Отговори
# 405
  • Варна
Ох, аз едно време и чаршафи, и възглавница си носих... ooooh!
Абе аз затова си избрах лекар, дето работи в държавна болница, че като каже да влизам, влизам и толкова. Naughty УжасТ! #Cussing out

# 406
Happy, а така надъхай се че няма да им се дадеш  Hug Имай предвид, че като те хоспитализират после май ти дават задължителен болничен за 30 дни, така че колкото и тъпо и анти HR-ско да звучи, отношението на шефа и колегите ти в момента ще определи изобщо дали ще стъпиш на работа в следващия месец, то ще си е на твоя воля  Hug

Katia_N, то дето се вика доктора винаги трябва да се слуша. Моето АГ работи в частна болница, но работят със ЗК, та пак е същата история.

# 407
Шейново нали е държавна. А той защо ми каза,че в 1-ва (Тина Киркова) нямало такова отделение. Гледам,че има........ newsm78

purpuletka, лошото знае ли кое е. Че съм в HR отдела  Joy Joy Joy Joy

# 408
Бре , те много сложни тц тц тц  и важни в тая болница  Laughing
Аз като родих едно време една "феерична" нощница от бабешкия щанд свеки ми бе осигурила, но те от родилното са с претенции и ми нахлузиха от тяхната колекция  Blush, така че свеки си я запази обратно. Иначе и тази година покрай миседа си взех една много мекичка модерна на сърчица, но пак ме отрязаха си я носих вкъщи де

# 409
  • Варна
Katia_N, то дето се вика доктора винаги трябва да се слуша. Моето АГ работи в частна болница, но работят със ЗК, та пак е същата история.
Аз по-скоро имах предвид, че работи в болницата и не ме размотаваха - ще те приемем, няма да те приемем. Приеха ме веднага и не ме изписаха, въпреки че изтече пътеката. Моят доктор ме свали на друг етаж, задържа ме по друга пътека ли, не знам какво направи, но не ме пусна, докато не се успокои, че съм добре и детето може да се роди. Каза ми в прав текст, че без бебе от болницата няма да изляза, много бяха усложненията. Така и стана... Пусна ме в петък с уговорката да се върна във вторник за раждане (бях със 7см. разкритие, детето беше 3200гр.), върнах се още в събота с по малко изтичащи води (и без това бяха малко) и родих.

# 410
Аз по-скоро имах предвид, че работи в болницата и не ме размотаваха - ще те приемем, няма да те приемем. Приеха ме веднага и не ме изписаха, въпреки че изтече пътеката. Моят доктор ме свали на друг етаж, задържа ме по друга пътека ли, не знам какво направи, но не ме пусна, докато не се успокои, че съм добре и детето може да се роди. Каза ми в прав текст, че без бебе от болницата няма да изляза, много бяха усложненията. Така и стана... Пусна ме в петък с уговорката да се върна във вторник за раждане (бях със 7см. разкритие, детето беше 3200гр.), върнах се още в събота с по малко изтичащи води (и без това бяха малко) и родих.

Да, и аз мисля че е най-добре АГ-то да работи в болница, така не се чудят, ами действат  Hug

Шейново нали е държавна. А той защо ми каза,че в 1-ва (Тина Киркова) нямало такова отделение. Гледам,че има........ newsm78

purpuletka, лошото знае ли кое е. Че съм в HR отдела  Joy Joy Joy Joy

Знам, знам, затова така ти го казах  Peace Напълно те разбирам защо се притесняваш хем здравословно, хем работно. На мен работата ми е такава, че буквално нямам заместник във фирмата, преди да забременея се чудех как ще се оправят като няма кой да поеме моята работа и няма смисъл да ми търсят заместник, защото работя директно с клиенти, които не приемат новаци или хора които не познават. Но в момента, в който забременях се замислих, че живот и здраве с моето майчинство света и работата няма да свършат, ще им бъде трудно на колегите да се преструктурират, но в крайна сметка има и по-важни неща, те ще се оправят колкото могат, пък живот и здраве аз ще се върна  Peace
Затова и реакции в подобни ситуации са много показателни и неизменно ще повлияят на твоето отношение към работата, компанията и шефа ти - или ще те трогнат с разбирането си или ще те разочароват. Аз извадих късмет - още като казах на шефовете ужасно много се зарадваха и не съм имала проблеми. До сега не са ми правили и веднъж проблем като трябва да ида на лекар, болнични изобщо не коментираме, познават ме и знаят какво да очакват, наясно са че няма да си взема току-така болничен и в същото време гледат каквото могат да ми спестят за да не се изнервям много.

