МОНОДИЕТА - тема 14

• 71 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
3 ден и -1кг

# 391
групата се казва "6 х 2 х 2-Диетата на Ваня Червенкова"
затворена е. Във файловете към нея има файл кръстен Картофен ден - с рецепти за всички дни.
А в раздел снимки има цял албум. Аз съм си  преписала няколко рецепти само, понеже не всичко  ми допадна или сметнах че не е напълно по диетата (пилешка супа със зеленчуци пък ядяли пилето само примерно.. аз предпочитам да съм стриктна) Та:

КАРТОФЕНИ ДНИ:

* Картофено пюре без мляко: намачкани сварени картофи, овкусени с малко сол,олио,черен пипер, чубрица и кимион

* Картофена крем супа -  Сварени и пасирани картофи, малко сол, черен пипер, магданоз и лиомон сок за вкус. Без други зеленчуци.

* Пататник - Намачкани сварени картофи,. Подправки - сол, черен пипер, кимион, чубрица и джоджен. В горещ тефлонов тиган с много малко олио се слага сместа, хубаво се сплесква и се оставя да се запече от двете страни. Обръщането става върху чиния, после се приплъзгва от суровата страна

* Картофена мешана скара - Сварени и намачкани картофи, сложих цубрица, малко магданоз и копър, кимион,черен пипер, сол. И малко олио в "каймата", за да се хомогенизира.Оформих ги и върху хартия за печене ги метнах във фурната

* Картофки с мащерка - Неопходими продукти:
-картофи
-200 г галета
-1 с.л. червен пипер
-1 с.л. майорана
-1 с.л. брашно от чесън
-1 с.л. целина
-1 с.л. копър
-сол
-1 ч.л. черен пипер
-1 ч.л. мащерка
-125г масло

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. Обелват се и след като изстинат малко се нарязват на кубчета. В подходящ съд се смесват галетата, червеният пипер, майораната, брашното от чесънът, целината, копърът, сол, черният пипер и мащерката. Разбърква се добре. Всяко картофено кубче се овалва внимателно в сместа от подправки. Слагат се в чиния. Маслото се загрява и след като се е сгорещило се изпържват картофките. Разбъркват се внимателно. След като хванат златиста коричка са готови и вече може да се вадят от маслото.

* Картофи с люта коричка - Необходими продукти
-картофи - 1, 5 кг
-олио - за пържене
-сол
-черен пипер
-червен пипер - лют на вкус
-къри - 1 с.л.
-чили - 1 ч.л. на прах
Начин на приготвяне
Всеки картоф се разрязва на половина по дължина, а всяка половина се разрязва на 3 парчета. Така нарязаните картофи сложете да се сварят леко (трябва да са леко твърди) с малко сол и олио. Отцедете картофите, без да изсипвате допълнително студена вода. 
Поръсете ги с предварително смесените черен и червен пипер на вкус, къри и чили, както и сол. Оваляйте добре картофите. 
Загрейте мазнина в голям тефлонов тиган и изпържете картофите равномерно отвсякъде.
Лично аз овалвам суровите картофи в подправките и ги изпичам на хартия.

ПИЛЕШКИ ДНИ

* Печено пиле на бутилка -  Необходими продукти:
1 пиле
3-4 супени лъжици масло/ зехтин /олио
150 мл. Вода
50мл.  Олио
сол на вкус
подправки по ваше желание
1 кафена лъжичка червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън с масло/зехтин/олио, натриваме го с подправки по вкус и с червения пипер. В стъклена бутилка (от 250 мл/ бирена) наливаме 150 мл. Вода и 50 мл. олио. Нанизваме пилето на бутилката. Слагаме го в тавичка, на дъното на която сипваме вода. Слагаме пилето във фурната, печем до готовност.

* Печени бутчета/ крилца/
Необходими продукти:
Около 1 кг пилешки крилца или бутчета
Сокът от 2 лимона
1 с.л зехтин или олио
2ч.л червен пипер
1ч.л смлян кимион
1ч.л сол
Начин на приготвяне:
В дълбока купа натъркваме хубаво месото със всички останали продукти и оставмя месото в хладилника за 2-3 часа или цяла нощ. Нареждат се в голяма тава, аз лично използвам хартия за печене... отново. И ги слагам във фурната да се пекът, като ги обръщам, за да се изпекът от всяка страна.

ЗЕЛЕНЧУЦИ

* Тиквички във фурната
Необходими продукти:
Тиквички- колкото ви се иска
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измивам и нарязвам тиквичките на лентички. Посолявам ги и ги оставям да се отцедят.
След това ги нареждам леко защипани една с друга върху тава с хартия за печени. Пека до готовност.
Тиквичките стават още по-вкусни ако са оваляни в брашно, но заради режима не с епрепоръчва брашното.

* Рататуи
Необходими продукти:
доматено пюре,
домати,
пиперки жълти, зелени, червени
патладжани,
тиквички,
лук,
мащерка, магданоз, босилек по възможност пресни
сол на вкус
зехтин
сок от един лимон

начин на приготвяне:
От всички зеленчуцжи участващи в микса патладжана се нуждае от повече време, за да се отцреди от него горчивия сок. Нарежете  измития патладжан на шайби, посолето го и го поставете за 25 мин в гевгир, за да пусне горчивия сок. Останалите зелнчуци също се нарязват на шайби. На дъното на кръгла тава се намазва с мазнина и доматено пюре, и отгоре се нареждат зеленчуците

# 392
  • СОФИЯ
Много благодаря! Ще се възползвам от някои следващия път.

Друг драматък ме мъчи - много ми писна вторият плодов ден и ядох и зеленчуци, но пък ми беше повече от ОК. Каква е причината да не се смесват плодове със зеленчуци  newsm78

# 393
  • ...на безопасно
Аз не мисля, че точно това прегрешение е фатално. И аз изядох едно доматче днес  Blush / 2 плодов съм/
На мен пък ми причернява в плодовите и млечните.

