 382
Има ли шанс мед. сестрата да не ти е измерила кръвното коректно? Аз съм малко мнителна, имаш ли някакво неразположение, защото предполагам че такова кръвно няма да се случва без придружаващи симптоми  newsm78 Хепи, много ти стискам палци всичко да е наред, пиши и да има и да няма новини, за да се разсейваш  Hug
Относно оттичането, не е ли нормално особено за нашия етап на бременността. На мен леко ми се надуват краката в края на работния ден след целодневно стоене пред компютъра.

Аз имам един въпрос - предстои ни самолетна екскурзия тази седмица, някоя от вас летяла ли е със самолет през бременността и какви съвети може да ми даде. Полетът е кратък - около 3 часа, но принципно не се кефя много да летя със самолет, имам ниско кръвно и понякога ми се замотава главата от полета. Док ми даде инструкции само да съм спокойна и преди всеки полет да взема едно хапченце аспирин протект. Каза ми какви лекарства да взема с мен, ясно е че не са много - 5 медикамента. Само ме притеснява да не вземат да почнат някакви спазми - още не пия магнезий, но по препоръка на док си взимам един блистер магнерот ако се наложи. Та на кратко - мамчета, споделете, моля, вашите самолетни преживявания с бременни коремчета  Rolling Eyes

# 383
  • Варна
Леле, кога имате време да пишете толкова много. Аз не мога да успея дори да ви прочета.
И аз ходя веднъж в месеца засега на прегледи. Всеки път с мен идва не таткото, защото него сега го няма, а нашата кака Simple Smile Тя много се вълнува да гледа бебока на видеозона. Всеки ден нови имена му измисля. Още не сме се спрели на конкретно, ще изчакаме таткото Simple Smile
И нашето момченце много зачести с ритниците. До 2 часа през нощта не ме оставя да заспя, докато се намести. Хайде продължавам с четенето. Имам време до следобедното излизане Simple Smile

# 384
  • Русе
Happy days, отивай в болницата щом трябва. И аз предполагам, че няма да те държат дълго там.  Hug
Аз днес щях да правя упражнения, ама ме налегна мързел.  Embarassed

а като ви чета за свекървите, ще взема мойта да я патентовам, че явно друга такава няма - хем 12 години и се мотам в краката........ми довечера ще я нацелувам, явно е рядко богатство, защото и майка ми не ме е гледала така, както ме гледа тя, както ми отгледа детето, както ми е отмяна във всичко, но не ни се меси във нищо. Живеем заедно и ми е дори много добре Heart Eyes

А и моята си е супер. Помага, когато я помоля, не се меси иначе. Нямам проблеми с нея аз.

# 385
  • Варна
Има ли шанс мед. сестрата да не ти е измерила кръвното коректно? Аз съм малко мнителна, имаш ли някакво неразположение, защото предполагам че такова кръвно няма да се случва без придружаващи симптоми  newsm78 Хепи, много ти стискам палци всичко да е наред, пиши и да има и да няма новини, за да се разсейваш  Hug
Относно оттичането, не е ли нормално особено за нашия етап на бременността. На мен леко ми се надуват краката в края на работния ден след целодневно стоене пред компютъра.
Може да няма никакви симптоми на високото кръвно, а под отоци се има предвид такива които не минават след лежане примерно. Аз с първата бременност бях толкова подпухнала, като плондер. На изписването съм като месечинка.  ooooh!
За самолет не мога да дам съвет, не съм пътувала бременна. Всъщност съм пътувала, но преди да разбера, че съм бременна. Mr. Green

# 386
Жабче, то май не се и лекува, поне моят ми каза,че е нормално да имам. Щом няма бактерии, всичко било наред.
И моята каза,че е нормално. Въпреки това е супер неприятно, само ми цапа бельото  Weary

# 387
Има ли шанс мед. сестрата да не ти е измерила кръвното коректно? Аз съм малко мнителна, имаш ли някакво неразположение, защото предполагам че такова кръвно няма да се случва без придружаващи симптоми  newsm78 Хепи, много ти стискам палци всичко да е наред, пиши и да има и да няма новини, за да се разсейваш  Hug
Може да няма никакви симптоми на високото кръвно, а под отоци се има предвид такива които не минават след лежане примерно. Аз с първата бременност бях толкова подпухнала, като плондер. На изписването съм като месечинка.  ooooh!
За самолет не мога да дам съвет, не съм пътувала бременна. Всъщност съм пътувала, но преди да разбера, че съм бременна. Mr. Green

Ясно, коварно е това кръвно. Моето само АГ-то веднъж в месеца го мери, но хем се чувствам добре, хем си ми е ниско, последния път беше 90 / 60, като имам предвид че и преди да забременея обичайно си е такова, максимум ми е било 120 / 80, което май пак е нормално. Като падне много си го разпознавам, защото почва една отпадналост и нечовешко главоболие - едно кафенце и малко шоколад и се оправям. Ама високо изобщо не мога да дам съвет как се сваля.
За оттичането, една приятелка беше перманентно надута, чак пръстите на краката и бяха оттекли, но тя от една страна беше ин витро и си я бяха тъпкали с какви ли не медикаменти и хормони, отделно точно големите месеци на бременността и бяха в най-големите жеги, та ми се струваше напълно нормално да е така подута милата. Сега се сетих, че показателно за оттичането беше дали освен краката са ти надути и пръстите на ръцете примерно  newsm78 На мен краката често ми се надуват в жегите в края на деня, но ръцете никога...

Относно течението и аз имам, голяма досада, но на микробиологията в първия триместър всичко беше наред, затова изобщо не питам док повече за това. А и не е съпътствано с други признаци, просто ме изнервя  #2gunfire

# 388
Хепи, и аз като дърта свекърва да кажа...  Mr. Green Отивай, ще полежиш някой-друг ден, ще ти изпишат Допегит сигурно и като се нормализира кръвното ще те изпишат. Спирай соленото и киселото, кафето. Никакви натоварвания, само почивка.  Hug
И вземи ги подготви твоите на работа, че може да не се върнеш повече, да се задействат за заместник. Те американците са свикнали да работят, докато родят, ама не става така работата. Crossing Arms

Mдаааа, казах на шефа. Вика--ама може ли утре да дойдеш, че мен ме няма. И верно, НЯМА КОЙ, и него го разбирам. Ще дойда....кво да правя.  ooooh!

НИкакви симптоми нямам хора, НИКАКВИ.

Сестрата го мери три пъти, така че толкоз е. И тя се притесни, и доктора явно се застрахова, щото ми вика--няма смисъл да те пратя у Вас да лежиш само, да те мисля.

Ей ся вече ме заболя главата.....много съм притеснена.

Сега от Шейново казаха и от ЛЛ да нося направление, оффффффффффффффффф ЗАЩОООООООООООООО

# 389
Наррy, моля те пази се, вдруги ден не е ли късно да ходиш чак? Кой ще ти следи кръвното до тогава? Не я мисли работата, рядко дават тиквени медали  Laughing  Hug
purpletka, не съм летяла бременна, но съм чела и аз , че не е проблем. Слуишай си док, всичко ще е супи!

Frоzy, твойто свеки е тежък случай явно.
Moon Walk, такава жена може човек само да уважава и обича.

Общи условия

Активация на акаунт