На море в Гърция 2015 - VII

• 68 126
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте.
Ние се завърнахме от Никити, Ситония. С две думи, много добра почивка. Останахме доволни от студията - многократно обсъждани във форума - http://www.filippos-studios.gr/. В съседдство бяха http://www.filippos-studios.gr/, също много добри. Плажа на Никити не е нищо особено, да не кажа че не го посещавахме особено често. Съвсем на близо от студията е St. George beach ( точно пред къмпинга), който е по-добре и поддържан, става за следобеден плаж.

Впечетленията ми от заведенията са, че има леко завишение на цените в сравнение с предходни години и места, които сме посещавали, а порциите за сметка на това са с по-маък грамаж. Вода никъде не ни донесоха - в едно ресторантче на крайбрежната си поръчахй и мия таксуваха 1 евро чашата. Хляб ни носеха навсякъде, като си го включваха в сметката накрая. Десерти и разни други бонусчета, които сме получавали до момента няма вече ( въпосът не е в цената и парите, а за мен лично е отношението). Предходни години винаги сме получавали нещо , къде по-малко, къде повече като подарък, което ни правеше добро впечетление. Мислех, че само на Халкидики е така, но явно навсякъде е въведено като практика.

Бяхме в Никити през втората половина на юли. Порциите бяха нормални, хлябът и водата - включени в сметката, и всеки път (харесахме си една таверна и все в нея сядахме) имаше десерт-комплимент, още от първия път.

# 676
  • София
И аз нещо едвам се навивам, остава да навия и съпружието.

Таис, имам спомен, че миналата година някой се оплака, че в къща на Ковиу са отседнали и са имали сериозен проблем с липсата на достатъчно налягане на водата. Иначе за плажа нямам впечатления, ние не знам що ама все го подминаваме за сметка на Калогрия.

Мерси, Теди   bouquet
Ще погледна други варианти значи.

Не знаех, че ще вали понеделник/вторник..изобщо не бях гледала прогнозата. Уф.

# 677
Момичета,много ви благодаря за информацията. Последно ,една питанка имам newsm78...От Василики до  плажа Катизма с  какво  може  да  се  отиде?

# 678
  • София...........
Момичета,много ви благодаря за информацията. Последно ,една питанка имам newsm78...От Василики до  плажа Катизма с  какво  може  да  се  отиде?

С кола, но защо точно Катизма - на другия край на острова?

# 679
Принципно, ако човек реши да се придвижва с градски транспорт на някой остров трябва да отседне в главния град, ето ти разписанието на местните линии на KTEL,  http://www.ktel-lefkadas.gr/?module=default&pages_id=27&lang=en, сама виждаш, всичко основно тръгва от Лефкада. До 13/09 е това разписание, следи си за промени.
Много хора го правят между другото, аз лично ходих с кола, ходих със самолет и рент-а-кар, следващият етап от развитието ми би трябвало да бъде backpacker на island hopping Simple Smile

# 680
  • София
Едвам ме навихте, както се казва  Simple Smile

комикс, какво му е на плажа Парадисос - там сте, ако не се лъжа? Мръсен ли е, или пренаселен? Знам, че има камъчета, но преди си беше ОК  Thinking

Някой скоро да е минавал през Ковиу на Ситония? Не сме ходили цяла вечност на ръкава, и си мисля, че за 4 дни ще е идеално. Плажът ми беше голяма слабост преди, та загледах ей това:
http://www.booking.com/hotel/gr/alexander-haus.en-gb.html?sid=88 … 0;highlight_room=

Там бяхме миналата година през септември. Проблемът с налягането го има, защото ползват проточни бойлерчета.
Иначе е скромно като обстановка, но чисто. Градината е чудесна, плажът също, собствениците са страхотни мили хора.
Но точно там пътят прави завой, нагоре са скали и шумът от движението като че ли се усилва дори.

# 681
Момичета,виждам в синоптика ,че в понеделник  времето  в Лефкада се  разваля Cry . Дайте идея  какво  да  се  прави? Sad

# 682
  • София
ти там ли си,че аз не разбрах...

# 683
Момичета,виждам в синоптика ,че в понеделник  времето  в Лефкада се  разваля Cry . Дайте идея  какво  да  се  прави? Sad
Разходете се до града Лефкада - разгледайте крепостта, разходете се до Нидри и от там до водопада Димосари, във вътрешността - много е красив  Wink

# 684
Не. Утре ще бъдем в Лефкада.

# 685
Ти май само си питаш така, да се намираш на приказка, ето казвам ти, нали си във Василики или поне така твърдиш:

Vasiliki Lefkada 07.15, 13.45, 15.45. 19.00  Lefkada Vasiliki 05.55, 11.00, 14.00, 19.30

Мяташ се на първия автобус за Лефкада, има и плаж на пешеходно разстояние, Ammoglossa Beach.

# 686
Няма лошо  да  си  намирам приказка  де Simple Smile. Ето резултата  е  на  лице. Благодаря  за  информацията и насоката!  Grinning

# 687
  • София
Едвам ме навихте, както се казва  Simple Smile

комикс, какво му е на плажа Парадисос - там сте, ако не се лъжа? Мръсен ли е, или пренаселен? Знам, че има камъчета, но преди си беше ОК  Thinking

Някой скоро да е минавал през Ковиу на Ситония? Не сме ходили цяла вечност на ръкава, и си мисля, че за 4 дни ще е идеално. Плажът ми беше голяма слабост преди, та загледах ей това:
http://www.booking.com/hotel/gr/alexander-haus.en-gb.html?sid=88 … 0;highlight_room=

Там бяхме миналата година през септември. Проблемът с налягането го има, защото ползват проточни бойлерчета.
Иначе е скромно като обстановка, но чисто. Градината е чудесна, плажът също, собствениците са страхотни мили хора.
Но точно там пътят прави завой, нагоре са скали и шумът от движението като че ли се усилва дори.

Ариана, благодаря   bouquet
Имам чувството, че Халкидики ще е превзет от българи тези няколко дни  Simple Smile

# 688
Погледнах времето, навсякъде са го сменили с развалящо се, до вчера не беше така, но водата е 25 градуса, ако няма гръмотевици и мълнии, най-хубавото време за къпане.

# 689
  • На земята, която е всъщност звезда.

С кола. Има доста завои, предвидете си час-час и половина.

Общи условия

Активация на акаунт