# 394
И аз прегрешавам в плодовите и млечните .Днес сьм 2-ри плодов и сгафих.Ще прескоча млечните ,утре направо на картофи.

# 395
  • София
В плодовите дни ям и зеленчуци, даже салата с малко зехтин. В млечните + извара.
За 12 дни -3кг с 2-3 леки прегрешения, но имам да свалям много от бременността още.

# 396
На зеленчуковите и плодовите дни винаги комбинирам плодове и зеленчуци, даже се старая плодовете да са по-малко, особено, ако са по-сладки. Даже към салатите понякога си прибавям 2-3 маслини. На млечните - или извара или котидж сирене - то е 4,5 % масленост. Важното е, дадено прегрешение да бъде в минимално количество, колкото за вкус и не ми се е отразявало на резултатите.

# 397
Доматите, краставиците, че и авокадото са всъщност плодове.
И тиквичките, мисля.

# 398
И така, днешния отчет, след втори ден картофи общо -700 гр.
Не знам малко ли е или много, гледам да не мисля за да не се демотивирам.
Днес с първи ден пиле искам да се похваля не само колко вкусно стана на пароварката, ами и сега на обяд пекнах пилешко филе от гърди на фурната. Щом и ММ го хареса а той не понася пилешки гърди, значи може и да се е получило нещо.. На мен лично ми липсва и бяло винце в соса... ма както може сега..

Две пеперудки пилешки гърди
Един лимон
Кимион
Къри
Лимонена трева на прах
Джинджифил на прах
Черен пипер
Сол

Пилето се овкусява със всички подправки, слага се в леко намазнена със зехтин тавичка (синята тефлонова) . Отгоре се изстисква 1 лимон, сипва се около 50 мл вода и се пече на 200 градуса до златист загар

# 399
И така. Отчет няма да давам след 3 ден първа врътка за да не дръпна дявола за опашата и да спра да свалям. Но имам въпрос..по скоро въпроси... Задала съм ги и във фейсбук, но аз обичам да имам мнения от много места за по-сигурно.
Та:
1. След тази прекрасна статия:
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=50820
Ме мъчи въпроса, мога ли да заменя киселото мляко с прясно (домашно) или извара или сирене (пак домашни) понеже няма кой да ми донесе домашно кисело...?

2. Знам, че въпросът ми е много оптимистичен, но какво се случва ако постигнеш желаните килограми още първата врътка? Виждам че по оригинал врътките се правят две една след друга... Мога ли втората да я направя от по 1 ден вместо по два или да я пропусна. Моята цел не е да ставам супер слаба, просто искам да си върна килограмите от преди забременяването...

3. И също да попитам. имам проблем... не съм ходила по голяма нужда от 3 дни (днес е 4), т.е. от както съм почнала диетата.. По малка търча през 30 мин сигурно smile emoticon Как се борите с това, като не можете да мешате храните? Пия си доволно зелен чай през целия ден но не ми помага

4. И рибата ме мъчи с въпроси. Внимавате ли каква риба ядете (да не е тлъста, да не е мазна и тн.). Въобще по -скоро въпросът е, с коя риба имате успе. Понеже прочетох безборй коментари на момичета качили след дните с риба..

# 400
Яна, по първите два въпроса нищо не мога да кажа, аз правих един път 12 дни, не правих втора врътка, но аз после се тъпчех и така върнах. При всяка диета бих върнала. После от разделното хранене и повече протеини, си оправих килата... тогава  hahaha
И аз имам проблем с ходенето до ВЦ, за това по време на моното преди като правех, пиех чай инхуа. Направо ме изстрелваше. Но той се пие 2-4 пъти дневно, не ми се разправя толкова често и взех да пия сега китайски за отслабване, по време на моното на ВЧ преди месец, нямах проблем.

А риба аз ядох тон от консерва, някакво филе, забравих какво беше, но не беше мазно. Аз риба без нищо не мога да ям много, и едва ли съм изяла и 1,5кг на ден, имах голям минус

# 401
Стаси, можеш ли да ме ориентираш кой ден какъв е в тази диета. Предполагам пилето и рибата са протеини...
млякото ще да е белтъчини...
а другите? много не се ориентирам в тоя лабиринт протеини:въглехидрати:белтъчини

# 402
Стаси, можеш ли да ме ориентираш кой ден какъв е в тази диета. Предполагам пилето и рибата са протеини...
млякото ще да е белтъчини...
а другите? много не се ориентирам в тоя лабиринт протеини:въглехидрати:белтъчини
Картофите, плодовете, зеленчуците - спадат към въглехидрати. И нещо пропускам от диетата.
А месо, риба, кисело мляко - протеини/белтъчини.

Диетата е два дни протеини/белтъчини, два дни въглехидрати.

# 403
  • Sofia
От днес пак започвам на ВЧ режима...картофки,които си направих на печен чипс с подправки и зехтин...мога да ям само това Crazy

# 404
Яна, кисело мляко много лесно се заквасва, ако сега се научиш, само така ще го искаш после.
Закваска от 4.5% 'на баба' използвам аз, колежка кваси с 3% на 'елена'
много е лесно, а аз съм мързелива и не ми се занимава много  Flutter

за WC-то пия 'натуралакс'

Общи условия

Активация на акаунт