Ти я кажи как е кръвното! Измери ли го?  Hug

# 411
  • София
Хепи, смени си болница, защо Шейново?
Иначе да, иди при ЛЛ да ти измери и той кръвното, може нещо от горещините временно да е било  Hug

Иначе определено е показателно с колегите - моите са много съпричастни, нямам проблеми да закъснявам, да си тръгвам по-рано, да излизам за прегледи, също и част от задълженията ми ги прехвърлиха на колеги, за да стане плавно процеса по прехвърляне им, е как да не се върна с кеф при тях?

# 412
Хепи,щом се налага не се притеснявай. Важното е всичко да е наред. В началото на Б и на мен се наложи да влезна в болница за повръщането,та се молех на док да направи нещо и че не искам в болница. Е оказа се,че не е толкова страшно Hug Мисли за себе си и бебчо,а пък работата няма да избяга.

# 413
Момичета пред голяма дилема съм. Днес бях на въпросната фетална морфология при на свеки шефа в АГ болница ( Варна ). Както казах преди дни не е специализиран диагностик,но е много добър и с хубава апаратура.. та гледаме днес..точно 10 15 минути. Каза ми,че всичко е наред с бебчо с околоплодни води,плацента..мери го..каза ми само,че вървим дори седмица напред. Въпроса ми е как протича една ФМ и според вас нужно ли е да ходя на друго място и да си платя. Свеки ми вика всичко е наред щом той казва не се притеснявай, вярвам й, но и аз не знам какво повече искам да чуя  Embarassed .

Happy days стискам палци всичко да  е наред   bouquet Hug

# 414
MM се обадил на личната, утре искам-не искам няма да ходя на работа, той не ме пуска.

Буквално размествам интервюта в момента, да не разкарваме напразно хората. Няма кой да ме замести, никой, освен мен не прави интервюта в момента, шефа му е натоварено, направо не му завиждам.

# 415
  • Варна
Ми, той и Балев толкова гледа, не повече от 15 мин. Плацента, пъпна връв, размери, органи-сърце, бъбреци, корем, глава, кости, доплер. Аз за пореден път ще кажа, че не е важно колко време гледат и колко често, а този който гледа да знае къде и какво да гледа. Ако искаш направи и следващата ФМ 29-32 седмица при друг лекар за по-сигурно. Peace

# 416
Ми, той и Балев толкова гледа, не повече от 15 мин. Плацента, пъпна връв, размери, органи-сърце, бъбреци, корем, глава, кости, доплер. Аз за пореден път ще кажа, че не е важно колко време гледат и колко често, а този който гледа да знае къде и какво да гледа. Ако искаш направи и следващата ФМ 29-32 седмица при друг лекар за по-сигурно. Peace

Напълно съм съгласна, важно е доктора който гледа да вижда  Peace От моето АГ знам, че ако бебето позира нещата стават много бързо, ако обаче е шавливо и с гръб, както беше нашето на първата ФМ може да се проточи...

# 417
Тия от Дженерали ще ги обезкостя.  #Cussing out
Защо трябва по два пъти да им звъня, изпуснахме координаторката, сега трябва да чакам утре, за да взема час за ФМ по-рано. Не искам да изпуснем седмиците. Утре ще отида и на преглед в Шейново (защо там ли--другите опции са Токуда и Надежда, айде няма нужда да давам сега едни 1000 лева ей така) да видим какво ще кажат.

Мерих го, пак е високо.....явно не е било от жегата. Аз от две седмици имам ускорен пулс, ама си викам--аааааааа, нищо ми няма. Сега ако нещо му има на бебето, ще се гръмна.

Шефа никога не ми е правил проблем, просто днес реагира неадекватно, защото баш сега е най-неподходящото време. Ама кой го иска в крайна сметка.......

# 418
Течението,ако е без  гъбички, има важна функция по време на бременноста. По този начит тялото преедотвратява попадането на инфекции във в,агалището. Има много инфо, четете и ги приемайте нещата даже с благодарност)))

# 419
Ох, Хепиии, само стискам палци всичко да ти е наред и да си отдъхнеш малко като влезнеш в болницата, както и много бързо да излезнеш оттам с намалено кръвно! Всичко ще се нареди и може би най-сетне шефа ти ще възприеме, че си бременна и вече не може да лежи на кълката, че си на линия.
Аз затова им казах супер рано - защото колкото и да съм добре не знам утре как ще съм, ако ей така изведнъж ме свие нещо или кръвно...трябва да сме подготвени.
Но аман от тези ситуации, в които се оставя положението в едно звено или екип без хора, ами не може да разчитаме, че този човек е винаги на линия. При мен също е адски трудно - няма кой да ме замести, организирам някаква феноменално сложна схема и ресурсите ни винаги са били кът. Ами ако бях умряла, не може да се хеърля и да се оставя всичко на един човек. Моля ти се, не го мисли шефа ти ами запази максимално спокойствие и си оправи нещата. Другото ще се подреди, ще видиш  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт